|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: STRIJE
3.1.2009 20:16:52   
guppy RR
Uzmi samo fiziološku tečnost i stavi na vaticu i time očisti stomak kad te svrbi... a u ponedeljak skokni do lekara.
Nemoj stavljati neke masne kreme, možda ti one začepe pore .. ili imaju nešto u sastavu što ti iritira kožu (npr. neke trudnice ne podnose neven, neke bademovo ulje...)

(odgovor članu AleksandraDj)
Direktna veza do poruke: 26
   RE: STRIJE
4.1.2009 13:28:04   
AleksandraDj
Hvala guppy poludecu od ovog svraba, ne znam sta mi se desava, ali evo od sinoc je osip presao i na noge, ne mogu da docekam ponedeljak da odem do lekara. Ne mazem ni sacim, samo se tusiram sa onim meriminim medicinskim decijim sapunom od aloa vere pa kao mozda ce to da mi ublazi ovaj svrab i peckanje. user posted image Pozdrav!

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 27
   RE: STRIJE
4.1.2009 14:25:16   
Jeca*
Joj i ja pamtim svrab. A mene su noge JAKOOOO svrbele i mesec-dva posle porodjaja...plakalo mi se od svraba. Svačim sam pokušavala da to zalečim. Ja to povezujem i sa time što sam se u trudnoći malo više ugojila user posted image

(odgovor članu AleksandraDj)
Direktna veza do poruke: 28
   RE: STRIJE
4.1.2009 21:21:06   
andrijana
Ja sam tako zaglavila u bolnicu. Prvo me je svrbeo stomak pa sam ja cesanjam prenela i na noge. Kada sam pitala ginekologa,rekla mi je da su to strije. Isla sam u hitnu u subotu da vidim sta je ali posto sam trudna,nisu smeli nista da mi daju,vec neku kremu,SINOPEN ili SINODYN,tako nekako ali mi nista nije pomoglo. U ponedeljak sam otisla kod ginekologa,kad sam vec izgledala isarano i u pecatima koji su uzasno svrbeli,vec sam o tome ovde pisala,doktor me je zbog toga poslao u bolnicu,u kojoj sam i ostala bas zbog te alergije. Pregledao me je dermatolog,svi su se krstili a on je zakljucio da se to desava cesto u blizanackoj trudnoci. Zadrzali su me u bolnici,i rekli da mazem ESPERSON mascu,ja sam mazala kremom,i prestalo je dan pred porodjaj. A ja mislila strije....

_____________________________

Andrijana i Stevan
01.01.2007.

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 29
   RE: STRIJE
4.1.2009 21:29:52   
AleksandraDj
Andrijana.. Kako si me sada prestravila.. user posted image
Ja bi trebalo sutra do lekara, pa cu da vidim sta  ce mi reci, znam samo da je ovo neizdrzivo, ovaj svrab je nepodnosljiv, evo sada me svrbe i ruke.. BOZE IMA LI KRAJA OVOME!!!!
Prestala sam za vikend da mezem bilo sta po tom delu gde mi se ovaj osip pojavio samo se tusiram sa medicinskim sapunom da sasusim to ali mislim da se nista nije promenilo i dalje strasno svrbi..user posted image user posted image


(odgovor članu andrijana)
Direktna veza do poruke: 30
   RE: STRIJE
4.1.2009 21:33:11   
AleksandraDj
Anci, samo jos jedno pitanje, jel ti prestao osip od te  kreme koju su ti dali (esperson).. Cisto da znam da spomenem doci sutra.
Pozdrav!!

(odgovor članu AleksandraDj)
Direktna veza do poruke: 31
   RE: STRIJE
5.1.2009 17:23:20   
andrijana
Jeste,dan pred porodjaj. Znala sam i u snu da se cesam koliko je svrbelo. Samo mora da se maze stalno i bez cesanja obavezno! Tako mi je rekao dermatolog licno,ne ginekolog jer nije imao pojma o cemu se radi pa me je poslao u bolnicu,jer su tamo strucni. Jesi li bila kod doktora? Nisam htela da te plasim,samo sam ispricala sta se meni desilo. Samo sam htela da pomognem jer znam kako je to,kao da si cela ozarena koprivama. Ja sam cak i  ispod pazuha imala taj osip. Mislim da se ta alergija zove PUPP. To je nesto novootkriveno i desava se isklucivo u blizanackim trudnocama. Iako su me ispitivali da nisam nesto jela,npr. pilecu salamu,jer pilice kljukaju penicilinom a ja sam na njega alergicna,ali nije bilo nista od toga. Izvini ako sam te uplasila,nisam imala nameru.

_____________________________

Andrijana i Stevan
01.01.2007.

