|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ranice na grliću materice
23.2.2012 13:27:19   
lanajelena
Ja imam ranicu vec nekoliko godina,isla sam kod dosta ginekologa i niko mi ne preporucuje ni spaljivanje ni ostale metode,jedan ginekolog mi je preporucio da stavljam vaginalete od kantariona i da ce mi verovatno tako proci jer je samo povrsinska,nervira me sto stalno moram da mislilm o tomeuser posted image

(odgovor članu bojkica)
Direktna veza do poruke: 226
   RE: Ranice na grliću materice
23.2.2012 13:31:42   
lesica
Lanajelena,i kod mene je situacija takva od letos,a sve ostalo(mislim na sve briseve i papa test) ok. I to me toliko nervira da ne mogu da objasnim.

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu lanajelena)
Direktna veza do poruke: 227
   RE: Ranice na grliću materice
26.2.2012 13:01:00   
erika021
Lanajelena svaka ranica predstavlja ulazno mesto za infekcije,tako sam i ja isla od lekara do lekara i svako mi je rekao svoju pricu. Da li si ikad radila kolposkopiju,tako jedino moze da se vidi u kakvom je stanju ranica i da li je potrebna neka intervencija.Vidim da si moja sugradjanka,ja ti mogu preporuciti divnog ginekologa,izuzetnog stucnjaka koja je meni spasla zivot,da sam jos malo cekal moja ranica bi presla u rak,hvala bogu nju sad imam i sad sam nekako sigurna.


< Poruku je uredio erika021 -- 26.2.2012 13:02:05 >

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 228
   RE: Ranice na grliću materice
26.2.2012 13:27:24   
bojkica
Da li si ti radila neku intervenciju?Ja radim papa i kolposkopiju na svakih 6 meseci-sada mi se na kolposkopiji pogorsalo stanje ranice-papa je ok,ali kolposkopija nije tako da moram da radim biopsiju-bas mi je frka,vec sam u crnim mislima!

(odgovor članu erika021)
Direktna veza do poruke: 229
   RE: Ranice na grliću materice
28.2.2012 21:58:55   
erika021
Meni je kolposkopija bila ocajna,pa sam radila biopsiju i bili su mi reziltati cin1,cin2,i radila sam lasersku konizaciju grlica,pisala sam o tome,i ja sam bila u panici,ali opet sve je dobro sto se na vreme vidi i otkrije. Operisala sam se u oktobru i u maju imam kontrolu.

