Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 22.10.2012 11:24:10
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja moram da izvadim novi izvod iz knjige venčanih, jer su mi prošli put zadržali original u opštini A spisak koristim od pre tri godine, tako da ako nešto zafali doneće mi...
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 29.10.2012 11:39:00
|
|
|
|
jovicaa
|
evo mog spiska pa ako ima neko nesto da doda, slobodno za mene: 2 spavacice bade mantil papuce carape - sapun, kutija za sapun, pasta za zube, cetkica za zube, cetka za kosu, gumice, par multimam kompresa, octanisept, analgin 2 peskira 5 pakovanja ulozaka podmetaci za krevet asepsol toalet papir slusalice za telefon, punjac za telefon 2 tetra pelene jedna obicna kesa(za prljav ves i sl), mozda stavim i dve, da imam i za djubre beba: kod nas se nose samo pampers i vlazne maramice, spakovacu i jednu pavlovicevu(koja ce i meni dobro doci) od hrane : keks, voda, sok zanima me kakvu ste casu, solju ponele? i odustala sam od mrezastih gaca, posto sam upotrebila samo jedne i to kada sam izlazila....
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 29.10.2012 11:42:37
|
|
|
|
jance
|
imala sam jednu onu cvrstu plasticnu i 2-3 one bele mekane plasticne ako se dobro secam. ili sam htela da ponesem onu cvrstu plasticnu pa sam zaboravila i imala 2-3 one bele mekane. realno, te bele mekane su bas skrnava stvar u takvim situacijama, zacas se polome, nestabilne su u rukama...
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 29.10.2012 11:50:11
|
|
|
|
adulence
|
jedno pitanjce sta ce N i n i izvod iz maticne knjige vencanih,mislim jel treba nesto od tih papira ja sam niskusna pa sam se sada zbunila...
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 29.10.2012 12:29:54
|
|
|
|
Janncica
|
Adulence ne treba ti izvod bilo kakav koliko ja znam u porodilistu. Treba ti knjizica,licna karta i krvna grupa...Naravno i ono ostalo,poslednja krvna slika,brisevi itd... Ti izvodi trebaju kasnije da se prijavi dete,a ne u porodilistu. Jedino na vreme da izvadis,da ne moras kasnije sa bebom.
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 29.10.2012 12:47:47
|
|
|
|
adulence
|
mhm ja vidim nina ovde pisala pa se zbunila...hvalaaaa
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 29.10.2012 13:04:03
|
|
|
|
Anoniman
|
Nama traže na prijemu zdravstvenu knjižicu,LK mene i mm, izvod iz knjige venčanih, trudničku knjižicu, krvnu grupu i sve testove rađene tokom trudnoće. Verovatno zavisi od bolnice do bolnice
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 29.10.2012 14:14:45
|
|
|
|
jovicaa
|
kod nas: vencani list, licna karta, zdravstvena knjizica, kartica sa krvnom grupom. i jos pise gomila nekih analiza, ali meni je moj gin rekao da te analize ne treba da radim.. case zene, kakve ste case nosile?
< Poruku je uredio jovicaa -- 29.10.2012 14:15:07 >
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 29.10.2012 14:24:35
|
|
|
|
Snelle
|
Venčani list, lična karta mm??? Bože svašta, šta će im to?
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 29.10.2012 14:29:24
|
|
|
|
Anoniman
|
snelle, pretpostavljam da i u srbiji kao i ovde moraju u porodilistu da upisu bebe i trebaju im podaci roditelja. i ovde se nose licne karte, a umesto vencanog lista jedan papir o prezimenu deteta koji se potpisuje prilikom vencanja. oni upisuju bebu u svoje knjige i daju nam jedan papir koji nosimo u opstinu da prijavimo dete.
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 29.10.2012 14:32:29
|
|
|
|
Cindarella
|
Kako bre? Ovde traze krvnu grupu,reultate briseva,i mene.
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 29.10.2012 14:33:41
|
|
|
|
Snelle
|
Kseno, pa i ja živim u Srbiji, i meni to pri porođaju nisu tražili Samo moju LK, zdravstvenu knjižicu, dokument sa krvnom grupom i sve one standardne analize. Ali možda ima veze što sam se ja porodila u Beogradu, pa se može desiti da su oni umreženi sa opštinama, i na taj način imaju direktan pristup mojim podacima, naravno kompjuterski. Možda!
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 29.10.2012 14:36:44
|
|
|
|
Anoniman
|
mozda, ne znam ovde svakako traze, pogotovo taj papir o prezimenu (jer se roditelji obicno razlicito prezivaju, a i dete obicno ne dobija odmah ime)
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 29.10.2012 15:37:46
|
|
|
|
jovicaa
|
casa, plasticna ili staklena? pa da zbog prijavljivanja bebe se nosi vencani list... ali mi nosimo samo nasu licnu kartu
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 29.10.2012 15:42:06
|
|
|
|
Janncica
|
Jovice Muke tvoje sa casom...Ponesi plasticnu. onu jacu(ja ih imam u svim duginim bojama).One od tanke plastike su sra*e.
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 29.10.2012 15:48:46
|
|
|
|
Anoniman
|
Čvrsta plastična čaša Mi svu tu dokumentaciju moramo da predamo, plus još popunjavamo neka dokumenta pre otpusta-sto puta proveravaju ko je otac, u slučaju da neko nije baš siguran
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 29.10.2012 20:12:39
|
|
|
|
sneza24
|
Jovice plactičnu čvrstu čašu. Meni u Somboru nisu tražili izvod iz matične knjige venčanih samo zdravsvenu i trudničku knjižicu i one standardne analize.Čak ni ličnu kartu ne traže.
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 30.10.2012 9:04:01
|
|
|
|
jovicaa
|
svakako posle moras da odes u opstinu i prodjes citavu proceduru prijavljivanja deteta i sl tako da je to cista glupost sa vencanim listom i porodilistem.....
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 30.10.2012 9:08:59
|
|
|
|
Anoniman
|
Joviceeee, približio se dan D???
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 30.10.2012 9:12:34
|
|
|
|
jovicaa
|
IZVORNA PORUKA: Trt Milojka Joviceeee, približio se dan D??? priblizio se dan AAAA jeste, jeste.. pripremam se polako.. ali bih sve nekako da odlozim sto vise dan D
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 30.10.2012 9:14:44
|
|
|
|
Anoniman
|
Jel bata ili seka, ne znam ništa Sorry za off.
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 30.10.2012 9:18:02
|
|
|
|
jovicaa
|
IZVORNA PORUKA: Trt Milojka Jel bata ili seka, ne znam ništa Sorry za off. decak
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 30.10.2012 9:27:15
|
|
|
|
adulence
|
oket onda je misterija razresena sto se tice izvoda..odoh malo da prelistam ove spiskove i da polako pravim svoj...
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 13.11.2012 20:45:36
|
|
|
|
MASHKA
|
žene koliko ste komada pampersa nosile u porodilište? nešto ne mogu da se setim koliko sam prvi put nosila...
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 14.11.2012 9:08:55
|
|
|
|
Shishica
|
Najmanje pakovanje pampersa jedinice ili dvojke...
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Jelena S.: Moja porođajna pričaTermin 12.12., odem na pregled (nećeš ti skoro, hajde kući)... i tako svaki dan do petka 21.12. Probudim se ja, bolovi k...
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.