|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Kako izgleda dan sa blizancima ...
26.7.2009 18:34:36   
guppy RR

Ovu temu bi posvetila svim nama duplim mamama, koje se borimo sa ritmom uz dve bebe (ili više).



bubura
je napisala:

kako mi izgleda dan? Hm...zavisi da li mi je tu zena koje je pocela da mi pomaze sa cuvanjem ili nije. U pocetku je bilo mnogo intenzivnije, a sada je  otprilike ovako...Oni se bude oko 4 pola 5 i tada jedu, spavaju do pola 6 i onda se probude i budni su,citaj malo placu malo cute, negde do pola 9 kada drugi put jedemo.Naravnom, pre jela presvlacenje i menjanje pelena. Ako je tu zena koja ih cuva onda ja tih par sati iskoristim da operem flasice, ispeglam vec, nesto operem, spremim rucak i eventualno odem na internet 15-ak minuta, a ako nije tu onda nista ne stignem jer bar jedan od njih dvojice place. Ponovo jedemo u pola 1 pa u pola 5 i u tom periodu jedan obavezno spava, a drugi je budan i to na smenu, retko kada obojica spavaju u isto vreme. TO se desi mozda jednom nedeljno i onda ja odremam dok oni spavaju inace sam budna. Predvece idemo u setnju, onda kupanje, hrana i malo uspavaljivanja. Sve u svemu zaspu oko 9,30, ja posle toga veceram, sklonim sudove, istusiram se, malo popricam sa mm i oko11  pola 12 odem da spavam.Oni se bude oko 4 nekad malo pre nekad malo kasnije, i to je to.Meni je jako malo da spavam 4 sata dnevno, narocito sto sam jos uvek iscrpljena jer ne mogu da prestanem da krvarim od porodjaja, malo stane pa opet, ali bila sam kod dr, materica je o.k, verovatno su hormoni posto su deca iz vantelesne. O bilo kakvim aktivnostima koje me cine srecnom tipa telefonskog razgovora sa drugaricom , kafe ili filma nema ni govora,znaci samo zezancija oko njih sa varijacijom na temu da li obojica placu ili ne. Muz radi do 3 , a posle toga mi puno pomaze, ali ipak mi je naporno i to cini mi se vise psihicki nego fizicki. Pomaze dosta i moj tata, a babe nista-duga prica.
gupi RR-a zbog cega se tebi cini da ti je sve teze i teze, pisi i ti kako tvoj dan izgleda
e, da, neko mi napisa da ima i tema iscrpljenost, ali je nisam pronasla
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Kako izgleda dan sa blizancima ...
26.7.2009 20:04:57   
Natasajvc
Moj dan, sa blizancima i jos troje starije dece pocinje ... U stvari se nikada i ne zavrsava.
Secam se, kada sam izasla iz porodilista, kako me je bilo strah kako cu se izboriti sa dvoje odjednom sama. Pitala sam se kako cu da dojim, kuvam, perem i radim ostale stvari sa drugom decom... Bilo je uzasavajuce prve nedelje. Naravno, ako je nesto moglo da podje naopako, poslo je. Nije bilo spavanja nikada, mene nije imao ko da odmeni ni u jednom poslu. Ponesto su starija deca pokusavala, a to bi mi napravilo vise posla kasnije. Ipak je svaka pomoc bila dragocena. Namerno sam prestala sa dojenjem. Nije bilo sanse da obavljam sve sto je trebalo i da dojim. Cinilo mi se da stalno dojim i to bi mi bio jedini posao. Sto se mora, tesko je, ali se mora... Mm je retko kod kuce, da bi nas zadovoljio finansijski.
Organizacija je glavna stvar. Vrlo brzo je sve teklo kao na traci. Moja sestogodisnja cera Sanja, je preuzela na sebe hranjenje muskog blizanca Nenada, a ja sam se bavila devojcicom koja je nesto losije prihvatila flasicu. Sanja je najcesce isla i u nabavku, jer su dve starije morale u skolu. Ako je nekoj bila potrebna pomoc u ucenju, morale su da cekaju da bebci zaspu. Sve smo, u pocetku podredili njima.
Jedno vreme sam se pitala, kako ce prohodati kada nemaju dovoljno prilike za ozbiljnu setnju. Napravili smo veliku, drvenu ogradicu u kojoj je najcesce Neca sam, zato sto stalno maltretira Radu i nemoguce je da dugo budu zajedno, a da je on ne ojadi.
Sada u dvoristu imamo veliki bazen i ispred njega smo prostrli stari, ogroman itison i citav dan provodimo tamo. Kupaju se, trckaraju, ne spavaju preko dana ali su zato rano uvece u krevetu sto mene raduje.  Jedino jos kada bi Neca prestao da se budi nocu svaki cas, ali bice i to.
Moja je sreca sto nisam spavalica. Malo sna mi je dovoljno. I kada imam vremena za spavanje koristim ga drugacije. Zao mi je da spavam, kao da bi mi se zivot tu zavrsio, a zelim i da nesto procitam, pogledam, druzim se. Ja umem da se izborim sa raznim problemima, srecna sam i uzivam u svojoj porodici, naravno u svojim psima, u svom dvoristu i uzivam i sa vama drage moje Ringerajke.


