|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Mučnina
11.3.2010 20:33:32   
Ana RR
Moja mama je u obe trudnoće imala mučnine od početka do kraja.. kaže da nije bilo dana da nije povraćala, svih 7 meseci samnom i 9 meseci sa sestrom.. nadam se da neću biti na nju user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Cvorak)
Direktna veza do poruke: 176
   RE: Mučnina
12.3.2010 9:09:54   
Snelle
Ana, moja mama je rodila troje dece i ni sa jednim nije povraćala. Čak mislim da u sve tri trudnoće nije ni imala neke posebne simptome. Zato sam ja imala sve simptome koje mogu da zadese trudnicu, osim jednog, a to je da mi mirisi nisu uopšte smetali. Tako da, to što je tvoja mama povraćala ne mora ama baš ništa da znači user posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 177
   RE: Mučnina
11.6.2010 17:35:41   
Lilly*
IZVORNA PORUKA: elina

Pozdrav cure :)

da li je neko od vas u 13-toj sedmici dobio neopisivu mucninu i tek poceo povracati?

da li je to normalno? prva mi je trudnoca pa ne znam....

IZVORNA PORUKA: nensi27

Svaka trudnoca je drugacija,tako da mislim da nemas razloga za brigu...I meni su malo kasnije krenule mucnine,ne secam se tacno koja sam bila nedelja,ali znam da sam se hvalila kako nemam mucnine,a onda je odjednom pocelo

Ali da bi bila mirnija,pitaj svog dr sledeci put kad budes isla ili ga nazovi telefonom ako imas broj...

IZVORNA PORUKA: elina

bas sam se zabrinula :(

inace sam imala do sada cijelo vrijeme mucninu ali tek sam sada pocela da povracam. Termin za UZ imam tek 17.06tog to je sledeci termina a posto nisam u BiH ovamo je malo drugaciji sistem vodjenja trudnoce.

jos nisam cula u zivo a isla sam prosle sedmice na prvi UZ, beba je 7 cm dugacka i sve je ok...

u kojoj se sedmici osjeti pomjeranje bebice?

IZVORNA PORUKA: Tashke

Moja kuma je mučnine dobila tek u drugom trimestru, ali nije povraćala. Tu mučninu je povezivala sa Utrogestanom, iako ga je pila od početka trudnoće. Brzo su prošle mučnine, a jedino što joj je pomagalo bila je Coca - Cola.


IZVORNA PORUKA: elina



u kojoj se sedmici osjeti pomjeranje bebice?


Kada ste prvi put osjetili bebino pomijeranje.. KLIKNI

Dobrodošla na forum! Evo jedna korisna tema za tebe, da se lakše snađeš: Kako da nađem temu? KLIKNI


IZVORNA PORUKA: Snelle

elina, ja sam počela tek u četvrtom mesecu da povraćam kao blesava. I skoro ceo četvrti sam povraćala dok nisam otkrila uzrok tome - Mamavit tablete! Barem je kod mene to bio slučaj.

IZVORNA PORUKA: Panicarka

Ja imam mucnine od samog pocetka trudnoce i jos nisu prestale...
Dan danas povracam, nisu svakodnevne i celodnevne kao u prva cetiri meseca ali su tu.
Sve je to individualno.

IZVORNA PORUKA: Nejtiri

Nije neka uteha, ali moja mama je sa mnom u trudnoci povracala svih 9 meseci po nekoliko puta dnevno (nije joj bilo muka samo dok jede), kada je pocela i na porodjajnom stolu, nisu mogli da veruju da to trajesve vreme...

A sa sestrom, sporadicno, nista spec...

IZVORNA PORUKA: pepino

IZVORNA PORUKA: Nejtiri

Nije neka uteha, ali moja mama je sa mnom u trudnoci povracala svih 9 meseci po nekoliko puta dnevno (nije joj bilo muka samo dok jede), kada je pocela i na porodjajnom stolu, nisu mogli da veruju da to trajesve vreme...

A sa sestrom, sporadicno, nista spec...



I moja mama Nejt isto,sa mojim sestrom koja je starija manje,a kada je mene nosila povratila je zadnji put cim sam ja iskliznula!!!
Ja cu vjerovatno biti na nju,sto se tice tih mucnina,u prosloj trudnoci sam umirala,bila sam gora nego moja mama!


