Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Razgovori mama -4/14 [chat] 15.4.2014 13:46:07
|
|
|
|
mati
|
IZVORNA PORUKA: anci kv ma ja više brinem kako ću ja... Videces kad krene u vrtic... Ajde sto je moja mama plakala, pa me jos zove onako i jeca kad ga ostavi, a ja na poslu... Nego je i mm plakao kad ga ostavljao.
|
|
RE: Razgovori mama -4/14 [chat] 15.4.2014 13:50:29
|
|
|
|
emicaa
|
I da,kad se rodila Dora moja mama je bila mjesec dana kod nas i stalno je sjedila uz nju i kad je otišla morala sam je polako učit da bude sama i bila je super,sad je isto tako kad mm ostane sa njom,ona leži sama i igra se ručicama a on sjedi pored nje,a ja sad ako je ostavim samu i počne plakat odma je uzem,ne bih imala srca ostaviti je tako da plače.U svakom slučaju je bolje sad kako je bilo prije dvije tri sedmice.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama -4/14 [chat] 15.4.2014 14:11:29
|
|
|
|
anci kv
|
a joj...
|
|
RE: Razgovori mama -4/14 [chat] 15.4.2014 22:34:43
|
|
|
|
Zena Majka Kraljica
|
Mame ja samo da vas pozdravim, mnogo mi se svidja ovaj forum. Svašta pametno može da se pročita. Imam bebu, dečaka od 11 meseci nadam se da ćemo se lepo družiti.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama -4/14 [chat] 16.4.2014 7:10:29
|
|
|
|
mama micki
|
Dobrodošla ZMK! Dobro jutro mame, evo ja ispijam kafu, sad sam ispratila mm i Teodoru, a Sara još spava. Treba da idem kod jedne ženice, poručila sam jaja, pa da preuzmem, ali to ću malo kasnije. Sad sam bila na terasi, napolju je brrrr...valjda će malo otopliti. Odoh i želim vam lep dan
|
|
|
|
RE: Razgovori mama -4/14 [chat] 16.4.2014 7:20:15
|
|
|
|
suki
|
Dobro jutro mame! Evo mene za savet odnosno upomooooc! Prvo pretpostavljam da nisam na dobroj temi ali ne znam koja bi bila najadekvatnija pa me uputite ako nije problem. Zbog cestih i sve ozbiljnijih problema sa grudima koje imam i koji se samo nagomilavaju moracu da predjem na ad i prestanem da dojim. To naravno mogu tek nakon dovedem u red sike (obe) , pa me zanima kako da dete prihvati to mleko. Nikad nisam imala iskustva sa tim... niti koje, niti priprema, ok to sam se posavetovala sa dr. Na kraju sam uzela humanu i jednom je prihvatio 100ml skoro iz prve u toku dana kada mu je bilo vreme obroka a sinoc jok! Ja ga dojim jer mi tako lakse da sredim grudi ako uspem ali morala sam da smanjim tecnost i tako i mleka bude sve manje, a i to je dovoljno da se stvori novi cvor bez obzira sto nista drugo osim da se muzem i masiram ne radim. Prema tome dodje u toku dana period kada bi mu ipak trebalo ad i nemam pojma kako ce prihvatiti. Sta savetujete kako da ga uvodim, kako je najbolje? Da li dok dojim pa dopunim ad-om, ili da sacekam da ogladni u toku dana pa da mu onda ponudim ili kako? Kako ste vi radili? Meni je ovo sve tako cudno jer nikad nisam morala da prekidam dojenje pa sad ne znam gde sam.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama -4/14 [chat] 16.4.2014 7:20:47
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Dobro jutro mame. kod nas svasta bilo ovih dana pa se nisam ni javljala. D i ja smo bile bolesne, tri dana nisam mogla da joj skinem temperaturu, ali nismo isli kod lekara. Temperatura neka dosadna ali nije bila velika oko 38 (samo je jednom bila preko 38), a ona kad legne da spava pocne da se trese, trza, ma bunca bukvalno. Jako je lose podnela tu temperaturu. Na kraju posto joj sirup uopste nije obarao temperaturu stavim joj cepic i gotova prica. Spala temperatura i kraj. I ja sam imala