|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
31.7.2012 15:04:09   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Yula

IZVORNA PORUKA: Tash

IZVORNA PORUKA: Yula

Ne, jagnjetina je od jagnjeta, mladunceta ovce, a jaretina od jareta, mladunceta krave user posted image  user posted image  user posted image  Salim se, jaretina je od mladunceta KOZE. user posted image   A to je ipak razlicito.




Ček ček. Jagnje je mlado od čega? A jare je mlado od čega?

Fileti se peku na ulju.



Jaretina - KOZA,  jagnjetina- OVCA. user posted image


STVARNO?????????? pa ja sam u šoku! user posted image

Molim da mi neko ispiše odrasle i mlade svih domaćih životinja, tako sa povlakom, da prepišem sebi, jer sam ja mentol. user posted image user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1026
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
31.7.2012 15:06:01   
Anoniman
Moram da bežim, pišem uveče možda. 

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1027
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
31.7.2012 17:13:56   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Tash
STVARNO?????????? pa ja sam u šoku!
Molim da mi neko ispiše odrasle i mlade svih domaćih životinja, tako sa povlakom, da prepišem sebi, jer sam ja mentol.


UMIREEEEM user posted image user posted image user posted image
tash, mnogo ti hvala, ulepsala si mi dan! toliko sam se smejala, zamalo dete da probudim!
user posted image

hvala vam na savetima koje ste mi dale! user posted image
hematolog mi je rekao to za 3 mlecna i 3 nemlecna kada je imala 9,5 meseci, skoro 10.. pretpostavljam da bi sad bilo ok da K ima dorucak/uzinu/rucak/uzinu/veceri dva mleka- ranojutarnje i pred spavanje. s' tim sto bih joj jos jednu kasu u toku dana davala sa mlekom, mojim ili tim aptamilom, videcu vec.
sta mislite o tome?
sto se rasporeda tice, ja sam mislila nesto ovako..
mleko oko 5,6..kad se probudi.. a nadam se da ce poceti da se budi u bar priblizno vreme jer ona jednom sisa u 4, jednom u 5:30, jednom u 7..
onda dorucak do 9 najkasnije. zitarice sa vocem ili samo zitarice. mada mi to ne odgovara kada idemo kod mojih jer nas mm vozi pre posla, pa stignemo u 9 kod njih. onda bar odmah da jede, do 9:15.. ili ako uspem da joj ga ram ranije, oko 8-8:30. ustvari sve zavisi od toga kada ce ujutru da se probudi, a svakoga dana se budi u razlicito vreme. ali ne moze odmah po budjenju da jede, tu je na tatka. user posted image ja mogu da jedem cim otvorim oci.
onda neka lagana uzina oko 11, trebalo bi pre spavanja da bude, jel tako? mada ona kada je pospana nece da jede..a nece ni voce. znaci, taman bi bilo datada pojede jednu vocku. pahuljice su tada nepotrebne, jer onda nece moci lepo da ruca, a i vec ce ih jesti za dorucak. samo ne znam kako da je nateram da pojede vocku. user posted image
onda rucak oko 14 sati, povrce i meso. oko 15-16 spavanje do 17-17:30
oko 17:30-18 uzina, pre nego sto izadjemo u setnju. sta tada? ponovo vocku, koju nece? user posted image
vecera oko 20-21 zitarice ili isto sto i za rucak. jel to ok??? sme li 2x da jede povrce i meso? odlepice dete vise od palente i pirincanih pahuljica.
kupanje, pa spavanje oko 21:30-22.. s' tim sto je meni i to kasno, ja budem mrtvosana posle toga. bolje mi je kad legne ranije, jer ja tek kada ona zaspi ima posla. a kada zaspi kasno ostanem do pola noci.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1028
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
31.7.2012 17:24:00   
Anoniman
kad spomenuste jaretinu.. ja bih je tako rado uvela bebi jer je ja jako volim. ali pojma nemam gde bih nasla da kupim! i jagnjetinu tesko nalazim da valja, skupo je platim, a bude masna, pa pola bacim. jedva joj izvucem posluzavnik kockica..

dajte link za tu temu, da i ja procitam o cemu se radi. mada sam ja danas vec prilicno plakala, ali ne skodi jos malo..

