|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Krvarenje u ranoj trudnoći
9.12.2011 0:12:26   
*boka*
IZVORNA PORUKA: Maslacak15

Sa stanovista nauke nema bas nekog dokaza da je to zasnovano na cinjenicama jer trudnoca koja normalno napreduje po pravilu se sama odrzava dovoljnom kolicinom progesterona iz zutog tela i iz posteljice. I ja zivim na zapadu i imala sam u ranoj trudnoci jedan dan krvarenje u petoj nedelji . Nije bilo jako ali je krv bila crvena. Kada sam to pomenula doktorki samo je odmahnula glavom. Sve je ok i nikad niko nije predlozio progesteron niti je bilo potrebe. A sve te price o devojkama koje su mesecima bile na progesteronu ne dokazuju ama bas nista.


Kod nekih zena se prosto ne izlucuje dovoljno progesterona da bi se trudnoca odrzala i upravo to je cesto razlog spontanih pobacaja na pocetku trudnoce. Takodje manjak progesterona u organizmu je cesto uzrok sto zene ne mogu ostati trudne, jer bez dovoljne kolicine tog hormona oplodjena jajna celija ne moze da se odrzi i trudnoca se ne moze izneti do kraja. To je meni doktor objasnio kada sam ja prokrvarila i kada sam zadrzana u bolnici i kada sam ga pitala zbog cega mi se to dogodilo. Meni je jako puno vremena trebalo da zatrudnim i prvo krvarenje sam imala u 6. nedelji, tada sam pila utrogestan malo jace od mesec dana i prestala. Zatim sam u 14. nedelji ponovo prokrvarila i tada sam imala odliv i od tada sam na progesteronu bila do kraja. Eto, kod mene je upravo manjak progesterona bio problem.
Taj drugi put kad sam prokrvarila i kada sam otisla u bolnicu, secam se doktor je uradio prvo ultrazvuk i rekao, odlicno, dobro je, beba je ziva i posteljica se ne odlubljuje. Ja sam samo uzviknula hvala Bogu, znaci nije spontani, a on mi je rekao, pa da niste odmah dosli i dobili inekciju, do jutra bi verovatno bio spontani.

Da ga nisu uzimale, verovatno bi isto bilo ok u velikom broju slucajeva (vidi ielenin post).

Sve zavisi samo od toga sta je uzrok krvarenja. Ukoliko je manjak progesterona problem, velike su sanse da se trudnoca zavrsi pobacajem, jer bez progesterona nema trudnoce. Ukoliko je uzrok krvarenja hematom, placenta previa ili odlubljivanje posteljice e tu vec progesteron nema nikakvu ulogu. Obzirom da je, kada je obilno krvarenje u pitanju, lekarima nekad tesko da ustanove odmah sta je tacno uzrok krvarenja, oni prvo prepisuju progesteron, pa ukoliko se krvarenje neposredno nakon davanja progesterona zaustavi, onda je upravo u tome i bio problem. A ukoliko se nastavi, onda je nesto drugo u pitanju.

< Poruku je uredio *boka* -- 9.12.2011 0:15:39 >


_____________________________

Elena - svaki moj osmeh!!!
25.07.2011.

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 451
   RE: Krvarenje u ranoj trudnoći
9.12.2011 10:45:44   
Maslacak15
Boka,

Da naravno da postoje zene ciji je problem manjak progesterona. Ali njihov je broj znatno manji od 70% koliko imam utisak dobije u Srbiji proesteronsku terapiju. Narocito u procesu zatrudnjivanja je vazan (insufijencija zutog tela) ali to je malo drugaci padez jer zuto telo koje lose radi onemogucava implantaciju. Posle implantacije zdravi embrioni obicno stimulisu dovoljno jajnike. Suplementacija progesteronom posle 12 nedelje je potpuno nesuvisla u ogromnom broju slucajeva jer ga proizvodi posteljica. Radjene su studije Isa VTO pacijentkinjama gde je lepo pokazano, da one koje su prestale da uzimaju progesteron na dan kada je utvrdjena pozitivna beta su imale podjednak broj uspesnih trudnoca kao grupa kojima je produzena terapija do 12 nedelje sa jedinom razlikom da su se u progesteronskoj grupi pobacaji dogodili kasnije (ali su se dogodili).
Tako da ne bude nerazumevanja, nisam zelela da osporim vaznu funkciju progesterona u ranim fazama trudnoce. Ali je daleko najveci broj pobacaja prouzrokovan greskama u razvicu ploda, i hromozomskih aberacijama na koje se na zalost ne moze uticati a ne zbog manjka progesterona. I lekari na zapadu rade svoj posao tako da pretpostavljam da imaju argumenata zasto u svakom pojedinacnom slucaju odbijaju terapiju ili se odlucuju na nju.

