|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Urinarne infekcije kod dece
7.1.2017 7:56:19   
Zemunka85
Dijana, ni meni ne lici na UI.
Ali znam kako ti je i ja sam na svaki temp pomisljala na UI.
Za pocetak, bar mirisi pelenu. Nije to pouzdano, ali do prve provere.
Javljaj ...

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 501
   RE: Urinarne infekcije kod dece
7.1.2017 9:51:21   
dijana1*
Sinoc sam mu pred spavanje dala febricet. I.aoje 37.4 reko da se bar malo naspava. Extra je spavao, noje se budio i plakao. 99 % sam sigurna da su zubici ali ipak jedva cekam samo da proverim urin pa da budem.sigurna.


_____________________________

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 502
   RE: Urinarne infekcije kod dece
8.1.2017 0:39:30   
choopa choops
Kako ste danas prosli? Nadam se i ja da nije UI!

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 503
   RE: Urinarne infekcije kod dece
21.7.2017 3:25:42   
Jokaum
Ima li koga na temi još uvek... čeka nas mikciona za koji dan , posle druge urinarne , ali sa mnogo lošim rezultatima ... ali još uvek se nadam čudu ... procitala sam većinu vaših postova od početka ... čitam čudite se ženu vratili da crp 99, nas vratili iz tirsove sa crp 157 i tem 39 i to ponovljena urinarna ... u subotu uveče (u maju mesecu ) do ponedeljka na svoju ruku odemo u bolnicu u drugom gradu uk uradjena u ponedeljak ujutru nalaz uredan u bolnici isto, ali crp skočio na 400!!!! Dr nije smela da mi pročita jer sam dobila napad besa htela da idem u tirsovu da ih zapalim... 10 dana u bolnici u unutrašnjosti , mikciona mora kazu u tirsovoj jer je tamo lecena već , od maja pije sirup ne znam tačno naziv da ne lupam nitro...inače 3,5 godine ima i nemam pojma kako ću preživeti mikcionu i kako ću je zadržati da se sto pre završi ... pa me naviše to zanima, jel mogu ja biti sa njom za vreme intervencije i kako ste držali stariju decu...

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 504
   RE: Urinarne infekcije kod dece
21.7.2017 10:24:43   
Zemunka85
Jokaum user posted image , dobrodosla.
Tako mi je zao sto je ovo tvoj povod registracije.
Kao sto vidis, tema je pusta, hvala Bogu!
Ja sam dugo, nazalost, bila najaktivnija.
Mi smo se mnogo napatili sa UI.
Moja cerka ih je imala 5, ali su bile bezazlene. Ovo sto citam za tvoje dete je za sud, batine .. sta god.
Kako bre vratili dete sa takvim rez? Nije mi jasno?
Da li se to na kraju vodilo kao urosepsa?
Gospode Boze, to je strasno. Takvi rezultati su .. katastrofalni! I oni prvi, a da ne pricamo kada je stvar uznapredovala. To je bilo ozbiljno stanje i samo zbog nemara, moglo je svasta da se desi, zaista, ali zaista nisu normalni.

Sto se mikcione tice, mi smo radili ultrazvucnu u Zagrebu, privatno. Tamo su uslovi mnogo drugaciji, pa iako je moja cerka imala samo godinu ipo, nije bilo toliko strasno. Puno lutaka, crteza, svi smireni i sl ... Sto se tvog deteta tice, hm 3,5god .. sve je to individualno, ali trebalo bi da uspes kroz svakodnevnu pricu da ublaziz strah i pojacas saradnju. Ja msm da bi mi sa mojom L bilo jos lakse sa 3,5 nego sa 1,5. Jesu tada svesniji, ali moja generalno lepo saradjuje, pa zato kazem. Opet, sv eje to individualno.
Mi smo to sve brzo obavili. Opet kazem, bilo je ultrazvucno to je malo drugacije nego rentgenski, pa je bilo i malo lakse. Ona je tada tek ucila na nosu, ali kao da je znala tada je uspela da se ispiski bas kada je trebala na nosu. Tako da je sve ispali super!

