Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 7.12.2017 21:48:41
|
|
|
|
vocicana
|
Divne vesti Maraj, ljubimo te i uzivkaj u tvojoj trudnoci.
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 7.12.2017 21:55:59
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Maraj divno divno. Samo se ti cuvaj i pridrzavaj terapije. Maslacak dobro je da nemas visoku glukozu, ali kao sto si i ti znala mala je verovatnoca za tako nesto. Mene stomak nesto boli. Imam neke grceve. Bakcem se ceo dan sa zvanjem zubara i doma zdravlja. Zvala sam privatnog zubara da obavimo operaciju umnjaka MEDJUTIM mora potvrda od ginekologa da je trudnoca uredna. Ja naravno tu potvrdu nema sanse da dobijem do bar 3 nedelje nakon kordocenteze. Do tad sam osudjena na bolove. Grlo me uzasno boli vec dve nedelje i opet se zaukava, desni mi grozno izgledaju. Bojim se ponovo upale zbog umnjaka koji ocito nece da miruje. A niko nece da me primi. Nece opsta praksa ovde da me primi kaze moram da prebacim karton prvo. Ok. Nece zubar da mi bilo sta uradi bez potvrde ni drzavni ni privatni. Nemam pojma da li da se javim u Betaniju?? Mislim da li to resava Betanija? Da li smem da popijem ab ako mi opet zubar da? A imam kordo u utorak. Ma sva sam puna pitanja ali ne nalazim puno odgovora. Uglavnom se svi ogradjuju. Moj ginekolog pokusava covek da mi pomogne, ali i njemu su vezane ruke, odnosno ni on ne zna "procedure. Divota. Ja veceras kao radim, iskreno radila sam svega 20 minuta a ostalo vreme se zezam i gledam filmove. Sef me ne zove pa malo lelemudam. A sutra prepodne cu ocito morati da nadoknadjujem veceras izgubiljeno.
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 7.12.2017 22:01:45
|
|
|
|
vonavoj
|
Uzmi ab..bas zbog grla i zuba..sto bi to uticalo na kordo.. bolje da budes zdrava za kordo nego bolesna.. Bas te sastavilo...
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 7.12.2017 22:04:26
|
|
|
|
vocicana
|
E jbg bs stvarno. Citala sam, sve sto si pisala, za sada grguci neku zalfiju i listerin pa vidi. Ja bi insistirala da mei gin da potvrdu, to moras da resis, zubi su bzv kada bole i kada se tako stvari namestaju, skidaj to.
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 7.12.2017 22:13:10
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
mislim da niko nije lud da mi da potvrdu. Mislim da je trenutno to svima rizik. Moj ginekolog smatra da zub mora da se sredi i svim silama pokusava da mi pomogne. Cak mi je rekao da dodjem kod njegovog prijatelja na konsultacije besplatno. Da cujemo jos jedno misljenje. Mislim dobra stvar u svemu ovome jeste da se ne gojim u trudnoci jer ne mogu da jedem puno . Sutra imam zakazano u pola 4 kod drzavnog pa cu dalje videti sta cu.
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 7.12.2017 22:18:09
|
|
|
|
vocicana
|
Javi se svakako, bas su stoke, sta se oni ogradjuju. Samo i to resi, bices kao bombona. Kad ti kaze Voci
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 7.12.2017 22:22:43
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
IZVORNA PORUKA: vocicana RR Javi se svakako, bas su stoke, sta se oni ogradjuju. Samo i to resi, bices kao bombona. Kad ti kaze Voci ahha bombona...evo upravo pokusavam da sredim da dodjem nekako do stomatoloskog fakulteta. Drugarica zvala svoju jetrvu znaci ni ona se ne bi bakcala sa mnom. Ogradjuju se ljudi
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 7.12.2017 22:53:53
|
|
|
|
Maraj
|
A joj ljiso bas te strefilo i to sa zubima.... Ja uspavala L i sad mi se ko za baksuz ne spava , a do malo pre sam kunjala u dnevnoj
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 7.12.2017 22:58:14
|
|
|
|
Maslacak15
|
kako je krenulo sa ovom reklamom, posle dva deteta koja su porasla uz Pampers motivisace me da promenim proizvodjaca iz inata Mnooogo smara. Ponekad mi "srpska medicina" stvarno nije jasna. Cuj nece da se bakcu. A meni gin skrenula paznju da idem i da popravim sve zube ako ima sta i da zubar moze sve da radi osim da snima. A ako cemo iskreno sme i da snima ako se mora. Sigurno je najgluplje resenje da te puste da ides okolo sa zaristem u vilici i nekakvom infekcijom. Iskreno se nadam da ces naci nekog pametnog na tom fakultetu.
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 7.12.2017 23:47:37
|
|
|
|
mama Jo
|
Mamike, jel treca grupa vaginalnog brisa u redu?
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 7.12.2017 23:52:09
|
|
|
|
MasnaMasnica
|
Marajj divnoo.💓😘😘😘 Bas mi je drago.💞
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 8.12.2017 0:31:53
|
|
|
|
Rosita
|
Maraj divno! Cestitam!!! Citam vas, no nemam nista novo. Pampers nisam koristila, a vala ni necu. Mrzim mejnstrim.
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 8.12.2017 0:38:52
|
|
|
|
Didy
|
I Maslačak i Maraj su trudne? Fino društvance se ovde skupilo. Rado bih vam se pridružila, al neće kako ti hoćeš. Mi i dalje "jurimo" na treće, ne odustajemo. Ima tome već 4 godine. Ginekolozi (nekoliko njih mi je isto reklo) kažu da je sve ok, ne vide šta bi moglo da koči. Verovatno stres i tempo života. Ne bismo da se bavimo nekim procedurama. Ako se desi, desilo se. Ako ne, šta da se radi. Pozdravljam vas sve još jednom i pomalo zavidim na druženju ovde (ništa zlonamerno, od srca vam zavidim ).
