|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Nizak polozaj bebe?
23.7.2009 21:36:05   
lola78
Danas mi je receno na uzv da mi je beba jaaako nisko, medjutim, poslije neki 10ak minuta se pomjerila na gore, pa se opet vratila dolje i sve tako. U 22. sam nedelji, i da li je normalno da beba tako mijenja polozaj. Doktor je prvo mislio da je to fiksni polozaj bebe, i odmah mi rekao da moram da lezim, medjutim kad se beba pomjerila na gore, on kaze da je ok, i da onda ne moram nego samo povremeno da stavim jastuk ispod karlice i tako lezim ponekad. Da li se moze desiti da se vremenom beba pomjeri na gore?
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Nizak polozaj bebe?
23.7.2009 21:53:42   
guppy RR
Beba će se još puno puta pomerati. Treba i da se okrene vremenom u položaj za porođaj. Obično je to glavicom na dole, ali eto nije uvek tako, pa se bebe porađaju i nogicama i guzom dole.

Ako doca kaže da povremeno tako radiš, slušaj ga. Ne može da škodi. Ja bi na tvom mestu bila još pažljivija nego inače, s obzirom da je beba na UZ bila spuštena jako nisko i da je doktor tad rekao da odmaraš. Zaista ti ne treba još neki serklaž i slično u trudnoći... bolje noge uvis i mozak na pašu.

(odgovor članu lola78)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Nizak polozaj bebe?
23.7.2009 22:10:45   
Jeca*
Da, slažem se sa guppy da je bolje da miruješ što više. Ja sam bila u sličnoj poziciji. Čak mislim da je u 22-oj nedelji već "kasno" za serklaž, zato ne rizikuj nego leškari, odmaraj i uživaj u trudnoći user posted image

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Nizak polozaj bebe?
24.7.2009 8:14:58   
Anoniman
I ja sam nosila nisko, dešavalo se da dr na pregledu nije mogla da pregleda glavu jer se ne vidi. Malo lupne UZ, koji čučanj, beba se probudi , okrene i sve cool. Nisam nosila steznik, nisam mirovala, nisam imala serklaž, nikakvih problema sem čestog mokrenja nisam imala, a negde u 6-om - 7-mom mesecu sam bila otvorena 2 prsta. No... ne savetujem ti da budeš hrabra, već slušaj svog lekara.

< Poruku je uredio Tasha RR -- 24.7.2009 8:15:56 >

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 4
   RE: Nizak polozaj bebe?
24.7.2009 8:23:30   
oliveradj
Slično kao Taša nisam imala nikakvih problema nisam mogla da mirujem malo sam šetala koliko je preporučljivo jer bi poludela zatvorena. Jedino je dobro kod niskog nošenja što ćeš se brže i lakše poroditi. Velika muka je kod visokog nošenja što su se dosta njih koje znam jako teško porodile.

_____________________________

Adrijana moje zlato 26.05.2008.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Nizak polozaj bebe?
24.7.2009 8:46:27   
Anoniman
i meni su obje bebe bile nisko, i ništa...hodala sam stalno, jurcala...elem to što je beba nisko ne znači odma da je rizično 

(odgovor članu oliveradj)
  Direktna veza do poruke: 6
   RE: Nizak polozaj bebe?
24.7.2009 9:02:27   
lola78
Nije mi doktor rekao da je rizicno, nego kad se u toku pregleda pomjerila beba, onda mi je rekao da samo povremeno stavljam taj jastuk ispod kad lezim. On kaze sama cu osjetiti kad je beba nisko, kad imam nagon za mokrenjem. Ali cudno mi je da neko ovdje pominje serklaz, jer on se radi samo ako si otvorena, to nema bas puno veze sa niskim nosenjem, osim ako to sto se nosi nisko ne  uzrokuje otvaranje.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Nizak polozaj bebe?
24.7.2009 9:07:40   
Anoniman
Pretpostavljam da je guppy mislila da kaže da bi možda nisko nošenje moglo imati uticaja na prevremeno otvaranje, pa samim tim za sobom povući serklaž.