IZVORNA PORUKA: Anina mama

ja sam povracala od prvog do poslednjeg dana
bilo je i dana bez mucnine, dana kad bih povratila samo ujutru i mucnina koje su trajale po citav dan da sam bukvalno povracala i vodu koju bi popila.
meni je smetalo svo voce i svi vocni sokovi.
prvih 12nedelja sam prozivela na vodi i hlebu i brojala dane kada ce da prodje 12-a nedelja jer tad kao mucnine prestaju. i nisu prestale do poslednjeg dana. cak je i u devetom mesecu bilo celodnevnog povracanja i plasila sam se da ne bude nesto bebcu posto bih dan provela GLADNA. bilo je situacija kad sebi u 18h kazem "ako i ovo povratim idemo u savetovaliste" posto je im je radno vreme bilo do 19h.
beba je rodjena ziva i zdrava 3650gr. i bez kosice posto kazu da to izaziva mucninu.

IZVORNA PORUKA: Nanica1

Ma nemas razlog za zabrinutost! Kod vecine zena mucnine se javljaju na pocetku ali ima i onih kod kojih to dodje kasnije a ima i takvih koje mucnine imaju svih 9 meseci! Moja jetrva je bila takav slucaj- sve joj se gadilo, povracala non-stop a zivela je samo na jabukama!

IZVORNA PORUKA: bebablue

IZVORNA PORUKA: elina

Pozdrav cure :)

da li je neko od vas u 13-toj sedmici dobio neopisivu mucninu i tek poceo povracati?

da li je to normalno? prva mi je trudnoca pa ne znam....


Ja sam imala mucnine i povracanje sve dok nisam osetila bebicu oko 17-18 nedelje i tad je sve prestalo, zvuci kao bapska prica, ali tako je bilo


IZVORNA PORUKA: nala

Narode trudni, ja se sad raspisala jer mi je malo lakse. Nemate pojma kako mi je bilo pre 30 minuta. Odem da se istusiram i pre tusiranja se nesto zakasljem (a bljak mi je vec treci dan, ali svakog jutra) i dusu svoju. Dok sve iz sebe nisam izbacila nisam stala. A onda mi krenu jer mi je i dalje bilo . Ali katastrofa, jos uvek me reze u grlu.

Da li neka od vas zna ili je dozivela da krene sa u II tromesecju. Ako iko ima odgovor neka me ili utesi ili preplasi.

IZVORNA PORUKA: Iwana87

Relativna stvar od osobe do osobe.Ja do 3 m nisam imala mucnine,gadila mi se samo neka hrana,e posle od 3 do kraja sam se mucila i povracala.

IZVORNA PORUKA: nala

IZVORNA PORUKA: Iwana87

Relativna stvar od osobe do osobe.Ja do 3 m nisam imala mucnine,gadila mi se samo neka hrana,e posle od 3 do kraja sam se mucila i povracala.


Povracala si do porodjaja? Jooooj

IZVORNA PORUKA: pepino

Ja sam imala mucnine od neke 7-8 ndelje pa do 15-16,smanjile su se bile,ali ne i prestale potpuno,mozda bi imala i dalje,do kraja,ali sam, izgubila bebu,a moja mama je sa starijom sestrom povracala manje,a kada je mene nosila povracala je cijelu trudnocu,cak je i kada je mene ,,izbacila,, povratila
Mora da sam bila jako ruzna
Sve je to individualno,znam kako ti je,al mora se trpiti,meni je bilo katastrofa,nisam mogla nista od hrane strpati u sebe,cim otvorim usta zeludac pocne raditi,nedaj Boze nikome,ufff.....


IZVORNA PORUKA: nala

Ma najzesce je sto je meni ujutro muka dok nesto ne pojedem. Onda se kao smiri zeludac od hrane, tj. uposli se. Ne mogu da lazem, kad bolje razmislim, od pocetka je meni muka, ali kad uposlim zeludac prodje me. Ali ovo danas i od pre neki dan me bas zbunjuje.

IZVORNA PORUKA: Iwana87

nala,resenje je da cim ustanes pojedes nesto,dok jos zeludac ne pocne sam da se buni.Joj kako mi sad sve to deluje daleko,kad je beba tu.Sve su to slatke muke,mada znam da ne deluje sad tako,Sta bih dala da opet imam mucnine i kiselinu ja a da mi se bebce ne muci sa grcevima.

IZVORNA PORUKA: nala

IZVORNA PORUKA: Iwana87

nala,resenje je da cim ustanes pojedes nesto,dok jos zeludac ne pocne sam da se buni.Joj kako mi sad sve to deluje daleko,kad je beba tu.Sve su to slatke muke,mada znam da ne deluje sad tako. Sta bih dala da opet imam mucnine i kiselinu ja a da mi se bebce ne muci sa grcevima.


