mama micki
|
Dobro jutro mame Ja ispratila muža i stariju ćerkicu, Sara spava pa ja na miru pijem kaficu. Ovo vreme je užasno, danas maksimalna temperatura 9 stepeni, da ne veruješ, sredina aprila, fuj. Čekam da bar malo stane kiša pa da izađem do pošte da podignem roditeljski i da odem u radnju, sve to moram sa Sarom jer smo same. Ja moram da se pohvalim i da kažem napokon da Sara uopšte ne kašlje već tri dana, ni najmanje, ali sad me je strah da je vratim u vrtić, mada ću morati posle praznika. Razmišljala sam kad da se vratim na posao, i odlučila da sačekam kraj meseca da budem sigurna da je dete dobro. Ivanka i ja imam isti problem kad mi Teodora dođe od svekijevaca, ali mi to rešavamo po kratkom postupku. Nekako smo joj utuvili u glavu da je kod babe i dede možda sve dozvoljeno ali kad dođe kući vraćaju se naša pravila, a pošto se plaši tate, tj. da se on ne naljuti na nju, pošto ga obožava, ona uglavnom kad pobesni zbog nečega ode u sobu, ne svađa se sa nama, mada bilo je faza. Prođe to. Što su stariji sve lakše shvataju. Videćeš, samo se naoružaj strpljenjem i najbolja stvar je da je, ako možeš ignorišeš dok se raspravlja i besni i videćeš za par meseci će shvatiti da sa njom u vašoj kući niko neće da se raspravlja kao kod bake i deke. Ja šizim kad vidim koliko moja sveki ugađa mojoj deci, posebno Teodori, ona im je prvo unuče i mislim da bi joj skinuli zvezde sa neba da traži. Ona je na primer nikad nije lupila po guzi, kaže, neće da je dete mrzi, a ova to zna pa koristi. Ali kad dođe kući, zna da ne može tako. Odoh u OFF, izvinjavam se. Doco kako je Dora? Jesi li za kaficu? Želim vam lep dan, koliko je to moguće po ovakvom vremenu. Poljubac za dečicu
|