_____________________________

Moje ljubavi najvece
Tara, Tijana, Sanja, Nenad i Rada

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Kako izgleda dan sa blizancima ...
26.7.2009 20:16:56   
Rina
Bravo duple mame user posted image

(odgovor članu Natasajvc)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Kako izgleda dan sa blizancima ...
26.7.2009 20:23:35   
2002m
Natasa svaka ti castuser posted image user posted image

(odgovor članu Natasajvc)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Kako izgleda dan sa blizancima ...
26.7.2009 21:18:59   
Verus
wow impresionirana sam...znam da je tesko sa jednom bebom, ali sa dve!  Plus Natasa tebi jos i troje druge dece....Svaka cas.  Eto, valjda nam Bog da samo ono sa cim mozemo da se nosimo!user posted image

(odgovor članu 2002m)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Kako izgleda dan sa blizancima ...
26.7.2009 21:52:12   
Delijagirl
Svaka vam cast zaista!
Ja sam oduvek zelela dvojke ali sad kad ovo citam nisam bas sigurna u to :)
Sve u svemu sta god bude samo da bude zdravo :)


_____________________________

Glasajte za nasu Greti

http://jazsem.nikonsvet.si/gallery/47/item/12871/narobe-obrnjena.html

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Kako izgleda dan sa blizancima ...
26.7.2009 22:16:03   
Jeca*
Svaka vam čast user posted image
ja sad često pomislim "joj zamisli da mi sledeće trudnoća budu blizanci" user posted image  mislim...smatrala bih to kao blagoslov, ali verujem da je mnooogo teško, jer sam ja sa jednim poprilično iscrpljena, a nemam nikakvu pomoć ni na minut, sem kad mi muž dodje sa posla...tako da....ma svaka vam čast! user posted image

A evo one teme: Iscrpljenost <-- KLIK

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Delijagirl)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Kako izgleda dan sa blizancima ...
26.7.2009 22:26:34   
guppy RR
Ne mogu tačno da se setim našeg ritma, ali znam da smo muž i ja ODLUČILI jednu stvar kada smo išli kući iz porodilišta: Bebama uvesti jednak ritam. Kada smo jednu bebu stavljali na spavanje, staviljali smo i drugu. Ako nije htela da spava, trebala je da čeka drugu turu. Nismo "dozvoljavali" to, da prvo spava jedan, onda drugi, nego su navikli jako brzo da se sve to dešava u isto vreme.

Ritam kod nas je bio na početku ludački. U porodilištu sam padala s nogu, potpuno nesposobna od gadnog carskog reza, a noću su mi na čuvanje ostavljali samo jednu bebu. Na početku sam dva dana samo plakala, jer nisam POSTIGLA da uradim sve (previjem, nahranim, ... obe bebe), pa sam odlazila pod tuš u onih jedinih 5 slobodnih minuta, i baš tad je dolazila vizita. Ma, da vrištiš od muke!

