|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Raspored prostorija
31.7.2009 10:29:42   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Meni je kuhinja na sred stana - FUJ!!!! Covece, skuvam virsle *ne pecem ih, nego ih kuvam* i ceo stan smrdi!
Znam - aspirator... imam ga. Jak, kvalitetan... pa opet ne izvuce sve.



identično mi je Tasho i mrzim to ...ne smijem ni pomisliti da nešto pržim

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 26
   RE: Raspored prostorija
31.7.2009 11:38:04   
Jeca*
Evo jedne skice, upravo sam je napravila, za kućicu 10x10m bruto. Znači 100m2.
Imaš kuhinju sa ostavom, dnevnu sobu (crtkaste linije nisu zid nego bi to mogli biti neki lukovi ili pravougaoni otvori, da bude što više otvorena ka hodniku), wc i izdvojenu spavaću zonu sa 3 sobe i zasebnim kupatilom. E sad tu ima finesa tipa, da ti i tm imate direktan ulaz iz sobe u kupatilo, onda da postoji i neki bočni ulaz u kuću da direktno pristupite spavaćim zonama (produži se hodnik, na račun jedne sobe) i sl... Ovo je samo skica, trebalo bi raditi još na nameštaju i detaljima, ali eto jednog rasporeda koji mislim da je vrlo funkcionalan i jednostavan. Ako hoces projekat, mozemo se dogovoriti oko cene...user posted image

user posted image

p.s. sporet ne bi trebalo da je u cosku, tek sad vidim da sam ga tu stavila, ali sam na brzinu nacrtkala...no dobro, bitno je da ima mesta za sve pa bi se nekako organizovali bolje kuh.elementi

< Poruku je uredio Jeca RR -- 31.7.2009 11:46:01 >


_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 27
   RE: Raspored prostorija
31.7.2009 11:57:11   
Anoniman
user posted image

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 28
   RE: Raspored prostorija
31.7.2009 12:09:04   
Skoki
Super je raspored user posted image .
Ima samo jednu manu, sto je kuhinja na duz, a trpezarija daleko.
Da obrazlozim, i mi imamo kuhinju i isto se frizider nalazi duboko u kuhinji, tako da svaki put kada postavljamo sto moramo da trckamo po nekoliko puta okolo. Jao zaboravila sam ovo, jos samo ono i tako 100 puta. Meni je to mnogo zamorno, pa cemo sigurno morati da smislimo neko resenje za to, recimo da frizider stoji odmah pored vrata user posted image .

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 29
   RE: Raspored prostorija
31.7.2009 12:20:23   
Jeca*
Ima mesta da se preprojektuje da trp.sto bude u okviru kuhinje, na mestu ostave, ostava na mestu wc-a i tako dalje i tako dalje, ali Smeshkica je htela da joj sto bude uz dnevnu sobu. Ok, frizider moze tik uz vrata kuhinje, samo ga zameni sa šporetom, na ovoj skici i eto...

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Skoki)
Direktna veza do poruke: 30
   RE: Raspored prostorija
5.8.2009 23:39:31   
Anoniman
U kojem programu da skiciram moju ideju..pa da me vi prepravite??

Jeco....da li mozesh da mi kazesh...ovde ili na pp koliko odprilike koshta projekat za kucu ove velichine.... od chega uopshte zavisi cena projekta?

Ja ujutro idem u zavod za urbanizam...da vidim dal je plac na kojem planiramo gradnju u redu....i da vidim gde treba da idem za dozvolu za gradnju.... pochinje ludnica user posted image

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 31
   RE: Raspored prostorija
6.8.2009 11:46:44   
Jeca*
Projekat za kucu se naplacuje najcesve po kvadratu. Javicu ti na pp koliko kosta izrada idejnog i glavnog projekta sa statikom, elektrikom, vodom i kanalizacijom (svi ti projekti moraju da se urade uz arhitektonski projekat). Za pocetak ti treba idejno resenje nacrtano na situaciji, od strane arh, da bi dobila akt o urbanistickim uslovima, u slucaju da je sa placem sve ok (vlasnicki list i sl)
Sto se tice skice, ne znam sta da ti kazem. Mozda najbolje da nacrtas na papiru pa skeniraj.

