|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: ANTIBIOTICI
26.4.2014 0:02:27   
madre
danas mi prica komsinica kojoj je beba od 8 meseci imala par dana povisenu T, da joj je dr rekla da joj daje samo eferalgan i da ce proci, da je virus u pitanju. juce ju je vodila na kontrolu i dr joj je rekla da je sve u redu i da ce sigurno dobiti blagi osip, da se ne uplasi i beba je juce u toku dana dobila osip po ledjima i stomaku, a nije pila AB, tako da ne mora da znaci da je to u pitanju.... ne znak kako je to dr znala, ali mozda je takav virus trenutno aktuelan.

_____________________________

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 151
   RE: ANTIBIOTICI
26.4.2014 8:10:50   
Ivanka 75
I. uvek od temp dobije osip po telu, u kad ne pije lekove.

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 152
   RE: ANTIBIOTICI
26.4.2014 10:23:55   
jole82
Ja ni ne rekoh da je od AB...poenta je da su joj potpuno neosnovano dali AB na virus...jer se posle 3 dana visoke T pojavio osip...

_____________________________

Enyoj the silence!

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 153
   RE: ANTIBIOTICI
26.4.2014 10:35:18   
Maslacak15
Ja se u potpunosti slazem da ne treba olako posezati za antibioticima i da je neophodna diferencijalna dijagnoza da bi se utvrdilo da nije u pitanju virus. Virusi su i cesci. Ono sa cime se ne slazem je da se na osnovu proste krvne slike i leukocitarne formule moze to tako razlikovati. Imam utisak da neki doktori traze granulocite pod nebesima ogromnu sedimentaciju ili neznam ni ja sta da bi rekli da su bakterije. Moze se imati i teska bakterijska infekcija a da vam krvna slika to ne kaze tako na " dobar dan". Ja sam imala upalu pluca bakterijsku i cekala sam 17 dana da pocnu terpaiju jel me doktorka ubedjivala da imam virus ovde u Nemackoj. Po meni su samo brisevi grla nosa urino kultura dijagnosticki kriterijumi.

(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 154
   RE: ANTIBIOTICI
26.4.2014 10:47:27   
Ivanka 75
Koliko sam ja shvatila dr iz hitne, antibiotik nakon 3 dana "izvuce" virus u vidu osipa po telu i to je dokaz da jeste virusna a ne bakterijska infekcija.

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 155
   RE: ANTIBIOTICI
26.4.2014 11:02:36   
madre
ja sam razumela da si rekla da se osip pojavio zato sto je virus lecen antibiotikom...

_____________________________

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 156
   RE: ANTIBIOTICI
26.4.2014 11:24:24   
Torbica
Diskutabilno. Na farmakolgiji kazu da osip bude bas od reakcije virus/aminopenicilinski antibiotik. (ampicilin, amoksicilin...)
Slazem se sa Maslacak za briseve. Ali da su neutrofilni granulociti mirni kod bakterijske infekcije, huh!

< Poruku je uredio Torbica -- 26.4.2014 11:25:50 >


_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 157
   RE: ANTIBIOTICI
26.4.2014 11:25:30   
Ivanka 75
IZVORNA PORUKA: madre

ja sam razumela da si rekla da se osip pojavio zato sto je virus lecen antibiotikom...

Ne ne, osip je izasao kao dokaz virusne infekcije i da se pojavljuje 3 dan od uzimanja antibiotika. Mislim da ima povezanosti virus-antibiotik ali meni je bitno da se ne pogorsava, ne svrbi je. Jos danas i sutra i gotovo, 5 dana AB i gotovo.

< Poruku je uredio Ivanka 75 -- 26.4.2014 11:27:25 >

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 158
   RE: ANTIBIOTICI
26.4.2014 11:37:31   
Ivanka 75

IZVORNA PORUKA: Torbica

Diskutabilno.

Upravo tako Torbice.
Iskreno, ja verujem lekarima. Nasa dr uvek trazi KS i CRP i na osnovu toga prepisuje terapiju. A ni oni ne znaju sta se jos krije u organizmu i na sta moze odreagovati kada se nadje u kombinaciji sa AB.
E tu smo mi da pazimo i pratimo (pogotovu kad su deca u pitanju jer oni ne umeju da nam kazu) i odreagujemo na vreme.

