New Mom
|
NAĆOS PIZZA Premažite tanko isečenu parčad bageta ili tost hleba sa maslinovim uljem, a zatim ih poređajte na pleh i pecite dok ne postanu hrskava, oko 7 minuta. Namažite premaz od 2 šolje premaza za picu*, 3 šolje iseckane mozzarelle i 1/2 šoljice iseckanog parmezan. Pecite u rerni, a zatim pospite malo iseckanog bosiljka. Premaz za picu: 1 konzerva paradajz-pelada 1 češanj belog luka, sitno isesckan ili samleven 3 - 4 kašike svežeg bosiljka 1 kašikica origana prstohvat soli prstohvat bibera prstohvat šećera (po želji) 2 kašike maslinovog ulja Isprazniti sadržaj konzerve u posudu i viljuškom gnječiti paradajz, ostavljajući da bude malo zrnasto. U dubljoj šerpici, ugrejte kratko na vatri maslinovo ulje. Dodajte luk i pecite dok ne bude lagano proziran. Dodajte izgnječen paradajz. Promešati dobro i čekati da proključa. Dodajte so i biber, po želji, dodajte i svežeg bosiljka i origano. Možete dodati dodir šećera po želji, ili ako je paradajz kiseo. Kuvajte na niskoj temperaturi, često mešajući, najmanje 15 minuta. Ako premaz ne koristite odmah, ohladite i držite u hermetičkoj posudi u frižideru najviše nedelju dana.
_____________________________
"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami "Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel
|