Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Šta kad beba padne sa kreveta? 28.6.2013 5:41:31
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
moja ima samo pet meseci i pala je iz one ljuljaskice ja se okrenula kad ona bam na pod. Posto hoce da ustane samo se prevrne unapred jer ne moze da se zadrzi jos. Srecom muz nije bio tu on je strasan panicar, tako da mu nisam ni rekla. Brzo se smirila onda sam je pregledala i sve je ok. Od padanja deca bolje rastu verujem da ce mi pasti i sa kreveta bar jednom ali sta da se radi, to je sastavni deo odrastanja. Nadam se opet kad se to desi da muz nece biti kuci hahaha...Nisam mu rekla ni za ovo padanje iz ljuljaske jer bi on sigurno insistirao da je vodimo kod lekara. U svakom slucaju mislim da malu decu bog cuva a i fizika. Ako pogledate statistiku avionske nesrece uglavnom prezive mala deca zbog male mase. Tako da ako to prezive sta je jedan krevet. A ja sam pala u kanal za popravljanje automobila, pala sam niz stepenice u podrumu ma nema gde nisam, brat me iz kolica prevrnuo. I to sam uvek pala na glavu. Valjda sam i zavrsila fakultet zbog toga U svakom slucaju ova moja je pocela da puzi unazad i ocekujem uskoro da ce da se desi jedan pad sa kreveta.
|
|
|
|
RE: Šta kad beba padne sa kreveta? 28.6.2013 7:41:39
|
|
|
|
Trcosava
|
Meni dete nije nikad palo sa kreveta ma ni iz one ljulje. Ali zato kad je prohodala je padala da nadoknadi sve. JEdnom se zaletela u zid. Ni mm i ja nismo paničari, pa valjda ne obraćam mnogo pažnju. Ali tad u zid kad je zveknula - da je bila 10 cm bliže zidu - ne bi izašlo na dobro nikako. Bog čuva decu (ili beše budale i pijanice? )
|
|
RE: Šta kad beba padne sa kreveta? 28.6.2013 10:27:19
|
|
|
|
cockic
|
e i ja sumnjam da je petar lenu pre 6 dana gurnuo sa stolice,ali ne mogu da kazem sa sigurnoscu da li je gurnuo ili ne nisam videla,i pala je na glavu.bila sam okrenuta ledjima dva koraka od njih.i bam lena pada na glavu,kao u bazen da je skocila.bas je gadno izgledalo,ali bogu hvala deca lako padaju.i bude sve ok.a sama na glavu je pala sa nekih 10 meseci kad je sedela na krevetu i prevrnula se isto pored mene je sedela.ali to su sekunde,kad covek neobrati paznju.ali ovako su mi deca od kad hodaju stabilna,sama retko kad su padala.ne mogu reci nikad,jesu,ali glavu su uvek cuvali.kad je bata gurne ona padne na ledja i glavu drzi u vazduhu.bas paze glavice.tako je i sin,padne a glavu cuva.usnu je par puta zveketao.a kao beba je mnogo padao.on se vrteo sa tri meseca sam na oba boka,bilo je to tesko savladati.
|
|
|
|
RE: Šta kad beba padne sa kreveta? 3.7.2013 13:11:37
|
|
|
|
Наташица
|
пад са кревета се десио и нама са 7 мјесеци и то у 9 навече. одмах у хитну по упутницу па хирургу. кад смо дошли само нас питао с које је висине пала и да ли је беба повраћала, рекох није...вели није потрес мозга. нашврљао нешто и ћао. једва је погледао. имала црвенило преко читавог чела који је сутрадан нестало.