Bilo mi je samo zao Soni koja je ocigledno preplasena, a ja stvarno verujem da ce sve biti ok i bez toga da joj se svercuje Utrogestan preko graniceuser posted image

Sve najbolje


(odgovor članu *boka*)
Direktna veza do poruke: 452
   RE: Krvarenje u ranoj trudnoći
9.12.2011 16:10:31   
*boka*
Maslacak slazem se ja sa tobom, zuto telo bi trebalo da luci dovoljno progesterona da bi se dogodila implantacija, a posteljica kasnije preuzima lucenje progesterona. Medjutim posteljica se formira tek u 12 nedelji, a do tada se vecina pobacaja vec dogodi, a mnogi su uzrok upravo nedovoljnog lucenja progesterona. Kada se dogodi krvarenje u ranoj trudnoci, pre 12. nedelje lekari ne mogu da ustanove je li to zbog nedostatka progesterona ili je nesto drugo u pitanju, osim da urade hormonski status i tako provere, ali obzirom da uzimanje progesterona ne moze nikako da naskodi trudnoci, cak naprotiv, pomaze njenom odrzavanju ukoliko ga fali u organizmu, onda ga i prepisuju trudnicama koje krvare, uz preporuku odmaranja.
Znam ja da to na zapadu nevpraktikuju, prosle godine u avgustu sam se vratila iz amerike. Ali obzirom da njoj nisu ustanovili uzrok krvarenja, a jos nije navrsila 12 nedelja trudnoce, zato sam joj predlozila da pokusa danabavi progesteron, jer mozda je upravo to i kod nje problem, a svakako joj ne bi skodio. Tako je bilo u mom slucaju.
Naravno da nisam zelela dodatno da je uplasim, vec naprotiv, htela sam da je posavetujem najdobronamernije. Ja svoju trudnocu jesam iznela na misice, ali sam je iznela do kraja i sad omam divnu bebu. Sigurna sam da ce tako biti i kod nje.
Zao mi je ako sam lose shvacena.

< Poruku je uredio *boka* -- 9.12.2011 16:21:58 >


_____________________________

Elena - svaki moj osmeh!!!
25.07.2011.

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 453
   RE: Krvarenje u ranoj trudnoći
9.12.2011 16:40:28   
Maslacak15
Ma nema frke Bokauser posted image ,
slazem se da se slazemo u principu. Nisam ni ja zelela da kritikujem samo imam utisak da se na Balkanu malo previse oslanjaju na progesteronsku terapiju. Tvoj slucaj zaista i zvuci kao jedan od onih gde je progesteron zaista bio problem. Ali koliko doktora u Bg proveri nivo progesterona u krvi pre nego sto posegnu za tabletama? A mislim da je u mnogim slucajevima nepotreban i da je forum pun devojaka koje su imale rane pobacaje uprkos tome sto su ga koristile. To je malo slicno kao i ljubav nasih doktora prema antibioticima, koja je jedinstvena user posted image Ah zaglavismo u akademskoj diskusiji, htela sam samo da malo "oladim" atmosferu user posted image ali mislim da razmena misljenja nece nikome skoditi hihi Sve najbolje

(odgovor članu *boka*)
Direktna veza do poruke: 454
   RE: Krvarenje u ranoj trudnoći
9.12.2011 22:34:29   
soni
citam sta ste napisale i ne mogu da li je jedna ili druga u pravu...user posted image
samo se nadam da ce sve biti u redu i da ce se ovo do kkraja izgurati...

sada cu da procitam o tim pojasevima, mozda nije losa ideja..

hvala jos jednom svima .. u utorak idem kod jos jednog lekara pa cu napisati sta mi je i on rekaouser posted image

