|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pušenje u prisustvu bebe
1.4.2013 14:22:56   
Shishica
Samo na spomen pusenja se iznerviram.
Imam posla sa nekim ko nema srama i jos ja ispadam zlo sto mi smeta.
Ispred bebe - lepo zamolila bih, ali ako ne vredi pokupila bi se i otisla.
Ispred deteta mog sada od 3. godine nepune, zapali kao ispred otvorenog prozora (a vetar unosi dim unutra), ja se gusim, mrzim sto dete to udise, a ne mogu nista.

Kada mi dodje beba imacu onu ludacku snagu i borbu pa kada viknem ili izletim napolje ima da me slusaju svi ili user posted image

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 26
   RE: Pušenje u prisustvu bebe
1.4.2013 14:25:52   
Sanja90
Izvinjavam se Lesice,ali drzala sam se teme o pusenju u prisustvu dece,jednom trenutku odoh u off,ponele me emocijeuser posted image user posted image user posted image ali sam se vratila na temu...jedan prijatelj mm je kad je u sred zime dosao kod nas,nije hteo u kuci da pusi,pa je po onoj zimi izasao na terasu,mi mu nismo hteli dati jer hladno bre napolju bilo,ali covek je bio karakter i na terasu je poneo i kaficu i cigare, ispusio pa se vratio unutra. ne znam da li se posle toga prehladio,ali njemu svaka cast. Kad bi vise ljudi bilo tako. Ni kod mojih niko ne pusi,moj tata sportista tj.od cele familije niko nije pusio,a ko jeste to su radili iskljucivo napolju bez obzira da li se radilo o maloj ili velikoj deci.

_____________________________

Nije srecan onaj koji puno ima,vec je srecan onaj kome malo treba.

(odgovor članu Dada81)
Direktna veza do poruke: 27
   RE: Pušenje u prisustvu bebe
1.4.2013 14:36:33   
ivaMark

IZVORNA PORUKA: Shishica

Samo na spomen pusenja se iznerviram.
Imam posla sa nekim ko nema srama i jos ja ispadam zlo sto mi smeta.


Bas to, ispadam zla-zato sto sam u stvari normalna.. Pre par meseci je bio razgovor na tu temu, lepo sam rekla svekrvi2 (maceha mm) da nema pusenja od marta... ona je to sve kao prihvatila da bi posle par min pocela pricu o nekoj rodjaki kojoj cerka ne dozvoljava da pusi u kuci i prokomentarisala: pa ne znam kako bi neko mogao da mi zabrani da pusim u kuci koju sam ja pravila....aaaaaaaaaa
Ovde stajem sa pisanjem, da ne bih otisla u off..

U mojoj kuci se nije pusilo-mama je bila pusac-prestala je, tata nikada nije pusio... kod sestre moje se ne pusi, deca imaju 8,5 i 4,5god...
i uzasno mi je kada neka mama drzi bebi i cigaretu u drugoj ruci... ili decu kako se igraju u dnevnoj sobi u oblaku dima i pri tom kaslju od istog user posted image

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 28
   RE: Pušenje u prisustvu bebe
10.4.2013 10:05:05   
cuca82
auu ova tema nije za mene ali moram da se oglasim. moj slucaj je takav da ja pusim a suprug ne pusi, i moram kad sam vec pocela o tome da priznam da sam u trudnoci kako kad zapalila cigaretu jer nednostavno nisam uspela da ih odbacim skorz. no, kad vidim da pisete da vam prijatelji, rodbina itd pusi pred malom bebom, cini mi se da bih im tacno gurnula tu cigaretu u usta. i tacno je da mi pusaci uvek imamo neki izgovor tipa, sta sve udise beba iz vazduha nece joj nista biti od dima cigarete. sto se mene tice, totalno nepodrzavam takve izgovore. meni je skoro prebaceno sa starane meni bliskih kako cu ja svom detetu umesto cucle staviti cigaretu u usta zato sto ja pusim a oni ne, medjutim tim istim se nezna sta vise smrdi u kuci, dali ta obuca koja stoji na ulazu u kucu, pa kad otvoris vrata mislis da ces se onesvestis, ili ti onaj uzasan miris kuvanja i ustajalog vazduha ( kad se sve to pomesa, fuj) a retko se otvara prozor da se vetri. ja sam za sebe odlucila kad dodje beba u kucu, da necu dozvoliti da se zapali ni jedna cigareta u kuci, ima terasa pa ko voli ne izvoli, u te ljude spadam i ja svakako.

