|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Da li kupate bebe svaki dan?
1.10.2012 10:28:51   
New Mom

IZVORNA PORUKA: vukosava

Pa naravno da kvasimo spoljasnji deo uveta. Ja sam mislila da kazem da joj nista ne zavlacim u uvo. Tako mi je rekao pedijatar. Da se tim cirumenom cisti samo uvo i da je to pridodna stvar. Da je veci rizik da ostane ta vata unutra i upali se. Stoga ja joj nista unutra ne diram.


Inace ti stapici su cini mi se u originalu izmisljeni (bar kako sam ja obavestena) za ciscenje nosa maloj deci a ne usiju za sta ih mi odrasli koristimo.


Jeste, svi ORL doktori su striktno protiv ikakvih štapića za uši, i da, ti sa graničnikom su za nos ustvari.

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 351
   RE: Da li kupate bebe svaki dan?
1.10.2012 10:42:08   
Mama.Veki
Kao sto sam vec rekla, kupamo se svaki dan i mislim da mu je bas potrebno i da mu prija. Posle celodnevnog trcanja, samim tim i znojenja, dete se bas lepo osvezi i jos lepse zaspi.
Kad mu ispiramo glavicu, naravno da udje voda i u usi, ja ih ne brisem stapicima posle kupanja, vec samo peskirom sto obrisem spolja. Stapice, te sa granicnikom, koristim ponekad za usi kada vidim da ima zutu tecnost na usnoj skoljci, znaci ne zavlacim unutra, mozda vrlo malo koliko da izbrisem tecnost sto je iscurila.

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 352
   RE: Da li kupate bebe svaki dan?
1.10.2012 11:44:08   
Yula
Pa, tako recite, sada kapiram, znaci ipak se uvo kvasi.

I Tasho, da isto mi je, voda ulazi i ovako i onako, ako se poliva preko glave ili ako lezi u vodi.

Vukosava, verujem ja tebi, nemam kada sada da gledam to sto si postavila ali cu veceras videti sigurno. Nikada ne guram stapic duboko u usnu skoljku, samo kao sto rekoh, u onom najsirem delu uha pokupim lepo vodicu, tapkam malo stapicem i vodu tako pokupim. Dr mi je rekao da ionako kada bebu stavimo da spava, ako spava na boku, a spava tako cesto, zaostala vodica iscuri.

Iz svega sto smo mi ovde pisale na poslednjih nekoliko strana dolazim do zakljucka pranje ili nepranje usiju nema veze sa upalama istih.

I da, i ja stapice za bebe, te kao kruskice, koristim za ciscenje bebinog nosica, prvo mu sipam u nozdrve malo fizioloskog, pa onda istanjim malo stapic, tj. vaticu, natopim sa malo fizoloskog i onda mu ocistim nosic.

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu red3lilu)
Direktna veza do poruke: 353
   RE: Da li kupate bebe svaki dan?
1.10.2012 11:46:54   
Anoniman
I Tasho, da isto mi je, voda ulazi i ovako i onako, ako se poliva preko glave ili ako lezi u vodi.


Ali meni, majke mi nije isto.

Recimo, ja kada legnem u kadu i potpim glavu, čujem (osetim) ono Blup-blup-blup kako se puni uho vodom, a kada se tuširam, ucuri određena količina vode, ali odmah i iscuri.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 354
   RE: Da li kupate bebe svaki dan?
1.10.2012 11:59:09   
Ana RR
Slažem se sa Tash, ne može biti isto. Kod tuširanja voda uđe u uvo ali ne tako duboko kao kod potapanja.