(odgovor članu bojkica)
Direktna veza do poruke: 230
   RE: Ranice na grliću materice
10.3.2012 10:42:41   
platipus
Nova sam na forumu,citam postove,pa da podelim svoje iskustvo sa vama,mozda nekom bude od koristi.
Pre 2 meseca mi je na kolposkopiji utvrdjena ranica u vidu mozaika i uzet bris za PAPA.Sam mozaik nije za salu,takodje i VS je bio III grupa,nimalo obecavajuce,ali moja doktorka nista ne cini odnosno ne da mi terapiju niti je bila opsirna,naprotiv,vrlo stura,da ne kazem da mi nista nije objasnila.Dodjem ja kuci i na google,kad ono saznanje zabrinjavajuce.Nista,sad cekam PAPA nalaz,ali ja ti ne bih lenja i pocnem primenjivati narodnu medicinu,a to opet najvecim delom googlajuci.Pocnem da pijem caj od Ruse,2x na dan,caj od Hajducke Trave,7,5 dl dnevno,zatim tampone natopljene u kantarion ulje(za spoljasnju upotrebu),napravim med sa cuvarkucom i malo poradim na ishrani,a to znaci,jela sam 1 grejpfrut,1 sargarepu,1 jabuku i 2 brazilska oraha dnevno.Jela sam ja i narandze,spanac,cveklu i jos koje cega.Bila sam uporna,znaci svaki dan pila,gore navedenukol. cajeva i svako vece stavljala tampon,osim u vreme ciklusa.22.02.2012. odem po PAPA nalaz,kad ono sok,strasno,PAPA IIIb,invertni mozaik,prisutna inflamacija i diskarioza,CIN1,L-SIL.Odmah na biopsiju,hitno.Objasni ona meni kad je najbolje i da po ovom rezultatu,mozda ce morati da se radi konizacija,ali ipak videcemo sta kaze nalaz biopsije.Ne znam gde se nalazim,gotova sam,sta da vam kazem kako sam se osecala.Sutra dan dobijem redovan ciklus i odlucim da posle ciklusa odem u priv. ordinaciju i ponovim sve,a sve navedeno pijem i koristim,sada vec skoro 2 meseca.Prekjuce odem,uradim kolposkopiju,ali nista ne govorim doktorki o svom nalazu i problemu.Ona mi uradi kolposkopiju i odusevi se,kaze pravi,cist i uredan kolposkopski nalaz,skolski primer.Ja u soku,ne verujem,pitam:"A ranica",ona me gleda,"Kakva ranica,ovde nema ranice,postoji samo jedna mala linija,koja se za nijansu slabije boji jodom",pitam je da nije oziljak,jer mi je na porodjaju pukao grlic pa je siven,konstatuje da je to,ali da ranice nema,pa cak ni oziljka da je nekad postojala.E onda ja njoj dam svoj nalaz,od pre samo 2 meseca i kazem sta sam koristila,bez ijednog leka,znaci bez terapije medikamentima.Zena ne moze da veruje sta joj pricam i sta se desilo posle samo 2 meseca,a sa takvim nalazom.Juce dobijem i PAPA nalaz,odusevim se,on je II grupa.Posavetuje me da i dalje koristim "SVOJU TERAPIJU",sto cu ja i ciniti naravno.
Citala sam mnoge postove na raznim forumima o ovoj temi i videla da je to veliki problem i zato htedoh da podelim svoje iskustvo i pomognem zenama u lecenju.Ne kazem da ce ova moja terapija svima biti delotvorna,ali vredi pokusati i biti uporan,jer biljke su cudo,a na kraju kako su se ljudi ranije lecili nego biljkama.Ja od sad samo narodnu medicinu koristim,dobro sam se naoruzala literaturom,pa da vdimo sta ce biti.Probajte i vi,ne moze da skodi,moze samo da pomogne.Pozz svima i srecno !!!

(odgovor članu Anastazija)
Direktna veza do poruke: 231
   RE: Ranice na grliću materice
19.3.2012 12:51:04   
bojkica
Opt ja,da li je neka od vas radila spaljivanje-ili vaporizaciju ranice na grlicu.Zanima me oporavak,koliko dugo ste morale nositi ulozak,i kada prestaje ovo curenje?

(odgovor članu platipus)
Direktna veza do poruke: 232
   RE: Ranice na grliću materice
19.3.2012 13:09:40   
Sanchy
Da se nadovezem na platipus takodje sam imala ranicu na grlicu materice pre desetak godina ,utvrdjena kod moje dr u Domu zdravlja pa sam ja insistirala na uputu za Visegradsku posto ajde tamo su ipak klinicki doktori koji imaju iskustva po svakom pitanju ...zakazala kod dr .Kesic,ona i dalje radi tamo,i vrlo je strucna i na jako dobrom glasu pa ko ima problema eto preporuka i za dr...pogledala me je i odmah mi uradila biopsiju koja ja nisam ni osetila..Rezultat je bio dobar,papa druga grupa te mi nikakvu terapiju nisu ni propisali ,za sest meseci na kontrolu...ponekad sam stavljala kantarion ,takodje sam pila caj od Hajducke trave,koprive i vranilovke i nakon sest meseci ranica je nestala ostao je samo oziljak koji se takodje izgubio do sledece kontrole i od tada grlic cist ...nikakavih problema nemamuser posted image

