|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Pelene ...
15.5.2008 17:27:28   
olovka
Koje pelene koristite za bebu? Zašto? Koje su dobre, koje su loše? Da li kupujete one za jednokratnu upotrebu ili ih perete svaki dan?

HELPPPPPP!!!!!!!!!!!
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Pelene ...
16.5.2008 14:35:01   
Anoniman
Ja koristim Pampers. Gore - dole sam zadovoljna. Od nedavno se ponekada desi da mu iscuri preko noći, ali to je kada, iz nepoznatih razloga popije pola litre soka za noć (to je razblažen sok, 3/4 je voda, a samo 1/4 je sok). Probala sam Bony suprimes (ne znam dal se tako piše), one su mi bile užasne, mada ih koristi moja prijateljica, i ona kaže da su joj odlične. Meni je klinac stalno bio mokar u njima. Možda ima veze sa polom deteta. Probala sam i Huggies, one su ok, samo se nekako stvrdnu kada se napune.

(odgovor članu olovka)
  Direktna veza do poruke: 2
   RE: Pelene ...
18.5.2008 18:03:52   
guppy RR
Ja trenutno koristim Pampers, ali to samo slučajno, jer smo dobili nekoliko paketa u dar. Inače koristimo Mercator Lumpi i super su nam.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Pelene ...
25.5.2008 7:25:20   
olovka
Kupila sam Pampers i nekad mi beba propiški sa strane. Šta da radim?

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Pelene ...
10.6.2008 12:35:25   
Lu
Pampers,koristimo već 1,5god.propustio je samo kad je beba bila skroz mala a pempo mu veliki pa prođe sa strane,isto se zna desiti kad je pelena mala pa treba preći na veći broj,mislim da pelena nemože propustiti iz logičnih razloga, znači zbog toga je napravljena umjesto platnenih,samo treba voditi računa o veličini i postavljanju pelene,raširiti ju dobro i pravilno zaljepiti trakice i naravno redovito ih mijenjati,a o proizvođačima neka svatko odluči.

(odgovor članu olovka)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Pelene ...
10.6.2008 22:11:01   
guppy RR
Ma.... jeste, ali nekad bude i neka čudna serija pelena pa meni ceo paket propusti. Nije valjda moguće, da zaboravim baš kod tog paketa kako se stavljaju pelene user posted image

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Pelene ...
10.6.2008 22:29:40   
Lu
IZVORNA PORUKA: guppy

Ma.... jeste, ali nekad bude i neka čudna serija pelena pa meni ceo paket propusti. Nije valjda moguće, da zaboravim baš kod tog paketa kako se stavljaju pelene user posted image

Nisi se valjda uvrijedila,pa ja nisam nikome rekla da nezna presvući dijete samo sam upozorila na moguće uzroke propuštanja pelene iz svog iskustva,jer se i meni to dešavalo,a naravno da postoje proizvođači pelena koje bi stvarno trebalo zabraniti.

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Pelene ...
10.6.2008 22:34:39   
guppy RR
NE NE NE NE !
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Nego znam... imala sam problema, pa da podelim iskustvo sa majkama, da ne misle, da su uvek same krive za sve user posted image
I tako smo previše opterećene svačim, hehehehehehee.

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Pelene ...
13.6.2008 14:31:56   
Anoniman
Sada koristimo Pampers 4, ustvari već duže vreme, i već nekih mesec dana je svaku noć mokar.
A strah me da kupim veće pelene sve kontam šta ću ako su mnooooooooooogo veće? Piše da su od 11kg, a moj mali ima 10,5kg. Ali i na 4ci piše do 18kg (čini mi se) a ja bih zaista volela da vidim to dete od 18kg kome odgovara Pampers 4.
Skrooz sam looda i planiram da ga odvikavam od pelena samo da još malo otopli.

