|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Klinika Ivanović
14.2.2019 7:48:55   
lesli
Maslacak, kafic nisam sigurna da je bio dobra ideja, ali manje brige svskako jeste.Mene jesu cepale kontrakcije (+ona krvarenja sa pocetka) i to je ctg nedvosmisleno pokazao od 34 nedelje. Na porodjaj sam otisla “da vidim da li je pocelo”  s’ ovzirom da me je veci deo trudnoce stomak tako boleo, a trebalo je da primim fraxiparin...I ovako se porodih na pocetku 38. nedelje, svega par dana po prestanku poprilicno agresivne terapije terapije(depo+utrogestan+nifelat). Znaci, cupavo jeste bilo, ali moja briga nije tu nista pomogla (smirih se ja tamo od neke 30. nedelje, ali kasno izgleda)

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1276
   RE: Klinika Ivanović
14.2.2019 8:04:25   
milicicak
Tulip, cestitam 🙂
Lesli, naravno da stres u trudnoci utice na bebu ali da bas beba ima hipertonus zato sto se mama mnogo nervirala nisam sigurna 🙂 meni je trudnoca sa mini bubom bila pesma pa je ona isla do 6-og meseca u Tirsovu na vezbe zbog hipertonusa. Trudnica sa V je bila sve samo ne laka (i psihicki i fizicki) pa on nema ni h od hipertonusa. 

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 1277
   RE: Klinika Ivanović
14.2.2019 8:11:12   
Maraj
Moja poznanica ima blizance. Jedan je imao hipertonus, drugi ne....

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 1278
   RE: Klinika Ivanović
14.2.2019 8:54:28   
lesli
Otkud znam... rekli su mi da se cesce javlja u rizicnim trudnocama i da je to potencijalni razlog 🤔
Kao uzrok moze biti i (tezak) porodjaj, ali nju bas nisu pustili da se muci, vec su brzo videli da nece ici prirodno i poslali me na CR.
Elem, masimo temu :) Poenta mojih postova je da samo bude sto opustenija, utice sigurno taj stres na njih (i ja sam bila toga svesna, ali nisam umela drugacije). Stres ne pomaze, moze samo da odmogne i da se ipak jednog dana ne bi pitala ovo sto se ja pitam “a da nije mozda zbog toga...?”

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 1279
   RE: Klinika Ivanović
14.2.2019 9:17:44   
milicicak
Lesli, ja sam namerno prokomentarisala da se ne bi pitala i brinula da si ti nesto kriva jer je moje iskustvo potpuno drugacije. Neke stvari zaista ne mozes da kontrolises. A dok vas ne maltretiraju po fizijatrima sve je super. Jos ces imati i materijal za produzenje 😉
Elem, da ne masimo temu. Svim devojkama u postupku zelim velike bete i lake trudnoce

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 1280
   RE: Klinika Ivanović
14.2.2019 11:22:54   
lesli
Hvala mili 🤗Prebolela sam ja to sad, ali mi je nekako uvek ta pomisao tu negde nad glavom... U pocetku sam se bas osecala jaaako lose zbog toga.A mlatimo se po fizijatrima, dolazi nam fizioterapeut, radimo mi sami...ali samo da njoj bude dobro. 
Evo necu vise u off 😊Tulip javi se nakon prvog uz-a. Nisam ispratila koliko ti je embriona vratila? Jedan?

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 1281
   RE: Klinika Ivanović
17.2.2019 9:30:41   
Tulip
Evo me devojke, vracen je jedan embrioncic.Hvala vam na podrsci . Pokusavam da budem opustena do tog UZa, i tako dodje nesto pa te samo vrati u stres. Sinoc kad sam se obrisala bilo je u tragovima blede krvi prvo malo rozikasto kasnije i sad na ulosku smedje ali ne jako.  blago receno presekla sam se :@ da li da zovem kliniku i da li treba da proverim betu? 

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 1282
   RE: Klinika Ivanović
17.2.2019 9:43:13   
nata11
Tulip kazu da se to cesto desava u pocetku.  Ja bih opet pozvala kliniku da pitam. 



