|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Oblande
30.5.2019 21:52:30   
dunja RR
Ja mislim da nemamo temu?

Elem, ja ovih dana ko šta radi, dočekujem goste i pravim kolače (i jedem isteuser posted image ), a najviše spremam oblande jer ih S baš baš voli.
Isprobah nekoliko recepata, a najbolji čokoladni mi je ovaj, i puno ispadne, a gosti i kući nose:

300 grama secera
3 dcl mleka
250 grama putera
1 kasikica kakaa
3-4 rebra cokolade (ja stavljam Menaž)
2 vanilin secera
250 grama mlevenih oraha
200 grama mlevenog keksa
1 veliko pakovanje oblandi



U serpu staviti 300 grama secera i dodati 3 dcl mleka da prokuva.
Dodati 1 iseckan puter, kakao i 3-4 rebra cokolade i nastaviti sa kuvanjem na laganoj vatri nekih 10-ak minuta. Umesati zatim 2 vanilin secera.
Ostaviti da se malo prohladi i u mlak fil umesati mlevene orahe i keks.
Mlak fil namazati na oblande (šupljikavi deo na gore okrenuti). Oblande pritisnuti sa necim teskim i ostaviti da odstoje.


Ja sam juče stavila i malko više mleka i 50 gr keksa više, pa su malo ispale mekše oblande, ali gosti kažu da su jo bolje nego one suvlje.


Pravim i sa kafom i sa alvom, ali još tražim idealan recept, kada potrefim, javljam.
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Oblande
30.5.2019 22:42:33   
flamingos
Njam,njam,predivne su.


(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Oblande
31.5.2019 9:00:08   
gagana83
Ja najvise na svetu volim one starinske karamel oblande, gde se mleko i secer satima kuvaju, pa se na kraju ubace orasi i margarin. Jednom probala da ih pravim, nije mi uspelo, mnogo mi se zgusnuo fil. 



_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu flamingos)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Oblande
31.5.2019 9:28:06   
flamingos


IZVORNA PORUKA: gagana83

Ja najvise na svetu volim one starinske karamel oblande, gde se mleko i secer satima kuvaju, pa se na kraju ubace orasi i margarin. Jednom probala da ih pravim, nije mi uspelo, mnogo mi se zgusnuo fil. 


"Figaro"su predivne,svi ih volimo.I te su lepe,verovatno si duže kuvala.Biće bolje sledeći put.Pozdrav.


(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Oblande
31.5.2019 10:39:30   
vocicana
Dunja, odlican ti je recept, ja ih nikada nisam pravila ali cu sigurno sada da probam ovaj recept.
Moja mama pravi divne oblande grilijas, posne, boze udavila bih se.

_____________________________

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Oblande
31.5.2019 11:08:01   
Ana RR

IZVORNA PORUKA: gagana83

Ja najvise na svetu volim one starinske karamel oblande, gde se mleko i secer satima kuvaju, pa se na kraju ubace orasi i margarin. Jednom probala da ih pravim, nije mi uspelo, mnogo mi se zgusnuo fil. 




I moja mama ih obožava. Na badnje veče bi uvek čekala da prođe ponoć da bi ih jela user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Oblande
31.5.2019 11:10:11   
Ana RR
Suzi, moja drugarica pravi isto kao ti samo stavlja lešnike umesto oraha. Prelepe su. Ja ih nikad nisam pravila, nekako mi nikad ne padnu na pamet.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Oblande
31.5.2019 11:10:32   
veselicaa
Najbolje oblande su te starinske.Ja pravim slicno kao Dunja,deca ih vole.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Oblande
13.7.2019 14:07:57   
Olga75
Ja te starinske samo i pravim user posted image
negde sam i napisala recept: litra mleka i 30 dkg šećera, kuva se dobrih sat vremena, da promeni boju, onda se ubaci oko četvrtina margarina - sa puterom je previše mlekasto ali može- i šaka-dve mlevenih oraha, može i štangla čokolade za kuvanje, može umesto oraha lešnik mleveni ili kokosovo brašno i samo da prođe ključ dva i gotovo. Onda se filuju oblatne moraju se "pritisnuti" da se to lepo zalepi. Filuje se strana sa većim kockama.
Prijatno!