(odgovor članu AleksandraDj)
Direktna veza do poruke: 32
   RE: STRIJE
5.1.2009 20:21:46   
AleksandraDj
Ma ne nisi me uplasila, nego nisam znala da to moze tako da ispadne..
Dao mi je doca Pantenol krem, kaze da probamo sa tim, da mi ublazi peckanje i svrab, i isto mi je rekao da u blizanackim trudnocama se javljaju cesce te alergije zato sto blizanci pritisnu jetru pa nemoze lepo da radi i zato nastaju alergije.
Nije hteo da mi da njikakvu agresivniju terapiju, kaze da prvo probamo sa pantenolom, valjda ce mi ublaziti bar malo ovo peckanje.
Hvala ti u svakom slucaju. Pozdrav!!

(odgovor članu andrijana)
Direktna veza do poruke: 33
   RE: STRIJE
5.1.2009 20:22:26   
guppy RR
Aleksandra, nadam se da ćeš biti bolje!

(odgovor članu AleksandraDj)
Direktna veza do poruke: 34
   RE: STRIJE
5.1.2009 21:41:06   
andrijana
Nisam htela da te plasim ali ispricala sam to moje iskustvo. Ako je tebi isto sto je i meni bilo.samo ESPERSON pomaze. Kazem ti,ja sam mazala SINODYN i nista mi nije pomoglo a svrbelo je uzasno. Spavala sam i cesala se koliko je bilo nepodnosljivo. Ja sam rodila bebu od 4,800 kg,pa mi je bilo kao sa blizancima. Jetra je trokirala...

_____________________________

Andrijana i Stevan
01.01.2007.

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 35
   RE: STRIJE
6.1.2009 0:42:46   
AleksandraDj
Hvala vam i ja se nadam da ce mi biti bolje, mada su slabe vajde svrbi i dalje kao ludo.. Prosirilo mi se sada po celoj nozi, sva sreca pa je na stomaku malo stalo..user posted image user posted image

(odgovor članu andrijana)
Direktna veza do poruke: 36
   RE: STRIJE
10.2.2009 12:50:09   
marjetica
Meni se isto tako dosta strija pojavilo i pored toga što redovno mažem. Nadam se da će se vremenom popraviti izgled, kažu da sunčanje pomaže.




http://decakilidevojcica.blogspot.com/

(odgovor članu AleksandraDj)
Direktna veza do poruke: 37
   RE: STRIJE
10.2.2009 14:41:00   
eugenija
Ja se mackam Bekutan uljem ujutro i naveče, ali nemam strije, čisto ova zima učinila svoje od kože, pa se peruta...

_____________________________

ŽENA JE STENA!



(odgovor članu AleksandraDj)
Direktna veza do poruke: 38
   RE: STRIJE
12.2.2009 13:57:27   
sonja999s
jao ja sam dobila strijice po stomaku kada mi je babica legla na stomak na stoluuser posted image i to nisu one crvene vec su bele. ali dobro, ne vide se kao ove na grudima. a njih dobijam svaki dan sve vise i viseuser posted image

(odgovor članu eugenija)
Direktna veza do poruke: 39
   RE: STRIJE
15.2.2009 16:49:11   
pucka
Ja koristim striet( Saljiceva),za sad je super....Mazi stomak Pavlovicevom mascu....Kazu da je dobra Hemelova krema al ne znam gde ima da se kupi.Pozzzuser posted image

(odgovor članu AleksandraDj)
Direktna veza do poruke: 40
   RE: STRIJE
15.2.2009 17:27:50   
Jeca*
VICHY anti strech. Malo je skup, ali baš namenjen trudnicama i dojiljama. ODLIČAN JE!!! user posted image

user posted image

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu pucka)
Direktna veza do poruke: 41
   RE: STRIJE
15.2.2009 18:20:05   
dorina
Bas citam kako vas dosta maze kozu stomaka Pavlovicevom kremom radi prevencije strija i interesuje me ko vam je to preporucio?
Ona jeste jako masna ali sadrzi cinkove okside cija uloga je da skupi krvne sudove i talk da smanji vlaznost kao i sve ostale kreme namijenjene prvenstveno bebinoj guzi da bi se sprecili nastanak pelenskog osipa.
Opet svi preparati protiv strija su jako masni i poticu elastisnost. Tako da ja mislim da je svejedno koji preparat za strije koristimo, bitno je samo da je za tu namjenu. I samo maslinovo ili bademovo ulje je sasvim dobro.
Naravno da je genetika presudna ali mozda i mazanjem malo pomognemo. Mislim da i godine u kojima zena ostaje trudna imaju bitnu ulogu,odnosno da strije nastaju cesce u trudnica od 18 do 25 godina dok je koza bas cvrsta.
Eto to je moje misljenje. 

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 42
   RE: STRIJE
15.2.2009 18:46:08   
Jacaca
dORINA JA SAM TA KOJA JE PORANILA PA SE PORODILA SA osamnaest ipo godina, a pre toga bila aktivni gimnasticar nemam ni jednu jedinu striju, a beba je imala 3500kg 55 duzine, ali dobila sam celulit jer sam naglo prestala da treniram.

