
Kora (za meru koristim čašu od pavlake)
- 3 čaše šećera
- 3 čaše brašna
- 3 čaše jogurta
- 3 čaše ulja
- 2 supene kašike kakaoa (ja koristim Alevin kakao)
- 1 kesica sode bikarbone
Fil:
- 300g malina
- 4 kašike šećera
- 1 vanilin šećer
- Gustin
Glazura:
- 150-200g čokolade
- 4 kašike šećera
- 4 kašike mleka (ja sam posle dodala još, delovalo mi je mnogo gusto)
- 100g margarina

- Umutiti sastojke, sipati u podmazan pleh i peći oko 25 min na 180 stepeni.
- Maline i šećer rastopiti na laganoj vatri, dodati gustin (3 kašičice gustina razmutiti u nekom soku), mešati neprestano da se ne zgusne.
- Kada se kora ohladi, premazati fil preko nje.
- Čokoladu, šećer i mleko rastopiti na blagoj vatri, mešati dok se ne dobije homogena masa.
- Skloniti sa vatre i neprestano mešajući dodavati komadić po komadić margarina.
- Preliti glazuru preko kolača i ostaviti da se ohladi.
Serviraj uz puno ljubavi i preporuči ovaj recept prijateljima!
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Ružice sa sirom
Ringerajin kuvar: minnica
4
Pita sa eurokremom
Ringerajin kuvar: lesica RR
4
Faširane snicle
Ringerajin kuvar: Maraj
3
Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2