|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Histerija
24.8.2011 18:13:09   
Anoniman
To sa presvlačenjem je faza, koju prolaze i najmirnija od sve dece, i brzo prolaziuser posted image Neša nikada nije bio histeričan (sve u granicama normale), ali sam ovu fazu upamtila za čitav život.

(odgovor članu liliana)
  Direktna veza do poruke: 301
   RE: Histerija
24.8.2011 18:17:36   
liliana
Faza fazu stiže. A meni dođe  da se, od muke, uhvatim za fazu!!!user posted image user posted image user posted image

_____________________________

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 302
   RE: Histerija
24.8.2011 18:18:55   
Anoniman
Posle toga ide "neću" faza, pa uživajte u ovoj dok možeteuser posted image

(odgovor članu liliana)
  Direktna veza do poruke: 303
   RE: Histerija
24.8.2011 18:27:59   
jovicaa
pa i aleksandar probija mozak dok se presvlaci, ja sam mislila da je to normalna pojava, nisam to svrstavala u histeriju user posted image

_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 304
   RE: Histerija
24.8.2011 18:41:08   
Verus
mene Helena tuce i ujeda kad nije po njenom, pa ti gledajuser posted image

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 305
   RE: Histerija
24.11.2011 13:48:28   
vukosava
Mozda da dodate u naslov teme: Deciji izlivi besa - tantrumi?

Histerija je ipak stanje vezano za odrasle. klikni

Jeste da ima veze, ali ipak ima ovaj termin za decu...

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 306
   RE: Dečija histerija, izlivi besa
24.11.2011 13:56:12   
Lu
IZVORNA PORUKA: vukosava

Dečji izlivi besa (tantrumi)

user posted image

U prekrasno subotnje jutro vi i vaša trogodišnja ćerka ste odlučili da idete u samoposlugu. Ništa vam ne može pokvariti raspoloženje; opušteni ste i radosni jer je opet vikend, vreme koje možete da posvetite sebi i svojoj porodici. Devojčica je takođe radosna i razdragana, veselog lica, pravi grimase i kikoće se sa dečjeg sedišta kolica za kupovinu.

I dok vi proveravate spisak za kupovinu i upoređujete cene, pogled vaše ćerkice se odjednom zaustavlja na blistavoj lutki najnovije proizvodnje, upravo onakvoj kakvu je nedavno videla na TV! Istog trenutka ona je veoma oduševljena lutkom, snažno vas vuče za ruku tražeći da joj ju kupite. Vi pokušavate da joj objasnite da već ima isuviše lutaka i pre nego što i shvatite, zahtev se pretvara u histerični protest i postaje vam sasvim jasno da će ona dobiti jedan od onih izliva za koje se uvek očajno nadate da ćete uspeti da sprečite - izliv besa, tj. tantrum!

Vaše divno jutro se ubrzo pretvara u haos, misli vam lete, a srce udara iz petinih žila dok se vaše anđelče bacaka tako jako da postaje opasno da i dalje ostane u kolicima. Uz sve to ona još i vrišti, svakim dahom sve jače i jače, ne dajući znake da će uskoro prestati. Ljudi sa svih strana gledaju u vas. Što vi više pričate i trudite se da je umirite, to ona postaje sve glasnija - nalazite se u bezizlaznoj situaciji koja liči na pometnju punu nervoze i sveopšte nelagodnosti. Čini vam se da ceo svet bulji u vas misleći kako se vaše dete nedolično ponaša i, što je još gore, kako ste vi krajnje nekompetentan roditelj!

Dečji izlivi besa su prava noćna mora za većinu roditelja, naročito kada se dešavaju na javnim mestima. Ipak, ako naučimo kako da postupamo u takvim situacijama na način pun brige i razumevanja, to onda ima mnoge prednosti i za dete i za roditelja. To isto tako ima neverovatno pozitivan uticaj na sadašnje i buduće odnose roditelja i deteta. Ovaj proces učenja može trajati nedeljama, mesecima, pa čak i godinama jer sve zavisi uglavnom od nas odraslih, odnosno od toga koliko smo spremni da radimo na sebi - svojim problemima i razvoju svog stepena svesnosti. Ali upravo zato, ovaj proces daje veoma dobre rezultate - omogućava nam da se razvijamo sa svakim korakom koji načinimo na ovom putu.