(odgovor članu bojkica)
Direktna veza do poruke: 233
   RE: Ranice na grliću materice
19.3.2012 13:14:58   
bojkica
Ja sam od prvog porodjaja koji je bio 2006g.radila na svakih 6 meseci papa,kolposkopiju,uvek je postojala ta ranica,razne neke vaginalete itd koristila,nekada je bila bolje nekada losije.Sada mi je papa bio II a kolposkopija je bila losa,radila biopsiju,i uklonila je vaporizacijom kod dr.Zike Perisica.Kontrola za 3 meseca.Sada sam mirnija,jer se nadam da je nece vise biti.
Iskreno ne verujem bas u cajeve,tampone sa kantarionom itd,mozda pomogne kod nekog blazeg oblika.Mada,sve sto je prirodno valja probati.

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 234
   RE: Ranice na grliću materice
19.3.2012 13:27:40   
Sanchy
Vidim da dosta devojaka ide na to spaljivanje itd...verovatno zavisi od velicine ne znam...moja dr iz doma zdravlja je isto htela da je spali ali Dr.Kesic ne..posle biopsije samo je rekla pracenje..i posle sest meseci samo oziljak se video na sledecoj kontroli ni to...deset_ godina od tada ja nikakav problem sa grlicem nemam...povremeno odem do apoteke Josif Pancic i uzmem njihove vaginalete na bazi nevena par dana stavljam cisto eto tako...i uvek su mi sekret i papa ok..sad u trudnoci pojavile su mi se gljivice to je kao normalno i prepisase mi kanesten vaginalete jednom prilikom a kad sam pila neke antibiotike i nistatin vaginalete za svaki slucaj..nista ti ja to nisam koristila...pijem dosta jogurta i perem se sa onim sapunom laktovag a i to ne svako vece ,caj kamilica samo ,ponekad isperem dole i sve se to samo povuklo...eto..ja suprotno od tebe vise verujem prirodi naravno postoje situacije kada moras posegnuti za lekovima ali se bar trudim da minimalizujem sanse za tako necim...

< Poruku je uredio Sanchy -- 19.3.2012 13:29:41 >

(odgovor članu bojkica)
Direktna veza do poruke: 235
   RE: Ranice na grliću materice
30.3.2012 9:35:01   
minna
Ja sam juce bila na pregledu i imam ranicu na grlicuuser posted image Uzeo mi je briseve dr i rekao je ako je papa test ok da se nista ne brinem i kontrola za 6 meseci. Sad cu prvo da se nerviram dok ne stignu rezultati, a i ako sve bude ok znam da cu i posle da se nerviram. Mada vidim da ih dosta zena ima.

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 236
   RE: Ranice na grliću materice
30.3.2012 10:17:26   
PoisonEve
Minna, lepo ti je rekao dr. U vecini slucajeva to ostaje tako ukoliko je papa u redu. Meni je papa bio treca grupa pa sam isla na biopsiju i operaciju. Ali svejedno i ja sam u reduuser posted image
U celoj prici bitno je da imas dobrog lekara kome verujes. I naravno, da ne brigas pre vremenauser posted image

_____________________________

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 237
   RE: Ranice na grliću materice
30.3.2012 10:20:35   
minna
PE, hvala! Imam odlicnog dr kome verujem, nego kad krenes da citas svasta onda se pogubis, ne znam ni sto to radim.
Sad off- ali ne znam jesi li pisala kako je Mini, jeste bili juce kod dr? Ajde pisi u razgovorima, a ja cu da bacim pogled sad da nisi vecuser posted image

(odgovor članu PoisonEve)
Direktna veza do poruke: 238
   RE: Ranice na grliću materice
4.4.2012 11:50:11   
minna
Stigli su rezultati briseva, papa, sve je ok, tako da mi je ipak lakseuser posted image