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1029
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
31.7.2012 18:50:50   
Yula



Macaki, evo ti mog predloga: navijaj sat kao sto ja radim, jer meni ako se Lazar probudi pre mene za mleko, on place i momentalno moram da mu spremam mleko. Ako je mm tu, budim ga da ga pazi da pospan ne spadne sa kreveta i da ga tesi user posted image  dok mleko ne stigne.  Vec duze vreme imamo taktiku da mm kada se sprema z aposao spremi za njega mleko i ja ga uzmem i onako u snu ga nahranim, nastavi da spava kao bela lala user posted image   Znaci, vidi kada se otprilike budi, to je neki razmak od sat-sat i po, ako se budi od 4-5.30h, ti navijaj sat na ili 4.30h ili 5h i uzmi j epospanu i daj joj da sisa, vratis je u krevet i neka spavka. Posle kada se regularno probudi ti spremaj dorucak. Dorucak- neke zitarice, moj je predlog sa ad mlekom, objasnila sam vec zasto.Uzina- vockica, ako ne voli sveze a ti joj i dalje kuvaj, zasto da ne. U medjuvremenu ce neku vec zavoleti.Rucak- povrce sa mesom.Uzina- jel joj ti bese dajes neke kekseve? Sada nikako da pohvatam koliko vas se razlikuje ishrana od predjasnje i na sta je trenutno alergicna. Ako ne, a ti smisli nesto... Batali sokove, i ne trebaju joj.Vecera, kasica od povrca, kao bebeca kasica, kao sto ja Lazaru dajem, ili kao gusta krem corba. Ja skuvam povrce, dobro izmiksam, razredim i dajem mu na malo vecu kasiku i to metalnu.  Pred spavanje sisanje. I da, definitivno bi trebala ranije da leze, najkasnije do 21h, zato posle kasno i ustaje pa kasni sa doruckom. A i ti ces imati vise vremena za sebe i obaveze koje imas.

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1030
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
31.7.2012 18:53:17   
Yula
 

STVARNO?????????? pa ja sam u šoku! user posted image

Molim da mi neko ispiše odrasle i mlade svih domaćih životinja, tako sa povlakom, da prepišem sebi, jer sam ja mentol. user posted image user posted image



Napisacu ti ja kasnije, ako me vec neko ne preduhitri, ja kao dete odraslo na selu bi to fino trebala da znam, za razliku od tebe koja si dete sa asfalta user posted image .

< Poruku je uredio Yula -- 31.7.2012 19:01:35 >


_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1031
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
31.7.2012 21:45:33   
JasnaM
Samo da javim da posle poduze pauze od svih vocki, juce i danas smo jeli jabukicu i nema reakcije user posted image user posted image . Jadno dete je bilo zbunjeno posto sam ga bas zagledala dok je jeo i posle. Izgleda da smo prerasli to sto nam je smetalo, bar se nadam, pre su bili crveni pecati u roku od dva minuta a sada nista. I dalje sam oprezna, pa cu polako isprobavati i sa drugim vockicama da mozemo konacno da imamo neki normalan dorucak user posted image . Piletina je ok prosla (jagnjetinu nisam nasla), davala sam mu bas malko po malko, probali smo i teletinu i to je ok proslo. Jaje i gluten se jos ne usudjujem...

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1032
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
31.7.2012 22:19:18   
Anoniman
jer ona jednom sisa u 4, jednom u 5:30, jednom u 7..


Marko i dalje to jutarnje mleko pije klizno: između 4 i 6.30, ali to ne menja na stvari da je doručak između 8 i 9.