Pre svega, treba da razumemo sledeće: Kad tantrumi ne bi bili neophodni za dečji razvoj, onda ne bi ni postojali. Priroda ne bi snabdela malo ljudsko biće sposobnošću da besni i vrišti kad to ne bi imalo neku svoju svrhu. Pogledajmo zato koje su njihove funkcije (zašto se ovi nastupi dešavaju) i šta možemo učiniti kada se dese (kako reagovati na tantrum). Na kraju, videćemo šta je bolje izbegavati tokom nastupa i koliko je on važan za naše sopstveno prevaspitavanje u procesu učenja.
ZAŠTO DECA IMAJU NASTUPE BESA (neki od razloga)

- Razrešavanje šoka ili traume iz PROŠLOSTI (npr: pre rođenja, tokom rođenja ili ranog detinjstva) Dete koje procesuje nešto iz prošlosti nije sposobno da to i artikuliše, niti pak da to shvati na intelektualnom nivou. Ono će biti izazvano nekim sadašnjim događajem, a reagovaće na nešto što se desilo u prošlosti. Na primer, neki stranac može naglo i neočekivano prići vašem detetu da bi ga pozdravio i zabavio. Tada, na scenu stupa regresija i telo deteta se priseća rođenja - iznenadnog izvlačenja iz tople, ušuškane sredine utrobe svoje majke od strane lekara (stranac) koji izvodi operaciju carskog reza. Emocionalno rasterećenje koje se tada možda nije dogodilo, jer je dete bilo u stanju prejakog šoka, desiće se sada. Zbog toga, to je za vaše dete prilika za isceljenje i rasterećenje kako ne bi vuklo posledice traumatičnog događaja do zrelog doba.

- Rasterećenje od stresa i traume iz SADAŠNJOSTI. Tu se ubrajaju svi oblici zlostavljanja, nedovoljne nežnosti, svađa između roditelja, zanemarenosti, poteškoća da se komunicira rečima, kao i razvojne frustracije, prevelika očekivanja od strane odraslih, gledanje nasilja u nekom filmu i mnogi, mnogi drugi razlozi.

- Oslobađanje napetosti nastale zbog previše utisaka i/ili nadražaja čula. Prenadraženost može biti izazvana čak i nečim tako bezazlenim kao što je kuća prepuna gostiju zbog proslave rođendana. Prenapetost traži odgovarajuće pražnjenje.

KAKO REAGOVATI NA TANTRUM

Da bismo preduzeli svesnu akciju, naš odgovor na nečije ponašanje treba da počne analiziranjem nas samih. Dobra polazna tačka jeste da postanemo svesni onih svojih osećanja koja dečji tantrum izaziva u nama. Time se možemo baviti bilo dok tantrum traje bilo nezavisno od njega.

Ostati smiren tokom oluje i olakšati detetu da prođe kroz svoje lekovito rasterećenje jeste lakše savetovati nego učiniti. Ponudiću stoga nekoliko predloga za te nemile situacije.

- Budite svesni tog posebnog trenutka u kome shvatate da će vaše dete verovatno imati tantrum. Nastojte da oset_ite taj momenat, makar i za delić sekunde. To je trenutak kada osećate kao da će vam se tamni oblak spustiti na glavu. To je trenutak kada se vaše telo i um bune protiv sadašnje situacije. Tada, baš u tom trenutku, potpuno svesno duboko udahnite i izdahnite vazduh. Skenirajte svoje telo i otkrijte u kojim njegovim delovima osećate zgrčenost i napetost. Usmerite disanje ka tim delovima. Opustite se.

- Fizička sigurnost: Proverite da li je za vaše dete fizički bezbedno da se kreće u svim pravcima kako ne bi povredilo sebe, vas ili nekog drugog. Prazna soba, auto, toalet ili bilo kakav prostor koji pruža iole privatnosti dobro bi došli da biste bili sami sa detetom. Ali, ako to nije moguće, pokušajte da analizirate da li možete mirno da «izdržite» dečji tantrum ma gde da se nalazite, čak i u okruženju punom ljudi. Svako ko zna za decu, zna i za tantrume.

