dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: moja ciklama Da, postoje žene koje to rade za novac (niko od nas nema prava da im sudi), ali postoje i one koje bi to uradile za svoje bližnje. Ja bih, ili ne bih..niko ne zna, šta bi, dok ga muka ne natera! Sigurno ste mnogo puta u život rekle, "nikada", pa ste se, ugrizle za jezik. Elem, hoću da Vam, pokrenem emocije, koje ste imale (neke da, neke ne) kada ste pokušavale da ostanete u drugom stanju ili kada ste se borile sa neplodnošću..To je verovatno jedna od najačih tuga na životu.. Hoću, još da Vam kežem, da je u Rusiji, dozvoljena surogat majka, pa kako to da smo mi neki drugi pravoslavci ili nismo obavešteni? Zlouptreba, ima u svakoj oblasti.. ali parovi iz Srbije će to raditi, u drugim zemljama, i to u lošim uslovima.. zato što nekom to ovde, finansijski odgovara. to je toliko kompleksno pitanje a iskreno mislim da mu ovde i nije mesto, jer kada bih počeli sa tom problematikom nigde kraja..... mišljena su i našoj crkvi u mnogome oprečna...poređenja radi - neki naši sveštenici daju blagoslov za VTO, dok većina monaha ne daje blagoslov i smatra VTO velikim grehom... s druge strane dobro je poznato da je Kiril-Ruski patrijarh ekumenista, tako da mi nije čudna njihova odluka... takođe obzirom da je i Irinej ekumenista mislim da će se i kod nas u budućnosti mnogošta menjati.... ali kažem, o ovome bih mogla danima, te smatram da nije mesto ovde; problematika teška, kompleksna i oset___ljiva...........
< Poruku je uredio dunja RR -- 16.2.2011 23:51:05 >
|