Ako neće da jede pre spavanja oko 11h jer je pospana, nemoj je terati, daj joj tada da sisa. A voćku daj u popodnevnu užinu, kamufliraj u žitarice pa postepeno smanjuj žitarice a pojačavaj voće. Ja mislim da je to puno obroka za nju (što si nabrojala), da ti zato i brljavi sa klopom.


ja ga uzmem i onako u snu ga nahranim


Ti ga hraniš i dalje u naručju i držiš flašicu? Ukidaj to draga, on je veliki, neka drži sam flašicu. Uzmi čašicu za urin, ona je sterilna, sipaš u flašicu vodu, u čašicu za urin premeriš mleko, i kada kmekne ne mičeš mu se iz vidokruga, vidi da mu praviš mleko, saspeš mleko u flašicu, buć, buć i gotovo.


JasnaM, bravo! user posted image


Mi sutra krećemo jaretinu!

Inače, mnogo sam razmišljala i odlučila svojoj dr da predložim da tražim od Torlaka da mi napravi rastvor za PRICK na kozje mleko. Pa da i to raščistimo.


Bila sam sa mm-ovo ujnom, i ona me sluša, ja pričam o hrani user posted image , stigosmo i do torti, tek će ona "Ma ti si luda! Znaš šta ja obožavam da pravim i svi moji se dave!?" Dakle, ona pravi sa mlekom, ja bih sa vodom. Gust griz (na litar mleka /vode 7 supenih kašika griza). Kada se skuva, staviti u mokru tepsiju i ostaviti da se ohladi i stvrdne. Preručiti na tacnu. To je kora. Dalje ima dve opcije: želirati voće pa staviti od gore (ona onda od gore još stavi šlag), ili pak samo stavljati seckano voće, pa poklopiti sa još jednom turom takvog griza kao početna kora. Ako je rođendanska torta, od gore se mogu poređati figurice, i dobijete lepu belu tortu sa šarenim detaljima kad sečete. Probaću uskoro. user posted image


Hajde da sada malo rezimiram stvari.

VOĆE:
- sveže: jabuka, breskva, kajsija, banana, lubenica, dinja, šljiva, kruška
- kuvano: sve gore, + trešnja, višnja, bundeva (uporna sam da su lubenica, dinja i bundeva voće user posted image )

POVRĆE:
- sveže: paradajz, paprika
- kuvano: gore navedeno + tikvica, plavi patlidžan, blitva, španać, kafriol, brokoli, kupus, prokelj, grašak, boranija, pasulj, šargarepa, krompir, crni i beli luk, mirođija, cvekla

MESO:
- jagnjetina, svinjetina, piletina

ŽITARICE:
- pšenica, ovas, kukuruz, proso, pirinač

ZAČINI I DODACI:
- so, šećer, vanil šećer, sunc i masl ulje, prašak za pecivo, susam

GRICKALICE:
- kukuruzni smoki (flips ili šta li je), čips, kokice

Šta sam sada zaboravila? user posted image

< Poruku je uredio Tash -- 31.7.2012 22:22:12 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1033
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
31.7.2012 22:41:50   
Yula

JasnaM, bravo za vas! Ma, bice to sve ok, ne sekiraj se nista. I moram da te pohvalim sto pored iskustva koje imas pazljivo uvodis namirnice. Ipak je to mala beba, a pokazala je sklonost ka alergiji. Velike su sanse da joj nikada nista vise ne zasmeta, ali ja sam uvek za oprez.

< Poruku je uredio Yula -- 31.7.2012 22:42:13 >


_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1034
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
31.7.2012 22:45:07   
Anoniman
Taš, je l' (ne) uvođenje meda povezano sa tim što ga je ujela pčela, tj da li su ta dva u ikakvoj vezi, ili svakako i ne planiraš da uvedeš med još neko vreme? Znam da se smatra alergenom, ali me zanima veza ubod pčele-med, ako postoji.

