|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Surogat majka
16.2.2011 23:01:45   
Brana
IZVORNA PORUKA: indy_25

Ne bih mogla da rodim bebu nikome i da je dam nakon 9 mjeseci, mislim ne vjerujem da bi pa ni za svog nekog blizeg.

isto,ipak se covek veze za bebu i naravno nikada ne bih to radila za pare kao sto mnoge zene radeuser posted image

(odgovor članu indy_25)
Direktna veza do poruke: 26
16.2.2011 23:26:19   
moja ciklama
Da, postoje žene koje to rade za novac (niko od nas nema prava da im sudi), ali postoje i one koje bi to uradile za svoje bližnje.

Ja bih, ili ne bih..niko ne zna, šta bi, dok ga muka ne natera! Sigurno ste mnogo puta u život rekle, "nikada", pa ste se, ugrizle za jezik.

Elem, hoću da Vam, pokrenem emocije, koje ste imale (neke da, neke ne) kada ste pokušavale da ostanete u drugom stanju ili kada ste se borile sa neplodnošću..To je verovatno jedna od najačih tuga na životu..

Hoću, još da Vam kežem, da je u Rusiji, dozvoljena surogat majka, pa kako to da smo mi neki drugi pravoslavci ili nismo obavešteni?

Zlouptreba, ima u svakoj oblasti.. ali parovi iz Srbije će to raditi, u drugim zemljama, i to u lošim uslovima.. zato što nekom to ovde, finansijski odgovara.

< Poruku je uredio moja ciklama -- 16.2.2011 23:27:18 >

Ko ne doživi to na svojoj koži onda ne može ni da zamisli kako to ume da boli i koliko to ume da te promeni.

(odgovor članu Brana)
Direktna veza do poruke: 27
16.2.2011 23:30:12   
jekiki
Ciklamice i ja mislim upravo tako 

Ulazite u stomake !
To ulaganje daje brze i vidljive rezultate.
Ulaganje u glavu je dugorocno i neizvesno.
* Dusko Radovic*

(odgovor članu moja ciklama)
Direktna veza do poruke: 28
16.2.2011 23:38:02   
Anoniman
Ja opravdavam surogat...I razumem da ga zene rade za novac...Sad ce neko da me lincuje..Ali surogat majka nije majka tom detetu-mislim na hromozomsku-biolosku majku..U nju se pomocu VTO ubacuje vec oplodjena jajna celija druge zene...Surogat majka tu bebu hrani svojom krvlju devet meseci, ali ona nema nista bioloski zajednicko sa njom...Postoji naravno stepen vezivanja kao problem, ali svako je svestan cinjenice da se surogatstvom nece baviti bilo ko...

(odgovor članu jekiki)
  Direktna veza do poruke: 29
16.2.2011 23:47:57   
dunja RR
IZVORNA PORUKA: moja ciklama

Da, postoje žene koje to rade za novac (niko od nas nema prava da im sudi), ali postoje i one koje bi to uradile za svoje bližnje.

Ja bih, ili ne bih..niko ne zna, šta bi, dok ga muka ne natera! Sigurno ste mnogo puta u život rekle, "nikada", pa ste se, ugrizle za jezik.

Elem, hoću da Vam, pokrenem emocije, koje ste imale (neke da, neke ne) kada ste pokušavale da ostanete u drugom stanju ili kada ste se borile sa neplodnošću..To je verovatno jedna od najačih tuga na životu..

Hoću, još da Vam kežem, da je u Rusiji, dozvoljena surogat majka, pa kako to da smo mi neki drugi pravoslavci ili nismo obavešteni?