Od jutros mi je muka, ali nisam jos uvek bila da plasim WC solju. Nadam se i da necu jer sam malo doruckovala, popila sam dve case knjaza i imam utisak da je za sada situacija pod kontrolom. Malo se osecam bzvz.

Sto se tice bebecih grceva, jesi li probala sa Espumisan kapima? Nama su pomogle. Cak smo ih koristili dok mi dete nije napunilo 2 godine, u slucajevima kad smo uvodili novu hranu ili jede jacu hranu. Daju se bebama pre podoja, da ne bi bljucnule ako im das posle podoja. Probaj, carobne su.




(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 178
   RE: Mučnina
11.6.2010 17:54:03   
isidora88
ja umirem od mucnina i povracanja i nista mi ne pomaze user posted image user posted image user posted image
kad ce ovo prestati???????????????????

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Lilly*)
Direktna veza do poruke: 179
   RE: Mučnina
11.6.2010 22:17:18   
Anoniman
Isidora, to će prestati samo od sebe..
znam kako ti je , išla sam po 8-9 puta na dan do wc šolje, dušu sam ostavila u kupatilu...
do iznemoglosti....
Ali prestalo je samo od sebe, negde početkom 5. meseca.
Probala sam sve fazone i fore protiv mučnina u trudnoći ali nije bilo vajde.
Jednostavno, ćutiš i trpiš.

(odgovor članu isidora88)
  Direktna veza do poruke: 180
   RE: Mučnina
20.7.2010 21:10:02   
Anoniman
Evo već nedelju dana imam problem sa želucem i treperenjem u donjem delu stomaka.

Sva hrana mi je bljutava i bljak... kao da imam balon u želucu!

Nemam potrebu ni za kakvom hranom, sve mi je ok dok jedem ali kad pojedemuser posted image posle pola sata BLJAK

Mislila sam da je od vitamina pa sam prestala da ih pijem dva dana... ali meni je istouser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 181
   RE: Mučnina
21.7.2010 11:01:06   
choopa choops
Kad sam bila trudna sa malom, povratila sam samo jednom i to kad sam popila mamavit na prazan zeludac. I nikad vise. Milina user posted image

A sad user posted image Od samog pocetka....Vise sam vremena provodila u WC-u nego u ostatku kuce.Sve sam cekala da prodju prva tri mjeseca, kao onda ce stat mucnine.Yeah right user posted image .Povracala sam sve do sestog mjeseca. Uzas jedan. A sada je pocela zgaravica user posted image I tako...


_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 182
   RE: Mučnina
21.7.2010 14:25:28   
Jele
Ja sam sa Urošem imala mučnine prva tri-četiri meseca, čini mi se i to onako da mi se kompletno sloši kao da ništa nisam jela, kao da mi je pao šećer i da nemam snage ni da ustanem.
Sad u drugoj trudnoći su mi mučnine izraženije i jače, ali su u principu prestale oko 5. meseca, s' tim što mi užasno bude muka i loše ako slučajno pregladnim tj. ako ne jedem često po malo.

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 183
   RE: Mučnina
27.7.2010 13:34:47   
Lilly*
IZVORNA PORUKA: ksena

juce sam razgovarala sa jednom drugaricom koja je u drugom stanju i pocela je da je muci jutarnja mucnina. Cula je opet od svoje drugarice koja zivi u Kanadi i koja se u toku trudnoce jako lose osecala a morala je da radi (lekar je) da postoji lek protiv jutarnje mucnine koji je ona uzimala kako bi mogla da radi. ja prvi put cujem za tako nesto? znate li nesto o tome?

IZVORNA PORUKA: Biki34

To su isti lekovi koji se koriste kod povracanja usled upotrebe citostatika,kod povracanja kod migrene i u slucaju ucestalog povracanja u trudnoci...Ja sam puno povracala u prva tri meseca a i sada u 17nedelji ponekad.Moj dr nije bio za ukljucivanje tih lekova vec da sama regulisem manjim obrocima,mlakim napitcima,mlekom i slicno...



_____________________________

Nemoj plakati, bata je tu

(odgovor članu Jele)
Direktna veza do poruke: 184
   RE: Mučnina
1.8.2010 23:56:43   
Anoniman
U mom istrazivanju po netu user posted image ja nasla i ovo:

POVRAĆANJE U TRUDNOĆI
ČAJ OD METVICE,MATIČNJAKA I IĐIROTA

Odlično sredstvo protiv nadražaja na povraćanje i povraćanje trudnica u ranoj trudnoći je topli napitak od paprene metvice(Mentha piperita),matičnjaka(Melissa offcinalis) i iđirota(Acorus clmus)
50g listova metvice-50g listova matičnjaka
30g podanka iđirota-2,5dl kipuće vode
Usitnjeno suho bilje promiješati.1 žlicu čajne mješavine preliti kipućom vodom,pokriveno ostaviti da odstoji 10-15 min i procijediti.Nezaslađeni topli čaj uzimati 1-2 puta na dan ili po potrebi.