Ritam kod kuće bio je podnošljiv. Ujutro ustajanje, kupanje prvog deteta, kupanje drugog deteta (jedan uvek u krevetcu, sam). Pelene, odela. Hrani prvo dete dok drugo plače, hrani drugo dete dok prvo pokušava da zaspi. Kad zaspu, a ja na pumpicu, izmlazaj mleko za sledeću turu. Ako za vreme hranjenja nestane mog mleka u flašici, a ja Aptamil, kasnije Beba1. Izmlazala sam po litar mleka na dan dok se nisam razbolela, onda smo prešli na adaptirano. I tako ceo dan u krug. Svaki dan.

Plač...
kada su plakali, nisam ih nosala. Em nisam mogla od bolova u stomaku, em nisam mogla da nosim dvoje odjednom. Imali smo ležaljke sa ravnom podlogom, u kojima smo držali bebice i milovali ih po kosi. Drugo ne možeš. Pregoriš. Užas.

Dojenje...
Posle dolaska patronažne sestre nisam dojila, već samo crpila mleko pumpicom. Onda me je ona nagovorila da prestanem to da radim i da počnem da dojim, i počela sam. Haos...... Samo kad se setim, da sam ceo dan preležala kao krava muzara na krevetu u spavaćoj, a muž mi je donosio jedno dete, pa drugo dete... pa taman kad se drugo podojilo, ono prvo gladno... ne znaš koliko su pojeli, pada im težina, plaču od gladi... na kraju sam ja dobila mastitis, jer njima nije bio dobro razvijen refleks sisanja (hteli su da sisaju, ali nisu bili dovoljno jaki) i morala sam da uzimam antibiotike, a njih da hranim adaptiranim mlekom. user posted image

Depresija
Dobro znam tu ženu. Depresiju. Nekad ti dođe da vrištiš. Nekad samo sediš i plačeš. Nekad si toliko umoran, da ni ne sediš, ni ne plačeš, već se samo isključiš. Ja sam od umora umela da zaspim na stolici. Sad mi se to dešava samo još na podu, kad se igram sa decom. A spavala sam dosta, po nekih 7 sati na noć.

(nastavlja se...)

(odgovor članu Delijagirl)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Kako izgleda dan sa blizancima ...
26.7.2009 22:31:56   
Verus
Joj gupila moja....hvala Bogu proslo je i to...

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Kako izgleda dan sa blizancima ...
26.7.2009 22:33:23   
guppy RR
(...nastavak)

Moji saveti za tebe, bubura...... i za druge duple mamike.

NE KOMPLIKUJ!