Mareta kupamo svaki dan, kosicu mu peremo uglavnom svaki drugi ali pod uslovom da se nije mnogo znojio taj dan. On je odmah naučio da spusti glavu kada mu kvasim kosu tako da mu voda ne ide ulazi u oči. Voli da se kupa i kada ga mm vadi iz kadice on se sav omlitavi i neće da izađe user posted image


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 355
   RE: Da li kupate bebe svaki dan?
1.10.2012 12:05:10   
Figaro88
Sada se kupamo svaki dan,ponekad kada jurca napolju i igrase na pesku i sa zemljom istusiram je pre popodnevnog spavanja pa je okupam uvece zato sto bude skroz crna od prljavstine.A kad se tek rodila nismo je kupali svaki dan,nego svaki drugi-treci,tako prvih mesec-dva.......

_____________________________

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 356
   RE: Da li kupate bebe svaki dan?
1.10.2012 15:42:31   
MicinaMama
I ja ne guram stapic u uho,samo lepo pokupim vodicu iz usneskoljke.

(odgovor članu Figaro88)
Direktna veza do poruke: 357
   RE: Da li kupate bebe svaki dan?
1.10.2012 21:41:32   
Yula
Molim vas pogledajte ovaj video klip, ja sam se raspametila. Ne mogu da postavim lep link jer na ovom kompu nemam mozzilu, necete zameriti.

http://www.youtube.com/watch?v=OPSAgs-exfQ

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu MicinaMama)
Direktna veza do poruke: 358
   RE: Da li kupate bebe svaki dan?
1.10.2012 21:45:43   
Mama.Veki
Ja sam bas gledala taj video pre neki dan, i trazila da ga postavim ovde, ali nesto sam odustala, ali evo ga! Bas me skroz raznezio. user posted image

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 359
   RE: Da li kupate bebe svaki dan?
1.10.2012 21:48:17   
Yula
Ta klinika nije daleko od mene, dobila sma zarku zelju da se porodim bas tamo, mada i ova kojoj sam se porodila je divna, porodjaj i vreme posle njega su mi ostali u prelepom secanju, osoblje kakvo se samo pozeleti moze, a bile su i dve nase patronazne. Predivne zenice.

Memorisacu ga i potrudicu se da narednu bebu ovako kupam. Sa L. sam bila u grcu najstrasnijem, pa sam taj stres prenela i na njega, pa je mukica imao strah, plakao je prvih nekoliko puta, posle je plakao kada ga izvadimo iz vode. Bili su mi uvek tu i sveki i muz ali nisam htela da dozvolim da ga neko drugi kupa, jesam bila sva u goloj vodi od straha da ga ne povredim, ali brzo smo se uhodali i on i ja. Mm i sveki su mi pripomagali samo.

< Poruku je uredio Yula -- 1.10.2012 21:51:07 >


_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Mama.Veki)
Direktna veza do poruke: 360
   RE: Da li kupate bebe svaki dan?
1.10.2012 22:55:11   
Bebilina
Ne kupamo se svaki dan, al se svaki dan tusiramo jer puno piskimo i kakimo i pomalo bljuckamo. Kupanje svaki treci recimo. Glavicu potapamo, stapice ne koristimo. Identicno smo sve i sa prvim detetom. Oboje vodu obozavaju od starta, tu je gugutanje, osmesi i pljuskanje. Za kraj sklonimo kupka pa samo glavicu pridrzavamo sa usima pod vodom a bebac pluta i pljuska rucicama i nozicama- vodena beba user posted image

_____________________________

You give them life, they give you more to live for...

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 361
   RE: Da li kupate bebe svaki dan?
1.10.2012 23:21:18   
Anoniman
yula, predivan snimak! i ja sam se odusevila! user posted image

(odgovor članu Bebilina)
  Direktna veza do poruke: 362
   RE: Da li kupate bebe svaki dan?
30.11.2012 11:23:47   
cockic
ja sam vec pisala kolilo se secam ali da napisem opet jer sad od kad je hladnije vreme leny i petra kypam svaki treci dan a sto se tice gyze to se peremo svako kakanje evo vec 10 meseci bas svaka kaka mi se peremo vlazne nekoristim sem ako nisam kyci ali i to je retko kad odem do moje mame isto se pere.jedino kad bydemo isli po ovim centrima preko zime onda ce mo brisati vlaznim.

