|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 3 [4] 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: ŠTRUDLA SA MAKOM
28.10.2017 17:05:58   
Sanjica26 RR
Sad mi se jede. Vala sad necu vaditi iz zamrzivaca.user posted image

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 76
   RE: ŠTRUDLA SA MAKOM
28.10.2017 17:19:22   
Ana RR
user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 77
   RE: ŠTRUDLA SA MAKOM
28.10.2017 19:47:10   
suzi kju
Hvala Anci, pravim sutra pa javljam utiske.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 78
   RE: ŠTRUDLA SA MAKOM
29.10.2017 16:08:52   
dddaca
Danas sam prvi put pravila strudlu sa makom i bas sam zadovoljna kako je ispala user posted image Cini mi se da bi bila lepsa da sam dodala i malo korice od limuna, ali posto nemam neprskani, onda ga ne koristim u kolacima zbog malene

(odgovor članu suzi kju)
Direktna veza do poruke: 79
   RE: ŠTRUDLA SA MAKOM
29.10.2017 16:26:25   
Mala Elena
Ana bas cu da probam ovaj fil od oraha. Kad kupim orahe user posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 80
   RE: ŠTRUDLA SA MAKOM
29.10.2017 16:42:33   
dddaca
Lepa je sa orasima i jabukom. Moja mama je to pre pravila

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 81
   RE: ŠTRUDLA SA MAKOM
14.3.2018 0:13:30   
veselicaa
Ana znala sam da si ovde pisala,usla sam da vidim tvoje recepte user posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 82
   RE: ŠTRUDLA SA MAKOM
14.3.2018 7:33:56   
mama Jo
Moja baka je pravila i sa sirom, predivnog ukusa je!

_____________________________

,,Carpe diem"

(odgovor članu veselicaa)
Direktna veza do poruke: 83
   RE: ŠTRUDLA SA MAKOM
14.3.2018 14:47:14   
vocicana
Volim. Obozavam, moje dete istro obozava.
Jutros smo posle dorucka podelili strudlu sa makom, boze prepuna je fila, obozavam.
Imam jedan sjajan rcpt, po njmeu iskljucivo pravim, koleginica mi je dala, nikada nista bolje nisam imala. Nikada ne bude kao kamen sutradan.

_____________________________

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 84
   RE: ŠTRUDLA SA MAKOM
14.3.2018 14:48:49   
mama Jo
Ima u NS jedna zena koja pravi fenomenalne strudle, izlagala na Winter festu to za cas plane, sa makom na prvom mestu. I meni je, mada mi je ok i sa rogacem.
Ja se jos nisam usudila da pravim sama.

_____________________________

,,Carpe diem"

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 85
   RE: ŠTRUDLA SA MAKOM
14.3.2018 14:50:19   
veselicaa
Voci postavi recept kad se setisuser posted image

(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 86
   RE: ŠTRUDLA SA MAKOM
14.3.2018 22:15:42   
IvanaSK RR
Ja pravim po Lesicinom receptu i volimo je bas.

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu veselicaa)
Direktna veza do poruke: 87
   RE: ŠTRUDLA SA MAKOM
15.3.2018 7:49:30   
vocicana
Vesi hocu, stvarno bi trebala da se potrudim, da se malo vise aktiviram u C kuhinji.
Ova oja koleginica izvodi magiju sa testom, ali je iskusna domacica I stvarno je sve neverovatno dobro I fino.

_____________________________

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 88
   RE: ŠTRUDLA SA MAKOM
1.12.2018 14:35:00   
IvanaSK RR
Evo napisacu ovde, pa cu izbrisati ovih dana i staviti u c recepte.300 gr brasna
jedno jaje
50 gr masti 
75 gr margarina
jedna kasika secera
pola suvog kvasca
75 ml mleka
prstohvat soli
Mleko zagrejala i dodala secer i kvasac. Ostavila deset_ak minuta. Istopila margarin, pomesala sa brasnom, a mast i jaje zajedno pomesala i dodala onda brasnu. Na kraju mleko sa kvascem i secerom. Zamesila i stavila u frizider (drzala sam oko dvadeset_ak minuta, a kazu da treba vise) 
Fil je
Nekoliko kasika pavlake i 100 gr neskvika sa tri kasike secera (zeznuh se i stavih pet, al nije strasno) 
Testo podelila na dva dela, skroz tanko razvukla namazala prvo sa pavlakom pa preko posula pomešan secer i neskvik. 
Uzela jos jedno jaje, zumance pomesala sa kasikom mleka i kasikom ulja, premazala testo i stavila jos malo u frizider. Kad sam izvadila iz frizidera premazala sa ulupanim belancetom. 
Ovo je recept za upola manje mere, originalno je sve duplo. 

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 89
   RE: ŠTRUDLA SA MAKOM
2.12.2018 23:52:42   
Mariya
A gde je mak u receptu? user posted image

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 90
   RE: ŠTRUDLA SA MAKOM
25.10.2023 21:07:49   
flamingos
Ako neko želi recept neka kaže.user posted image

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 91
   RE: ŠTRUDLA SA MAKOM
26.10.2023 8:38:35   
medamisko
Prelepk izgleda. Uzivajte u ukusu. Kod nas je u ovim danima cest gost na trpezi

(odgovor članu flamingos)
Direktna veza do poruke: 92
   RE: ŠTRUDLA SA MAKOM
26.10.2023 8:54:35   
flamingos
Hvala.I mi je obožavamo.