(odgovor članu ivaMark)
Direktna veza do poruke: 29
   RE: Pušenje u prisustvu bebe
10.4.2013 10:58:38   
Modessty
nemojte da čekate da se porodite pa da onda zabranite pušenje u kući. Zabranite ga odmah. I nije bitno da li i ukućani puše. Neka puše na terasi ili u dvorištu.
Pre neki dan smo bili kod druga i došli su još jedni prijatelji. Čovek je hteo da se otvori prozor kako bi zapalio cigaretu dok pije kafu. Rekla sam mu da moje dete ne sme ni da oset_i dim jer je do skoro bio bolestan, a o otvorenom prozoru da ne govorim, jer napolju duva vetar i mnogo jehladno. Tako da ako hoće da puši i pije kafu, rado ću mu praviti društvo u kuhinji pored vrata terasice, iako ja ne pušim. Znači ja sam insisitrala da se u sobi ne puši iako nije moj stan, jer je MOJE dete u pitanju i ako ga ja ne zaštitim niko neće. Niko se nije ljutio ni uvredio. Jedni imaju i sami dete, a drugima je beba na putu

< Poruku je uredio Modessty -- 10.4.2013 11:03:58 >


_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu cuca82)
Direktna veza do poruke: 30
   RE: Pušenje u prisustvu bebe
10.4.2013 11:01:56   
Olga75
kod trudnica i malih beba se ne pusi
to je tako pa tako
za ostalo mogu ja da zavrcem nosom , moje pravo ili da ne idem
ali trudnice , bebe i bolesnici nisu pusiona

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 31
   RE: Pušenje u prisustvu bebe
10.4.2013 11:30:52   
ivaMark
trudnice , bebe i bolesnici nisu pusiona

uh, kako se iznerviram kada neko ovo ne shvata...
ne razumem one koji nemaju decu pa puse u njihovom prisustvu a takodje ne razumem ni one koji puse u prisustvu svoje dece... npr moji rodjaci imaju tri deteta i to se pusi uveliko i sa detetom u narucju... i jednog dana dobiju poziv iz skole da dodju na razgovor na kojem im je skrenuta paznja da se njihova deca osecaju na duvan user posted image (naravno, u inostranstvu zive, to kod nas ne bi moglo da se desi)

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 32
   RE: Pušenje u prisustvu bebe
10.4.2013 11:36:59   
Sanja90
To bi trebalo da je kultura svakog coveka da ispred trudnice,dece i bolesnika ne pusi,ali dzaba ne mozes nekima to utuviti u glavu ma koliko god se trudio.

_____________________________

Nije srecan onaj koji puno ima,vec je srecan onaj kome malo treba.

(odgovor članu ivaMark)
Direktna veza do poruke: 33
   RE: Pušenje u prisustvu bebe
10.4.2013 12:57:43   
cuca82
upravu si modessty potpuno, jer obicno gde odobris jednu cigaretu zu kafu tu sledi pola pakle. sto mogu da kazem za sebe, kad ja zapalim tu jednu prokletu cigaretu, nesmeta mi u tom trenutku uopste, medjutim cim neko drugi zapali postaje mi odvratno i bude mi muka.
IZVORNA PORUKA: Modessty

nemojte da čekate da se porodite pa da onda zabranite pušenje u kući. Zabranite ga odmah. I nije bitno da li i ukućani puše. Neka puše na terasi ili u dvorištu.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 34
   RE: Pušenje u prisustvu bebe
2.9.2014 14:26:42   
emicaa
Mi pušimo na balkonu i ko god da nam dodje ide pušit na balkon,kad smo sad bili u bosni jedno veče nam došao rodjak od mm i čim je sjeo i ne pita nego zapali pred Teodorom i ja mu reknem izvini ali mi ne pušimo pred njom,izašao je vani ispušit ali nije mu bilo drago,baš me briga.

(odgovor članu cuca82)
Direktna veza do poruke: 35
   RE: Pušenje u prisustvu bebe
2.9.2014 14:31:33   
Klarita
Mi na potkrovlju. Tj moje drugarice i ja, mm je nepusac. Jos kad sam bil trudna s Klarom prestala sam pusiti u dnevnoj sobi i nismo dozvoljavali nikome. Od tada pa do danas na nasem spratu je zapalio samo cigaretu majstor koji nam je dogradjivao kuhinju i ja sam popiuser posted image Jednostavno, stava saam da pred bebom ne treba pusiti i tacka iako sam strastveni pusac

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 36
   RE: Pušenje u prisustvu bebe
2.9.2014 20:40:10   
branki*
mm i ja smo nepusaci i u stanu niko ne pusi.kad dodju gosti,pusaci puse na terasi,niko se nije bunio.pogotovu pred bebom mi je apsurdno da neko pusi i dimi,mada sam vidjala i majke koje ujedno drze i nose bebu,a i cigaretu...tako da eto i tu ima razlicitih misljenaj i stavova.