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 159
   RE: ANTIBIOTICI
26.4.2014 11:41:26   
Maslacak15
Pa nisu mirni ali ocekuju da ih bude po 15 000 da bi reagovali. Ja sam imala na primer 9500 ukupan broj belih krvnih zrnaca, i malo vise /monocita i odnos na primer 75-25% u korist granulocita u odnosu na limfocite, znaci naznake da su pre bakterije a ne virus da bi mi bilo receno -nema naznaka bakterija. I to je njima "normalna krvna slika", iako ja mislim da 9500 hiljada nije bas normalno barem ne za mene u zdravom stanju.

I onda mi je radila sve moguce testove na viruse CMV, Epstein barr, radila ultra zvuk unutrasnjih organa i kojekakve nebuloze dok se , moja temperatura se povecavala ( isla sam vise puta kod nje posto vidim stanje sve gore) imala sam drhtavice svako jutro i bilo mi je jasno da se samo pogorsava koliko god me ubedjivali da treba da imam strpljenja i da virusu treba ovo i ono da prodje. Dok nisam dogurala do temperature 40,5 kada se zena prepala kad me videla jednog ponedelja i poslala odmah na rentgen.Dijagnoza jasna- centralna pneumonija -antibiotici. Koji su odmah resili stvar samo sto mi je trebalo jos 3 nedelje da povratim snagu Najverovatnije legionele!! Bila sma tad u studenjaku, mislim stare instalacije pa su se tamo zapatile legionelle.
Da ne davim ima jos primera, to je po meni okretanje logike na glavacke i odlazak u drugu krajnost u odnosu sta se desava u Srbiji. Ovde NEDAJU antibiotike, pa ih ne daju, dok niste polumrtvi ili vas propisno ne namuce. A pritom retko rade briseve. Nego postavljaju dijagnozu virus je dok se ne dokaze suprotno. I trose pare zdravstvenog osigurana na kojekakve skupe preglede umesto da iskljuce osnovne stvari. To isto nije ok.


< Poruku je uredio Maslacak15 -- 26.4.2014 11:45:45 >

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 160
   RE: ANTIBIOTICI
26.4.2014 11:57:05   
Maslacak15
Poenta je nisu sve bakterijske infekcije iste, nisu sve bakterije iste niti izazivaju podjednako jak odgovor imunog sistema da bi to dovelo do dramaticnih promena krvne slike. Gram negativne intracelularne mogu biti i asimptomatske. Hlamidija je cesto asimptomatska, neiserija isto, helikobacter nisu otkrili 100 godina jel im nije padalo na pamet da tako nesto moze da bude u stomaku a bilo im je pred nosem itd.urinarna E coli moze isto da bude asimptomatska. Ali sigurno je da ljudi ne treba da gutaju antibiotike ko bonbone. Kad sam ja bila mala radili su se brisevi ko dobar dan. A sad preferiraju vise da gledaju u pasulj i u Srbiji a i u Nemackoj.user posted image Ziveo socijalizamuser posted image

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 161
   RE: ANTIBIOTICI
26.4.2014 12:05:44   
suki
Znam da nisam na dobroj temi ali pomagajte. Pijem antibiotik uz koji ne mogu da dojim a beba nece da prihvati ni jednu dohranu. Tri vrste sam dosad probala i nista. Jutros u pet je poslednji put sisao i od tada nista. Mali ima 5 meseci. Sta da radim?user posted image

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 162
   RE: ANTIBIOTICI
26.4.2014 12:16:54   
Torbica
Suki, koji antibiotik pijes? Ne mogu da verujem da ti nisu dali neki koji smes, od onoliko....
Maslacak, nikako 9500 nije normalno, slazem se u potpunosti. Ali zato u relativnoj leukocitarnoj formuli 75% granulocita jasno govori u pravcu bakterijske. Ma problem je sto vecina onih koji gledaju ne vide dalje od nosa i gledaju izolovano, cas_t izuzecima.

< Poruku je uredio Torbica -- 26.4.2014 12:17:54 >


_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu suki)
Direktna veza do poruke: 163
   RE: ANTIBIOTICI
26.4.2014 12:21:11   
jole82
E upravo tako...a ima i onik koji ništa i ne traže..ni krv ni bris..nego izlupetaju stetoskopom 12 s i tras AB...bolje majko da odma pije AB nego da nam se "provuče" neka bakterija, pa posle bude kuršlus...ovako je "pokrivena" a i ako je virus, neće AB ništa da joj škodiuser posted image WTF ovo sam onda dobila kao objašnjenje...
Toliko o pojedinim dr...pa mogoše i citostatike da nam daju, da bude pokrivvena za svaki slučaj...ne daj Bože...