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 239
   RE: Ranice na grliću materice
27.4.2012 3:11:01   
sali1
Molim vas pomozitemi.
Moj ginekolog (privatno) mi je skidala promene sa grlica matrice valjda radio talasima koliko sam ja shvatila. Nakon nedelju dana dobila sam histopatoloski nalaz koji kaze cin1 i da je sve u ptpunosti uklonjeno. Sto je lepo,ali ja sam posle nedelju dana pocela da krvarim (drugacije nego menzis), zvala sam svoju doktorku za savet i ona mi je rekla da je to verovatno neki oblik menzisa koji se desava da se poremeti posle ovakve intervencije.
I tako posle jos jedne krvarenja nedelje krvarenja ponovo odem kod nje na pregled i ona se zapanji kako mi grlic nije zarastao vec krvari.Ponovo mi spali grlic i kaze da ce sad biti sve u redu (II put).Sutradan ja stvarno dobijem menzis (po nacinu krvarenja) trajao je standardno za mene 5 dana, nakon toga je sve stalo i nakon dva dana od menzisa pocinj ponovo krvarenje, sacekam dan kad doktorka radi odem kog nje.
Opet se zapanji ponovo mi zaustavi krvarenje spaljivanjem (III put), da mi da pijem ciprocinal 7 dana, prinolut-nor 15 dana, nakon sedam dana od intervencije stavljam makmiror (kojim me pece stahovito), pa nakon toga da nastavim sa kantarion vaginaletama.Ja sam opet 8. dana nakon intervencije prokrvarila uz celu terapiju danas mi je 10. dan u panici sam vise neznam sta da radim krvarenje nije obilno, ali vec predugo traje od 12 marta.Vadila sm krvnu analizu samoinicijativno da vidim da mi nije skocio secer i nije (4.5) nisam seceras nego za svaki slucaj, protrombinsko vreme je takodje uredu. Sta da radim da menjam ginekologa, i gde da idem.Ja nisam iz Beograda a ona je nacelnica nase ginekologije.Da li da idem privatno kod nekog drugog u mom gradu ili u BGd ili na VMA.Help panika me je obuzela.Da li da nastavim sa makmirorom koj me uzasno pece?

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 240
   RE: Ranice na grliću materice
27.4.2012 12:46:11   
Anoniman
sali, idi i kod drugog dr, mozda i jeste najbolje ako mozes negde u beograd u bolnicu, mozda ako neko zna da ti preporuci. ipak si prosla kroz veliko maltretiranje.

Meni je ovaj put kolposkopija bila super, ali papa test opet pokazuje neke atipicne celije, tako da...za tri meseca ponovo i kolposkopija i papa.

(odgovor članu sali1)
  Direktna veza do poruke: 241
   RE: Ranice na grliću materice
27.4.2012 12:48:34   
lanajelena

IZVORNA PORUKA: erika021

Lanajelena svaka ranica predstavlja ulazno mesto za infekcije,tako sam i ja isla od lekara do lekara i svako mi je rekao svoju pricu. Da li si ikad radila kolposkopiju,tako jedino moze da se vidi u kakvom je stanju ranica i da li je potrebna neka intervencija.Vidim da si moja sugradjanka,ja ti mogu preporuciti divnog ginekologa,izuzetnog stucnjaka koja je meni spasla zivot,da sam jos malo cekal moja ranica bi presla u rak,hvala bogu nju sad imam i sad sam nekako sigurna.