_____________________________





(odgovor članu Tulip)
Direktna veza do poruke: 1283
   RE: Klinika Ivanović
17.2.2019 12:23:42   
Tulip
Zvala sam ih. Povecali su mi dozu estrofema i rekli strogo mirovanje 

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 1284
   RE: Klinika Ivanović
17.2.2019 16:15:40   
lesli
Tulip, drzimo fige da bude sve kako treba!Nemoj da se uplasis ako bude i jace, moje iskustvo kaze da zaista ne mora nista da znaci. Miruj, uzimaj terapiju to je jedino sto mozes... 🤗Grlim te puno i navijam da za 10tak dana hrabro kuca jedno srculence 🤗


(odgovor članu Tulip)
Direktna veza do poruke: 1285
   RE: Klinika Ivanović
17.2.2019 19:29:40   
Tulip
🤗 hvala lesli.. nadam se da ce sve biti u redu samo da cujemo da je srculence zakucalo 💓Prestalo je brzo to krvarenje hvala Bogu. Nije bas ni bilo krvarenje vise onako na dnevnom ulosku trag bledi a kasnije svetlo smedje pri brisanju.  al su me bas uplasili kad su rekli strogo mirovanje:/ a pre toga mi je sestra legla ne brini desava se..A ako se vise ne javlja to krvarenje jel onda ne moram sttogo da mirujem? Nisam ni odmor najavila ne znam sta za posao da radim. Jel si ti odma na bolovanje otisla? Nekako se plasim da obelodanjujem do UZa

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 1286
   RE: Klinika Ivanović
17.2.2019 19:56:09   
Maraj
Tulip otvori ili obicno bolovanje ili uzmi godisnji
Samo da znas da je obocno bolovanje 65%pd plate a trudnicko 100%...

(odgovor članu Tulip)
Direktna veza do poruke: 1287
   RE: Klinika Ivanović
17.2.2019 20:12:57   
lesli
Ja sam bolovanje otvorila par dana pred transfer - sezona gripa, epidemija morbila... a nije mi se trosio godisnji i samo nakon pozitivne bete mi je dr zatvorila obicno, a otvorila trudnicko.
Za mirovanje ne znam sta bih ti rekla. Mozda da mirujes do tog prvog uz, pa ces videti sta ce ti reci za dalje? Kod mene su krvarenja izgledala ovako: pljusne krv sa sve menstrualnim bolovima pa se smiri (i neko vreme cedi jos), onda recimo dan-dva nista, pa opet pljusne i tako u krug. Ja sam tada mirovala - uglavnom leskarila, malo sedela i to je to. Doduse, za vise i nisam bila sposobna...

(odgovor članu Tulip)
Direktna veza do poruke: 1288
   RE: Klinika Ivanović
22.2.2019 13:12:53   
Tulip
Da vam se javim da se od onda hvala Bogu nije vise javljalo nikakvo krvarenje.. uzimam terapiju odmaram uglavnom i tako ..cekam taj uz..nemam nikakve simptome nekad se pitam jesam li stvarno trudna..ne mogu da docekam taj uz..i pitam se ima li smisla da zovem i pitam da dodjem za ovaj vikend. Da li prerano sta mislite?  Za vikend ulazim u 7.nedelju a uz je zakazan za onaj tamo vikend kad udjem u 8.nedeljuI recite mi jel se hormoni u trudnoci ne proveravaju iako se pije ova terapija progesterona i estrofema, jel toga ne moze da manjka pa nije bitno koliki su pod terapijom?

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 1289
   RE: Klinika Ivanović
22.2.2019 13:22:19   
Maraj
Tulip verujem da si nestrpljiva al nema poente da odes ranije. Mozda neces cuti srce pa ce ti reci dodji za 2 nedelje a onda ce ti biti jos gore.
Sve je ok. Ne razmisljaj. Trudna si i to je to user posted image simptome ni ja nisam imala. Mozda tek posle. Imala sam glavobolje. ''Struju" u grudima. Jednom sam povratila. Al sve to kasnije. Ne na pocetku.
Za hormone...ja mislim da se ne proveravaju. Bar ja nisam

(odgovor članu Tulip)
Direktna veza do poruke: 1290
   RE: Klinika Ivanović
22.2.2019 21:12:50   
Tulip
Hvala Maraj. Lepo zvuci "trudna si to je to" :) posto ja to i dalje jedva da kazem naglas hahaE pa laknulo mi je malo sto kazes da nisu neophodni simptomi u ovom periodu zbog toga se jedino i tripujem .. ok onda stvarno moram da se strpim:) 

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 1291
   RE: Klinika Ivanović
23.2.2019 8:14:21   
lesli
Tulip, koja je to nedelja? Meni su mucnine krenule od neke 6., ali stidljivo. Vec u 7./8. je bila druga prica. Imala sam nagon za povracanjem cak i od mirisa utrogestana ma koliko ga odmakla od nosa kada ga vadim iz pakovanja 😂 Jedino sto mi se stalno piskilo jos pre pozitivne bete i to se zadrzalo do neke 8./9. nedelje. Ali ni to nije pravilo, nemaju sve zene iste simptome.
A hormoni se ne rade. Radjen je fet pod supresijim, ali zato i dobijas i estrofem i utrogestan ;) Kako trudnoca odmice, posteljica ce poceti da luci neophodne hormone i to je to.