(odgovor članu guppy RR)
  Direktna veza do poruke: 9
   RE: Pelene ...
19.6.2008 13:49:42   
Jellena20
jos uvek ne znam, jer sam u 17-oj nedelji trudnoce, ali sam cula da su najbolje pampers, pa cemo to jos da proverimo user posted image  

(odgovor članu olovka)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Pelene ...
19.6.2008 14:30:18   
Anoniman
Kupila sam 5icu - sad je suv... user posted image

(odgovor članu Jellena20)
  Direktna veza do poruke: 11
   RE: Pelene ...
20.6.2008 22:27:44   
guppy RR
Tasho, i ja koristim 4+ Pampers ili nekad 5... a Lumpi pelene su veće nekako od 4+ pa super ispadne nekako "između".
Kilaža NIKAKO ne odgovara ni po mom mišljenju...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Pelene ...
11.7.2008 12:42:37   
gulivercic

I ja cu, verovatno (kad rodim bebicu) koristiti neke od tih "instant" pelena, al' sam cula da doktori insistiraju na obicnim u prvo vreme (zbog kukova?).
Da li svi peru bebi-ves na ruke(sa domacim sapunom) ili je dovoljno koristiti neki prasak za osetljivu kozu(koji?) i samo zveknes ves u masinu i to je kraj?user posted image

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Pelene ...
11.7.2008 14:31:09   
Anoniman
Obične pelene stavljaš preko Pampersa (ili već nekih drugih), kod dečaka kraće vreme, kod devojčica duže.

Veš na ruke sapunom?????? Neeeeeeeee!
Imaš temu u Beba - Alergija - Kako prati bebin veš.

(odgovor članu gulivercic)
  Direktna veza do poruke: 14
   RE: Pelene ...
12.7.2008 10:13:43   
guppy RR
Za kukove je dosta, da se obična pelena stavi preko pamperske, kao što je napisala Tasha.
Joj, Tasho, uvek se setim onog fajla koji si mi poslala na mail o tome, baš su bile super slike o previjanju user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Pelene ...
8.3.2009 20:04:51   
Jeca*
Imam jedno pitanje. Ne znam šta da radim. Dobila sam na poklon 5 pakovanja, velikih, Pampers LETS GO (to su one gaćice). I to pre par meseci. Zatvarala se neka radnja jedne meni bliske osobe, pa mi dali pelenice za Luku. I ja sad pomislim da je dovoljno stasao da mu probam te Pampers gaćice. Pogledam, a rok trajanja im je 3 godine a istekao je 19.01. Ne znam šta sad? Da li biste vi to koristili ili ne?

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Pelene ...
8.3.2009 21:19:09   
prase
Ja bih ih verovatno koristila jer mi ne bi palo na pamet da pelene mogu da imaju rok trajanja user posted image E sad, kada bih primetila da postoji rok trajanja i da je istekao, proguglala bih šta piše o tome i naravno konsultovala bih MM. Tako sam (guglajući "pampers expired date") pronašla razgovor na ovu temu na nekom drugom forumu i tamo se neko baš angažovao i poslao mail direktno "Pampers"-u sa pianjem čemu taj rok trajanja služi (a uz to i ne radi user posted image ). Odgovor osobe iz te firme je bio da se rok trajanja ne odnosi na pelene nego na neku promotivnu akciju, tj. na to kada se ona završava:

IZVOR 1

Long story short, žena koja je odgovarala na pitanje je dodala da se pelene ni u kom smislu ne menjaju sa vremenom, ako se čuvaju na hladnom i suvom mestu.

Na drugom mestu sam pronašla priču neke žene koja je čuvala "Newborn" pelene od prvog za drugo dete, nekih 2 godine i rok je bio istekao 6 meseci pre toga a ona je rekla da će ih koristiti, sa obrazloženjem zašto:

IZVOR 2

Nakon svog ovog čitanja, zaključila sam da bih koristila te pelene, tj. ako bi se MM složio (a verovatno bi, ali volim da ga u vezi svega konsultujem).