HRANJENJE
  • Ako možeš da dojiš, podoji obe bebe odjednom. Evo tema kako se to radi: Dojenje blizanaca <-- KLIK
  • Ako izmlazaš mleko pumpicom... Ako počneš da crpiš mleko kad dete ogladni, slušaćeš plač i bićeš nervozna. Mleko izmlazaj POSLE hranjenja i stavi ga u rižider. Kada je vreme za hranjenje, ugrij flašicu pod mlazom vruće vode.
  • Ako ne dojiš... meni je pomoglo, da sam u flašice na brzinu stavila potrebnu količinu vode, koju sam zagrejala u mikrotalasnoj. Zaboravi na uputstvo za pripremu adaptiranog mleka (vrela voda, pa hlađenje...). Skroz ok je, ako pripremiš vodu na temperaturu za hranjenje i umutiš dobro prašak. NE KOMPLIKUJ!
SPAVANJE
  • Navikni decu na isti ritam. Ako jedna bebica ne može da zaspi, pokušaj joj promeniti ritam i prilagoditi bebi, koja spava regularno.
  • Bebe neka spavaju u dnevnoj sobi, tamo gde se ti krećeš. Nemoj ih nositi u neke tihe prostorije. Neka naviknu da spavaju i uz televizor, i dok kuvaš, i dok pričaš telefonom. Brzo naviknu i spavaju kao topovi, noću ih ništa više ne budi.
POMOĆ I SPREMANJE
  • Potraži pomoć, ako ti treba. Meni je bilo lakše, kada sam bila sama.
  • Ako imaš pomoć, potraži pomoć oko spremanja, peglanja, a ne oko bebe. Sa bebom budi TI, drugi ljudi neka te rasterete spremanja i kuvanja!
  • Skuvaj obroke za par dana. Đuveč. Bolognese umak. Supa. Bilo šta, što može da se spremi u 5 minuta!
  • Peglanje. BATALI! Niko neće umreti, ako je u neopeglanoj majici. Namerno nisam napisala "izgužvanoj", jer neopeglano može izgledai skroz OK, ako veš lepo okačiš! NE KOMPLIKUJ!!!!
MUŽ / PARTNER
  • Zamoli muža da ti pomogne. Da, i on je umoran kada dođe sa posla, ali i ti imaš posao ceo dan. Psihički naporan.
  • Muškarci su sposobni kao i mi da kupaju bebu, menjaju pelene, hrane dete flašicom... nauči ga! Možda se samo plaši.
  • Kada su bebe nahranjene i previjene i vreme je za "igru" (budne su), IDI SPAVAJ! Spavaj dok se igraju, spavaj dok bebe spavaju. To ti je najdragocenije vreme i od tog vremena zavisi, da li ćeš idući dan pucati po šavovima ili ne.
  • Mom mužu to baš nije bila navika i nije to voleo da radi, ali molila sam ga da nekada SAM prošeta bebice kolicima. Milina. Batali spremanje - idi pod tuš i u krevet. Bićeš svima zahvalna.
DRUGARICE i HOBI
  • Šta je to? Ako neko nađe odgovor na ovo pitanje, neka se javi user posted image
  • Ja sam kombinovala svoj društveni život tako, da sam upoznala druge mamike, koje su se porodile u slično vreme. Jedna je redovno dolazila kod mene sa svojom bebom i išle smo u šetnju. Pomogla mi je da ih napakujem u kolica i šetale smo po dva sata. Milina.

Možda sam za neke grozna majka po ovome što pišem... ali neka, ne smeta mi.
Ja znam da sam svojoj deci najbolja mama na svetu.

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Kako izgleda dan sa blizancima ...
26.7.2009 22:38:00   
Jeca*
guppy user posted image user posted image user posted image

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Kako izgleda dan sa blizancima ...
26.7.2009 22:38:42   
Verus
Fenomenalno si ovo napisala!  Ovo je divan prirucnik ne samo za mame sa dve bebe, nego i sa jednom....ovo cu sacuvati negde, trebace mi jednog danauser posted image .
Naprotiv, ja misim da svaka dobra majka, gleda da olaksa te stvari koje se moraju uraditi, da bi sto vise sebe ostavila za svoju decu.  I to sto se nadje vremena za druzenje je bitno, mame koje to nemaju, i ne rade nista za sebe su vise isfrustrirane, i lakse i planu na decu.  To je samo moje misljenje.  Eto, mozda cu i ja biti losa mama, ali najbolja za svoje deteuser posted image

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Kako izgleda dan sa blizancima ...
26.7.2009 22:40:53   
guppy RR
i još za kraj...
zašto sam napisala, da mi se sad čini teže?

Na početku je bilo psihički teško. Obe bebe plaču. Koju prvu smiriti? Koju prvu hraniti? Kada ćeš stići ti na red? Bar pod tuš? ... Mene je to jako rastuživalo, ali bilo je još podnošljivo.

Kako rastu, manje spavaju i treba im još više pažnje. Moji još JAKO PUNO spavaju. Ali, kad su budni, svuda su. Kod nas nema gledanja televizora. Nema crtanja duže od 3 minuta. Stalno treba nešto novo. Mama pevaj. Mama nemoj pevati. Mama knjiga. Mama daj ovo, mama daj ono,... plač... udari se... padne.. vrišti... neće ovo, hoće ono... u glavnom, najveći kaos u mojoj glavi je "ŠTA PRVO, a ŠTA DRUGO?". Nekad samo vrište,..... to su mi psihički najteži dani. A fizički, da ne pričam.