Inače, za životinje:
jagnje-ovca
jare-koza
tele-krava (teletina-junetina-govedina, po starosti životinje)
prase-svinjauser posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1035
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
31.7.2012 22:52:51   
Anoniman
A pile - kokoška? Ćure - ćurka (jel to uopšte ispravno? user posted image )? user posted image user posted image user posted image

Med je pun polena. Ja ga zbog toga ne jedem. A dr kaže da kada bude prerastao nutritivnu alergiju, veoma je verovatno da će razviti inhalatornu, te ona ne bi previše da ga izlaže polenima, da ga ne senzibiliše nepotrebno, već samo koliko mora, pošt, ebi ga, disati mora. user posted image Iz istog razloga je rekla da ne dajem sveže voće, ono je puno polena. Ljuštenjem i kuvanjem, to se malo neutrališe. Ipak, tu je nisam poslušala. Dajem po malo svežeg voća, to se uglavnom svede na max 10 zalogaja svežeg voća, koje dajem bez reda kada iz dosade traži čips recimo Za obroke mu i dalje kuvam voće.
Veza ubod pčele - med? Ne verujem da postoji. Ovu priču za polene mi je dr rekla još pre uboda pčele, mada nismo o medu pričale.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1036
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
31.7.2012 22:59:26   
Yula
Ne mogu da verujem, ladno mi ponisti prozor kada sam trebala da posaljem poruku a toliki sam hvalospev napisala tebi Tasho, a sada mi muka sve ponovo da pisem. user posted image user posted image

Tasho user posted image user posted image user posted image hvala ti puno za ideju, od kada se porodih i od kada spavam po 6h dnevno, mozak mi ne radi ama ni za lek! Imam dozete za ad mleko, tu se stave izmerene doze mleka i posle samo saspes u flasicu. Toliko sam kukala za njima i od kada ih imam, ako sam ih dva puta koristila, mnogo je user posted image Ionako od mora mu vise ne grejemo mleko, to sma isto do tebe cula d atako moze, i sada cu mu tako ujutru cim se pocne meskoljiti, smucakti. Hvala jos jednom! Ja cu ti morati kakvu zahvalnicu ispisati za svu pomoc! user posted image

A sada pitanjce, sta Mare ne jede osim mleka i mlecnih preradjevina i soje? Da li je njemu IKADA radjen IKAKAV test na jaja?

Nazalost, bacila sma kutiju od testenine, jer sam morala da ih stavim u teglu i hermeticki zatvorim, nakotili mi se u kuhinji i ormaru sa grickalicama kuhinjski moljci! Nikada to u zivotu videla nisam, a nemate pojma koja je to napast i nikako je se resiti user posted image


_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1037
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
31.7.2012 23:01:56   
Anoniman
Pače - patka, ćure - ćurka, pile - koka, ždrebe - konj, magarac - beba magaracuser posted image
Hvala za objašnjenje za meduser posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1038
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
31.7.2012 23:03:40   
Yula
Koliko sam ja informisana med nije alergen nesto specijalno. Mozda zbog tih polena, mada, ne znam koliko je to provereno?

Tasho, znam da cu da te iznerviram, ali zaista, zaista mislim da tvoja dr preteruje. Senzibilisanje, pa senzibilisanje. Ali on je vec veliki i mislim da si skroz pametno postupila sto si mu dala sveze voce. Cuj ima polena, pa ako tako razmislja onda moze prakticno svuda da ga ima, a najvise ga ima u vazduhu i hajde da ga ne dise da se ne senzibilise, mislim svasta. user posted image

Molim te, sta ti kaze mama na sve to? Ali najiskrenije.