- Emocionalna sigurnost: Vaš zadatak NIJE da učinite da se dete oseća momentalno bolje. Vaš zadatak se sastoji u tome da mu pružite fizičku i emocionalnu sigurnost za odigravanje tantruma. Budite bliski sa svojim detetom time što ćete biti svesni situacije, pažljivi i saosećajni. Izbegavajte ubeđivanja ili autoritaran stav (uključujući i obećanja nagrade ako prestane). Kada dete plače i besni, njegovo telo tačno zna šta treba da radi bez vašeg mešanja.

- Imajte na umu od kolike je važnosti to za vaše dete. Zapamtite da je davanje oduška frustraciji, ma koliko to vama probijalo uši, veoma zdravo za njega. Ne zaboravite da je ono već u bolu. Neispoljavanje bola ne znači da će on na volšeban način nestati. On će se samo potisnuti iz svesnog u podsvesni nivo i na kraju proizvesti još više bola.


ŠTA TREBA IZBEGAVATI TOKOM TANTRUMA

- Izbegavajte kažnjavanje. Kažnjavanje kao disciplinska metoda je danas konačno prevaziđeno od strane savremenih škola psihologije. Smatra se neefikasnim, kontraproduktivnim i krajnje štetnim za emocionalno zdravlje i samopouzdanje dece.

- Izbegavajte pohvale, nagrade i skretanje pažnje. Obećanje poklona može promeniti ponašanje deteta u tom trenutku, ali bol će se pritajiti i izbiti nekom drugom prilikom. Odvlačenje pažnje deteta nečim prijatnim ga uči da se problemi i osećanja ne rešavaju onda kad se pojave već da za to treba tražiti neki drugi način. Time se stvara šablon ponašanja kojim se uvrežuje navika izbegavanja stvarnih osećanja što postaje plodno tle za razvoj sklonosti da se negativne emocije gutaju i potiskuju time što će se nadomestiti nečim nevažnim kao što je na primer kompulsivna kupovina potrošačkih artikala.

Najzad, ono što možemo primetiti je da, kad dopustimo da se tantrum odigra na način na koji je to priroda odredila, deca iz njega izlaze opuštena i srećna. Stoga, kristalno je jasno da ispoljavanje osećanja koje je prethodilo nije bila namera deteta da «izmanipuliše» roditelja ili da se nasilno ponaša. To je prosto bilo neopohodno rasterećenje, pražnjenje isto tako prirodno kao i odlazak u toalet. A što se tiče nasilja, u stvari je mnogo manje verovatno da će se deca nasilnički ponašati ako im se pokloni ljubav i pažnja dok izražavaju svoj bol, nego ako ih se kažnjava ili zanemaruje.

BUDITE BLAGI PREMA SEBI

- Ako smatrate da su navedeni principi zanimljivi, pa pokušate da ih primenite ali ne uspete sasvim u tome, nemojte se razočarati. Niko ne uči roditelje kako da budu roditelji, a menjanje starih šablona traži vremena, napora i strpljenja.

- Ako je vaša reakcija na dečje plakanje i ispoljavanje besa emocionalno suviše jaka, možda bi trebalo da malo «prekopate» po svom sopstvenom detinjstvu, uz pomoć prijatelja, terapeuta ili sami. Nađite nekog uz koga se osećate opušteno i sigurno i kome možete izraziti kako ste se osećali zbog načina na koji ste VI bili tretirani kad ste imali (ili pokušali da imate) tantrume. To vam može pružiti značajne uvide i omogućiti vam da sagledate zašto na tantrume svog deteta reagujete na određen način.

- Ponovo i opet, budite strpljivi sa sobom. Vaš uslovljeni um proizvodi (određene) reakcije zbog načina na koji su one bile formirane pod uticajem svih odraslih osoba i svih događaja kojima ste bili okruženi tokom odrastanja. Odlučite da radite na sebi još danas. Te šablone, koji se sa jedne na narednu generaciju često prenose neopaženo, VI u stvari dovodite u pitanje svojom namerom da se menjate. I to JESTE izvanredno! To vam kazuje da ste na pravom putu, putu razvoja i uspostavljanja veze sa onim svojim JA koje je izvan ukalupljenog i uslovljenog uma, putu razvoja onog JA koje obuhvata svesnost, dobrotu i prirodnu saosećajnost.