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 32
   RE: Raspored prostorija
6.8.2009 16:38:10   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Jeca RR

Za pocetak ti treba idejno resenje nacrtano na situaciji, od strane arh, da bi dobila akt o urbanistickim uslovima,


Ovo nishta nisam skontala user posted image user posted image

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 33
   RE: Raspored prostorija
6.8.2009 16:49:58   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Jeca RR

Javicu ti na pp


Neznam dal si mi slala pp....jer ga nisam dobila...user posted image

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 34
   RE: Raspored prostorija
6.8.2009 22:15:01   
Jeca*
Pa ti, kad imas sve papire, tipa vlasnicki list parcele i plan parcele (nacrtano kako ti izgleda parcela...to izdaje gradski urb.zavod, na licni zahtev). Onda to das arhitekti i dogovoris se sa njim kakvu kucu zelis, on to ucrta (idejno resenje-planiranu dispoziciju, visinu, gabarit i namenu objekta) i predas urb.zavodu ili nadleznoj sluzbi pri opstini, uz zahtev, da ti na osnovu toga izdaju akt o urb. uslovima.
U aktu piše koliko ti je dozvoljeno da gradis kvadrata na toj parceli, koja spratnost ti je dozvoljena, koliko moras da se udaljis od ulice i prakticno svi detalji vezani za potencijalnu gradnju na parceli. Nakon toga tek pocinje da se radi idejni projekat. Sa idejnim projektom i onim aktom koji su ti izdali se dobija dozvola za gradnju. Nakon toga se radi glavni projekat-arhitektonski, projekat vodovoda i kanalizacije, projekat elektrike...staticki proracun objekta, predmer i predracun radova.... Sa glavnim projektom i na osnovu njega se pocinje izgradnja objekta.
Ovo je opisano u najkracoj mogucoj verziji. Zato je i potrebno da svako radi svoj posao, jer vi cete dovoljno muka imati posle oko majstora i svega, posto pretpostavljam da ne planirate da placate i nadzor, premda treba ugovoriti sa arh obavezan nadzor, da biste vi bili sigurniji. Bar da navrati ponekad na gradiliste user posted image  U principu, kucu gradis jednom, mozda 2x u zivotu. Veruj mi, jako je vazno da sve uradite valjano. Sa druge strane, drzava vise ne dozvoljava nelegalnu gradnju i svi ovi papiri su neophodni da bi se prikljucila na vodovod, kanalizaciju, da bi imala tel, struju....bla bla bla...

Ukoliko vas više zanima nešto, slobodno pitajte ili procackajte, za pocetak, Zakon o planiranju i izgradnji 47/2003

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 35
   RE: Raspored prostorija
6.8.2009 22:21:29   
Anoniman
Jaooooooooooooo....kad ovaj moj chuje koliko papira treba....infarkt tje dobiti user posted image

Nama inache treba samo struja na placu...poshto tamo svakako nema ni vodovod ni kanalizacija, pa nemamo na shta ni da se prikljuchimo user posted image

A ja sutra idem u zavod za urbanizam (valjda) da proverim da li na tom placu moze da se gradi....da nije sluchajno predvidjeno da neki put prodje tuda i sl.... Tamo treba da trazim taj plan parcele?