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 8.12.2017 7:23:17
|
|
|
|
Maraj
|
Jutro drage. Didy sve je iz glave. Evo i ja sam ti primer. Prvo nikako godinama , a drugo smo uboli iz prve. Tempo zivota i stres jako uticu na to. Bar je i kod mene to bio slucaj.
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 8.12.2017 11:44:30
|
|
|
|
vonavoj
|
Joj.didy sve je iz glave..nema ko danas ne zivi stresno,definitivno.. ja sam zatrudnela u haosu,mm promenio posao bas u tom mesecu,sad putuje za Vs.a radio je u Pa..vecito sam sama sa decom..kod mene na poslu veciti stres..slaba nam godina..likvidnost.. Dosla sam kuci sa posla..jako me boli glava,uhvatilo me ono moje,vrat, ramena..popila sam panadol..ali dzabr..sad sam namazala konjski balzam i legla..pritisak mi je ok..
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 8.12.2017 15:01:05
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Dobar dan. Razvoja dogadjaja kod mene nema. Bila na stomatoloskom napisali pericoronitis 48 graviditas i rekli da moram da preguram kordo pa do rezultata. Nisu mi opet dali ab iako je i dalje sve upaljeno. Imam i trizmus. Ne mogu vilicu da otvorim ni krisku mandarine da pojedem. Ako mi se stanje pogorsa da se javim na urgentno i da me stavljaju na maksofacijalno. Dali mi da ispiram curaseptom i to je to. 6 zubara sam obisla. Paedon 5 idem popodne jos kod sestog na insistiranje mog ginekologa. Znaci zakljucak: trpi bolove nadaj se da se infekcija nece pogorsati i to je to
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 8.12.2017 15:17:21
|
|
|
|
vocicana
|
Ja nemam reci,Malsacak tije lepo rekla, isto bi i ja tako radila. Svi se plase. Ljiso, grlim, drzi se i javljaj sta se desava.
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 8.12.2017 16:34:02
|
|
|
|
Maraj
|
Joj ljiso sto se ti napati sa zubima. Oni i hoce da "prorade " u trudnoci. Al da l je moguce da te puste da se toliko mucis u trudnoci zbog zuba. Stvarno neverovatno. Sve strucnjak do strucnjaka. A niko nece da se uhvati u kostac sa "problemom" i da ga resi....
< Poruku je uredio Maraj -- 8.12.2017 16:35:26 >
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 8.12.2017 19:05:26
|
|
|
|
vonavoj
|
Sta sme od lekova za smirenje,opustanje misica..bromazepan ili bensedin...boli me glava od ramena..masirali me.mazala svasta..ali sam ukocena..i onda mi i puls skoci na 100..
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 8.12.2017 19:24:43
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Danas samo sam bila kod 3 zubara , dva mi na kraju dadose ab jedan samo da ispiram usta. Jedan mi dao augmentin 1000 kaze bice mi bolje posle druge kapsule, dugi mi dao klindomicin i nesto hurilin forte il slicno za opustanje misica, jer imam trizmus tj misici se zgrcili. I naravno niko nece da operise, kaze ovaj poslednji on bi da me salje na stomatoloski na operaciju. Rekoh bila sam . Mislim sta reci a ne zaplakati. Pita me dr kad je kordo rekoh u utorak, a sta ce biti u sredu? (moj gin me pitao apropo zuba) ja rekoh: u sredu ce biti dan posle sutra . Mislim sta sad jedino da se salim mi ostaje. I tako cekicam. Nisam preuzela recept od mog gin za taj augmentin. Cekam da mi se javi dr. Posto je zubar napisao samo na parctu papira i rekao da prvo moram da pitam svog ginekologa. I takoc.Idem sad da vidim kako cu lekove i ko ce da mi ih prepise.
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 8.12.2017 19:44:18
|
|
|
|
vonavoj
|
Auuu...na kraju opet ne znas na cemu si...
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 8.12.2017 19:58:49
|
|
|
|
Maraj
|
Vonavoj smela bi bensedin. Meni su prepisali u prvoj trudnoci. Skocio mi je pritisak u 9.mesecu pa sam pila bensedin i jos jedan lek za pritisak ,sad ne mogu da se set_im kako se zove... Edit: set_ila sam se metildopu sam pila za pritisak i bensedin
< Poruku je uredio Maraj -- 8.12.2017 20:01:51 >
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 8.12.2017 20:04:40
|
|
|
|
madre
|
Ljiso, sta ce uopste zubarima ta potvrda kad vec operacija mora da se radi ne razumem sta im to znaci? Drugo, zar ti ne mozes od svog ginekologa da dobijes potvrdu da nemas kontrakcije, da nisi imala krvarenja, to je sasvim dovoljno da operacija moze da se odradi. To sto je kordo u utorak, kakvu ulogu igra u toj prici, ne razumem
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 8.12.2017 20:38:01
|
|
|
|
vonavoj
|
Hvala Maraj..i ja sam pila metil dopu u devetom mesecu u prvoj trudnoci..ali za smirenje nisam nista..popicu pre spavanja..sad me je glava popustila,ali me ramena zatezu..
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 8.12.2017 20:47:03
|
|
|
|
mama Jo
|
Ja sam se danima osecala lose, i evo danas mi izadje groznica.... ali nisam nista od lekova pila, bas me je lomilo... i stomak i glava i sve redom... danas je vec nekako lakse... Treba malo da se pricuvamo, svakakvi virusi vladaju okolo koliko cujem...
|
Anketa
играонице
пеперутка16
Колико често водите своју децу у играонице?