|
|
RE: Šta kad beba padne sa kreveta? 21.8.2013 22:00:51
|
|
|
|
Janncica
|
Spremam ja veceras S za kupanje,on lezi na krevetu i place(besni) uzimam pelenu iz kese( okrenula se na sekundu i on na ledjima lezi na podu i urla(ja sam dozivela potres mozga i presekao me stomak). Uzmem ga,on prestaje da place i smeje se J(koja je isto u soku)...ok...i J je padala par puta,smirim se ja.Okupam ga,obucem,proslo nekih 20 minuta,place jer je gladan spava mu se.Sisa on jednu,malo se poigrao sa J,cikao na nju i govori tata,sve ok.Dam mu drugu da sisa da bi zaspao,on se penje po meni i sisa i vrti se sa sisom u ustima,zagrcne se,pocne da se davi,dignem ga i on povrati po meni...malo je reci da sam umrla od straha,panicno zovem halo bebu,sve ispricam i pitam gde da ga vodim. Zena me pita je l to on brblja u pozadini. Kazem da je on super veseo i da mi otima telefon. Kaze mi zena da nema potrebe da idem u bolnicu i da kod beba povracanje nije znak potresa mozga(pogotovo sto je jeo i zagrcnuo se). i da treba da bude bas velika visina za povredu.Jedino ako je bezvoljan i malaksao je problem i da gledam celokupnu sliku deteta.... 300 puta sam ga obilazila,spava lepo,vrti se po krevetu,sve normalno.Jos samo da se ja smirim.
< Poruku je uredio Janncica -- 21.8.2013 22:02:12 >
|
|
RE: Šta kad beba padne sa kreveta? 21.8.2013 22:04:57
|
|
|
|
Ana RR
|
Jooj, verujem da se se isprepadala.. Sekunda im fali da naprave glupost. A tek kada porastu pa kada ih gledaš kako jure glavom bez obzira.. ja svaki dan izgubim malo života
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Šta kad beba padne sa kreveta? 21.8.2013 22:21:01
|
|
|
|
Janncica
|
mene ono povracanje najvise uplasilo... nego zena mi kaze da ako je raspolozen nije nista.
|
|
RE: Šta kad beba padne sa kreveta? 22.8.2013 11:07:49
|
|
|
|
Janncica
|
Od jutros je dobar,igrao se,vristao brbljao,lepo ruckao i sad spava....a ja jos na iglama,samo ga zagledam.
|
|
RE: Šta kad beba padne sa kreveta? 22.8.2013 13:34:24
|
|
|
|
Sanja90
|
Janncica da je nesto vec bi se manifestovalo,opusti se,verovatno mu nije nista. Znam da si se isprepadala(meni se to desava svaki dan) ali pokusaj da se smiris. Ako se ponasa normalno onda nemas razloga za brigu
|
|
RE: Šta kad beba padne sa kreveta? 22.8.2013 13:44:43
|
|
|
|
Наташица
|
нама је то падање с кревета постало уобичајено. ма не могу је више пратити сваке секунде. за час се изврне, иако смо је научили да силази с кревета сама. знам како смо с уплашили кад нам је први пут пала...да би се смирили, ми смо отишли доктору. да нисмо устајала би сваких пола сата током ноћу да је провјерим. тако да, ако се и даље не можеш смирити и бринеш...отиђи доктору да прегледа дијете и биће ти лакше. нама је објаснио, ако је одмах почела да вришти, није била у шоку, није било повраћања, понашала се послије као и обично, није јој се изненада почело спавати, онда није потрес мозга. е сад ни повраћање не мора да значи да је потрес. мени се деси кад се препаднем да ми је мука и дође да повратим, а мојој се спавало послије пада, јер је звекнула навече таман пред спавање.