_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 307
   RE: Dečija histerija, izlivi besa
24.11.2011 13:59:07   
Lu
IZVORNA PORUKA: vukosava

Histerija je nesto vezano za odrasle:

Histerija spada u neuroze, a odlikuje se izrazitim simptomima,
koji se u nekim slucajevima slicni organskim oboljenjima.
Velika histerija sa konvulzivnim napadima pocinje sa bolovima u nekom delu tela,
lupanjem srca, teskocama vida i promenom raspolozenja.
Kriza se nastavlja gubitkom svesti i padom po pravilu bez ozleda,grcenjem i trzajima tela sa histericnim lukom.
Sledi kulminacija sa krkljanjem,kricima nejasno ili jasno izgovorenim recima.
Napad traje 15-tak minuta i zavrsava se osecajem umora.



Dok su ostale neuroze pretežno uslovljenje sredinom u kojoj osoba živi, dotle je histerija bitno zavisna od sklopa bolesnikove ličnosti. Sama reč "histerija" potiče od grčke reči "histera" što znači materica. Ovaj naziv bolesti nastao je otuda što su još u antičkoj Grčkoj smetnje histerične prirode zapažene prvo kod mladih udovica, tako su poremećaji dovodeni u vezu sa nezadovoljenim seksualnim nagonom. Zbog toga se dugo vremena smatralo da od histerije boluju samo žene, međutim, ova smetnja može nastati kod oba pola.

Kod histerije možemo razlikovati histerični karakter, histerične napade i oduzetost. Histerični karakter je podloga na kojoj u odrđenim uslovima mogu nastati histerične krize. U osnovi histeričnog karaktera leži psihička nezrelost, naročito u oblasti osećanja i nagona. Ovakve osobe imaju stalnu težnju za isticanjem, skretanjem pažnje na sebe: svi doživljaji imaju dramatičan karakter, njima se uvek nešto neobično dešava, ne mogu da se odluče na brak jer odjednom imaju bezbroj ponuda. Ovo nije ništa drugo do dečji način reagovanja, veća želja da budu u centru pažnje, da im se svi dive.

Histeričan napad uslovljen je nezadovoljstvom zbog neispunjene želje ili je to odbrana od očekivane, eventualne kazne. Ponekad nije ni lako pronaći pravi razlog napadu, međutim, brižljivijom analizom ipak se, skoro uvek, nađe uzrok. Napad se uvek dešava u prisustvu drugih lica (za razliku od epileptičnog), i to obavezno i lica od koga se očekuje pohvala ili kazna. Bolesnik pada, ali se obično, nikad ne ozledi, počinje da mlatara nogama i rukama, da se uvija celim telom, da škripi zubima. Pri tom drži čvrsto zatvorene očne kapke i aktivno ih pritiska ukoliko neko pokuša da ih otvori. Napad traje dugo čitav sat, ponekad duže, sve dok okolina ne uvidi opravdanost težnji i zahteva bolesnika.

Histerične oduzetosti nastaju naglo, ali, za razliku od organskih oduzetosti, ne postoji oštećenje nerava, mišića ili zglobova. Oduzeti organ ili čulo ukazuje na razloge nastajanja: ukoliko je to ruka, onda se nešto nije htelo ili nije smelo učiniti; noge (hod) se oduzimaju da bi se odgodio odlazak na mesto gde se mogu očekivati neprijatnosti; govor se oduzima kada se nešto ne sme reći itd. Histerične oduzetosti se nazivaju još i bekstvom u bolest, jer ovde bolest štiti jedinku od napora, neprijatnosti, odluka kojima nije dorasla.