Pijete Nitrofurantoin i mi smo to pili 6m, pa posle jos 2m menjali AB. Kao noz u srce je bilo svako davanje antibiotika, ali ja sam nju tada dojila, cak produzeno do 2,5god - bas iz toga razloga! Kao primarni, a onda i jer sam htela i volele smo. Ja sam ubedjena da sam joj crevnu floru spasla tim dojenjem. Generalno imunitet. Ipak 8m AB svakodnevno .. previse! Ali pupup ona je jedna ekstremno zdrava i napredna devojcica, ne sto je moja, ziasta je tako. Imam nestvaran imunitet. Nzm kako bi ti mogla da neutralises tolike antibiotike. Dajes li probiotik?

Sto se sam UI tice, ova sto si opisala je katastrofa, ali kada i kakva je bila prva?
Obicno te anomalije se ispostavi da postoje kod dece koje su u prvih par meseci zivota imali UI.
Moja L je sa 10m imala prvu i tada nam je DR "obecala" da nije nista strasno, jer se u tom slucaju javlja prvih dana zivota, ili meseci. I iako sam neopisivo brinula, jer smo 2, ili 3 puta ne secam se probali da je skinemo sa AB, infekcija bi se vratila za 3dana - bila je u pravu. Nama se sve resilo sa skidanjem pelena.

E sad - mikcionom dokazujes VUR, ili neku drugu anomaliju, koliko znam. Ja iskrneo ne verujem da imate ista. Naravno da odradite, ali polako dorezultata. Infekcije su kod devojcica ceste, a kod vas je situacija greskom lekara zapustena, zato je bila takva slika.
Ali, da li vam je savetovana scintigrafija? Tj da se proveri da li su bubrezi ostecneni dosadasnjim infekcijama, obzirom na tu jednu jaku?
Vidis, mi to nismo radili, jer su nase infekcije bile slabe, tip cistitis tj samo besika, nije islo do bubrega, nekada cak i skroz asimptomatske, sem prve kada smo bile u bolnici ali i tada je crp bio u granicama normale, ja tada nisam znala ni sta je crp, niti ista o tome, pa je posle 1god DR Amira Peco cak posumnjala da li je to i bio pijelonefritis. Sada kada pogledam rez i mene cesto muci to pitanje, no dobro, iza nas je ....

Ne znam sta da ti kazem, sem da probas dete da pripremis na to, a posle toga debeeeeelo nagradis.
Sve to prodje i zaboravi se, a do tada znam da stalno mislis i sekiras se.
Prebrodicete i to brzo, rez da vam budu dobri, od srca vam zelim i onda ej sve lakse.
Sve to prodje ... user posted image

(odgovor članu Jokaum)
Direktna veza do poruke: 505
   RE: Urinarne infekcije kod dece
21.7.2017 13:14:29   
Jokaum
Ja se iskreno plašim da ima nešto , zato sto stalno piski u gaćice barem 10 puta dnevno... i ja sam nju dugo dojila, 25 meseci .... Prvu urinarnu dobila u januaru ove godine, bili u bolnici, pili sirup 7 dana i to je to, posle rezultati par meseci sve ok, drugu dobila u maju... od tada smo na sirupu, mikciona sledeće nedelje zakazana... nisam joj ništa ni pričala da je ne uplasim samo pre vremena rekla sam samo da doktor mora da pregleda pišu , a ona muka kaže pa biću dobra piskicu u čašicu i u nosu neću u gaće ... i ja joj kažem mora srećo samo nešto da pogleda doktor brzo i ona kaže dobro... biće veselo, plaši se i kad joj ja uzimam bris za analizu , a ne nešto drugo, ali valjda ću barem znati na čemu smo... ništa nam dalje nisu predlagali za sada to pa emo videti šta i kako dalje...