Izvini shto davim ovoliko...ali nigde nikog ovde nemam da pitam sve to user posted image

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 36
   RE: Raspored prostorija
6.8.2009 22:28:07   
Jeca*
Izvod iz urbanističkog plana
Član 56.
Na zahtev zainteresovanog lica, nadležna gradska, odnosno opštinska uprava, odnosno ministarstvo nadležno za poslove urbanizma, izdaje izvod iz urbanističkog plana, koji sadrži podatke o urbanističkim uslovima za uređenje prostora utvrđenim urbanističkim planom.
Izvod iz urbanističkog plana sadrži sve uslove i podatke neophodne za izradu idejnog projekta, a naročito regulacionu i građevinsku liniju i nivelacione uslove.
Izvod iz urbanističkog plana izdaje se u roku od osam dana od dana podnošenja zahteva, uz naknadu stvarnih troškova njegovog izdavanja.
Akt o urbanističkim uslovima
Član 57.
Za izgradnju objekata na području za koje nije predviđena izrada urbanističkog plana, na zahtev zainteresovanog lica, nadležna gradska, odnosno opštinska uprava, odnosno ministarstvo nadležno za poslove urbanizma, izdaje akt o urbanističkim uslovima u skladu sa prostornim planom.
Akt iz stava 1. ovog člana za rekonstrukciju kulturnog dobra i izgradnju objekata na području nepokretnog kulturnog dobra ili drugog nepokretnog kulturnog dobra zaštićenog na osnovu propisa o zaštiti kulturnih dobara, izdaje se u skladu sa uslovima nadležnog organa, odnosno organizacije nadležne za poslove zaštite spomenika kulture.
Uz zahtev iz stava 1. ovog člana podnosi se situacioni plan koji sadrži planiranu dispoziciju, visinu, gabarit i namenu objekta.
Akt iz stava 1. ovog člana sadrži pravila građenja, regulacionu i građevinsku liniju, nivelacione uslove, mogućnosti i tehničke uslove za priključenje na saobraćajnu, komunalnu i drugu infrastrukturu, kao i druge uslove propisane zakonom.
Akt o urbanističkim uslovima izdaje se u roku od 30 dana od dana podnošenja zahteva, uz naknadu stvarnih troškova njegovog izdavanja.
 
evo, iskopirala sam ti iz zakona. Znači, idi u nadležnu upravu, ponesi vlasnički list ili već neki dokaz da je to tvoja parcela. Traži da ti daju katastarski plan parcele ili izvod iz urb. plana. Na osnovu toga ćeš uraditi idejno rešenje tj ucrtati planiranu dispoziciju, visinu, gabarit i namenu objekta na taj crtez parcele. Sa tim crtezom i sa zahtevom trazis da ti izdaju akt o urb.uslovima.
Sve i da ne zelis ni vodu ni struju ti akt moras imati da bi radila projekat i da bi dobila kasnije dozvolu za gradnju. U suprotnom, gradis ilegalan objekat i mozes imati velike probleme, a sutra, ako npr odluce da neki put prodje tuda, dala si mi sad ideju za takav primer, bez pardona ce vas srusiti jer nemate svu dokumentaciju.

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 37
   RE: Projekat kuće
6.8.2009 22:35:37   
Anoniman
Razumem.... kad vetj skupljamo papire...skupicemo redovno...jer nam za materijal od kog tjemo graditi kutju treba kredit...a banka netje odobriti ako papiri nisu pod konac....

Nego mi je smeshno...poshto tamo nema ni kanalizacije ni vodovoda user posted image

Hvala ti shto si mi lepo objasnila gde i shta treba da trazim i dobijem...jer bi me nashetali za medalju...

< Poruku je uredio Jeca RR -- 6.8.2009 22:36:25 >

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 38
   RE: Projekat kuće
6.8.2009 22:39:46   
Jeca*
Verujem, da ce te nazalost, i ovako našetati. Znaš kako kažu kad neko ide ulicom i priča sam sa sobom: ovaj ili je lud ili gradi kuću user posted image user posted image
sve u svemu, verovatno će ti u aktu pisati da nema vodovoda i kanalizacije, pa ces onda projektom morati da predvidis septicku jamu i hidras (inzenjer koji radi proj. vodovoda i kanalizacije) ce morati da u projektu ucrta sept. jamu i poveze kupatila sa njom...bla bla bla. Polako, jedno po jedno.
Zelim ti srecu, pa ako nesto treba, tu sam...ja evo i inace sad sedim za kompom i crtam jedan projekat i volim da pricam o svojoj struci, kao sto vidis, pa...pitaj user posted image

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 39
   RE: Projekat kuće
6.8.2009 22:42:29   
2002m
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image znaci to me ceka.Mi gradimo kucu, sutra ce biti gotov temelj.