Erika radila sam i kolposkopiju i sve je bilo ok,posalji mi ti na pp svakako br od tvog ginekologa da cujem jos neko misljenje

(odgovor članu erika021)
Direktna veza do poruke: 242
   RE: Ranice na grliću materice
27.4.2012 15:54:44   
sali1
Hvala Ksena, bila sam danas kod rugog lekara(privatno) i rekao mi je da to nije strasno(prema rezultatima sa papira , ali nije ni normalno. Konsultacije nije naplatio, ohrabrio me je i rekao da mora da mi moze pomoci. Ja ujtru idem na put i vracam se u nedelju uvece. Odmah cu da zakazem cim se vratim on cak radi 1. i 2. maja, ne radi samo 30.4. Pregledace me i uzeti briseve i trazi ce mi jos neke testove vezne za koagulaciju krvi. Kaze da je imao ovakvih slucajeva kao sto sam ja a ja sam bila ubedjena da sam retkost. Nocas kad sam pisala I poruku imala sam napad panike. Pisacu vam sta sam uradila.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 243
   RE: Ranice na grliću materice
30.4.2012 19:07:43   
jovicaa
meni je doktor rekao da imam neku blagu ranicu, i da po njemu nije nista strasno. da sacekam do sledece kontrole, zato sto sam u prvom trimestru, pa ce mi dati vaginalete. tako sam ga razumela, inace nedavno sam radila papa test i bio je druga grupa, mislim da od papa nije proslo ni sest meseci.
zanima me da li je jos neka zena imala ranicu na grlicu u trudnoci?

_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu sali1)
Direktna veza do poruke: 244
   RE: Ranice na grliću materice
30.4.2012 21:14:51   
Anoniman
ne znam da li se to moje racuna, ako se racuna, onda jesam. mesec dana pre nego sto sam ostala trudna, bila sam na kolposkopiji i radila papa test i videle su se te promene, ali je dr rekla da to nije prepreka za trudnocu, ne utice ni na sta.

(odgovor članu jovicaa)
  Direktna veza do poruke: 245
   RE: Ranice na grliću materice
26.7.2012 10:32:06   
nevenam82
Da li ranica moze da utice na zatrudnjivanje?Negde sam procitala da grlic mora biti skroz gladak kako bi spermatozoidi mogli da proklize?Muku mucim sa ranicom,imam ludu doktorku koja se svaki put kad me pregleda zgranjava,a nista mi ne detaljise niti objasnjava user posted image

(odgovor članu lanajelena)
Direktna veza do poruke: 246
   RE: Ranice na grliću materice
26.7.2012 10:33:09   
Anoniman
Promeni doktoricu

(odgovor članu nevenam82)
  Direktna veza do poruke: 247
   RE: Ranice na grliću materice
16.8.2012 15:59:48   
dijana1*

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Ja sam već pisala da su mi biljne vaginalete Mumio izlečile ranicu. Koristim ih i preventivno bar jednom u dva meseca.


Ana molim te reci mi sta znas o ovim vaginaletama?
Meni je devojka iz apoteke preporucila njih i rekla da su najbolje. U paketu ima 21 vaginaleta i da je najbolje da koristim od ciklusa do ciklusa. Sta mislis jel to mnogo
user posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 248
   RE: Ranice na grliću materice
16.8.2012 16:10:28   
Sanjica26 RR
dijana ja sam ih koristila samo nedelju dana. A inace koristila sam u tampone sa kantarinom. Sta je pomoglo od ta dva, ali ja ranicu vise nemam.user posted image

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 249
   RE: Ranice na grliću materice
16.8.2012 16:16:44   
dijana1*
Sanjice za nedelju dana????????user posted image user posted image
Sta mislis jel mnogo da ih koristim 21 dan? Dr. mi je rekao da cu "morati resiti ranici " verovatno je mislio na spaljivanje, a ja bih na svoju ruku probala prirodno.
Sada pijem Evafit caj, femisan A kapi, pa kada to popijem uzela bih ove vaginalete.
Vec dve nedelje pijem caj, dzaba tusiranje, mirisljavke kupke i dezodorans, sva se osecam na cvece. Kada mm legne pored mene kaze da se oseca kao da lezi u zbunju user posted image

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
VIDEO: Za vas mame, koje ste se porodile c...
videophoto
Ima li među vama onih koje se osećaju nesavršeno jer je vaše dete rođeno carskim rezom? Da li ti je teško jer nisi mogla...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here