Histerija je ozbiljna smetnja i njeno lečenje nije nimalo jednostavno. Histerični napad ili oduzetost mogu se popraviti i izlečiti (često vrlo brzo i uspešno). Međutim, histeričan karakter, koji je podloga ovakvim reakcijama, ostaje i posle napada. Kao kod neuroza uopšte, tako je i u ovim slučajevima potrebna strpljiva pomoć. Ukoliko je mogućno, potrebno je izvršiti preorijentaciju celokupne ličnosti i karaktera. Grub postupak ili tvrdnje da je neka osoba histerična samo pogoršavaju bolesnikovo stanje. Zbog toga je histeričnim osobama potrebna stručna pomoć.



_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 308
   RE: Dečija histerija, izlivi besa
24.11.2011 14:03:55   
bebać
O ovome gore sam ja pisala na ''''neposlušnost u svakom smislu'''' gdje mi je Sergej sa godinu i pol u Švrći-baby trgovini sjeo u nekakav big auto i nije htio da izadje, vuko ga za sobom da ga ponese, kad sam ga odvojila legao je na pod i valjao seuser posted image

A evo sad dvije i pol godine posle zna se desiti, da hoće nešto da jede što nema u stanu i ja mu kažem ''''hajde sad jedi to i to'''' a za sutra će mama to kupiti ili za par dana dok tajo zaradi para. I fino prihvati i kaže ''''važi mamić ''''user posted image

Ono po meni budu faze, a djeca se posle urazume i da im se objasniti, kako rastu.

< Poruku je uredio bebać -- 24.11.2011 14:04:58 >


_____________________________

"Žena nikada ne može biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela”

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 309
   RE: Dečija histerija, izlivi besa
24.11.2011 18:53:17   
jovicaa
meni kaze mama da me je jednom polila casom vode koliko sam histerisala... hm.... ne znam sta da kazem na to.
skoro je bila jedna moja  poznanica sa klincem kod psihologa, posto je mali nesnosno histerisao, znaci za svaku ali svaku sitnicu, totalno nenormalno ponasanje. i doktorka joj je rekla da ga ni slucajno ne udaraju i ne deru se na njega, ni pod tackom raznog(sto je ona cesto primenjivala). vec da ga ignorisu dok to radi i mali je stvarno bolji sad....


_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu bebać)
Direktna veza do poruke: 310
   RE: Dečija histerija, izlivi besa
24.11.2011 18:59:29   
Verus
Znas kako kazu, nekad je svaki oblik paznje los: pa tu spada i ta 'negativna' paznja tj. batine.  Ja sam provela 2 meseca trpeci njene gluposti oko menjanja pelene, otimanje, okretanje, sutanje, plac.  I svaki put sam uporno objasnjavala "mama menja pelenu" i "mazemo koku kremu" i sl stvari, i sad je konacno mirna.  Skontala mozda da sto se manje otima brze bude gotovo.  E sad, mozda bi joj prosla ta faza i bez mog objasnjavanja, ne znam.  Al kad bi znali.....sve bi bilo lakse

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 311
   RE: Dečija histerija, izlivi besa
24.11.2011 19:02:20   
jovicaa
i aleks je ima tu fazu histerisanja tokom oblacenja, tj i dalje je ima ali redje. ja samo ignorisem i nastavim da ga oblacim, kao da ne place, to se pretvori u malu borbu, ali nikad nisam gruba, samo kuliram i vremenom je smanjio dozivljaj, sad se samo ponekad bas retko buni dok se presvlac.
ali moram da priznam da iako se za sad uspesno kontrolisem, osecam kako su mi zivci mnogo kraci od kad imam dosta obaveza oko faksa, pod konstantnim sam stresom i ne mogu da ucim od aleksa,posto me prati po kuci kao krpelj


< Poruku je uredio jovicaa -- 24.11.2011 19:03:54 >


_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 312
   RE: Histerija
25.11.2011 11:51:39   
gagins
IZVORNA PORUKA: lanajelena

prvo je krenulo kao plac iz cista mira,onda krece sve jace i jace,to su bacanja po kolicima,okrenut na stomak ,jedna noga visi do poda ,pokidao mi je gornji deo kolica jedno 10 puta,vristanje,cela ulica nas je gledala,poceli da prilaze (naravno babe ko bi drugi)jedna pocela da bleji i nesto komentarise znas kad sam joj na kraju rekla sta blenes ,igra mecka koliko sam pukla vise