< Poruku je uredio branki RR -- 2.9.2014 21:01:52 >


_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 37
   RE: Pušenje u prisustvu bebe
2.9.2014 21:10:01   
Mala Elena
MMi ja ne pusimo, a svako kad dodje izadje na terasu i zapali ili se iskulira na 2 sata. user posted image To je bio nas metod zdravog zivota. Par puta sam bila na zurkama gde je bilo zagusljivo ali nadam se da je beba oprostila mami...user posted image

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 38
   RE: Pušenje u prisustvu bebe
2.9.2014 22:51:23   
serpica
Sve se slazem i sve ste u pravu,kod mene u stanu ima zatvorena terasa gde se pusi,sasvim pristojno mesto i svi moji prijatelji to znaju.Medjutim jedno pitanje,podjete na neko veselje,svadbu,rodjendan u kafani gde od 200 gostiju puse 100,nemate gde da ostavite bebu/dete,sta onda? Uvek postoji opcija da jedan roditelj ide a drugi da ostane kuci,ali recimo kad su bile ove poplave i kad su na jednom mestu bili stacionirani i stari ljudi,i bolesni i trudnice i deca i bebe.ja sam svojim ocima videla na tv-u kako mnogi od njih puse u prisustvu svih tih ljudi.Tu nemamo opciju,nazalost.

_____________________________

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 39
   RE: Pušenje u prisustvu bebe
2.9.2014 22:55:57   
dijana1*
Kod nas se inace nepusi u stanu, ko zeli da zapali izadje na terasu. To je bilo tako i dok nismo imali decu.
Skoro sedim u kaficu i beba ima mozda 4-5 meseci. majka pali jednu za drugom. U jednom momentu u jednoj ruci cigara a u drugoj flasica, zvoni joj telefon i nije ostavila cigaru nego flasicu pa kada je zavrsila razgovor nastavila je da hrani bebu. To mi je bas odvratno. Inace mm ne pusi a ja po malo oko 2 dnevno ali u obe trudnoce nisam zapalila ni jednu cigaru i za vreme dojenja. Obicno uvece kada sve sredim po stanu a deca spavaju prija mi da izadjem na terasu i da zapalim jednu.

_____________________________

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 40
   RE: Pušenje u prisustvu bebe
2.9.2014 22:58:39   
Klarita
Serpi, duso, jeste, ali to su vanredne okolnosti, onda je sve "dozvoljeno" user posted image
Npr, ja moje dete ne bih vodila na svadbu/ispracaj/rodjendan ako mi taj ko slavi nije rodjeni brat ili naj naj najdrug/drugarica. Onda sam uvek za opciju jedan ide/drugi cuva dete i to ne zbog dima, vec buke, guzve, nepoznatih lica i preogromne kolicine bakterija virusa i kojecega na jednom mestuuser posted image

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 41
   RE: Pušenje u prisustvu bebe
2.9.2014 23:00:34   
bubulence
bila sam pusac do dana kada sam saznala da sam trudna sa E. od tada sam najveci protivnik pusenja. kod nas se ne pusi, imamo dve terase pa moze da se bira.
i mrzim kada neko kaze, zasto pravis svileno dete , neka se celici... ma daaaa user posted image . preselicu je u pusnicu mozda se ocelici.
do sada je bila u dve svadbe, kada mi se zenio dever i moj rodjeni brat. i prezivela je naravno ali to su ‘vanredne‘ situacije bas kao i poplava user posted image . u druge svadbe je ne vodimo...

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 42
   RE: Pušenje u prisustvu bebe
3.9.2014 8:27:43   
Anck Su Nmaun
Isto..ostavila sam pusenje kad sam bila trudna..ali evo skoro sam pocela opet ali ne pusim kuci, samo na poslu. I ako mi se bas pusi izadjem na terasu , al to nije cesto.
Ja bas ne volim kad su deca u oblaku dima, bzvz udisu , stvarati od njih pasivne pusace...a jos i da smrde na duvan pa najbolje kao matorci

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 43
   RE: Pušenje u prisustvu bebe
3.9.2014 9:18:45   
Mala Elena
Iva, moja mama je pusila i u trudnoc i tokom dojenja. .ne znam kako bih to prokomentarisala ali ja to svom detetu nikada ne bih uradila. I dan danas pusi i to joj je cini mi se jedna od najbitnijih stvari. Mrzim cigarete!

(odgovor članu ivaMark)
Direktna veza do poruke: 44
   RE: Pušenje u prisustvu bebe
3.9.2014 9:22:23   
emicaa
ja nisam pusila kad sam bila trudna,bilo mi je tesko ali sam se suzdrzavala,nisam pusila ni dok sam dojila i cim mi je nestalo mlijeka ja idiot zapalim sa svekrvom uz kafu i opet sam pusac ali i kad odemo kod nekog ko kaze slobodno zapalite u kuci mi izadjemo vani,nema potrebe da je trujemo.