< Poruku je uredio Yula -- 31.7.2012 23:04:23 >


_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1039
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
31.7.2012 23:13:10   
Anoniman
Izbacilo ti je ono "Sorry bla bla"? Tada idi BACK, vratiće ti post, pa ga uzmi u Copy. user posted image

Nema veze za testenine, svakako je vrlo verovatno da ovde tih nema. Naći ću neke i pisati proizvođaču (opet). user posted image

Kako nije rađen test na jaja? Rađen je i u Spec IgE i na PRICK-u.
Dr kaže da ne misli da ja alergičan na jaja (što je test dokazao, zato je data MMR), ali da ona ne bi belance pre 3će godine, jer joj se dešavalo da deca sklona alergijama, sa već nekom prisutnom alergijom, nakon senzibilizacije razviju alergiju na njega. A onda... šta ću sa žumancetom? Čist holestarol, šta će mu?
Druga stvar je da je nama na pricku histamin bio 4mm, a treba da bude minimum 5mm, te je u pitanju zakočena reakcija (kaže moja mama user posted image ). Šta to znači? To znači da je na mleko alergičan možda i više nego što se pokazalo, a da na ostale testirane namirnice možda ima neku blagu reakciju, koju je organizam blokirao unošenjem minimalne doze alergena. Pošto reakcija na jaje često ne ide pri prvom kontaktu, ja zasita ne bih čačkala mečku. Da bi mi olakšalo - olakšalao bi mi, ali ne gori. user posted image

Uf, kopiraću ipak mamin mail o mišljenju o MORA testu, ne zato da bi stajalo mišljenje, nego mi nekako baš paše u gore pisanu diskusiju o jajima:
Eh mila, kada bi to bilo tako jednostavno, gde bi nam bio kraj!
Istina je da alergija nastaje kao rezultat kurcslus-a imunološkog sistema i to tako sto organizam/imunološki sistem prepozna neke materije (polen, prašina itd) kao "strane" protiv kojih treba da se bori, stoga napravi antitela specificna za tu materiju. T a antitela se spoje sa alergenom, a na drugi, slobodan kraj antitela se nakace mastociti recimo, koji onda otpuste gomilu nekih mediatora iy svojih vakuola, neki od tih materija privlace druge celije imunološkog nadzora (leukocite) i onda svi oni zajedno unište alergen. Simptomi alergije nastaju od gore opisanih promena u tkivu (otpuštanja medijatora i nakupljanja leukocita itd) sto se naziva "inaflamatornim" promenama (inflamacija u prevodu je upala, ali ovo nije upala kao od bakterija, kada dodje do gnojenja) i onda nastaju promene u zavisnosti od toga gde su se promene odigrale, pa ili dolazi do ospe ili curenja nosa itd. Izmena biološkog potencijala ćelija je posledica infalamatorne reakcije a ne uzrok bolesti. Ono što se u klasičnoj medicini radi je tzv hiposenzibilizacija, a to je pokušaj da se organizam "navikne" na prisustvo neke materije za koju je organoizam pomislio da je štetan. To se radi tako što se u organizam unosi dotični alergen u maloj koncentraciji, pa se posmatra reakcija i u zavisnosti od rekacije se ili postepeno povećava koncentracija ili ako je potrebno, načini korak nunazad, odnosno smanji koncentracija. To daje iyvesne reyultate, ali većina lekara pulmologa to ne radi kod astmatičara. Uspeh se postiže kod alerijske kijavice, alergiskog svraba oka itd. Kod ekcema je mehanizam drugaciji pa se ne radi.
Potpuno isti kurcslus imunološkog sistema (samo u obrnutom smeru) je kada organiyam/imunološki sistem ne prepozna ćelije koje su strane organizmu, kao što su to recimo maligne ćelije. Naime maligne ćelije u svakom organizmu stalno nastaju, samo ih imunološki sistemj prepozna kao strane i uništi ih. Ako te maligne ćelije ne budu prepoznate, one nastve da se razmnožavaju pa nastaje maligni tumor.
Tako da se ja ipak ne bih igrala sa tako nekim procedurama koje nisu dovoljno ispitane i koje za sada nisu prihvaćene od strane zvanične medicine.

BTW, i ja imam dozere, super su za put jer stanu u flašicu i preko njih se zatvore flašice cuclom. Šta koristiš od flašica?