Evo i mene u ovoj temi.Jeco opisala si situaciju koja je kod mene svakodnevna,ovo je primer samo za kolica,imam ove scene,kada krecemo u vrtic,kada krecemo iz vrtica,kada idemo u setnju...Nece u kolica,nece da seta sa sekom za ruku HOCE DA GA JA(i samo  JA) NOSIM,e pa NE MOZE!!!Da ne govorim dalje kakve sve scene i napde imamo po kuci,kod prijatelja itd.POLUDECU od te njegove histerije,a jos kad mu se sestra pridruzi user posted image .

(odgovor članu lanajelena)
Direktna veza do poruke: 313
   RE: Histerija
25.11.2011 12:00:19   
lanajelena
Gagi sve mi je jasno i mi smo u fazi nosenja user posted image  a sve je tezi,kolica nece vise nema sanse,ruke su mi se oteglile kao kod majmunice ,ledja kad uvece legnem puca svaka koscica,nego sto ti kazes i ovo starije poludelo,necu bodi da obucem,necu te pantalone,trenerica ni pod razno,kosu joj vezujem bezbroj puta dnevno jer cim popusti gumica krene histerija,nece da se pokrije,onda joj curi nos pa place celu noc,ljudi moji ja sam mrtva umorna a mm mi stvarno maksimalno pomaze i ne vredi user posted image ...joj kad bi ih samo neko preuzeo na jedan dan user posted image

(odgovor članu gagins)
Direktna veza do poruke: 314
   RE: Dečija histerija, izlivi besa
25.11.2011 12:05:22   
Olga75
molim vas da ne menjate naziv teme

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 315
   RE: Histerija
25.11.2011 12:07:12   
gagins
Procitala sam svih ovih 13 strana i videla da to nije problem samo mog deteta,vec svi imaju svoje male bubice u ovom periodu,ali mi to nije nikakva uteha.Uvece lezem sve umornija,sto fizicki zbog nosenja,sto psihicki zbog tolikog treniranja zivaca.Sve sam nervoznija i razdrazljivija,fitilj mi je sve kraci a sto je najgore,samo sto su zabranili prodaju lekova za smirenje na slobodnouser posted image ,a nekad mi stvarmo padne na pamet da su mi zaista potrebni.I jos kada mi se na putu nadje neka pametna i prepametna baba koja ima SVOJE MISLJENJE  o mom odgajanju dece,e onda mi dodje da user posted image uhhh....

(odgovor članu lanajelena)
Direktna veza do poruke: 316
   RE: Dečija histerija, izlivi besa
25.11.2011 12:08:10   
lanajelena
IZVORNA PORUKA: Olga RR

molim vas da ne menjate naziv teme


Da nas ne podavi Olga evo vracam naziv user posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 317
   RE: Dečija histerija, izlivi besa
25.11.2011 12:08:45   
Olga75
odgovarajte na moj post da se naziv ne bi menjao

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 318
   RE: Dečija histerija, izlivi besa
25.11.2011 13:04:19   
bratzz
Gagins meni se retko desi da posizim zbog Milicinog ponasanja i histerije nekako sam naucila da se borim sa njom i nista mi ne pada tesko sem njenog uspavljivanja (uzasno se tesko uspavljuje ipo meni pemalo spava za svoj uzrast).
Kad je uhvati napad histerije ja je pustim da zavrsi jer ako je prekinem vikom ona postane jos gora, pa joj se tek ljudim i pricam joj kako to nije lepo. Kad kazem da nesto mora onda to ostane tako nekad mi treba vise vremena da je urazumim a nekiput me poslusa iz prve ali mislim da je kljuc uspeha u upornosti i doslednosti.
Moram da kazem da retko histerise bez veze uglavnom ima dobar razlog,npr. ukakila se a ja nisam primetila, rastu joj zubi, izgorela se pa je boli, lose je spavala pa joj nista nije po volji, jutros je plakla jer je jako gladna jer juce nije htela nistada jede.
Najvise histerise pred mojom mamom jer ona ne umeda se postavi isparvno, u jednom momentu obe pocnu da histerisu i nastane haos umesto da se smire.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 319
   RE: Dečija histerija, izlivi besa
16.12.2011 11:31:59   
Olga75
doslo je vreme da se podsetim kako izgleda histerija i besovi user posted image
juce , bilo je uzasno , doslo mi je da pobegnem od kuce
gospojica je pobesnela jer je puk'o net i nije mogla da gleda denisa
prvo je lupala po stolu , pa po tastaturi , plakala je naravno , onda je pocela da vristi i zaletela se na mene i dobila sam par dobrih cuski uz : ti si kiiivaaaaaa , tacno je Demijan iz nje provristao
poslala sam je u cosak i tamo je legla i lupala po parketu
trajalo je to bogami dooobrih pola sata user posted image