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 45
   RE: Pušenje u prisustvu bebe
3.9.2014 9:31:48   
Klarita
Ja sam pusila u trudnoci user posted image user posted image Ne kao sto bih pusila i pusim inace, ali sam pusila. Nijedan doktor ginekolog nije protiv pusenja u trudnoci, bar ne ovi moji user posted image a imala sam ih vise, mislim ginekologa koji su pratili moju trudnocu. Kad se rodila K, borila sam se da dojim, i to je vec stara prica, ali sam htela da prestanem da pusim jer nikotin i sve ostalo prelazi u majcino mleko, kako mi se dojenje nije dalo, prestala sam samo da pusim....ali samo do prvog kafenisanja sa drugaricom van kuce, posle mesec i pouser posted image Ne zelim da prestanem, uzivam i to je mojih par minuta par puta dnevno (do 10x) sama sa sobom, u svojoj "pusioni"....pred decom ne, nikada. pred K pusim tipa kad nam dodju gosti pa zasednu u pusionu, kad su neka slavlja pa slavimo inace u pusioni na potkrovlju i takooooo.

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 46
   RE: Pušenje u prisustvu bebe
3.9.2014 9:39:28   
Mala Elena
Klarita , to je u redu ti se sklanjas od dece, imas svoj kutak, vise ne dojis ...ne znam koliko cigarete uticu na mleko ali verovatno uticu negativno, a i ako se posledice ne primete odmah u napredovanju deteta, nekad u zivotu se to ispolji i kulminira.

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 47
   RE: Pušenje u prisustvu bebe
3.9.2014 9:43:56   
Trcosava
Pričamo li o pušenju pred detetom ili o pušenju u stanu gde je dete, odnosno beba?

Strastveni sam pušač, ali poštujem tuđu kuću. Dakle i pre nego što sam imala dete, ako odem kod sestre koja ne puši i ima dete - išla sam na terasu. Bilo da je +40 ili -20. Nije ona tražila, već sam sama to uradila. Pušenje je moj izbor i neću siliti nikog da puši niti daviti u dimu.

Kod nas u kući se puši uglavnom u kuhinji koja je totalno odvojena od ostatka stana - dvoje vrata. U dnevnoj, a kamo li spavaćoj nije zapaljena cigara dok se loži, odnosno dok nije +sto stepeni pa se pravi promaja. Spavaća soba je u tom slučaju uvek zatvorena.

Dok je Ana bila beba, nije bilo pušenja u dnevnoj već samo u kuhinji.

Zaova kad je bila, podrazumeva se da nema pušenja ako je beba u sobi. Ne samo ona, već bilo koja beba da je u sobi.



_____________________________

I flunked anger management! }:->



(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 48
   RE: Pušenje u prisustvu bebe
3.9.2014 9:45:02   
Trcosava

IZVORNA PORUKA: Mala Elena

Klarita , to je u redu ti se sklanjas od dece, imas svoj kutak, vise ne dojis ...ne znam koliko cigarete uticu na mleko ali verovatno uticu negativno, a i ako se posledice ne primete odmah u napredovanju deteta, nekad u zivotu se to ispolji i kulminira.


Pričamo o pušenju u prisustvu deteta, tema o pušenju za vreme dojenja je sasvim druga stvar.

_____________________________

I flunked anger management! }:->



(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 49
   RE: Pušenje u prisustvu bebe
3.9.2014 9:47:28   
Anarunika
Oboje smo strastveni NEpušači. I moram da priznam da kada vidim majku koja u jednoj ruci drži bebicu koja još ni glavu ne može sama da drži a u drugoj cigaru, i kao duva na drugu stranu da ne duva u bebu, ja ne razumem, kako može? !. I sama se sklanjam od tog dima i smrada kad god mogu i imam veoma malo kontakta sa pušačima . I prijatelji koji dolaze kod nas kao i familija su uglavnom ne pušači,hvala bogu. A kada dođe neki pušač uopšte se ne libim da mu kažem najoštrije, da se kod nas u kući ne puši. Pogotovo ako ni ne pita a već pali cigaru. Za mene je to nevaspitanje!

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Zdrava ishrana najmlađih tokom zimskog per...
Tokom hladnih zimskih meseci, redovan unos voća i povrća ključan je za jačanje imunološkog sistema dece, pomažući im da ...
KAKO DA ODGOJITE SREĆNU BEBU
Vaša beba je srećna beba? Naučite ključne elemente osnovnih potreba, stimulacije i prilagođavanja. Otkrijte kako da podi...



image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here