< Poruku je uredio Tash -- 31.7.2012 23:14:41 >

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1040
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
31.7.2012 23:18:51   
Anoniman
Ono što se u klasičnoj medicini radi je tzv hiposenzibilizacija, a to je pokušaj da se organizam "navikne" na prisustvo neke materije za koju je organoizam pomislio da je štetan. To se radi tako što se u organizam unosi dotični alergen u maloj koncentraciji, pa se posmatra reakcija i u zavisnosti od rekacije se ili postepeno povećava koncentracija ili ako je potrebno, načini korak nunazad, odnosno smanji koncentracija. To daje iyvesne reyultate, ali većina lekara pulmologa to ne radi kod astmatičara. Uspeh se postiže kod alerijske kijavice, alergiskog svraba oka itd. Kod ekcema je mehanizam drugaciji pa se ne radi.


Dakle, moja mama kaže da se to radi, što me je podsetilo: VERUS, AKO NAS ČITAŠ, SREĆAN PUT SUTRA, DA VAM ŠTO BRŽE I LAGANIJE PROĐE! JAVI SE KADA SE SMESTITE!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1041
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
31.7.2012 23:21:54   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Yula

Koliko sam ja informisana med nije alergen nesto specijalno. Mozda zbog tih polena, mada, ne znam koliko je to provereno?

Tasho, znam da cu da te iznerviram, ali zaista, zaista mislim da tvoja dr preteruje. Senzibilisanje, pa senzibilisanje. Ali on je vec veliki i mislim da si skroz pametno postupila sto si mu dala sveze voce. Cuj ima polena, pa ako tako razmislja onda moze prakticno svuda da ga ima, a najvise ga ima u vazduhu i hajde da ga ne dise da se ne senzibilise, mislim svasta. user posted image

Molim te, sta ti kaze mama na sve to? Ali najiskrenije.


pROVERENO JE I TEK KAKO. aLERGIČNI NA POLEN NIKAKO NE MOGU DA GA JEDU! mAMA ZA MALO NIJE PALA U NESVEST I IŠAMARALA ME KADA SAM POSLEDNJI PUT STAVILA MED U ČAJ, A ONA TO VIDELA, REKLA JE DA SAM IZUZETNO HRABRA!

Ups, caps lock. user posted image

Šta mama kaže? Znaš kako, mama ne razmišlja toliko duboko, i onda u prvi mah odmahne rukom, a kada pojasnim zašto je dr nešto rekla, onda kaže "Pa jeste tako!". Tako da... šta mama kaže? Ne kaže ništa. Složila se sa mnom da mu povremeno dajemo malo svežeg voća i povrća, valjda nismo pogrešile.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1042
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
31.7.2012 23:35:24   
Anoniman
prvo da pitam nesto najbitnije, pa cu onda da citam!
posto ja nisam nikada spremala ad mleko, a debil sam treba mi neko da mi lepo objasni kako se to radi. user posted image
da li da prokuvam cesmusu pa da je ohladim? ili da spremam sa odmenjskom koju moje dete pije? da li tu odmenjsku da prokuvam i ohladim ili samo smlacim? treba li mi termos? moze li onaj obican, kao za nas kad idemo na izlet user posted image ili mora neki bebeci? koliko dugo smem da joj nudim to mleko, pre nego sto ga prospem, pola sata? gde da drzim limenku, jel ok u spajzu? pise na hladnom mastu, ali ne u frizideru. user posted image