(odgovor članu medamisko)
Direktna veza do poruke: 93
   RE: ŠTRUDLA SA MAKOM
26.10.2023 10:01:12   
Srecko47E
Ako moze recept.user posted image

(odgovor članu flamingos)
Direktna veza do poruke: 94
   RE: ŠTRUDLA SA MAKOM
26.10.2023 10:52:16   
flamingos
Može.Ček samo mapo da završim nešto i stiže.Nije da se hvalim,ali mnogo je dobar recept.Pečena u čuvenom elektručnom šporetu starom više od trideset_ godina.Gorenje,naravno.

(odgovor članu Srecko47E)
Direktna veza do poruke: 95
   RE: ŠTRUDLA SA MAKOM
26.10.2023 12:05:36   
flamingos
SASTOJCI:Za testo:25 g svežeg kvasac,150 ml mleko,100 ml voda,75 ml ulje,1 jaje,2 kašike šećera,1 kašičica soli,500 g brašna.Za nadev:500 g mak,300 ml mleko,200 g šećer,2 kesice vanilin šećeea.Za premazivanje:20 g maslac,1 jajePRIPREMA:Kvasac izmrviti i staviti u činiju,dodati 1 kašiku šećera,50 ml mleka,izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta.Brašno usuti u dublju posudu,dodati so i izmešati.Zatim dodati jaje,100 ml mlakog mleka,ulje,mlaku vodu,1 kašiku šećera i nadošli kvasac te zamesiti mekše testo.U posudu usuti malo brašna,staviti testo,posuti brašnom,prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da odstoji pola sata.Nadošlo testo premesiti i podeliti na dva dela(oblikujuću jufkice).Za nadev:U šerpu staviti mak,dodati šećer,vanilin šećer,preliti vrelim mlekom i kratko prokuvati.Nadev podeliti na 2 dela.Obe jufkice razviti oklagijom u oblik pravougaonika i naneti fil sa makom.Urolati i staviti u pleh koji ste obložili pek-papirom.Jaje i otopljen maslac razmutiti viljuškom i premazati štrudle.Izbosti na par mesta viljuškom kako bi izašao vazduh(tako štrudla neće"pucati"tokom pečenja).Osstaviti da odstoji 15 minuta.Peći u dobro zagrejanij rerni na 180 stepeni 45 minuta(zavisno od rerne).Gotovu štrudlu izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohladi.Po želji posuti šećerom u prahu.Prijatno!

(odgovor članu flamingos)
Direktna veza do poruke: 96
   RE: ŠTRUDLA SA MAKOM
26.10.2023 15:11:40   
Srecko47E
SASTOJCI:Za testo:25 g svežeg kvasac,150 ml mleko,100 ml voda,75 ml ulje,1 jaje,2 kašike šećera,1 kašičica soli,500 g brašna.Za nadev:500 g mak,300 ml mleko,200 g šećer,2 kesice vanilin šećeea.Za premazivanje:20 g maslac,1 jajePRIPREMA:Kvasac izmrviti i staviti u činiju,dodati 1 kašiku šećera,50 ml mleka,izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta.Brašno usuti u dublju posudu,dodati so i izmešati.Zatim dodati jaje,100 ml mlakog mleka,ulje,mlaku vodu,1 kašiku šećera i nadošli kvasac te zamesiti mekše testo.U posudu usuti malo brašna,staviti testo,posuti brašnom,prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da odstoji pola sata.Nadošlo testo premesiti i podeliti na dva dela(oblikujuću jufkice).Za nadev:U šerpu staviti mak,dodati šećer,vanilin šećer,preliti vrelim mlekom i kratko prokuvati.Nadev podeliti na 2 dela.Obe jufkice razviti oklagijom u oblik pravougaonika i naneti fil sa makom.Urolati i staviti u pleh koji ste obložili pek-papirom.Jaje i otopljen maslac razmutiti viljuškom i premazati štrudle.Izbosti na par mesta viljuškom kako bi izašao vazduh(tako štrudla neće"pucati"tokom pečenja).Osstaviti da odstoji 15 minuta.Peći u dobro zagrejanij rerni na 180 stepeni 45 minuta(zavisno od rerne).Gotovu štrudlu izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohladi.Po želji posuti šećerom u prahu.Prijatno!





Hvalaaaa!
Odstampano,pravimza vikend.


Gde kupujes mak ,da nije gorak ili je kako ti se zalomi.

(odgovor članu flamingos)
Direktna veza do poruke: 97
   RE: ŠTRUDLA SA MAKOM
26.10.2023 15:23:05   
flamingos
Nema na čemu.Kupujem gde ga nađem.Nije gorak.Javi utiske kad napraviš.

(odgovor članu Srecko47E)
Direktna veza do poruke: 98
   RE: ŠTRUDLA SA MAKOM
26.10.2023 17:54:45   
medamisko
Lepo i recepti se dele. Bas fino. Ja imam svoj koji pravim onako iz glave, star i proveren.

(odgovor članu flamingos)
Direktna veza do poruke: 99
   RE: ŠTRUDLA SA MAKOM
26.10.2023 18:15:27   
flamingos
Da,da.Dele se i recepti.Samo kaži koji želiš i tu sam.

(odgovor članu medamisko)
Direktna veza do poruke: 100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 3 [4] 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 3 [4] 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Rižoto sa blitvom
Ringerajin kuvar: 17 joka
Posna pesak torta
Ringerajin kuvar: Maraj



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here