Zlouptreba, ima u svakoj oblasti.. ali parovi iz Srbije će to raditi, u drugim zemljama, i to u lošim uslovima.. zato što nekom to ovde, finansijski odgovara.

to je toliko kompleksno pitanje a iskreno mislim da mu ovde i nije mesto, jer kada bih počeli sa tom problematikom nigde kraja.....

mišljena su i našoj crkvi u mnogome oprečna...poređenja radi - neki naši sveštenici daju blagoslov za VTO, dok većina monaha ne daje blagoslov i smatra VTO velikim grehom...

s druge strane dobro je poznato da je Kiril-Ruski patrijarh ekumenista, tako da mi nije čudna njihova odluka...

takođe obzirom da je i Irinej ekumenista mislim da će se i kod nas u budućnosti mnogošta menjati....
ali kažem, o ovome bih mogla danima, te smatram da nije mesto ovde; problematika teška, kompleksna i oset___ljiva...........

< Poruku je uredio dunja RR -- 16.2.2011 23:51:05 >

(odgovor članu moja ciklama)
Direktna veza do poruke: 30
16.2.2011 23:52:20   
Anoniman
Sto se tice Srpske pravoslavne crkve zene imaju blagoslov za VTO. I ja sam bila na tom programu ali hvala Bogu zacela sam prirodnim putem. Dosta ranije se polemisalo o tome da li je po crkvi uredu ili nije. I odlucili su da jeste jer ipak to je samo pomoc u zacecu.
A sto se tice surogat majke to je sad jako skaljiva tema jer jeste dete ne nosi tvoju DNK ali je sastavni deo tvoga bica. Tako da mislim da to kod nas jos dugo nece biti prihvaceno sa osmehom na licu.

(odgovor članu dunja RR)
  Direktna veza do poruke: 31
16.2.2011 23:54:22   
Anoniman
Da, u pravu si..Ja sam to posmatrala samo sa naucne strane...Ali, opet, surogat majka koja uzima pare za to sto radi, mislim da nije toliko bondirana sa detetom koje gaji u utrobiuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 32
16.2.2011 23:56:31   
Ana RR
IZVORNA PORUKA: verolino

Da, u pravu si..Ja sam to posmatrala samo sa naucne strane...Ali, opet, surogat majka koja uzima pare za to sto radi, mislim da nije toliko bondirana sa detetom koje gaji u utrobiuser posted image user posted image user posted image

Mislim da samo tako i treba da se posmatra, bez mešanja crkve.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 33
16.2.2011 23:58:24   
dunja RR
IZVORNA PORUKA: popadija Mara

Sto se tice Srpske pravoslavne crkve zene imaju blagoslov za VTO. I ja sam bila na tom programu ali hvala Bogu zacela sam prirodnim putem. Dosta ranije se polemisalo o tome da li je po crkvi uredu ili nije. I odlucili su da jeste jer ipak to je samo pomoc u zacecu.
A sto se tice surogat majke to je sad jako skaljiva tema jer jeste dete ne nosi tvoju DNK ali je sastavni deo tvoga bica. Tako da mislim da to kod nas jos dugo nece biti prihvaceno sa osmehom na licu.

Draga, kao što rekoh sveštenici daju blagoslov ali monasi ne.

To što Naša crkva javno kaže, ne mora da znači da je i ispravno, jer je u crkvi rasulo.....

ne kažem da se slažem i ne slažem, nemojte me pogrešno shvatiti.....

po pravoslavnim kanonima VTO nema blagoslov i ne može ga imati iz jasnog razloga i objašnjenja:

ako majci ubace 3 embriona, i kasnije se (možda) 1 ili 2 moraju izvaditi zbog rizika crkva to smatra abortusom, zar ne? (mislim da će svaki monah to reći, pa čak i sveštenik)

pa otkud onda blagoslov....javna reč crkve je samo politika ali ne i ono što monaštvo misli, za šta živi i zalaže se; samo sam uključila zdrav razum i logiku, ništa drugo..........

i ja trebna na VTO tako da ovo je ovo samo bilo moja izlaganje

< Poruku je uredio dunja RR -- 17.2.2011 0:01:30 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 34
16.2.2011 23:58:25   
Anoniman
Donosenje novog bica na svet , na ovaj ili onaj nacin, povod je za "religiozni osmeh", a ne "religioznu procenu".