_____________________________

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 455
   RE: Krvarenje u ranoj trudnoći
13.12.2011 21:28:01   
soni
bila sam kod ginekologa danas... sve je u redu , beba raste i napreduje
sto se krvarenja tice, kod mene su bila bezopasna, kaze da je materica cista i nista se ne vidi , a da se to desava zbog uvecanja materice i menjanja svega unutra..ja sam jednostavno takva i kaze, nema potrebe nista da uzimam, kada sam u 3. mesec usla bez problema
posavetovacu se sa lekarom u srbiji

_____________________________

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 456
   RE: Krvarenje u ranoj trudnoći
25.12.2011 11:33:52   
mesak
Pozdrav svima! Ja sam nova na forumu. Iako sam procitala sve sto ste pisale o krvarenju u trudnoci, ja sam jos uvek zabrinuta. Moj problem je u tome što sam u 5 nedelji trudnoce primetila braonkast trag na vešu, odnosno u ponedeljak, nije bilo obilno. Odmah sam otisla kod doktorke koja me je ultrazvučno pregledala i prepisala mi utrogestan 2x1. Međutim sutradan je bilo i malo sukrvice i to ne na vesu vec kad sam se obrisala! Pojacaja sam dozu utrogestana 2x2. i od tada ostaje samo braonkasti trag i to ne na vesu vec dok se brisem ali vrlo oskudno i ne uvek. Zadnja dva dana gotovo da je prestalo, pojavilo se samo uvece i to trag velicine čiode, jaaaako malo. Međutim jutros se opet pojavilo kad sam se obrisala user posted image   Brine me to sti i pored uzimanja mutrogestana to braonkasto jos uvek, i posle sedam dana skroz ne prestaje??????

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 457
   RE: Krvarenje u ranoj trudnoći
25.12.2011 11:48:14   
Okica sljokica
Pozdrav Mesak,nemoj brinuti opusti se i okupiraj sebe nekim drugim stvarima  i mislima... To ti kazem iz iskustva ,jer i ja sam imala taj problem i u prvoj trudnoci a i sad Ijuce je prestalo..nadam se da nece vise) I ja pijem utrogestan i prepustena sam cekanju. Kazu il ce otici ili ostati ,nase je samo da se molimo da sve bude uredu i ostane. Moguce je da je i kod tebe implantacijsko jer problemi sa progesteronom obicno idi od 6,7 nedelje...tako da je moguce da ce bas danas sutra i proci. Drzim ti fige ..kao i sebiuser posted image  Pozdrav za sve buduce mame!

(odgovor članu mesak)
Direktna veza do poruke: 458
   RE: Krvarenje u ranoj trudnoći
25.12.2011 12:11:22   
mesak
Hvala na podršci! I ja se nadam da ce uskoro proci. Bila sam zabrinuta kada sam prvi put videla, ali brzo sam se smirila kada sam prčitala da se mnogima to događa, sve do jutros. Ali mislicu pozitivno i cekati kontrolu, još 10-ak dana, kada bi trebalo da cujem bebine otkucaje user posted image !

(odgovor članu Okica sljokica)
Direktna veza do poruke: 459
   RE: Krvarenje u ranoj trudnoći
25.12.2011 23:04:35   
Sunčica11
Pozdrav...user posted image Nadam se da nisam na pogresnom mestu ali zaista zelim necije misljenje. Mm i ja vec nekoliko meseci radimo na user posted image ali nikako da nam bude user posted image ...ali, meni je pre neki dan bilo kratko krvarenje u toku noci, ali to je bilo samo to jedan iscedak i to je sve, sutradan i danas ev nema nista. Prosli mesec sam imala menstr.29. ali ev sada mi se ovo desilo..inace nemam nikada ranije menstruacije vec uvek tacno na taj dan ili malo kasnije. Imala sam blage mucnine ovih dana ali nista strasno..da i sad me boli stomak kao da cu dobiti. Ako ima neko neko iskustvo neka mi kaze, bila bih zahvalna. user posted image

(odgovor članu mesak)
Direktna veza do poruke: 460
   RE: Krvarenje u ranoj trudnoći
25.12.2011 23:08:55   
bubulence
suncice sacekaj jos malo... meni je svadba bila 30.10. i taj dan sam malo prokrvarila, uvece vec nije bilo nista, posle 7 dana sam saznala da sam trudna, sada imam devojcicu... a moze biti i jaca prehlada.... u svakom slucaju i da jeste trudnoca za mucnine je jako rano, pre bih rekla da si sada malo opterecena (sto je i normalno)... znaci sve je moguce ali pokusaj da se opustis jos koji dan pa ako ne dodje user posted image uradi testic...
srecno