a i dr mi rece da je dobro sto je perem vlazne nikako,ne znam to mi je iz iskystva sa sinom on je imao e-coli kao beba pa se plasim a devojcice je jos lakse dobijajy pa je bolje da se peremo nego da rizikyjemo.cak brisemo user posted image i ynytra tyferima,vatom i neki pyt joj strcen oktanisept.sve to posle pranja odradimo.

evo ja pisem o pranjy gyze a cera se evo ykakila drygi pyt od jytros odo da se peremo user posted image
a sina vlaznim mada on kaki na nosy vec 3 meseca user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 363
   RE: Da li kupate bebe svaki dan?
30.11.2012 11:33:07   
tijatija
Ja sam samo Nevenu kupala od rodjenja svaki dan.Rodjena je 16.09. pa nije bilo problema, e Milenu sam mozda prvih nedelju dana kupala posle svaki drugi, Martu isto a tako cu i sad, posto ce beba biti zimsko dete, kod nas i patronazna dolazi svaki drugi dan da je kupa a po njenoj preporuci dete bi kupala dva puta nedeljeno( naravno guza se pere redovno) Posto mi jedna te ista dolazila tri puta , vec smo se dobro upoznali, sa Martom je bila samo dva puta ja sam sama svako kupala od prvog dana user posted image
Kad su starije, pranje do pojasa svako vece a glavu (kosu) peremo 1 nedeljno, ja mislim da je to sasvim dovolljno, pogotovo sto je zima a kosa im je do guzica i mislim da nema potrebe zimi cesce da se pere.

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 364
   RE: Da li kupate bebe svaki dan?
30.11.2012 11:43:41   
Figaro88
Kad je Andrea bila beba kupali smo je svako drugo-trece vece.Sada je kupam svako vece uglavnom,dosta trci i znoji se,umusavi se,pa i kosicu peremo svako vece...Mislim da male bebe nema potrebe kupati svaki dan,samo guzu kada se ukake,Andrea je imala jako suvu kozu i ekcem i to bi joj bilo previse....

_____________________________

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

(odgovor članu tijatija)
Direktna veza do poruke: 365
   RE: Da li kupate bebe svaki dan?
30.11.2012 13:01:16   
cockic
e pa da za devojcice pranje kose je nezgodno pogotovo kad imajy dygy kosy.moja lena za sad nema pa i mogy da joj perem dva tri pyta nedeljno kako kad a pekijy mogy i svaki dan samo sto sad nema potrebe jer nije leto a napolje po ovom vremeny se nigde neprlja samo setamo a lydyje y vrticy.mada on pesak i ne voli.

a leti kypanje je svaki dan vise pyta dnevno jer mi je on i ovo leto imao onaj osip od vrycine sav se osyje gornji deo tela vrat,plecke do pola ledja bas dosta tad se kypamo dnevno i po par pyta.ja kod njega to zovem kypanje jer svaki pyt pere i kosy jer my je kratka.i onda se namazemo beby pyderom i brzo se povyce.

(odgovor članu Figaro88)
Direktna veza do poruke: 366
   RE: Da li kupate bebe svaki dan?
30.11.2012 16:12:06   
jovicaa
aleksandar se tusira svaki dan, kosicu mu peremo dva puta nedeljno.
a beba se kupa svaki drugi dan.

_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 367
   RE: Da li kupate bebe svaki dan?
30.11.2012 20:10:55   
sneza24
Kad je David bio beba kupala sam ga svako veče,desilo se da smo par puta preskočili ako smo išli na neki rođendan ili slavu.Sad ga kupam kad stignem ili kad ga nateram.Nekad se uspava dok ja uspavljujem Lanu (kao večeras) a nekad odbija da se kupa a ja nemam snage da se ubeđujem sa njim.
Lanu kupam svako veče,nekad u kadici nekad iznad kade,kako kad.