(odgovor članu lola78)
  Direktna veza do poruke: 8
   RE: Nizak polozaj bebe?
24.7.2009 9:30:14   
Rina
A sta znaci 'nizak polozaj bebe' ?? Jel to ono kad se beba spusti u karlicni deo sto bi inace trebalo u 30 i nekoj nedelji?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Nizak polozaj bebe?
24.7.2009 9:36:14   
prolece
ja sam prvuuser posted image nosila nisko i nosila pojas skoro celu. radila sam do ulaska u 8. i porodila se u38. nedelji uz indukciju, jer sam se sporo otvarala. nisko nošenje može da prouzrokuje prerano otvaranje, a samim tim i povlači serklaž kao što rekoše Guppy i Tasha, ali  ako si non-stop na nogama, ako je beba krupna, ako su ti slabi stomačni mišići itd. u većini slučajeva samo prečesto mokrenje. zato odmaraj, zadnjicu u vis i nemoj da se nerviraš biće sve ok. dr će ti već reći da li ima potrebe da nosiš pojas vidiš da ove naše žene nisu ni nosile, pa su super prošle.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Nizak polozaj bebe?
24.7.2009 12:25:47   
lola78
I ja mislim da je nesto bas ozbiljno da bi stavio na strogo mirovanje i da bi mi dao  terapiju, ne bi rekao cesce odmaraj. Idem za 2.nedelje opet, pa cemo vidjeti.

(odgovor članu prolece)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Nizak polozaj bebe?
25.7.2009 8:21:22   
prolece
IZVORNA PORUKA: Rina

A sta znaci 'nizak polozaj bebe' ?? Jel to ono kad se beba spusti u karlicni deo sto bi inace trebalo u 30 i nekoj nedelji?
otprilike. s tim što je moja tu bila sve vreme.

(odgovor članu Rina)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Nizak polozaj bebe?
25.7.2009 8:25:26   
Anoniman
Meni je od pocetka beba bila nisko. Znate kada kazu da je beba pocela da se spusta kada imate 5 prstiju izmedju grudi i stomaka... meni je tako bilo stalno.


< Poruku je uredio Tasha RR -- 25.7.2009 8:26:27 >

(odgovor članu prolece)
  Direktna veza do poruke: 13
   RE: Nizak polozaj bebe?
25.7.2009 8:28:55   
prolece
aha. i ova moja se bila ugnezdila dole od samog početka, pa sve guzom i nogama dobovala po mojoj bešici.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Nizak polozaj bebe?
25.7.2009 10:07:39   
lola78
I ja imam razmak od 5 prstiju, ali tako mi je od pocetka, i moja doktorica mi nista nije za to rekla, a bila sam kod nje prije 20 dana, prije ovog uzv kod drugog doktora. Vidim da se stavovi po tom pitanju razlikuju od doktora do doktora. A inace, vi koje ste nosile nisko, da li ste morale bas da mirujete, ili ste mali vise odmarale nego inace. Ja inace planiram da radim pola dana u kancelariji pola od kuce, i tako da kombinujem, sef mi je odobrio. Nadam se da ce to biti dovoljno. I ja mislim da setnje, ne bas pretjerane, nisu zabranjene, sta vi mislite?user posted image

(odgovor članu prolece)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Nizak polozaj bebe?
25.7.2009 10:10:06   
Anoniman
Ja nisam mirovala, uopste. Nisam bila zaposlena, tako da sam non-stop negde svrljala sa drugaricama. (divni dani! user posted image user posted image )

(odgovor članu lola78)
  Direktna veza do poruke: 16
   RE: Nizak polozaj bebe?
25.7.2009 10:11:45   
lola78
A da li si bila otvorena i jesi li pila neku terapiju?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Nizak polozaj bebe?
25.7.2009 10:17:54   
Anoniman
Kada sam se udala bila sam trudna punih 5 meseci. Sa stolova su me skidali, htedoh reci da sam bas skakala celu noc. user posted image Uporno su babe isle za mnom i govorile mi da ce mi ispasti beba. Ja sam bila u fazonu "Ma, babe... user posted image ". Na sledecoj kontroli, bila sam otvorena 2 prsta, ali moja dr od toga nije pravila problem, rekla je "Super! Lako ces se poroditi!" No, verovatno da sam nastavila da se otvaram, ili da sam imala bolove - reagovala bi i dr, ovako... ja sam se osecala savrseno! Nisam uzimala nikakvu terapiju. Ali ja nisam imala cak ni Braxton/Hickokove kontrakcije. Ma nista. U celoj trudnoci mi je najveci problem bio sto sam stalno piskila jer mi je beba pritiskala besiku. Na kraju sam se porodila na CR zbog rizicne dioptrije na ocima, zakazanim CR-om 10 dana pre termina.