< Poruku je uredio verolino -- 17.2.2011 0:06:25 >

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 35
16.2.2011 23:58:28   
Anoniman
Ja sam samo iznela stav crkve po tom pitanju. I sto kazu to je jako skakljiva tema.
Jednom prilikom kad sam bila u tripu da necu moci da dobijem decu u razgovoru sa svojim mm na tu temu sam dobila odgovor da on ne bi mogao da prihvati to dete bez obzira sto je nase. Jer ga time ne bi smatrao nasim vec otetim od drugoga. Ja postujem njegovo misljenje kao svestenika. Jer ipak on zna bolje od mene.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 36
17.2.2011 0:01:40   
Anoniman
Slazem se sa tobom sto kazes. Po mom licnom misljenju veliki problem nas Crkve je u tome sto se monasi mesaju. Jer monasi sami po sebi znamo nepmuju pravo na brak i porodicu tako da po meni licno nisu adekvatene licnost za bilo kakv blagoslov po tom pitanju. Jer je Bog rekao: Radjate se i mnozite se. A ne monasite se.
Tako sto se tice njihovih stavova ne obracam paznju. Jer mislim da racionalno ne donose odluke.

(odgovor članu dunja RR)
  Direktna veza do poruke: 37
17.2.2011 0:03:45   
Anoniman
Zaboravila sam za abortus. Abortus se smatra grehom, ali ako se izvede iz cistg hira zene. Bas samo skoro raspravljali na tu temu sto se tice VTO. To je po svestenicima sasvim druga stvar. Jer se ipak time spasava zivot jedne jedinke,

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 38
17.2.2011 0:03:53   
dunja RR
Slušajte moju priču:

tražila sam blagoslov od lokalnog sveštenika, davno, za VTO i rekao mi je:

"imaš blagoslov za Vanmateričnu trudnoću"?????

ja mu kažem: "mislite za Vantelesnu"?

on reče: "Da to, rekli su nam da dajemo"???

oni ne znaju ni šta pričaju, ja da vam kažem......ako daješ blagoslov za tako veliku stvar, mislim da moraš da znaš o čemu pričamo.....

< Poruku je uredio dunja RR -- 17.2.2011 0:05:24 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 39
17.2.2011 0:05:22   
Anoniman
Pa ne znaju kad vecina nije upucena i kad ih jednostavno nije briga. To u njihovo vreme mislim na starije svestenike nije bilo a i nije se ni podrzavalo.

(odgovor članu dunja RR)
  Direktna veza do poruke: 40
17.2.2011 0:06:45   
jekiki
Joj Dunja pa to je strasno , da daju blagoslov a ne znaju zasta ga daju, prosto ne mogu da verujem user posted image

Ulazite u stomake !
To ulaganje daje brze i vidljive rezultate.
Ulaganje u glavu je dugorocno i neizvesno.
* Dusko Radovic*

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 41
17.2.2011 0:06:56   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: verolino

Donosenje novog bica na svet , na ovaj ili onaj nacin, povod je za "religiozni osmeh", a ne "religioznu procenu".

Dunja, samocitiracu se..
I navijamuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 42
17.2.2011 0:07:01   
dunja RR

Pa ne znaju kad vecina nije upucena i kad ih jednostavno nije briga. To u njihovo vreme mislim na starije svestenike nije bilo a i nije se ni podrzavalo.

ovaj nije baš star.........ali smatram da treba da ih bude briga, a ne da slepo slede sve što se im servira iz Sinoda, a da pritom nemaju svoj stav i ne uključuju mozak

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 43
17.2.2011 0:07:47   
dunja RR
IZVORNA PORUKA: jekiki

Joj Dunja pa to je strasno , da daju blagoslov a ne znaju zasta ga daju, prosto ne mogu da verujem user posted image

pa to i ja kažem!

Šokirana sam bilauser posted image

(odgovor članu jekiki)
Direktna veza do poruke: 44
17.2.2011 0:10:10   
Anoniman
Pa sad je tu dublja problematika u koju ne bih da zalazlim i da iznosim javno misljenje o tome.
Slazem se upotpunosti sa tobom, ali jednostavno morate da shvatite jednu stvar. Vecina njih nije postala svestnik iz razloga sto voli Boga i veruje u njega nego zarad licnog dobita. Sa tim ste se sve suspretale i vidle kako to funkcionise. A malo njih je posveceno svom poslu zbog vere i i zalaganja.
Tako da takvi glupi komentari i reci mogu samo izaci iz one prve grupacije.