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 40
   RE: Projekat kuće
6.8.2009 22:45:54   
Anoniman
Zavidim ti shto radish posao koji volish i za koji si uchila... to mi je zivotna zelja.... user posted image

Ma znam da ce me i ovako nashetati...al tju bar znati zashto shetam... jer pre nego shto si mi ti objasnila...nisam imala ideju shta mi sve treba.... ovako bar znam user posted image

Jel se po zavrshetku gradnje kutje proverava tehnichka ispravnost kutje? kao shto za zgrade treba?

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 41
   RE: Projekat kuće
6.8.2009 22:46:32   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: 2002m

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image znaci to me ceka.Mi gradimo kucu, sutra ce biti gotov temelj.


hehe...otjemo zajedno shetati....da izgledamo manje lude? user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu 2002m)
  Direktna veza do poruke: 42
   RE: Projekat kuće
6.8.2009 22:48:04   
2002m
samo se javi i krecemouser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 43
   RE: Projekat kuće
6.8.2009 22:48:37   
Jeca*
Po zakonu se proverava, e sad koliko i kako se to sprovodi..ne znam sta da ti kazem...

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 44
   RE: Projekat kuće
6.8.2009 22:51:21   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Jeca RR

Po zakonu se proverava, e sad koliko i kako se to sprovodi..ne znam sta da ti kazem...


Aha...pa da...to kod nas...ko zna kako ide...user posted image

Imatju josh pitanja...sigurna sam user posted image

2002m ti si super...mi smo josh jakooooooo daleko od temelja .... sad neznam dal da stavim onaj smajli shto plache ili shto se cereka user posted image

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 45
   RE: Projekat kuće
6.8.2009 22:54:59   
Lu
Smeshkice uživaj u slatkim mukama,jer kad uđeš u svoju kuću to je neopisivo zadovoljstvouser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 46
   RE: Projekat kuće
6.8.2009 22:57:55   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: lu

Smeshkice uživaj u slatkim mukama,jer kad uđeš u svoju kuću to je neopisivo zadovoljstvouser posted image


Veruj....samo ta misao...ulazak u NASU kutju gde tjemo SAMI ziveti me drzi u zivotu user posted image

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 47
   RE: Projekat kuće
6.8.2009 22:58:55   
2002m
IZVORNA PORUKA: Smeshkica



2002m ti si super...mi smo josh jakooooooo daleko od temelja .... sad neznam dal da stavim onaj smajli shto plache ili shto se cereka user posted image

Oba user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 48
   RE: Projekat kuće
6.8.2009 22:59:55   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: 2002m

IZVORNA PORUKA: Smeshkica



2002m ti si super...mi smo josh jakooooooo daleko od temelja .... sad neznam dal da stavim onaj smajli shto plache ili shto se cereka user posted image

Oba user posted image user posted image user posted image user posted image



user posted image user posted image

(odgovor članu 2002m)
  Direktna veza do poruke: 49
   RE: Projekat kuće
6.8.2009 23:02:33   
2002m
Prosto mi dodje zao parauser posted image ali bar znamo usta ulazemo.Slatke mukeuser posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
VIDEO: Za vas mame, koje ste se porodile c...
videophoto
Ima li među vama onih koje se osećaju nesavršeno jer je vaše dete rođeno carskim rezom? Da li ti je teško jer nisi mogla...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here