(odgovor članu Sunčica11)
Direktna veza do poruke: 461
   RE: Krvarenje u ranoj trudnoći
25.12.2011 23:15:10   
Sunčica11
Hvala ti puno....volela bih da je isti slucaj kao i kod tebe user posted image jer bas jaaako zelimo bebu. Da sam prehladjena, pa i nisam ne osetim to.. Cudno mi je malo jer mi se to nikako nije desavalo, uvek bude po 6 ili 7 dana. Naravno radim test za koji dan i javljam. Koji su tvoji simptomi bili i kada su poceli?

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 462
   RE: Krvarenje u ranoj trudnoći
25.12.2011 23:23:47   
bubulence
na pocetku nisam imala bas nikakve simptome, nego mi je kasnila m pa sam otisla da vidim sta se desava a bila sam sigurna da nisam trudna jer smo tek poceli da radimo na bebici. simptome sam dobila tek u 9. ili 10. nedelji, povracala sam 10-ak dana, najvise 2 nedelje, sada ne mogu bas tacno da se setim i nista vise... ustvari grudi su mi bile velike...
ovde imas odlicnih temica, mozes da caskas sa nama, da pitas sve sto te zanima...
nadam se da za 2-3 dana javljas da si ugledala user posted image

(odgovor članu Sunčica11)
Direktna veza do poruke: 463
   RE: Krvarenje u ranoj trudnoći
28.2.2012 17:57:27   
ivanarepova
moje dame jutros sam se pobudila sa vaginalnim blagim krvarenjem PREPALA SAM SE toliko da sam istrcala iz kuce sa knjizicom u ruci i pravac ginekologu .. da li je to normalno? u 4 sedmici trudnoce? bojim se rekli su mi u bolnici da se na ultrazvuku jos ama bas nista nevidi tad sam se jos vise unervozila ! sutra radim beta hcg ....... ajojjjjjjjjjj.... DA LI IMATE ISKUSTVA U OVAKVIM SITUACIJAMA user posted image

(odgovor članu Rivana)
Direktna veza do poruke: 464
   RE: Krvarenje u ranoj trudnoći
19.3.2012 19:17:48   
Pahulja21
imala sam pre nekoliko dana kao malo krvi i kad se obrisem nista pa opet trag pa nista , pa juce ponovo malo bas malo danas nista... radimo na bebi vec tri meseca... bila sam kod doktora pre mesec dana i nalazi papa i sekreta i krvi na tumor markere uredu sve pijem folnak i vitamin b6 to mi je dr dao 8 marta sam pocela da pijem . pre toga svega mi je video cistu kaze mala je otice sa menstruacijom na kontroli je video da se smanjila i da ne brinem jer nije nista i nista ne moram kao za nju da pijem jer se sama smanjuje... da li je moguce to krvarenje kad zatrudnis? hvala unapred i sory sto sam se raspisala e da danas je nesto kao svetlo braon bilo malo jako malo kao sekret kad je malo pojacan vise neznam ni kako da objasnim i jednom posle odnosa je bilo malo krvi posle nista..

(odgovor članu ivanarepova)
Direktna veza do poruke: 465
   RE: Krvarenje u ranoj trudnoći
19.3.2012 20:52:22   
Anoniman
pahuljo, nisi objasnila koji ti je dan ciklusa sto je bitno. mislim da moze da se pojavi malo krvarenje kad se gnezdi jajasce.

(odgovor članu Pahulja21)
  Direktna veza do poruke: 466
   RE: Krvarenje u ranoj trudnoći
19.3.2012 21:02:23   
Pahulja21
meni je 27 dan ciklusa.. a to krvarenje je bilo pre 10tak dana pa pre 7 otprilike sad nisam to upisala juce malo a danas braonkasto

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 467
   RE: Krvarenje u ranoj trudnoći
20.3.2012 9:46:38   
Anoniman
sto znaci da si krvarila otprilike u vreme O. mislim da to onda nema veze sa trudnocom, ali ne znaci i da nisi trudna. mislim da se krvarenje koje znaci trudnocu (implantacijsko) pojavljuje nekih nedelju dana posle ovulacije. mozda ima i posebna tema o implantacijskom krvarenju.