_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu bratzz)
Direktna veza do poruke: 320
   RE: Dečija histerija, izlivi besa
16.12.2011 11:37:57   
lesica
Meni to L ne sme da radi,tj. skontala je da kod mene to ne prolazi,ali zato babama i dedama mislim da ce na glavu sesti-i onda sledi bukvica meni-mnogo si je razmazila,dete se zacenjuje i tako... A cim joj ja nesto zabranim,odma krecu pa nemoj tako,mala je,ja ne mogu da joj zabranim,jos samo ovaj put... I tako sam ja lepo resila stvar,da je pustim kada je sama sa njima (i mojima i svekijevcima)neka im se na glavu penjwe kada joj dopustaju ali kada je kod kuce ima da igra po mojim pravilima.

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 321
   RE: Dečija histerija, izlivi besa
16.12.2011 11:45:15   
Olga75
moja Lesice i ja sam to mislila , nema sanse meni da se desi kad je bila tako mala user posted image
evo je sad tri godine i pravi izliv besa jer nije onako kako je ona smislila user posted image


_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 322
   RE: Dečija histerija, izlivi besa
16.12.2011 11:50:41   
lesica
I moja ovolicna pokusava,i jeste da me dusa boli kad krene da arlauce i kad roni krokodilske suze,ali njih je ronila jos u porodilistu pa se uvek setim doce Brankovica koji mi je objasnio da ce zbog toga biti glumica "parekselans"user posted image I ja onda lepo kada ona krene da histerise,izadjem na terasu pripalim jednu pljugu,i cekam da prekine.

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 323
   RE: Dečija histerija, izlivi besa
16.12.2011 11:55:45   
Olga75
ja sam juce poludela , da je tucem nema smisla , oterala sam je u cosak i ignorisala
kad se smirila , pustila sam je i ona nista
joj , ko ce ostati normalan posle svih tih razvojnih faza i fazica
da ne spominjem pubertet user posted image


_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 324
   RE: Dečija histerija, izlivi besa
16.12.2011 12:05:35   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: lesica

I moja ovolicna pokusava,i jeste da me dusa boli kad krene da arlauce i kad roni krokodilske suze,ali njih je ronila jos u porodilistu pa se uvek setim doce Brankovica koji mi je objasnio da ce zbog toga biti glumica "parekselans"user posted image I ja onda lepo kada ona krene da histerise,izadjem na terasu pripalim jednu pljugu,i cekam da prekine.


user posted image

Luka juče:
- Hoću kompjuter! KMEEEEE
- Kasnije.
- Neću kasnije! KMEEEEE
- Važi, onda ga nećeš dobiti kasnije.
- A hoću ga dobiti sad? KMEEE
- Nećeš.
- A kasnije? (izraz čuđenja)
- Pa rekao si da nećeš kasnije.
- Hoću kasnije. KMEEEE

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lesica)
  Direktna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Zvončići no.1
video
Kad padne prvi sneg, kad zabeli se breg, na put se sprema tad, taj deda večno mlad,...
Moje dete ima vaške!
Kada se spomenu vaške svi prevrnemo očima. Vrlo lako se prenose sa glave na glavu, pa se može desiti da ih dobijemo i vi...



Anketa

Дуда.
пеперутка16

До када је ваше дете имало цуцлу?

Click Here