(odgovor članu dorina)
Direktna veza do poruke: 43
   RE: STRIJE
17.2.2009 17:48:51   
Medo Brundo
I ja sam cula da Pavloviceva (i njoj slicne kreme) nikako nije za strije, da isusuje kozu i da je ona namenjena samo upaljenoj i osetljivoj kozi kao zastita da se ne upali, ali nije uopste delotvorna za strije.
U prvoj trudnoci sam se mackala Strietom Saljicevim i opet sam dobila strije po grudima i malo po bokovima. Te po bokovima se sad, posle 3 godine, skoro uopste ne vide, ali po grudima su odvratne, pogotovu sto su mi se grudi posle porodjaja i dojenja opustile i kao ispumpale pa sad jos pune belih debelih strija... ocajna sam bila skroz. Mazala sam svim i svacim i dosta su se povukle. Sad izgledaju mnogo bolje jer su mi se zbog ove nove trudnoce grudi popunile, odskocile i mnogo su lepse. Ali se stare strije jos uvek vide ali manje. Sad ih mazem 2 puta dnevno sa Happy Mama-mlekom za grudi protiv strija, i nadam se da nove necu dobiti a da cu stare ublaziti.

(odgovor članu Jacaca)
Direktna veza do poruke: 44
   RE: STRIJE
17.2.2009 22:47:41   
mamica salamica
Takodje verujem da su strije najvecim delom stvar genetike, ali ipak mislim da kreme mogu pomoci, ili...ne verujem da ce odmoci ukoliko ih koristimo. Ja sam imala ooogoman stomak i rodila sam bebicu 3850 g 54 cm, i u toku trudnoce nisam imala niti jednu striju. Koristila sam Saljicev Strijet. Ipak, ne lezi vraze, sto govorise nase bake...sada kada sam se porodila oko pupka imam nekoliko tankih, diskretnih linijica....STRIJE pa da!

(odgovor članu Medo Brundo)
Direktna veza do poruke: 45
   RE: STRIJE
18.2.2009 9:12:11   
eugenija
Još nemam strija, ali radi preventive pitala sam juče na pregledu svoju ginek. šta bi mogla i kako bi mogla da se mažem.. Preporučila je iz lučnog iskustva Strijet (Božidar J. Šaljić), pa sam potražila u apotekama.. Da ne bude zabune, sada se Strijet zove Strijament i proizvodi ga "Menta" AD Padej u saradnji sa Šaljićem.
user posted image


< Poruku je uredio eugenija -- 18.2.2009 9:15:49 >


_____________________________

ŽENA JE STENA!



(odgovor članu mamica salamica)
Direktna veza do poruke: 46
   RE: Strije
18.2.2009 9:36:18   
guppy RR

Još uvek razmišljam....
koliko se trudnica maže tim kremama a svejedno im ispuca stomak.
Ne zaboravite da dosta zavisi i od genetike i elastičnosti kože.

.... a mi padamo onda na fore "pa da se nisam mazala, kakva bi tek onda bila!!"

user posted image

(odgovor članu eugenija)
Direktna veza do poruke: 47
   RE: Strije
18.2.2009 10:49:23   
Jeca*
Tačno!!! Ja sam jedno 7-8  ovih Šaljićevih krema potrošila, plus 2-3 Vichy-ja. Krenula sam da se mackam još od 3. meseca. I u devetom sam krenula da pucam user posted image  Malo na stomaku, malo na bokovima, unutrašnja strana butina...user posted image  Onda polako dojenjem i grudi... Ništa to nije strašno, ali malo tamo, malo vamo...Sad se mackam samo Vichy-jem. Kažu ako kreneš na vreme, dok strije ne pobele možeš neke spasiti. I zaista kao da ih imam manje, da ne poveruješ, ali izgleda da deluje. Ma, što guppy kaže...sve je u genetici!!!

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 48
   RE: Strije
18.2.2009 10:57:10   
eugenija
Joj da, dok ne pobele... a ne znam šta ružnije igleda, te bele, ili odmah kad budu crvene.. Imala sam prilike na par trudnica vidim te crvene ... Izgledaju kao stalaktiti u pećini.. Slažem se sa genetikom.. Isto tako smatram da vredi probati provere stvari.. Pa šta bu - buuser posted image

_____________________________

ŽENA JE STENA!



(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 49
   RE: Strije
18.2.2009 11:42:33   
Anoniman
Ja sam se mackala u prvoj trudnoći sa Stietom i super mi je koža bila. Ugojila sam se 20 kg a ni jednu striju nisam dobila. Moja sestra je nosila blizance i ugojila se oko 30 kg, isto se mackala redovno i super je prošla sa strijama, ima tek koju pri dnu stomaka i one sad već ne vide. U ovoj drugoj trudnoći sam počela od prvog dana da se mažem(ipak sam je žena u godinama(32)user posted image ), i za sad je sve super.  I ja isto mislim da kremice deluju kao placebo, da je sve stvar genetike!

(odgovor članu eugenija)
  Direktna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće
Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće je znak da postoji mogući problem.
Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.



image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here