(odgovor članu Pahulja21)
  Direktna veza do poruke: 468
   RE: Krvarenje u ranoj trudnoći
21.4.2012 13:16:04   
Merilyn
Meni užasno ide na nerve to krvarenje user posted image
Trudnoća mi je još jako mala,zasad se vidi samo gestacijski mešak. Čak ne znam ni koliko sam tačno trudna.
Krvarenje mi je počelo pre 5 dana pa kao što je jedna od vas ovde napisala pre podne primetim neku sukrvicu pa do podne nestane. Uveče se opet pojavi i tako... Daleko je to od menstrualnog krvarenja ali ipak me brine iako me je doktorka pregledala dva puta u roku od tri dana i rekla da je sve u savršenom redu i da nema mesta panici. Kaže da to može tako da traje do 16. nedelje sve dok se posteljica formira. Primam progesteron svaki 5. dan i pijem Duphaston tablete.
Sve je super počelo,nemam trudničkih tegoba (zasad user posted image ) ali ovo krvarenje mi kvari ugođaj...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 469
   RE: Krvarenje u ranoj trudnoći
21.4.2012 13:22:44   
branki*
merylin,odmaraj sto vise,ne radi nista tesko,miruj.nadam se da ce sve biti u redu.user posted image

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Merilyn)
Direktna veza do poruke: 470
   RE: Krvarenje u ranoj trudnoći
8.5.2012 16:27:27   
nella77
devojke meni se sinoc pojavio braon iscedak, imam ga i danas, bas je svetlobraon boje. danas mi je inace 8. dan od et. nemam pojma sta se desava...da li je moguce da mi je ciklus toliko poranio?

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 471
   RE: Krvarenje u ranoj trudnoći
25.5.2012 20:02:59   
jbojana1980
Pozdrav svima!
Meni se danas pojavio taj braonkast sekret, vrlo malo, ali me ipak brine. Kasni mi 9 dana, na UZ je dr utvrdila trudnocu. Koristim utrogestan 1 dnevno i to vaginalno. da li da brinem zbog tog braonkastog? nesto se tesim da bi mi dr rekla da nesto nije u redu jer sam danas bila na kontroli,user posted image

(odgovor članu nella77)
Direktna veza do poruke: 472
   RE: Krvarenje u ranoj trudnoći
25.5.2012 20:06:53   
vonavoj
mozda ti je od pregleda!ako ti se pojaca,konsultuj se sa dr,pa ce ti povecati utrogestan,i miruj!

(odgovor članu jbojana1980)
Direktna veza do poruke: 473
   RE: Krvarenje u ranoj trudnoći
27.5.2012 14:01:37   
Ognjenka
U cetvtak mi je test pokazao dve crtice, i beta je bila 197. To je bilo posle 5 dana kasnjenja (na dan m test je bio negativan). Nekoliko sati kasnije pojavio se kao zuti sekret, i malo neceg braonkastog. Dr. je prepisao utrogestan ujutro i uvece vaginalno. Evo posle 2.5 dana utrogestana i to braon se smanjilo, ali ga jos ima. Dr. kaze da ne brinem i da dodjem u cetvrtak na prvi UZ. Imate li jos neki savet?

_____________________________

Mame, radjajte deci sestre, jer sestre postaju tetke, a tetke su najlepsi, nezamenljivi dar svakom detinjstvu.
Dusko Radovic

-Tetka, ja te VOLIM! 5. 2. 2013.

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 474
   RE: Krvarenje u ranoj trudnoći
27.5.2012 14:04:12   
anajid
Ognjenka nemam savet nikakav,ali koristi utrogestan,malo vise miruj i ne sekiraj se za to.Meni je isto tako u prvoj trudnoci bilo,bas u periodu kada sam trebala dobiti imala sam taj braon iscedak,cak sam mislila da sam dobila.Sve se na tom zavrsilo,tako da nemoj da brines.

(odgovor članu Ognjenka)
Direktna veza do poruke: 475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Pol deteta na osnovu oblika stomaka i drugog?
Može li se na osnovu oblika trudničkog stomaka ili nečeg drugog odrediti pol deteta? Imate stomak u obliku lopte, gadne ...
Uloga placente (video)
video
Nakon implantacije, iz perifernih ćelija blastocista, razvija se deo strukture zvan placenta, koji služi kao veza između...



Anketa

Дуда.
пеперутка16

До када је ваше дете имало цуцлу?

Click Here