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 506
   RE: Urinarne infekcije kod dece
21.7.2017 23:53:04   
choopa choops
Jokaum, bas mi je zao sto je malena morala sve to da prođe user posted image Drzim fige da sve bude dobro, mi iskustva sa mikcionom hvala Bogu nemamo. A ovo sto kazes da puno piski...Pa ne znam da li to znaci dobro ili lose, nekako ovako laicki mislim da je mozda i dobro da sto vise izmokrava? Mozda bi se zalila da je boli prilikom mokrenja da je nesto u pitanju? Ne znam, drzim vam fige da sve prođe kako trba i da rezultati budu dobri!user posted image

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Jokaum)
Direktna veza do poruke: 507
   RE: Urinarne infekcije kod dece
21.9.2017 15:20:03   
Tatjana.87
Mom bebanu su pronasli eserihiju u urinu moze li mi neko reci kakva su vam iskustva i kakvo je lecenje!? user posted image
Sutra idemo kod lekara a opet me zanima kakva su vasa iskustva! Sta da radim??

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 508
   RE: Urinarne infekcije kod dece
21.9.2017 16:07:51   
IvanaSK RR
Tatjana, nemam iskustva sa tim. Nemoj da se nerviras, sigurna sam da ce te se toga brzo resiti.

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Tatjana.87)
Direktna veza do poruke: 509
   RE: Urinarne infekcije kod dece
21.9.2017 16:12:57   
Tatjana.87
Čitam da se leči od šest meseci do godine danauser posted image
Ali niko ništa konkretno ne kaže..

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 510
   RE: Urinarne infekcije kod dece
21.9.2017 16:25:11   
krin 40
Tatjana baš mi je krivo zbog bebanauser posted image Ja nemam predstavu ni kako je dobiju tako maleni.Nadam se da će vrlo brzo da se reši problem

_____________________________

ako muskarac zeli da mu zena bude andjeo mora da stvori raj za nju,andjeli ne zive u paklu

(odgovor članu Tatjana.87)
Direktna veza do poruke: 511
   RE: Urinarne infekcije kod dece
21.9.2017 16:56:21   
Tatjana.87
Piše kada je beba dugo u ukakanoj peleni onda se šire bakterije na pišu,pa on čestito ni ne kaki i ono pre je obično kakio kada mu menjam pelenuuser posted image

(odgovor članu krin 40)
Direktna veza do poruke: 512
   RE: Urinarne infekcije kod dece
21.9.2017 17:09:38   
krin 40
Za to sam čula da tako može doći do infekcije.A da nije povezano sa tim što nema redovnu stolicu?Nagadjam..

_____________________________

ako muskarac zeli da mu zena bude andjeo mora da stvori raj za nju,andjeli ne zive u paklu

(odgovor članu Tatjana.87)
Direktna veza do poruke: 513
   RE: Urinarne infekcije kod dece
21.9.2017 17:23:25   
Tatjana.87
Pa koliko se ja razumem ne bi trebalo, mislim nema veze jedno sa drugim.

(odgovor članu krin 40)
Direktna veza do poruke: 514
   RE: Urinarne infekcije kod dece
21.9.2017 19:16:22   
Tatjana.87
Sada sam ovo nasla na internetu user posted image
Ako dete ima neke anomalije mokraćnih kanala (koje su praćene zastojem oticanja urina ili povratkom – refluksom mokraće iz bešike ka bubregu), često se javlja infekcija ovom bakterijom.
Sad se bas bojim sta ce biti dalje user posted image

(odgovor članu Tatjana.87)
Direktna veza do poruke: 515
   RE: Urinarne infekcije kod dece
22.9.2017 23:25:16   
Tatjana.87
Dobili smo antibiotik sirup i gentamicin mast da mažemo pišu deset dana,danas je ceo dan bio nervozan čim ga spustim na krevet počne da plače user posted image

(odgovor članu Tatjana.87)
Direktna veza do poruke: 516
   RE: Urinarne infekcije kod dece
23.9.2017 8:18:17   
IvanaSK RR
Mozda ta nervoza nije vezana za celu situaciju. Drzim palceve da lekovi pomognu.