(odgovor članu Tulip)
Direktna veza do poruke: 1292
   RE: Klinika Ivanović
23.2.2019 17:37:36   
Tulip
Jos danas sam sesta, sutra zvanicno ulazim u 7.nedelju, tako da mi UZ pada na prvi dan 8 nedelje :)Osecam se super mislim hvala bogu ako je to normalno.. sve mogu da jedem i pijem cak i odvratnu surutku koja mi je preporucena od fet-a.. :@ 

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 1293
   RE: Klinika Ivanović
23.2.2019 17:49:57   
dunja RR
Tulip, ja nisam imala mučnine ni u ovoj ni u prošloj trudnoći, u ovoj sam jednom povratila, na Zlatiboru u hotelskom restoranu bilo pretoplo, a neka ženska za stolom pored zapaila elektronsku cigaru. Jedva sam stigla do sobe i toaleta user posted image user posted image user posted image

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Tulip)
Direktna veza do poruke: 1294
   RE: Klinika Ivanović
23.2.2019 19:18:14   
Tulip
To je stvarno pocas_tvovanost :D ja sam uvek zamisljala trudnice bar mesec dana uz lavor 😅  extra ste prosle..i sad sam opustenija hvala vam, mozda ce i kod mene biti tako:)

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1295
   RE: Klinika Ivanović
11.4.2019 15:54:47   
Vishnja
Cao devojke,Moja situacija je sledeca- suprug ima smanjen broj spermatozoida i posle 2 ipo godine pokusavanja i lecenja , savetovali su nam vantelesnu. Preko preporuke sam saznala za kliniku Ivanovic i zakazala pregled. Dr Goca je bila vrlo ljubazna i brza, pregledala me je ukupno pola minute i videla da je generalno sve ok sa mojim stanjem, pregledala nalaze supruga i slozila se da udjemo u proces. Dobila sam inekcije Gonal F, 450 ml za 5 dana, nakon toga dosla na isto tako kratki pregled, gde je konstatovala da je sve ok i rekla da nastavim Gonal jos 4 dana u stomak i 3 dana Cetrotide u ruku. U nedelju, 14-og dolazim kod nje na pregled i 90% zakazujemo intervenciju za utorak. Terapiju nisam oset_ila, rekle su mi sestre da je vrlo blaga.Nadam se da ce se tako nastaviti i biti sve ok 🙂
Veliki pozdrav za sve cure koje informishu i daju podrshku ostalim ❤️


(odgovor članu Tulip)
Direktna veza do poruke: 1296
   RE: Klinika Ivanović
16.4.2019 21:00:22   
Marija_Lusi
Cao devojke zanima me ako je neka od vas isla preko fonda kod Ivanovica koliko dugo se ceka na poziv klinike?

Hvala

(odgovor članu Vishnja)
Direktna veza do poruke: 1297
   RE: Klinika Ivanović
17.4.2019 14:46:41   
Vishnja
Kao sto sam i ocekivala, u utorak je bila aspiracija, sve je proteklo vrlo kratko, padanje u anesteziju je kao kad hvata san posle 3 jaka alkoholna koktela 😌Sada cekam par dana da jave da li se nesto oplodilo. Dr Goca je rekla da ce se u mom slucaju transfer raditi za dva meseca, jer su jajnici nabujali od stimulisane ovulacije i potrebno je vreme da se smiri. Dala mi je Orgametril 14 dana i Cefalexin jednu kutiju. Savetovale su me sestre da pijem litru surutke na dan od 7-10 dana i dosta vode. Takodje, naredjena mi je hiperproteinska ishrana. Na  prvi dan menstruacije da ih zovnem da bi mi dali instrukcije za dalje.Nadam se da ce biti embrioncica, da ne bi bilo sve uzalud. 

(odgovor članu Vishnja)
Direktna veza do poruke: 1298
   RE: Klinika Ivanović
17.4.2019 14:49:54   
Vishnja
Marija Lusi, bas je sestra u utorak pricala sa zenama oko procesa sa fondom i rekla kako prikupljanje dokumentacije traje dva-tri meseca i kad sve predas , brzo zovu, nema velikog cekanja. Nazovi ih i savetuj se sa njima oko potrebnih papira, vrlo su ljubazni.

(odgovor članu Marija_Lusi)
Direktna veza do poruke: 1299
   RE: Klinika Ivanović
17.4.2019 14:58:14   
Marija_Lusi
Ja sam prosla sve komisije sad cekam da me zove fond i poveze sa klinikom posle toga cekam valjda to neko pozivno pismo od klinike. Cula sa da zene cekaju dugo za front i Jevremovu nadam se da se za Gocu ne ceka dugo. 

(odgovor članu Vishnja)
Direktna veza do poruke: 1300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
Kako se ponašati nakon embriotransfera?
Prokrvite svoje krvne sudove kretanjem i svežim vazduhom. Šetnja definitivno oslobađa od stresa. Takođe je značajno i sk...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here