_____________________________

Nije vazno sto ne cinimo dobro, vazno je da ne cinimo zlo. - Mesa Selimovic

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 368
   RE: Da li kupate bebe svaki dan?
1.12.2012 0:38:47   
vukosava
Odkad imamo kadu da, svaki dan. Konacno je zavolela kupanje.

(odgovor članu sneza24)
Direktna veza do poruke: 369
   RE: Da li kupate bebe svaki dan?
1.12.2012 8:54:14   
caca81
Do godinu dana sam kupala dečicu svako veče...sa sve punjenjem kade, pa brčkanje, igranje sa igračkicama...posle toga smo smanjili na 2-3x nedeljno, s tim što ćerki kosu perem 1x nedeljno.

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 370
   RE: Da li kupate bebe svaki dan?
23.3.2013 10:29:23   
cuca82
joj boze suze su mi krenule kako je slatko :)


IZVORNA PORUKA: Yula

Molim vas pogledajte ovaj video klip, ja sam se raspametila. Ne mogu da postavim lep link jer na ovom kompu nemam mozzilu, necete zameriti.

http://www.youtube.com/watch?v=OPSAgs-exfQ


(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 371
   RE: Da li kupate bebe svaki dan?
23.3.2013 10:46:20   
caca81
Prelep video.user posted image

(odgovor članu cuca82)
Direktna veza do poruke: 372
   RE: Da li kupate bebe svaki dan?
23.3.2013 14:39:29   
jacagoga
Mi se kupamo svaki drugi dan. Nego da vas pitam, kada bude toplije posto je komplet mazem sa pavlovicevom cime da je zamenim? Posto je previse masna, mislim kad napolju bude 30 stepeni. Jos jedno pitanje, mame koje imaju devojcice jel perete user posted image i untra i spolja ili samo spolja, zbunjuju me patronazne, jeda kaze nista ne dirati unutra a druga prati obavezno sve

(odgovor članu caca81)
Direktna veza do poruke: 373
   RE: Da li kupate bebe svaki dan?
23.3.2013 14:52:23   
Moiraina
Mi smo starijeg od prvog dana kupali svako veče kompletno, i kosu, u kadici, samo Sebamed sapunom, a kasnije (posle 6 meseci), kada je mogao da sedi u kadici, dodavala sam mrvicu neke pene za kupanje (Sebamed i Nivea). Mlađeg kupamo, paaa, skooooro svako veče (ako nas baš baš mrzi ili bude mnogo gladan pa neće da sarađuje), operem mu nad lavaboom u kupatilu lice, ruke i guzu obavezno).
Nikada nisam mazala celu bebu, koža im je i bez toga super, samo deo ispod pelena Nivea SOS kremom i eventualno lice ako vidim da je malo suvlja koža (a mali ima povremeno ekcem na obrazu, pa mu taj deo mackam Linolom).

(odgovor članu jacagoga)
Direktna veza do poruke: 374
   RE: Da li kupate bebe svaki dan?
23.3.2013 15:02:41   
Sanja90
Mi smo leti kupali decu svaki dan,a zimi svaki 3.dan. Dok su bile bebe kupanje je bilo svakog dana bilo zima ili leto. Sad je to malo redje jer je hladno. Cula sam da patronozne ne preporucuju kupanje bebe svakog dana kao u fazonu nema potrebe, isusuje bebinu kozu bla bla bla. Ali kad ih kupas u odredjeno vreme stice se neka rutina i zna se posle kupanja ide se na spavanje(dok su bebe male). a posle kupanja mleko za telo za bebe,masaza i bebina koza nece biti suvauser posted image

_____________________________

Nije srecan onaj koji puno ima,vec je srecan onaj kome malo treba.

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Tata "podojio" bebu dok se mama op...
POROĐAJ ponekad ne prolazi kako žene planiraju.
Neverovatan trik: uspavajte bebu za jedan ...
video
Internetom kruži neobičan trik. Jedan tata, koji je na sve moguće načine pokušavao da uspava bebu, to je i uspeo sa veom...



image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Пелене.
пеперутка16

Када сте почели да одбијате своју бебу?

Click Here