kupili smo aptamil adc, pa cemo probati mozda ovih dana, cisto da vidimo hoce li se nesto desiti. razlika u ceni je vrlo mala, oko 500 dinara, alernova u aksi je oko 2000, a ovo 1500. ali hajde posto je prvo predlozila da probamo ovo, da poslusamo pa da probamo. ako ne bude odgovaralo morace alernovu da pije, sta cemo sad. planiram jos do ponedeljka da ima taj jedan dnevni podoj, a onda da joj izbacim i njega, pa da sisa samo ujutru i uvece. samo ne znam gde bih joj umetnula to drugo mleko. mozda joj dam za uzinu ili veceru u kasi, videcu jos.. ili malo pre spavanja, preko dana.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1043
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
31.7.2012 23:43:45   
Yula
Trebala sam da razdvojim recenicu upucenu Nedji o medu i ovo sto sam pisala tebi, jer nema veze jedno sa drugim. Nisam mislila da Maretu dajes med, nije mi to ni palo na pamet, vec sam mislila na sveze voce, povrce i uospte hranu na koju nije pokazao alergiju, a eto, sada si mii potvrdila na ni na sta osim na mleko nije ni pokazao, zapravo samo na kazein.

I dalje mislim da dr malo preteruje user posted image

Sto se tice meda-alergije, znam da ga ne jedu osobe koje su alergicne na polene, ali one koje nisu ne vidim zasto ne bi? Na to sam mislila kada sam odgovarala Nedji, btw

Inace, moje dozete ne staju u flajku, velike su, sada cu postaviti link do njih ili sliku, ako nisam zaboravila kako se slike kace. Inace, Vec mesecima koristimo Aventove, pre toga smo Chiccove staklene od starta koriscenja ad mkeka, sve dok L. nije povecao dozu na 300ml, pa nismo nasli one vece, presli na ove i prezadovoljni smo. Ja sam izbegavala plastiku iako je naglaseno bez BPA, ali n akraju sam batalila tu politiku pa je kosritim. Baby Cook mi je od te plastike.

I nije hteo uopste da mi vrati tekst, pokusala sam sa back, ali jednostavno je ponistio sve. I opet me nesto zeza ili forum ili mish, ili nesto u kompu, tako je bilo i prosli put kada su mi se desavale slicne stvari, bas se namucim na ispisem poruku.

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1044
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
31.7.2012 23:45:19   
Anoniman
da li da prokuvam cesmusu pa da je ohladim? ili da spremam sa odmenjskom koju moje dete pije?
Sa odmenjskom.

da li tu odmenjsku da prokuvam i ohladim ili samo smlacim?
Ne moraš ni jedno. Možeš je slobodno sipati iz flaše u flašicu i gotovo. Možda, radi lakšeg prihavatanja da je smačiš za početak.

treba li mi termos? moze li onaj obican, kao za nas kad idemo na izlet user posted image ili mora neki bebeci?
Termos bi ti mogao trebati zimi, ali i tada ja ne bih kupila termos, već termos torbicu za flašicu, amnje mesta zauzima. A ako baš želiš termos - bilo kakav, ne mora bebeći.

koliko dugo smem da joj nudim to mleko, pre nego sto ga prospem, pola sata?
Ja ne nudim posle 30-60 min, ali dešavalo se da ostatke noćnog mleka ostavim na ormariću pored kreveta, on ujutru ustane i popije, i ne bi mu ništa.

gde da drzim limenku, jel ok u spajzu? pise na hladnom mastu, ali ne u frizideru.
Ja je držim u kuhinji, na pultu, iznad stalno gori neonka, a naslonjena je na frižider.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1045
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
31.7.2012 23:47:21   
Anoniman
Ima tema o Cuclama i Flašicama, hajde tamo da ti pokažem moje, i tamo stavi sliku svoje.

Med i zdrave osobe - slažem se. user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1046
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
31.7.2012 23:51:57   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Tash
Uzmi čašicu za urin, ona je sterilna, sipaš u flašicu vodu, u čašicu za urin premeriš mleko, i kada kmekne ne mičeš mu se iz vidokruga, vidi da mu praviš mleko, saspeš mleko u flašicu, buć, buć i gotovo.