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu veselicaa)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Oblande
13.7.2019 14:16:29   
MimaKos
Nikada nisam naucila da ih pravim, a recept deluje super


(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Oblande
13.7.2019 14:23:20   
flamingos


IZVORNA PORUKA: Olga75

Ja te starinske samo i pravim user posted image
negde sam i napisala recept: litra mleka i 30 dkg šećera, kuva se dobrih sat vremena, da promeni boju, onda se ubaci oko četvrtina margarina - sa puterom je previše mlekasto ali može- i šaka-dve mlevenih oraha, može i štangla čokolade za kuvanje, može umesto oraha lešnik mleveni ili kokosovo brašno i samo da prođe ključ dva i gotovo. Onda se filuju oblatne moraju se "pritisnuti" da se to lepo zalepi. Filuje se strana sa većim kockama.
Prijatno!
Super ti je recept.Pravim ih na razne načine


(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Oblande
13.7.2019 14:40:06   
MimaKos
Ja nisam dugo pokusavala, ali cu da probam


(odgovor članu flamingos)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Oblande
13.7.2019 15:15:41   
doramar11
Olga, jako lep recept :) Isprobacemo.

(odgovor članu MimaKos)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Oblande
13.7.2019 15:16:49   
MimaKos
Moja nana sprema najlepse na svetu, omiljena poslastica detinjstva


(odgovor članu doramar11)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Oblande
13.7.2019 16:45:55   
doramar11
Bakin kolac. Oblande me bas podsecaju na detinjstvo :)

(odgovor članu MimaKos)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Oblande
13.7.2019 16:46:23   
MimaKos
I mene, ukus detinjstva


(odgovor članu doramar11)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Oblande
13.7.2019 17:47:29   
isidora88


IZVORNA PORUKA: Olga75

Ja te starinske samo i pravim user posted image
negde sam i napisala recept: litra mleka i 30 dkg šećera, kuva se dobrih sat vremena, da promeni boju, onda se ubaci oko četvrtina margarina - sa puterom je previše mlekasto ali može- i šaka-dve mlevenih oraha, može i štangla čokolade za kuvanje, može umesto oraha lešnik mleveni ili kokosovo brašno i samo da prođe ključ dva i gotovo. Onda se filuju oblatne moraju se "pritisnuti" da se to lepo zalepi. Filuje se strana sa većim kockama.
Prijatno!



Olga da li je fil jako tecan? Ja sam jednom pravila i fil je bio kao voda redak i sve je curilo, u sustini nista fila nije ostalo u oblatnama,sve je iscurilo :(

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Oblande
13.7.2019 18:02:40   
MimaKos
Meni su najlepse one koje se kao u rolat zaviju, sa visnjama i cokoladom .


(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Oblande
13.7.2019 19:37:47   
Olga75
Isidora ako je bio jako tečan trebalo je još da se kuva, on bude redak al ne da iscuri. Ređi od meda ali ne puno jer će se jako ukuvati pa ga neće biti dosta

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu MimaKos)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Oblande
14.7.2019 8:01:14   
MimaKos
Ali kako zene to spremaju, prste da polizes, moja nana prva

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Oblande
14.7.2019 10:42:37   
doramar11
Obozavam sa lesnikom ili bademom.

(odgovor članu MimaKos)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Oblande
14.7.2019 10:45:17   
MimaKos
Ili orasima najmi


(odgovor članu doramar11)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Oblande
2.8.2019 6:34:28   
Duškić
Volim oblande
Ih , mame nase su znale sta valja.
Ja najvise volim tri varijante, sa zutim i grnim filom user posted image ,
Klasika sa orasima mlekom i suvim grozdhem i ona karamel sa orasima, svi ih razlicito zovemo.user posted image

(odgovor članu MimaKos)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Oblande
2.8.2019 8:08:10   
MimaKos
Ma nista lepse, najvise volim kad me nana iznenad i donese dve "table" njam , meni nikad tako ne ispadnu


(odgovor članu Duškić)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Oblande
5.8.2019 13:34:35   
Duškić
Sad je za slavu pravila prijateljica oblandu, toliko je ukusna bila da nemam reci.

(odgovor članu MimaKos)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Krekeri
photo
Ringerajin kuvar: Nedja RR
Rižoto sa blitvom
Ringerajin kuvar: 17 joka



image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here