< Poruku je uredio prase -- 8.3.2009 21:20:30 >

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Pelene ...
8.3.2009 21:33:32   
Buba76
Ja licno bih koristila.Oni neki rok moraju da napisu,ali i po isteku tog roka peleni nista ne moze biti.Cak i lek ako mu je samo malo prosao rok jos moze da se koristi

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Pelene ...
8.3.2009 22:41:32   
mihi
Te Lets go Pampers su super jedino su nezgodne kad se beba ukaki jer nemaju trake za otvaranje nego ih skidaš kao gaćice. Inače super upijaju a kad se Milos ukaki ja isečem makazicama sa obe strane i skinem pelenu da se ne bi razmazalo sve. Zato one jesu za stariju decu!!!!

(odgovor članu Buba76)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Pelene ...
8.3.2009 23:46:08   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Buba76

Cak i lek ako mu je samo malo prosao rok jos moze da se koristi


Lekovi se posle roka trajanja ne koriste.

Mihi, već su žene negde napisale, da se te pelene kidaju sa strane, ne skidaju se kao gaćice, ja o tome ne znam ništa - nisam ih probala.

Jeco, ja ih ne bih koristila. Ne znam šta ne može da valja u njima, valjda proizvođač zna zašto je stavio baš taj rok na njih koji je stavio. user posted image

(odgovor članu Buba76)
  Direktna veza do poruke: 20
   RE: Pelene ...
9.3.2009 0:09:03   
Verus
Ja mislim da je to glupost, pa da vam isteknu ulosci za M jer ih ne bi koristile zbog toga?  Rokovi trajanja se stavljaju zbog inspekcija, a stvari se mogu i dalje koristiti.  Ma cista vesternizacija, hajde da kupujemo jos i trosimo pare, bezveze...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Pelene ...
9.3.2009 1:52:43   
kumara
Pa ja na uloscima u zivotu nisam pogledala rok trajanja, a inace na svemu gledam. Ne vidim sta tu moze da fali ili skodi.

U sustini, rok trajanja je period u kome ce proizvod sigurno da ispunjava sve sto na njemu pise, to je neka vrsta garantnog roka (to je osiguranje za proizvodjaca). Nakon toga, proizvodjac ne garantuje za proizvod, ali to ne znaci da proizvod nije dobar. Proizvod nema mozak, pa da tacno na dan isteka roka "prestane da radi" ili sta vec.

Evo razmislite, koliko koristite svoju maskaru? Koliko vam traje od kad je otvorite? Maskara ima neki rok trajanja, ali takodje ima slicicu na kojoj je nacrtano da vazi samo 12 meseci od kad je otvorite. I sta sad, treba da pisemo kad smo otvorile maskaru (pod uslovom da u radnji nije otvarana) i kad istekna 12 meseci da je bacimo? Jel to neko radi? Verujem da nema puno takvih zena.

Sve u svemu, sorry na dugackom postu i pec-pec za mene sto pisem o maskari user posted image , ali morala sam da vam dam primer.
Jeco, ja bih koristila te pelene.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Pelene ...
9.3.2009 8:31:16   
Jeca*
Fenomenalne ste!
Hvala svima na odgovorima. Ja sam mu juce stavila jednu probno i izgleda potpuno normalno user posted image
I da...mihi, ja sam ti vec pisala (negde si vec pomenula ovu pricu o skidanju te pelene), da se ta pelena oblaci kao gacice, a pri skidanju se pocepa sa obe strane, maltene kao obicna Pampers. Čak i na pakovanju LETS GO imaš nacrtanu sličicu kako se oblači i kako se cepa posle upotrebe.
Hvala vam još jednom!

(odgovor članu kumara)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Pelene ...
9.3.2009 8:34:54   
mihi
Hvala Jeco!!!!user posted image

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Pelene ...
21.3.2009 22:28:52   
eugenija
Šta su to "Švedske pelene"?

_____________________________

ŽENA JE STENA!



(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće
Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće je znak da postoji mogući problem.
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here