I šta... ? Ništa... :)
Sad sam nekako došla u fazu, da se jednostavno "isključim". Umesto da padam u depresiju, ja se sred dana ugasim. Kažem "ne mogu više" i pošaljem S.O.S. kome god mogu. Mužu ili tati i mami. Druge pomoći ovde nemam. Neko ih pričuva, a ja u krevet. Ako sam umorna da se tuširam uveče, jeuser posted image ga, ujutro ću. Trenutno mi je prioritet da "preživim" prve tri godine, a onda ćemo lako. Onda ćemo na depilacije, šišanje, šminkanje, druženje user posted image


... a što je prava ironija...
kad me neko pita bi li imala još dece... uvek kažem (i mislim): "Da, ali samo ako su blizanci".

Blizanci su nešto divno........
.... i rađaju se samo posebnim mamikama.
user posted image



(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Kako izgleda dan sa blizancima ...
26.7.2009 22:42:12   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: guppy RR

  • Ja sam kombinovala svoj društveni život tako, da sam upoznala druge mamike, koje su se porodile u slično vreme. Jedna je redovno dolazila kod mene sa svojom bebom i išle smo u šetnju. Pomogla mi je da ih napakujem u kolica i šetale smo po dva sata. Milina.



Ovo sam i ja radila, iako imam samo jednu bebu. Zato dajem + za skolicu za trudnice!


(odgovor članu guppy RR)
  Direktna veza do poruke: 14
   RE: Kako izgleda dan sa blizancima ...
26.7.2009 22:45:15   
guppy RR
E da,.. zaboravila sam NAGLASITI ono najvažnije.

RADITI STVARI U ISTO VREME!!!

  • Ako hraniš na flašicu (hvala onome ko ih je izmislio), hrani obe bebe odjednom. PLIIIZ, NE KOMPLIKUJ!! Kupi ležaljke za bebe. Sedi na kauč. Jednu levo. Drugu desno. Flašice u usta... i gotova si za čas.
  • Onda podrigivanje jedna, pa druga. Ako jedna beba pre pojede, drži je preko noge da podrigne dok hraniš drugu.
  • Previjanje. Ako imaš pomoć, neka neko previja drugu bebu. Nemoj pokušavati sve sama. Nisi multipraktik.
  • Spavanje. To sam valjda dovoljno naglasila gore? Obe bebe neka spavaju u isto vreme
Setiću se ja još...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Kako izgleda dan sa blizancima ...
26.7.2009 22:59:35   
Ana RR
Guppy, skidam ti kapu user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Kako izgleda dan sa blizancima ...
26.7.2009 23:11:10   
guppy RR
Nećete verovati kako je ovo istinito user posted image

user posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Kako izgleda dan sa blizancima ...
26.7.2009 23:12:22   
Ana RR
user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Kako izgleda dan sa blizancima ...
26.7.2009 23:13:36   
Verus
user posted image ko pilici cekaju da jedu!
IZVORNA PORUKA: guppy RR

Nećete verovati kako je ovo istinito user posted image

user posted image


(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Kako izgleda dan sa blizancima ...
27.7.2009 11:34:39   
Delijagirl
Taman kad ja kazem nesto necu kao sto sam rekla za skolu za trudnice misleci pa netreba to meni crknucu od dosade tamo jer sve sto se obravnava tamo ja znam ko "postevanku" <--- guppy kako se to kaze na srpskom?
vi mene ubedite da je ipak bolje da idem pa da tamo upoznam neku mamiku koja ce se poroditi u isto vreme pa da se druzim sa njom.