(odgovor članu dunja RR)
  Direktna veza do poruke: 45
17.2.2011 0:14:27   
dunja RR

Pa sad je tu dublja problematika u koju ne bih da zalazlim i da iznosim javno misljenje o tome.
Slazem se upotpunosti sa tobom, ali jednostavno morate da shvatite jednu stvar. Vecina njih nije postala svestnik iz razloga sto voli Boga i veruje u njega nego zarad licnog dobita. Sa tim ste se sve suspretale i vidle kako to funkcionise. A malo njih je posveceno svom poslu zbog vere i i zalaganja.

Baš zato i volim više popričati sa monasima, jer ima među njima (sve manje nažalost) onih koji žive po kanonu, koji mudro zbore svaku reč i koje vole BAŠ sve ljude...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 46
17.2.2011 0:16:48   
dunja RR
IZVORNA PORUKA: dunja RR

Baš zato i volim više popričati sa monasima, jer ima među njima (sve manje nažalost) onih koji žive po kanonu, koji mudro zbore svaku reč i koje vole BAŠ sve ljude...

odoh skroz off....izvinite.....neću više.......

< Poruku je uredio dunja RR -- 17.2.2011 0:17:08 >

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 47
17.2.2011 0:17:07   
Anoniman
U svakom zitu ima kukolja. I ja i mm kao svestink smo nailazili na svakave komentar od strane svestenstva i monaha. Ali iskreno uradili smo kako je nama volja. Jer ne moze ni jedna osoba na ovom svetu da zna sta je dobro za mene i moju porodicu ili pak za tudju. POstujem tudja misljenja ali da li cu da ih uvazim to sad od mene zavisi.

(odgovor članu dunja RR)
  Direktna veza do poruke: 48
17.2.2011 0:20:13   
dunja RR

U svakom zitu ima kukolja. I ja i mm kao svestink smo nailazili na svakave komentar od strane svestenstva i monaha. Ali iskreno uradili smo kako je nama volja. Jer ne moze ni jedna osoba na ovom svetu da zna sta je dobro za mene i moju porodicu ili pak za tudju. POstujem tudja misljenja ali da li cu da ih uvazim to sad od mene zavisi.

iskreno smatram da ako je neko sveštenik treba da radi po zakonima crkve (i vere) a ne da kreira svoje zakone, prilagođavajući ih sebi....nisam mislila na tebe sada nego mislim da to i jeste glavni problem crkve i svih nas koji sebe zovemo Pravoslavcima-vadimo iz Pravoslavlja samo ono što nama odgovara i u skladu je sa našim planovima

< Poruku je uredio dunja RR -- 17.2.2011 0:23:35 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 49
17.2.2011 0:21:26   
dunja RR
IZVORNA PORUKA: dunja RR

iskreno smatram da ako je neko sveštenik treba da radi po zakonima crkve a ne da kreira svoje zakone, prilagođavajući ih sebi....nisam mislila na tebe sada nego mislim da to i jeste glavni problem crkve i svih nas koji sebe zovemo Pravoslavcima-vadimo iz Pravoslavlja samo ono što nama odgovara i u skladu je sa našim planovima

i ja to radim - priznajem, ali se trudim da prestanem
ali volela bih da i drugi budu toga svesni

< Poruku je uredio dunja RR -- 17.2.2011 0:22:06 >

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Osnove dojenja
video
Majčino mleko je najbolja hrana za novorođenče, ali dojenje nije uvek jednostavno. (engleski video)

Anketa

ime za musku bebu kojee vam je lepse! ?
ivanarepova

Nemozemo se odluciti a vec sam pri kraju trudnoce blizu poroda a ime kao ime svako je za sebe lepo

Igor (24%)

Pavle (46%)

Matia (30%)

Ukupan broj glasova: 340

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here