|
|
RE: Šta kad beba padne sa kreveta? 9.6.2014 20:31:30
|
|
|
|
Sanjalicaaa
|
Mislila sam da se meni nikad nece desiti, i pazim ga i pomeram na sredinu kreveta i malopre trenutak nepaznje i cuje se "bup". Plakao je kratko i smirio se. Krevet u principu nije visok ali opet... Ziva se pojedoh MM nece da ga vodimo lekaru jer je bebac veseo, guce i dalje se okrece po krevetu. Ja nemam mira
|
|
RE: Šta kad beba padne sa kreveta? 10.6.2014 7:00:22
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Sanjalice to valjda svaka mama pomisli, meni se to nece desiti . D je pala dva puta, oba puta u snu tj prevrtala se i hop, drugi put je cak nastavila najnormalnije da spava cim sam je uzela u ruke. . Tako da odgovor na sta kad beba padne s kreveta je NISTA hhihihi...Ne brini Bog uvek jednu ruku podmetne malcima
|
|
|
|
RE: Šta kad beba padne sa kreveta? 10.6.2014 10:20:33
|
|
|
|
Sanjalicaaa
|
Hvala MiLj, bas sam se nasekirala
|
|
RE: Šta kad beba padne sa kreveta? 6.7.2014 14:28:02
|
|
|
|
Klarita
|
Da se upisem ovde N je pao malocas iz ljuljaske, ne znamo kako mm je bio oko Klare koja se zapetljala na kompjuteru i ostavio ga na sekundu, a ja u kupatilu. Cuo je "tup" i kad se okrenuo N na podu na bok Ja sam u tom trenutku izasla i uzela ga, on je plakao malo, kratko, mozda minut, pa smo ga nesto dirali i animirali, smejao se i "pricao" ono svoje grrrrr, klllllll,pppppppppfffffff....sve smo ga pregledali, normalno se ponasa, vec mu je bilo vreme za mleko, pa je pio, zadremao i kad sam trebala da ga podignem da podrigne, bljucnuo je zadremao, odspavao 10ak minuta i eno ga sad kod mm u rukama jer ima strahovit osecaj krivice i tvrdi da mu je slika prolazila kroz glavu, a da mu djavo nije dao da se okrene i pogleda bebu. Ja sam nesto smirena, ali tata je vec popio lek za smirenje
|
|
|
|
RE: Šta kad beba padne sa kreveta? 6.7.2014 14:55:54
|
|
|
|
bubulence
|
ha, svi su isti. i mm je pio lek kada je E pala prvi put, i drugi... posle toga smo navikli... pala je bar 5-6 puta prvih 10 meseci... nece mu nista biti draga, lepo je ruckao, veseo je...
|
|
|
|
RE: Šta kad beba padne sa kreveta? 6.7.2014 15:14:21
|
|
|
|
Anoniman
|
Klarita, bitno da nije previse uspavan i da jede. Samo malo obratite paznju na ponasanje u ostatku dana, pa ako je sve kao obicno, nema frke.
|
|
|
|
RE: Šta kad beba padne sa kreveta? 6.7.2014 15:39:46
|
|
|
|
Klarita
|
Ne znam uopste kako da propratim kad on ionako prespava svaki dan skoro od 14h skoro do 18h, nekad se probudi oko 17h...Zvali smo dr-a koji je rekao da mu nije nista ipak je visina tek 30akcm i da ako place damo mu paracetamol Nema jos uvek modrice ni bilo cega, ne bih mu davala sigurno paracetamol. Za sada se ponasa uobicajeno, smejao se i cicao, popio mleko (bljucnuo jeste, sto nije skoro, ali sam tacno cula da je posao da podrigne, pa mu izletelo malo mleka jer ga nisam podigla odmah) spava mirno...praticemo i dalje. Ovaj mm izgleda maco, a ispade najveca pi tesimo ga i K i ja...samo prica o tome i pravi rekonstrukciju dogadjaja sa lutkama
|
|
|
|
RE: Šta kad beba padne sa kreveta? 7.7.2014 17:12:53
|
|
|
|
anci kv
|
dunda je pala pre neki dan,2 sekunde nepažnje u bup. Odsekla sam se. Ne ispuštam je više iz vida. Malo se namrštila,udarila me šakom po glavi i počela da guče,ceo dan sam je prepipavala po telu,pratila. Hvala Bogu ništa
|
|
RE: Šta kad beba padne sa kreveta? 8.7.2014 12:41:15
|
|
|
|
Klarita
|
Jao, hvala Bogu da su dobro. Jutros u savetovalistu rekosmo doktorici, ona ga malo bolje pregleda, i rece da ne brinemo ako nije gubio svest, povracao itd Mm je i dalje pomalo histerican, sinoc izasao na pice sa drugarom i palo mu na pamet da sam se uspavala sa K u njenoj sobi a N se davi od povracanja a, on zaboravio telefon, pa jos ceo film razvio u glavi kako sam istrcala napolju, zaustavila nekog da nas vozi na urgentni Dojurio kuci, manijak
|
|
|
|
RE: Šta kad beba padne sa kreveta? 8.7.2014 12:43:47
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
hahahahah Klarita taj tvoj je gori od mog a moj nije bas pri cistoj svesti i zdravoj pameti kad je u pitanju njegova cerkica . Bitno da je dobro tj da su dobro decica.