< Poruku je uredio pcelica Maja -- 1.8.2010 23:57:08 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 185
   RE: Mučnina
12.8.2010 11:02:37   
Jele
Jao, ja sam mislila da sam završila sa mučninama, a one opet počele... Grozno... Još na sve to mi je krenula i ona odvratna kiselina, ne mogu da spavam od nje, tačnije ležim, moram da naslažem jastuke kao da sam u polusedećem položaju.
Predveče i ujutru mi naročito bude muka, a onda kao šlag na tortu ne mogu da operem zube a da mi se ne povraća... Grozno.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 186
   RE: Mučnina
12.8.2010 14:10:36   
eni26
Ja se nikad u zivotu nisam druzila sa wc u soljom u tom kontekstu user posted image  ni kad sam bila bolesna

Pre 2 dana su mi pocele mucnine,sto neko rece osecam neko treperenje u dnu stomaka

i posle krene neka muka,ali nista alarmantno da bih morala povratiti..

Da ovako ostane bice dobro..inace jedem sve ko i do sad,al imam pojacane mirise,

sve oset_im i nanjusim... user posted image

(odgovor članu Jele)
Direktna veza do poruke: 187
   RE: Mučnina
12.8.2010 14:13:32   
Mivica
IZVORNA PORUKA: eni26


Da ovako ostane bice dobro..inace jedem sve ko i do sad,al imam pojacane mirise,

sve oset_im i nanjusim... user posted image


Isti slučaj!
Samo idem i ponavljam: "Šta to smrdi?" user posted image
Izbaciće me iz kuće. user posted image


_____________________________

"Zeko, zeko, zeko...
tape meke...gude usi...lep...
zeko, zeko, lep!" :)

(odgovor članu eni26)
Direktna veza do poruke: 188
   RE: Mučnina
12.8.2010 14:16:03   
eni26

IZVORNA PORUKA: Mivica

IZVORNA PORUKA: eni26


Da ovako ostane bice dobro..inace jedem sve ko i do sad,al imam pojacane mirise,

sve oset_im i nanjusim... user posted image


Isti slučaj!
Samo idem i ponavljam: "Šta to smrdi?" user posted image
Izbaciće me iz kuće. user posted image


hehehe a je l' osetis miris piletine ili gulasa iz druge zgrade ili ulice, i bas ti se tad to jede? user posted image

(odgovor članu Mivica)
Direktna veza do poruke: 189
   RE: Mučnina
12.8.2010 14:20:39   
Mivica
user posted image user posted image user posted image
Retkost je da se meni nešto posebno jede, čak i kada osetim miris, ali, ženo, stalno nešto SMRDI!
Kupili smo novi krevet i ja sam mu kroz par dana skinula navlaku da je operem jer mi je smrdela na VLAGU! user posted image

Kaže mm-možda ga je neko "pokvasio" u salonu! user posted image


_____________________________

"Zeko, zeko, zeko...
tape meke...gude usi...lep...
zeko, zeko, lep!" :)

(odgovor članu eni26)
Direktna veza do poruke: 190
   RE: Mučnina
12.8.2010 14:22:28   
eni26
IZVORNA PORUKA: Mivica

user posted image user posted image user posted image
Retkost je da se meni nešto posebno jede, čak i kada oset_im miris, ali, ženo, stalno nešto SMRDI!
Kupili smo novi krevet i ja sam mu kroz par dana skinula navlaku da je operem jer mi je smrdela na VLAGU! user posted image

Kaže mm-možda ga je neko "pokvasio" u salonu! user posted image


user posted image user posted image  hahah..  cuj novo se oseca na vlagu user posted image   mozda prodaju polovne krevete user posted image   sram ih bilo user posted image

(odgovor članu Mivica)
Direktna veza do poruke: 191
   RE: Mučnina
12.8.2010 14:22:33   
smeško
Ja sam povracala do prosle nedelje, sada imam blage mucnine zbog Mamavita i povremene probleme sa kiselinom. I pasta za zube mi smeta. Prilicno. 