(odgovor članu lola78)
  Direktna veza do poruke: 18
   RE: Nizak polozaj bebe?
25.7.2009 10:27:52   
lola78
I sta si rodila, djecaka ili djevojcicu? Uh, mnogo mi znaci ovaj forum, stvarno pomaze za psihicko stanje ljudi. Ovo bi trebalo prepisati trudnicama kao neku vrstu terapije user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Nizak polozaj bebe?
25.7.2009 11:20:02   
Anoniman
Decaka, 5-og jula je napunio 3 godine. user posted image

(odgovor članu lola78)
  Direktna veza do poruke: 20
   RE: Nizak polozaj bebe?
2.8.2009 9:07:09   
dicca
Evo i mene da se javim... Od samog pocetka nosim nisko bebu, moja doktorka vazi za najbolju dr koja vodi rizicne trudnoce (i ja bas zapala kod nje...) i od samog starta mi je ogranicavala setnje, u smislu polako-do 30 min je u redu...medjutim, ja isla na fakultet, vozila se gsp-om i u 4.mesecu kontrakcije, grlic skroz omeksan i STROGO mirovanje, pa onda lezanje u bolnici dva puta, ginipral... i do 7.meseca nisam ustala iz kreveta. Medjutim kako su krenule ove vrucine, naravno ne znajuci sta cu vise sa sobom krenula u kratke setnjice, i to mi nije odgovaralo i otvorila sam se :(
sada lezim i cekam ulazak u 9.pa da predahnem i udahnem malo vazduha napolju, jer bukvalno ustajem samo do wc-a..
Tako da, moj savet je ne preterivati sa setnjama i nositi se u skladu sa svojim osecajima. Cim zaboli stomak ili se ucvrsti pravac krevet i jastuce ispod guze :)
Kazu da je to najbolji lek, sto se uistinu i meni pokazalo...sve zarad nasih malih bebica :)
pozdrav

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Nizak polozaj bebe?
16.10.2009 20:14:53   
Modessty
Imam utisak da i ja nosim nisko. user posted image Bila sam kod kume neki dan i baš mi njena mama kaže da mi stomak nisko. A i meni tako izgleda. Mislim da nije strašno, jer nemam neke tegobe sem što kad mi se pripiški moram odmah u wc! Neki dan sam mislila da ću se upiškiti na sred ulice user posted image
Dr mi do sada to nije pomenuo. Sledeća kontrola je tek za mesec dana.


_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu dicca)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Nizak polozaj bebe?
16.10.2009 21:56:59   
Buba76
Ja sam i celu prvu trudnocu nosila nisko,a i sada mi je jos nize.To nije nista strasno,obavljam sve normalno,funkcionisem kao i one zene koje nisu trudne.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Nizak polozaj bebe?
16.10.2009 22:57:15   
lola78
Evo ja sam postavila temu, jos davno, i evo dogurala sam skoro do ulaska u 9ti mjesec. Nisko sam nosila citavo vrijeme, mada mislim da nema nekih pravila, nisam strogo mirovala uopste, ali sam se trudila kad sam kuci da lezim sa jastukom ispod zadnjice, tako su mi savjetovali, ali opet nisam precesto. Isla sam na posao, i na more sam isla. Nisam nesto bas pretjerivala, i nisam radila neke kucanske poslove. Mada sam radila, ali imam kancelarijski posao, tako da sam puno sjedjela, a kazu da se ni sjedenje ne preporucuje. Juce na uzv, i dalje mi kaze da je nisko, da je dolje glavica. Mislim da ako je nisko trudnoca, uz to jos ima bolova nekih, da onda treba mirovati, i jos ako to utice na grlic naravno. Ali ako pri tom bas nema nekih bolova, onda se ne treba bas previse opterecivati. Eto, to je do sad moje iskustvo, s tim sto imam jos mjesec dana, pa cemo vidjeti.

(odgovor članu Buba76)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Nizak polozaj bebe?
17.10.2009 18:31:21   
Modessty
hvala cure!user posted image
Ja nemam nikakve tegbe. Od kako su prestale mučnine u 4. mesecu trudnoća mi je super! Imala sam samo bolove u kukovima i trnule mi noge pre jedno mesec dana, a sad se sve to primirilo. Sedenje mi jeste problem. Ne mogu u stolici da provedem mnogo vremena.
Pošto mi dr ništa o tome nije rekao onda predpostavljam da je sve u granicama normale

Ali ja ne bi bila ja da malo ne paničim!


_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu lola78)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?
Krvarenje u drugom i trećem tromesečju tru...
Pročitajte koji su najčešći razlozi zbog kojih u drugom i trećem tromesečju dolazi do krvarenja u trudnoći.



image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here