serpica
|
IZVORNA PORUKA: jabudic Mjesec ti je jedan od bitnijih pokazatelja emotivnog stanja u natalnom horoskopu. On opisuje dušu osobe. Mjesec u Raku, je u sjedištu, dakle najbolje postavljen, u Biku je egzaltiran, takodje odlična pozicija, to ti je kao dobro dočekan gost kod kvallitetnog domaćina U izgonu je u znaku Jarca, a u padu u znaku Škorpije, tako da te dvije pozicije nisu dobre. Svaki Mjesec je priča za sebe i prilično tačno opisuje senzibilitet osobe. Takodje, da li je Mjesec mlad ili pun ima dosta veze. Ako je Mjesec mlad, onda je u konjukciji sa Suncem, dakle osjećanja pod uticajem razuma, često se pomračiu um. Povoljnije je ako je Mjesec već prošao Sunce, pa su u separaciji,tada se smanjuje uticaj. Kad je pun Mjesec, on je u opoziiciji sa Suncem, pa ni to nije idealna pozicija, ali daje makar izbor pola pola. Meni jedan sin ima konjukciju, jedan opoziciju Sunca i Mjeseca. Ako0 većmože neko da bira vrijeme rodjenja, najbolje kada nije ni pun ni mlad Mjesec. Eto, toliko za današnji čas dečice draga! Ja jesam prof, ali francuskog, ne astrologije ! ajme meni nista ja ovde nisam razumela,ali aj molim te kazi mi kakav je mesec pocetkom juna ili krajem maja da znam sta da kazem dr za cr. mislim da ne pogodimo ni mlad ni pun
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|