(odgovor članu Jele)
Direktna veza do poruke: 192
   RE: Mučnina
12.8.2010 14:23:51   
Mivica
IZVORNA PORUKA: eni26


user posted image user posted image  hahah..  cuj novo se oseca na vlagu user posted image   mozda prodaju polovne krevete user posted image   sram ih bilo user posted image


Samo se ti smej! user posted image user posted image user posted image


_____________________________

"Zeko, zeko, zeko...
tape meke...gude usi...lep...
zeko, zeko, lep!" :)

(odgovor članu eni26)
Direktna veza do poruke: 193
   RE: Mučnina
17.8.2010 18:44:40   
Lilly*
IZVORNA PORUKA: malinica

Meni licno jako pomaze limunada bez secera. A evo sta strucnjaci navode da moze da smanji mucnine:

* integralni hleb, korica hleba, slani krekeri
- lešnici, bademi, orasi, sušene kajsije, suvo grozdje
* lubenice, breskve
- jogurt
-limun
-zeleno povrće,
- cerealije
zatim: odmarajte, uzimajte tečnosti, jedite ono što telo traži, izbegavajte masnu i ljutu hranu, čajeve od nane(max.3 solje dnevno zbog jakih aromaticnih sastojaka)
* izbegavajte nagle pokrete, uzimajte male a česte obroke...

Sve navedene namirnice nece odgovarati svima. Nekima manje, nekima vise. Sto je normalno, jer je svaka trudnoca za sebe...
Ljubim vas puno...


_____________________________

Nemoj plakati, bata je tu

(odgovor članu Mivica)
Direktna veza do poruke: 194
   RE: Mučnina
18.8.2010 0:00:57   
optimista2011
Meni licno je uvek bilo bolje kada bi stalno nesto grickala

(odgovor članu Koka Loka)
Direktna veza do poruke: 195
   RE: Mučnina
18.8.2010 11:44:47   
Jele
Meni se opet ove mučnine pojačavaju... Jutros mi se baš slošilo, muka, ne mogu da iskontrolišem nagon za povraćanje, vrtoglavica, slabost. Stalno moram nešto da jedem i to moram da pazim šta da mi ne krene i kiselina, grozno user posted image . A voćku kad pojedem na prazan stomak, uopšte mi posle nije dobro. Žedna sam kao pas, a kad popijem vode krene mi mučnina...
Koliko se sećam, nije mi tako bilo sa Urošem.

(odgovor članu optimista2011)
Direktna veza do poruke: 196
   RE: Mučnina
30.9.2010 13:05:34   
lozic
cao drage moje meni se gade cigarete tako da sam ih ostavila,
takodje mi smeta kad neko u mom prisustvu pusi ne povracam tako
cesto ali imam mucnine,grudi me bole a pogotovo ujutru.danas mi
ne smeta dim cigareta i nemam mucnine tako da sam se zabrinula,
pa sam nazvala doktora i on mi je rekao da se ne brinem da je to normalno
i da mi nemora svaki dan biti muka.
da li se to jos nekoj desava ili se desilo?unapred zahvalna lozicka

(odgovor članu lucia)
Direktna veza do poruke: 197
   RE: Mučnina
30.9.2010 20:01:38   
smeško
Bez brige, potpuno je normalno!

(odgovor članu lozic)
Direktna veza do poruke: 198
   RE: Mučnina
1.10.2010 8:15:30   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: smeško

Ja sam povracala do prosle nedelje, sada imam blage mucnine zbog Mamavita i povremene probleme sa kiselinom. I pasta za zube mi smeta. Prilicno. 


Ja sam koristila dečiju pastu za zube user posted image imala sam mučnine do četvrtog i još malo u petom mesecu... evo u šestom sve ok ni mama-vit mi ne smetauser posted image

(odgovor članu smeško)
  Direktna veza do poruke: 199
   RE: Mučnina
16.12.2010 12:01:40   
Anoniman
kod mene su mucnine pocele dosta rano. niko mi nije verovao da sam vec u cetvrtoj nedelji povracala. moja mama je zakljucila da je to na nervoj bazi jer sam sumnjala na trudnocu, ali ja znam da nije, jer se nikada tako nisam osecala. sada sam sesta nedelja i taman sam se pre neki dan pohvalila da su se sad mucnine proredila, kad me jutros ponovo strefi mucnina . user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Krvarenje u drugom i trećem tromesečju tru...
Pročitajte koji su najčešći razlozi zbog kojih u drugom i trećem tromesečju dolazi do krvarenja u trudnoći.
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...



Anketa

Пелене.
пеперутка16

Када сте почели да одбијате своју бебу?

Click Here