|
|
|
|
RE: Šta kad beba padne sa kreveta? 19.8.2014 10:09:18
|
|
|
|
Jole84
|
Meni Mila nije pala,nego sam je ja udarila! Kod drugarice,ljuljala se na onoj ljuljašci i ja da je izvučem i udarim je na onu šipku gore iznad glave,o čelo Ne znam kako je to moglo da mi se desi,ne mogu da spavam od osećaja krivice,crći ću Ona je vrištala i plakala 5 minuta,čini mi se više jer se uplašila nego što je zabolelo,posle toga se nasmejala i ponašala normalno. Evo i sad gleda baby tv mlatara rukicama i nogicama,ali ja 2 dana ne mogu da se smirim. Ne znam da li da je vodim kod dr,čisto da mi lakne. Na čelu nema modricu ni čvorugu nego ima neku venicu,ali ne znam da li je to već imala pa se tripujem da je od udarca. Mnogo sam tužna,užas majka
|
|
RE: Šta kad beba padne sa kreveta? 19.8.2014 10:19:59
|
|
|
|
Anoniman
|
Jole dusoooo.A na Danila pala ona vrteska iznad kreveta.Pitaj me kako ???Grozno sam se osjecala udarac bio na celo.Kada je prestao plakati malo sam ga pratila.Nisam ga nigdje vodila.Ako ce ti biti lakse odvedi mi snajku dr.Ps.mislim pazi kako mi je cuvas ljubimo vas
|
|
|
|
RE: Šta kad beba padne sa kreveta? 19.8.2014 10:27:22
|
|
|
|
Olga75
|
Jole , desava se , ako se ona normalno ponasa , nema cvoruge , modrice ( pa sve i da ih ima ) sigurno joj nije nista i na zver je pala ona vrteska s krevetica , jedva sam je ispetljala iz onih cuda sto drze igracke , plakala je i tako a jednom mi je u sred noci pala s kreveta desava se obrati paznju samo da li se uobucajeno ponasa ali ako si jako zabrinuta odvedi je kod dr i da ponovim : desava se
|
|
RE: Šta kad beba padne sa kreveta? 19.8.2014 10:28:53
|
|
|
|
Torbica
|
Jole draga, nema razloga igde da je vodis, bez ikakvih simptoma. Sta ces im reci - udarila se?! To se desava, i bice toga jos, pogotovo kad prohoda, sve to ide u rok odrastanja. Nema potrebe za krivicom, proslo je, nece joj biti nista.
|
|
RE: Šta kad beba padne sa kreveta? 19.8.2014 10:29:43
|
|
|
|
pipi_coco
|
Ma ne brinite se, ja znam da ste divne majke A nezgodice se desavaju svima, i tu su sekunde u pitanju bitno je da su bebe ok i da nema povreda.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubriciPrepucijum - šta roditelji dečaka treba da...Gotovo svi dečaci su rođeni sa uskim prepucijumom koji je spojen s glavićem. To je normalno fiziološko stanje i nije raz...
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
Прање зуба.
Admin
Када сте почели да перете зубе својој деци?