temperaturu jedno vece, sto je bas cudno za mene jer ja retko retko kad imam temperaturu (mogu an prste da nabrojim koliko sam puta u zivotu imala temperaturu). Ocito neki virus sa dosadnom temperaturom. Drzala sam casove ovih dana, za vikend kao blesava, sva sam se usedela od casova. Vec mi i dosadilo. Danas opet casovi i standardne aktivnosti. Idem da smislim sta cemo za dorucak. Pozdrav mame suki nemam pojma morace neka mama s iskustvom to da ti kaze. Ja bih recimo dojila cisto da se smanji pritisak u grudima, znaci jako kratko pa posle dodala ad, da se ne nasisa dovoljno pa da uzme jos i ad. Nemam pojma da li je to ispravna logika
< Poruku je uredio Misha i Ljisha -- 16.4.2014 7:24:49 >
|
|
|
|
RE: Razgovori mama -4/14 [chat] 16.4.2014 8:00:30
|
|
|
|
doktorkakristal
|
Dobro jutro od mene i Dore Htedoh nesto da pitam da ne zna neka od vas koliko dugo smem da joj mazem pantenol na lice,od kad je pocela jako da balavi ja sam joj mazala jutro vece posto joj bude crvenkasto i izritirano od portikle i stalnog vlazenja,predpostavljam da nema neko konkretno ogranicenje SUKI daj joj u vreme kada treba da jede ,ako nece probaj neko drugo npr Nestle NAN njega deca obicno obozavaju jer je sladunjavo
|
|
RE: Razgovori mama -4/14 [chat] 16.4.2014 8:15:42
|
|
|
|
anci kv
|
jutrooo Doco,mi smo imali jedno vreme to crvenilo po bradi...izluđivalo me..preko noći se povuče a onda ona iritira prstićima,pljuvačkom,hranom..mazemo seba med bebi za lice,baš joj odgovara. Srećom i to crvenilo se povuklo. Mislim da za pantenol nema nekog ograničenja Suki,sačekaj da lepo ogladni. Ako odbija ad,ti promeni,uzmi neko drugo
< Poruku je uredio anci kv -- 16.4.2014 8:18:26 >
|
|
RE: Razgovori mama -4/14 [chat] 16.4.2014 8:26:54
|
|
|
|
jole82
|
Dobro jutro mame...T odvela u vrtić...i dalje ne plače..jutros je sama "peške" ušetala Opet mi riknuo glupi mali protočni bojler u kuhinji pa sad idem da ga odnesem na servis..i pantalone za posao da im se promeni rajsferšlus...kako mi ostao donji stomak kad sedem on se samo ziiip otkopča i vidU mi se gaće Doco smeš pantenol slobodno...ja sam T mazala na šake i stopala kad je imala svega 10ak dana jer joj se toliko ljuspala koža..a kasnije od zubića i na lice...to su one sitne sitne crvene tackice ko bubuljicice negde rasejane negde grozdić od par komada..i to je od balica...u zadnje vreme joj mažem Niveinu baby intensive cream...neka hipoalergenic, senzitiv, štajaznam...baš je i nacrtano na kutiji da ide oko usta, iza ušiju (tu joj suva koza i peruta se baš u onoj pukotini iza uvca) na prevoje, na vratić od iritacije od npr bodića, znoja...i moram priznati da sam baš zadovoljna..Od Pantenola joj činjenica bude bolje već ujutru npr to iza uvca al već do sutra uveče bude isto, a od ove kreme nekoliko dana se ne vraća (ako npr zaboravim da namažem) i baš bude meka koža....
|
|
RE: Razgovori mama -4/14 [chat] 16.4.2014 8:31:25
|
|
|
|
suki
|
Pokusacu tako, hvala vam!
|
|
|
|
RE: Razgovori mama -4/14 [chat] 16.4.2014 9:18:11
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Dobro jutro! Suki bas mi je zao sto prekidas polako dojenje. Doco probaj tu sebamed. Njihovi proizvodi su sjajni. I niveini.. Kod mene stanje za sad ok. Stvari sam juce ispeglala. Cekam da se probudi cicika Sofija, pa da rucka. Teodora je jutros otisla u vrtic. Vaspitacica je zaboravila da nam kaze da donesemo jaje.
|
|
RE: Razgovori mama -4/14 [chat] 16.4.2014 9:25:52
|
|
|
|
serpica
|
Dobro jutro mame..kod nas pada kisa od sinoc vreme je bas odvratno...