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Tatjana.87)
Direktna veza do poruke: 517
   RE: Urinarne infekcije kod dece
23.9.2017 9:01:54   
krin 40
Tatjana biće on dobro.Slažem se sa Ivanom da nervoza verovatno nema veze sa tim.Nemoj ti da se nerviraš

_____________________________

ako muskarac zeli da mu zena bude andjeo mora da stvori raj za nju,andjeli ne zive u paklu

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 518
   RE: Urinarne infekcije kod dece
23.9.2017 14:03:09   
Tatjana.87
Pročitala sam negde iskustvo mame koja spomonje tu nervozu pri spuštaju,ali njen bebac je imao temperaturu i otkrili su mu ešerihiju.
Mom bebanu je konstantno oko 36 nema temperaturu. Joj samo da se završi na ovomeuser posted image

(odgovor članu krin 40)
Direktna veza do poruke: 519
   RE: Urinarne infekcije kod dece
30.9.2017 10:31:28   
MamaNecaVo

IZVORNA PORUKA: Tatjana.87

Piše kada je beba dugo u ukakanoj peleni onda se šire bakterije na pišu,pa on čestito ni ne kaki i ono pre je obično kakio kada mu menjam pelenuuser posted image



Za pocetak ovo si dobro procitala.Isto tako vazi i kada se dete upisku.Koje pelene koristite?
Kod nas je infekcija nastala uz koristcenje Violeta pelena,potom Evy Baby-koje su ga dotukle.
Obrati molim te paznju kako sam ti napisala i na korpokulturu.

(odgovor članu Tatjana.87)
Direktna veza do poruke: 520
   RE: Urinarne infekcije kod dece
30.9.2017 10:34:04   
MamaNecaVo
Jooj sada vidim i ono za anomalije.
Draga,meni je to prvo iskocilo kada sam gugla.Hvatala sam se za glavu sta sad?
Anomalije su pracene drugim stvarima-kod vas je sve ok!

Beba je nervozna zbog peckanja kada piski.
Nosaj ga,pevaj bebcu,pricaj sto vise.
Da li se bebi javljao ojed ili crvene tackice?

(odgovor članu Tatjana.87)
Direktna veza do poruke: 521
   RE: Urinarne infekcije kod dece
30.9.2017 10:36:42   
Tatjana.87
Pampers premium od početka koristim i to menjam svaka dva sata,ili odmah nakon velike nužde, sledeće nedelje nosimo uzorke na analizu nadamo se da će ako ništa bar onaj broj da se smanji malo.

(odgovor članu MamaNecaVo)
Direktna veza do poruke: 522
   RE: Urinarne infekcije kod dece
30.9.2017 10:40:37   
Tatjana.87

IZVORNA PORUKA: NevenaAleksejmom

Jooj sada vidim i ono za anomalije.
Draga,meni je to prvo iskocilo kada sam gugla.Hvatala sam se za glavu sta sad?
Anomalije su pracene drugim stvarima-kod vas je sve ok!

Beba je nervozna zbog peckanja kada piski.
Nosaj ga,pevaj bebcu,pricaj sto vise.
Da li se bebi javljao ojed ili crvene tackice?


Ni jednog momenta nije nervozan kada piški, crvenila ni ojeda nije bilo

(odgovor članu MamaNecaVo)
Direktna veza do poruke: 523
   RE: Urinarne infekcije kod dece
30.9.2017 10:44:22   
MamaNecaVo
Pisala sam na nekoj od tema u vezi Pampersa sinoc..Uglavnom i njega smo izbacili zbog konstantnih infekcija i zivih rana (probali smo svaki moguci Pampers).


Onda bez brige,cim pomenutom nema iz navedenih razloga nije strasno.

Nisam propratila koju infekciju tacno beba ima? (u kolikom broju?)

(odgovor članu Tatjana.87)
Direktna veza do poruke: 524
   RE: Urinarne infekcije kod dece
30.9.2017 10:52:57   
Tatjana.87
Ešerihiju coli 80.000

(odgovor članu MamaNecaVo)
Direktna veza do poruke: 525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
VIDEO: Za vas mame, koje ste se porodile c...
videophoto
Ima li među vama onih koje se osećaju nesavršeno jer je vaše dete rođeno carskim rezom? Da li ti je teško jer nisi mogla...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
Zašto UMORNE MAME ostaju BUDNE DO KASNO?
Volela bih da vam kažem da majke ovo vreme provode radeći one stvari u kojima uživaju, ali to ne bi bilo sasvim tačno. N...
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here