vrloooo zanimljivo! ali mi je potrebno dodatno obasnjenje. user posted image
koliko grama ima bocica za urin? ja npr. nosim rizolino isl. pahuljice u tome kada idemo u setnju, pa joj samo izrucim u ciniju i sipam vodu direkt iz njene flasice i spremna joj je klopa.
mora li da se bude bas precizan kada se pravi ad mleko? ne smem da stavim manje ili vise vode/mleka?
bas nisam navikla da nsita merim.. ja i sad pojma nemam koliko moja beba pojede za obok! user posted image user posted image user posted image
da li u ovoj mojoj limenci postoji ta merica?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1047
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
31.7.2012 23:52:30   
Yula
Ma da bre macaki, daj joj u kasici, nema potrebe da joj dajes da pije ako je vec dojis, a ne verujem da ce ga ona i prihvatiti, ipak je velika i svesa svega i radije ce sisati nego piti to mleko, koje btw, kako kazu groznog ukusa.

Inace, flasirana voda se ne prokuvava, onda izgubi sve minerale! Ali vidim da je mnogi prokuvavaju a medju njima i moja snajka, ne kapiram zaista.

Dakle, ako vec budes pravila ad mleko na flasicu, vidis koja je preporucena doza za taj uzrast, mada bih ja za prvi put pokusala sa mnogo manje, tek da vidite hoce li ga piti, da ne bacate za dzabe, a ako hoce mozete napraviti jos. Znaci, zagrejes vodu, smlacis je malo da bude kao tvoje mleko, sipas u flajku i onda dodas odgovarajucu dozu ad mleka. To ti sve pise na kutiji, koja kolicina mleka ide na odredjenu kolicinu vode. Onda zatvoris flajku i dobro promuckas. Probas na unutrasju stranu ruke da nakapljes malo da proveris temperaturu i ako je ok, das ga bebi da pije.

Ako pravis kasice, skuvas na vodi, i onda dodas nekoliko doza ad mleka u vec prohladjenu kasicu, nikako vrucu! Po potrebi razredis sa vodom. Ja sam bar tako radila.

Mleko nikada nisam drzala u frizideru, vec u kutiji u kuhinjskim elementima, kao uostalom i sve moje drugarice.

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1048
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
31.7.2012 23:53:14   
Anoniman
tash, zasto nisi maretu uvela curetinu? nama je danas bio prvi dan, cisto da zabelezim i ovde.. misllim da bi komotno mogla, pa vec jedete piletinu!

sto se tice kozjeg mleka, ODUSEVLJENA SAM tvojom idejom!!! user posted image
ja se resavam da probam da kroz par nedelja popijem kozji jogurt, ali kada se K jos malo smiri stomak. a i dok ovo mleko probamo.. da ne bude da joj nesto fali, pa da ne znam od cega je. a mozda i sacekam mesec i po dana, do kontrole..

< Poruku je uredio Macaki -- 31.7.2012 23:55:33 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1049
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
31.7.2012 23:54:22   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Macaki

IZVORNA PORUKA: Tash
Uzmi čašicu za urin, ona je sterilna, sipaš u flašicu vodu, u čašicu za urin premeriš mleko, i kada kmekne ne mičeš mu se iz vidokruga, vidi da mu praviš mleko, saspeš mleko u flašicu, buć, buć i gotovo.



vrloooo zanimljivo! ali mi je potrebno dodatno obasnjenje. user posted image
koliko grama ima bocica za urin? ja npr. nosim rizolino isl. pahuljice u tome kada idemo u setnju, pa joj samo izrucim u ciniju i sipam vodu direkt iz njene flasice i spremna joj je klopa.
mora li da se bude bas precizan kada se pravi ad mleko? ne smem da stavim manje ili vise vode/mleka?
bas nisam navikla da nsita merim.. ja i sad pojma nemam koliko moja beba pojede za obok! user posted image user posted image user posted image
da li u ovoj mojoj limenci postoji ta merica?



Mora postojati merica. Preturi prstićem, možda se ne vidi na površini. user posted image

Ne znam koliko gr ima. Ja je ne koristim u tu svrhu.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1050
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...



image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here