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Razgovori mama -4/14 [chat] 16.4.2014 9:26:47
|
|
|
|
emicaa
|
dobro jutro-dobar dan,mi kunjamo,Dori se zatvorio nosic pa je slabije spavala pa sam je stavila pored sebe i malo se smirila,kad se pocne budit malo je pomazim i smiri se.a mene neka panika uhvatila da ce se ugusit kao da joj se prvi put nos zatvorio,ne znam sta mi bi,vise sam budna dezurala.a i ona crvene fleke oko usta zbog pljuvanja stalnog ali mi je rekao pedijatar da joj smijem i obicnu niveu stavljat samo da sto cesce mazem da se ne isusuje previse,a nervira me izgleda kao da ima neko kozno oboljenje.pozdravcic za vas
|
|
|
|
RE: Razgovori mama -4/14 [chat] 16.4.2014 9:31:37
|
|
|
|
doktorkakristal
|
bas te bubuljice kako ste sve opisale,znam da je od balavljenja ,portikla joj stalno mokra,inace uzecu taj seba med jer inace koristim za nju njihovu kupku Inace ja nju maltene od rodjenja svako jutro umivam i posle joj namazem pantenol,al ne vredi kad je taj deo stalno vlazan JOLE slatko me nasmeja
|
|
RE: Razgovori mama -4/14 [chat] 16.4.2014 10:08:01
|
|
|
|
emicaa
|
Koliko Dora balavi mislila sam da će joj do sad pola zuba izrasti i svaki dan joj jadnice zavirivala u usta,sad sam odustala od,a u zadnje dvije sedmice svakih dvadesetak minuta joj mjenjam marame i superčiće moglo bi se cijedit koliko bude mokro.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama -4/14 [chat] 16.4.2014 10:09:20
|
|
|
|
anci kv
|
ne vredi,doco. Ja sam čak bila izbacila onu plastičnu portiklu iz upotrebe,misleći da je od nje ali opet se pojavljivalo. Sad zadnje dve tri nedelje nema više, verovatno opet jedna od njihovih faza. Sad smo u fazi crvenog dupeta
|
|
RE: Razgovori mama -4/14 [chat] 16.4.2014 10:15:51
|
|
|
|
superm
|
Za ojed probaj Sudocrem, nama to resava problem.
|
|
RE: Razgovori mama -4/14 [chat] 16.4.2014 10:17:00
|
|
|
|
superm
|
Pozdrav za tebe, Zena Majka Kraljica! Moj drugi sin ima 10 meseci. Tu smo negde.
|
|
RE: Razgovori mama -4/14 [chat] 16.4.2014 10:27:04
|
|
|
|
anci kv
|
ma nije ojed, već neke sitne bubuljičice a ništa nismo novo uvodili od hrane. A i ne smiruje se,sinoć se igrala sa mm,preznojila se,ne znam da nije zbog toga
|
|
RE: Razgovori mama -4/14 [chat] 16.4.2014 10:43:56
|
|
|
|
emicaa
|
Anci i Dora ima bubuljice po gozi,nema ih mnogo i nisu puno crvene,nikad do jutros ih nije imala,možda će im se sad smiriti lice
|
|
|
|
RE: Razgovori mama -4/14 [chat] 16.4.2014 10:44:17
|
|
|
|
Meisje
|
Jutro mame Anci jesu bele ili crvene? Mi smo imali bele i Bepanten nam je jedino pomogao a za crvenilo one sa cinkom..
|
|
RE: Razgovori mama -4/14 [chat] 16.4.2014 11:06:53
|
|
|
|
mati
|
Zdravo manike... Ova kisa ubi kod nas. Ja naravno odlazem obaveze i ne mrdam iz kuce. Mata ima rodjendan u igraonici u 19h. A juce su nosili jaja u vrtic,pa sad ocekujem neko remek delo kad dodje. Ako je jaje jos u jednomkomadu naravno. Suki bas mi je zao sto moras da prekines dojenje. I da se brzo priviknete na flasicu kad vec mora. Mita recimo nece flasicu nikako, kad ja odem i ostavim mleko, on ruca sasvim malo dok ne dodjem.
|
|
RE: Razgovori mama -4/14 [chat] 16.4.2014 11:11:37
|
|
|
|
Modessty
|
IZVORNA PORUKA: anci kv ma nije ojed, već neke sitne bubuljičice a ništa nismo novo uvodili od hrane. A i ne smiruje se,sinoć se igrala sa mm,preznojila se,ne znam da nije zbog toga Anči hoće to kad im je mnogo vruće. Danilo nije podnosio vrućinu. Odmah se ospe sitnim crvenim tačkicama. Proćiće to brzo. Mi i dalje malo kuburimo sa kakanjem. Nikola ne kaki po dva dana i onda se u jednom danu ukaki pet puta! Jede i voće i povrće, i sisa. Izgleda da mu jejednostavno takav metabolizam
< Poruku je uredio Modessty RR -- 16.4.2014 11:13:24 >
|
|
RE: Razgovori mama -4/14 [chat] 16.4.2014 15:05:56
|
|
|
|
anci kv
|
ma crvene. Koristimo kremu iz apoteke pravljenu dosad nas je vadila Videćemo
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubriciMirne noći uz Nutrino Sleep WellRoditeljstvo sa sobom nosi mnogo emocija, a večernje rutine često mogu biti najosetljivije. Nutrino Sleep Well podržava ...
Anketa
Млеко.
Admin
Које млеко је здравије давати детету после годину дана: