Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 21.11.2011 18:59:26
|
|
|
|
maca821
|
Cuftas ajd napiši referentne vrednosti.
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 21.11.2011 19:26:46
|
|
|
|
Maslacak15
|
Cuftas, ako je estrogen dat u pmol/l, progesteron u nmol, prolaktin u ng a testosteron u nmol sve je odlicno. Ako su jedinice drugacije onda javi
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 21.11.2011 19:36:30
|
|
|
|
Cuftas
|
stvarno sam sva luda, nisam pisala jedinice a sad ne mogu da ispravim Maslacak sve su kao sto si napisala sam kod prolaktina pise ug/l
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 21.11.2011 19:48:26
|
|
|
|
Maslacak15
|
Odlicno Cuftas Prolaktin ng/ml je isto sto i µg/l.... Mislim stvarno da su rezultati odlicni. FSH LH I AMH su argumenti za odlicnu ovarijalnu rezervu, Estradiol je super (oko 53 pg/ml preracunato), testosteron nizak... Pretpostavljam da imas regularne cikluse
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 21.11.2011 20:04:24
|
|
|
|
Cuftas
|
da, regularne cikluse i punih 40 godina i nikad nisam ostala trudna
< Poruku je uredio Cuftas -- 21.11.2011 20:05:21 >
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 21.11.2011 20:07:58
|
|
|
|
degu
|
Wow Cuftice, lepo ti ja rekoh da si kao devojčica. Ženo pa ti si mlađa od mene bez obzira na godine
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 21.11.2011 20:15:33
|
|
|
|
Cuftas
|
vidis veverice cim si rekla da ides na odmor od RR, odmah su mi dali rezultate, samo da me ti posavetujes ako nesto ne bude kako treba
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 21.11.2011 20:18:04
|
|
|
|
degu
|
Ma to sam ti ja telepatski sredila
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 21.11.2011 20:23:10
|
|
|
|
Maslacak15
|
Hm Cuftas, Problem lezi negde drugo ja bih rekla... Da li si proveravala prohodnost jajovoda? Kakav je endomemtrijum?. Imunoloski faktori? i naravno spermiogram.... Uvek je moguce traziti rupu u saksiji ali na ovim rezultatima pozavidele bi ti i mnoge 20 godisnjakinje
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 21.11.2011 20:28:20
|
|
|
|
Cuftas
|
hvala Maslacak, znam ja sta mi je, imam miom a mm antitela... mene ceka operacija, pa mozda iui a mozda vto, videcemo.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 21.11.2011 20:34:41
|
|
|
|
Maslacak15
|
Samo napred Cuftas I ne gubi veru i nadu ! Hormonski status je na tvojoj strani - slozice se kockice Puno srece
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 21.11.2011 22:20:00
|
|
|
|
biks
|
Cuftas uz tebe smo sve ce se srediti videces! Super sto su ti hormoni dobri. Ja sam danas radila Progesteron, sutra idem po rezultate a onda nosim i ove sto sam radila na pocetku meseca. Citam ovo sto ste pisale i nista ne razumem. Ja sam radila TSH,T3,T4,FSH,LH,Prolaktin,Estradiol i testesteron treceg dana ciklusa. Rezultati su mi svi u ref. vrednostima osim prolaktina koji je povisen 581 mlU/L. Mislim da to nije strasno ali videcu sta ce dr da kaze. Ono sto ne razumem su ove vrednosti FSH 8.33 mlU/ml, LH 7.3 mlU/mL i Estradiol 37.1 pg/mL. Ne razumem sta im znaci folkularna, ovulatorna, lutealna, postmeno i th kontracept. Po ref. vrednostima FSH mi spada u folkularnu, ovulatornu i lutealnu a LH u folkularnu i lutealnu. Da li je to u redu ili nije
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 21.11.2011 23:01:22
|
|
|
|
degu
|
Biks, folikularna faza je faza do ovulacije, a lutealna faza je faza posle ovulacije. Gledaš referentne vrednosti za folikularnu fazu, jer si radila hormone 3. dc. Meni tvoji hormoni izgledaju dobro, sem Prolaktina. I meni je bio povišen prvi put, pa mi je DR-ka tražila da radim profil Prolaktina i bio je dobar. Važno je da kad radiš Prolaktin prethodni dan nemaš neke veće aktivnosti, da ustaneš bar 2 sata ranije i valjalo bi da ne popiješ kafu, tako sam ja bar pročitala. Najbolje bi bilo da ne ideš peške do laboratorije. Ja sam sve tako uradila drugi put i nije mi bio povišen. Nisi napisala vrednosti za TSH i Testosteron.
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 21.11.2011 23:05:42
|
|
|
|
Cuftas
|
mene su pitale da li sam ustala bar dva sata ranije, a onda su me stavile da sedim pola sata kod njih i da ne mrdam, svima su vadili krv tu ispred mene, a ja nisam smela da se maknem. ne znam zasto, ali posto su mi rezultati dobri necu ni da sumnjam u metodu
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 21.11.2011 23:10:29
|
|
|
|
degu
|
Ne znam, kažu potrebno je vreme da se hormoni smire, tako je meni žena u laboratoriji rekla, ali valjda ne valja ni mnogo kasnije. Meni je jedva izvadila hormone u 11, jer kaže posle pola 10 ne vade hormone, a pošto sam ja ustala u 9h, a bio mi je i 3. dc, ipak sam je ubedila da mi vadi.
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 22.11.2011 10:14:36
|
|
|
|
malenac76
|
cuftice vidis da si pravi curetak. brzo ces ti nama
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 22.11.2011 12:07:39
|
|
|
|
mine
|
IZVORNA PORUKA: degu Važno je da kad radiš Prolaktin prethodni dan nemaš neke veće aktivnosti, da ustaneš bar 2 sata ranije i valjalo bi da ne popiješ kafu, tako sam ja bar pročitala. Najbolje bi bilo da ne ideš peške do laboratorije. hahahah pa ja sve sam pogresno uradila. i jos prethodni dan imala 1000 kg stresa. pih bas me zanima kakav rezultat ce mi biti. Super ste curice sa savetima. Svaka cast. Prava ordinacija
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 22.11.2011 14:17:40
|
|
|
|
degu
|
Mine i ja sam prvi put sve pogrešno uradila Drugi put sam probala ovako i bilo je dobro
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 22.11.2011 18:11:08
|
|
|
|
degu
|
Pričala sam sa DR-kom, povećala mi je dozu na 50 mcg i rekla da dođem na kontrolu za 3-4 meseca. Meni je to malo dugo, mislim da ću opet za svaki slučaj iskontrolisati TSH na 2 meseca.
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 22.11.2011 18:44:12
|
|
|
|
biks
|
hvala degu i ja sam tako nekako razmisljala Danas sam dobila rezultate progesterona i pise 16 sto znaci da spada u lutealnu fazu. Vadila sam ga 21 dc. Da li to znaci da nisam imala ovulaciju ili po tebi da mi je prosla ovulacija a bila je? TSH je 3.1, T3 1.47, T4 121 a testesteron je 1.07. Mislim da sam sad sve napisala.
< Poruku je uredio biks -- 22.11.2011 18:47:33 >
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 22.11.2011 18:45:10
|
|
|
|
biks
|
e da za prolaktin ja sam ustala 2 sata ranije i isla sam autom i nisam pila kafu. Mada sam jela masno a to sam citala negde da ne valja
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 22.11.2011 18:49:18
|
|
|
|
maca821
|
IZVORNA PORUKA: degu Pričala sam sa DR-kom, povećala mi je dozu na 50 mcg i rekla da dođem na kontrolu za 3-4 meseca. Meni je to malo dugo, mislim da ću opet za svaki slučaj iskontrolisati TSH na 2 meseca. Bice to ok, sad ce da pada. Ma ni ja nisam imala strpljenja, ja ih vadila svaki mesec dana
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 22.11.2011 18:51:11
|
|
|
|
maca821
|
IZVORNA PORUKA: biks e da za prolaktin ja sam ustala 2 sata ranije i isla sam autom i nisam pila kafu. Mada sam jela masno a to sam citala negde da ne valja Meni su rekli kad sam radila hormone, da dva i po sata budem budna i aktivna, obavezno. Ja sam pila kafu, za to mi nista nisu rekli, i sve je ok ispalo.
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 22.11.2011 18:57:58
|
|
|
|
biks
|
Pa ja bas nisam bila aktivna posto sam ustala u 6 pa sam onako lezala pola sata pa sam jela i spremila se za posao. Hormon sam vadila u 20 do 9. U svakom slucaju citajuci vasa iskustva necu piti nista od tableta dok ne uradim profil prolaktina.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 22.11.2011 23:11:04
|
|
|
|
degu
|
IZVORNA PORUKA: biks hvala degu i ja sam tako nekako razmisljala Danas sam dobila rezultate progesterona i pise 16 sto znaci da spada u lutealnu fazu. Vadila sam ga 21 dc. Da li to znaci da nisam imala ovulaciju ili po tebi da mi je prosla ovulacija a bila je? TSH je 3.1, T3 1.47, T4 121 a testesteron je 1.07. Mislim da sam sad sve napisala. Biks, zaboravih da ti kažem da napišeš i referentne vrednosti Ako Progesteron spada u lutealnu fazu, znači da si imala ovulaciju TSH bi mogao biti malo manji, kažu da je oko 2 idealno za zatrudnjavanje, mada devojke uspevaju i sa većim TSH da zatrudne. Jel ideš kod nekog endokrinologa? Najbolje bi bilo da imaš reproduktivnog, mada ga ni ja nisam našla.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubriciRingerajina tabela za praćenje plodnih danaŽelite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...
PITAJTE DOKTORA NA RINGERAJIDr Jelena Todorović, stručnjak u oblasti interne medicine, izaćiće u susret svim Ringerajinim korisnicima koji imaju nek...
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese.
Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš.
Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija.
Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.
Više >>
Anketa
флашица.
пеперутка16
Моја мала има 2 године и користи флашицу, у дилеми сам како и када да почнем да је одвикавам, помозите ми.