_____________________________

Enyoj the silence!

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 164
   RE: ANTIBIOTICI
26.4.2014 12:23:29   
suki
Levomax jer panklav 10 dana nije odradio posao. Inace hirurg
je rekao da dojim ali u apoteci su rekli nikako. Mastitis imam.

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 165
   RE: ANTIBIOTICI
26.4.2014 12:38:09   
Torbica
Taj hirurg je poludeo da izvines, fluorohinoloni - levofloksacin ne sme da se pije, utice na rast, doduse za dojenje nema podataka ali svakako nije bezbedan, nije iz te grupe. Hirurzi i terapija, osim noza, tesko....
Da sam ja u pitanju, uzela bih azitromicin (Hemomycin, Zitromax...) On jako lepo resava infekcije mekih tkiva, koncentrise se na mestu zapaljenja, odlican je. I dojila bih. Strucno stojim iza toga. Znaci, ovo bih JA uradila a ti moras sama odluciti, najzad i recept ti treba, tako da, nije bas toliko jednostavno. Srecno u svakom slucaju!
http://www.drugs.com/breastfeeding/azithromycin.html




< Poruku je uredio Torbica -- 26.4.2014 12:39:49 >


_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu suki)
Direktna veza do poruke: 166
   RE: ANTIBIOTICI
26.4.2014 12:51:02   
Maslacak15
suki poslusaj Torbicu. I ja verujem da ce Hemomicin da bude vise nego dovoljan......

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 167
   RE: ANTIBIOTICI
26.4.2014 12:51:31   
suki
Popila sam jedan Levomax. Kolko bi trebalo da prodje da se to isprazni iz organizma i da ponovo mogu dojiti?
Hvala unapred na odgovoru!

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 168
   RE: ANTIBIOTICI
26.4.2014 12:54:17   
Maslacak15
"Terminal half-life is 6 to 8 h"...
. Ne znam sta Torbi misli ali ja bih rekla da je 8 sati dovoljno da puziras. Ipak si popila ti a ne beba i koncentracija u mleku posle toga bi trebalo da bude minimalna.

(odgovor članu suki)
Direktna veza do poruke: 169
   RE: ANTIBIOTICI
26.4.2014 12:56:39   
Torbica
Poluvreme eliminacije mu je 6-8 sati, ako si ga popila jutros, popodne mozes dojiti, to su minimalne kolicine vec tada, nece bebi nista biti. user posted image
Maslacak user posted image , pisala sam kad i ti. U pravu si! Pozdrav

< Poruku je uredio Torbica -- 26.4.2014 12:57:48 >


_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu suki)
Direktna veza do poruke: 170
   RE: ANTIBIOTICI
26.4.2014 20:42:40   
suki
Maslacak, Torbice hvala vam do neba. Uzela sam hemomicin i nadam se najboljem! user posted image

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 171
   RE: ANTIBIOTICI
26.4.2014 21:19:52   
Torbica
Suki, mnogo mi je drago! 3*500 mg tri dana, ili sat vremena pre jela ili dva sata posle, priblizno u isto vreme. Iako ga pijes tri dana, aktivne koncentracije su u krvi 10, zato sto se koncentruje na mestu zapaljenja i odatle lagano "otpusta". Pozdravljam te

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu suki)
Direktna veza do poruke: 172
   RE: ANTIBIOTICI
27.4.2014 15:44:50   
suki
Torbice ako sam te dobro razumela trebala bi da pijem na dan 3 tablete? Meni je apotekarka rekla jednu na dan. Dobila sam hemomicin i u kutiji ima 3 tablete. Koliko puta na dan bi onda trebala da pijem i koliko dana? Skroz sam zbunjena...user posted image

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 173
   RE: ANTIBIOTICI
27.4.2014 15:54:58   
Maslacak15
Jedna na dan suki, ukupno 3!!! Torbica se malo nezgodno izrazila ali to je i ona mislilauser posted image Hemomicin ima jako dug polu zivot u cirkulaciji, terapija traje samo 3 dana ali ostaje skoro 10 ak dana u organizmu. I vrlo je efikasanuser posted image

(odgovor članu suki)
Direktna veza do poruke: 174
   RE: ANTIBIOTICI
27.4.2014 16:09:42   
suki
Hvala Maslacak! user posted image

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
VIDEO: Za vas mame, koje ste se porodile c...
videophoto
Ima li među vama onih koje se osećaju nesavršeno jer je vaše dete rođeno carskim rezom? Da li ti je teško jer nisi mogla...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here