A sve duple mame zaista svaka vam cast skidam vam kapu _o_ <--- to je onaj smajli koji se klanja :)


_____________________________

Glasajte za nasu Greti

http://jazsem.nikonsvet.si/gallery/47/item/12871/narobe-obrnjena.html

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Kako izgleda dan sa blizancima ...
27.7.2009 11:36:25   
bubura
guppy RR, mogu ti reci da veci deo tvojih saveta vec primenjujem, sto instiktivno sto po preporuci. Klince hranim na flasicu i to je o.k., malo je nezgodno kad dodje do podrigivanja, a jedan jos nije zavrsio sa hranom, ne ide mi nesto to  drzanje deteta preko kolena.  Jos uvek nismo spojili kolica tako da ne moze jedan sam da ih seta, ali i to cemo uskoro uraditi. Inace, ne vole bas nesto kolica, izdrze setnju najduze sat vremena. Kako ste vi zene setale svoje klince, da li se duze ostajanje u setnji povecava kako idu stariji? Interesuje me i da li ste ih setali kad vec padne mrak ili iskljucivo po danu?
Inace, kod mene nikako ne ide varijanta spavanja u istoj sobi, osim nocu naravno. Ovo zbog toga sto stalno bude jedan drugog, cim jedan zaplace i drugi se probudi.Inace, tacno je da su moji poceli da spavaju od pola 10 do 4(otprilike), ali ja spaavam tek od ponoci pa do 4 kada obavim sve poslove, tako da mi je to jos uvek malo sna. DIvim se Natasajvc, svaka cast sto mozes malo da spavas i uopst svaka cast za peetoro dece, nemam reci.
Guppy RR, da li mozda znas koliko imamo duplih mama na forumu? VIdim da je bilo dosta duplih trudnica, ali mama se nesto slabije javljaju.Sta nam je sa Sarlotom, jel sredila stvari sa muzicem?

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Kako izgleda dan sa blizancima ...
27.7.2009 21:58:43   
guppy RR
bubura...

SPOJITE KOLICA!!!!!!!!!!!!! Ti odmaraj, a on neka šeta!! I sat vremena je dosta!!

Mi smo ih šetali isključivo danju.

Ne znam šta se dešava sa duplim mamama user posted image
U ovoj temi (Spisak RR mama) možeš malo pročačkati, ko su sve naše duple mamike, ako su na spisku.
Imali smo nekada odvojeni spisak za duple mame, evo ga OVDE (KLIK)



(odgovor članu bubura)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Kako izgleda dan sa blizancima ...
28.7.2009 11:45:37   
Anoniman
Najsrdacnije pozdravljam sve mame ovde. Posebno mame blizanaca, trojki.. I one hrabre da rode vise dece, sve mame su najhrabrije, najbolje, najvrednije i ja im svima odajem pocast.
Zelela bih da moja sledeca trudnoca bude blizanacka, a imam i lepe porodicne predispozicije... videcemo.

(odgovor članu guppy RR)
  Direktna veza do poruke: 23
   RE: Kako izgleda dan sa blizancima ...
28.7.2009 17:11:57   
NadaR
 Mamike.. sjajne ste,svaka vam cast!
Znam koliko je meni bilo tesko sa jednom bebom kad vristi bez prestanka a tek sa dvije... jos istovremeno...
user posted image


_____________________________

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Kako izgleda dan sa blizancima ...
25.9.2009 23:07:14   
gina
Guppy kako si u pravu user posted image user posted image

Slazem se 300% sa tobom i radim uglavnom isto!
Nemam pomoci nicije osim muza i u 23.00 sam "mrtva" umorna!

Depresija user posted image user posted image .... nemam kad user posted image user posted image

< Poruku je uredio gina -- 25.9.2009 23:09:21 >

(odgovor članu NadaR)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Zdrava ishrana najmlađih tokom zimskog per...
Tokom hladnih zimskih meseci, redovan unos voća i povrća ključan je za jačanje imunološkog sistema dece, pomažući im da ...
Kalendar vakcinacije
Vaše dete trebate vakcinisati kako bi njegov organizam stekao imunitet na neke od težih zaraznih bolesti. Vakcina je pre...



image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here