|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pitajte doktora na Ringeraji!
1.8.2017 16:15:53   
Ringerajin doktor

IZVORNA PORUKA: ljubi5

Pozdrav.
Pre 4meseca sam bila kod ginekologa. Dijagnoza PCO na oba jajnika. Receno mi je da imam ciste na oba jajnika, koje nisu alarmantne i da postoji mogucnost da mi ponekad izostane ovulacija, desni jajnik blago uvecan 40x30, levi 30x25. Papa nalaz uredan. Rekao mi je da smatra da necu imati nikakvih problema sa zacecem. I dalje se nista ne desava po tom pitanju, zanima me da li savetujete da pocnem sa nekim pretragama (nalazi hormona...) ili da jos izvesno vreme sacekam? Takodje, nije mi jasno da li imam sindrom policisticnih jajnika ili ne. Zadnjih nekoliko ciklusa su oko 40 - 50 dana. Merim bazalnu temperaturu, rast temperature se desi oko 30og dana ciklusa. Ponekad pomislim da je ginekoloski pregled povrsno uradjen, ali valjda doktor zna bolje svoj posao. :-) Hvala na odgovoru.


Potrebno je da uradite hormone FSH, LH, prolaktin, TSH, estradiol, testosteron, progesteron 2-3.dana ciklusa i OGTT. Tek onda se može postaviti dijagnoza sindroma, a ne samo na osnovu ultrazvučnog pregleda jajnika.

dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine

(odgovor članu ljubi5)
Direktna veza do poruke: 1201
   RE: Pitajte doktora na Ringeraji!
1.8.2017 16:16:37   
Ringerajin doktor

IZVORNA PORUKA: cestica

Zdravo!

Na kraju sam 6. meseca, a krajem 3. mi je dijagnostifikona trombofilija MTHFR, heterozigot, 2 mutacije. Od tada primam fraxiparin 0.3 ml, aspirin 100 mg i 2x dnevno folnu 5 mikrograma. Dva hematologa kod kojih sam bila na pregledu imala su oprecno misljenje o tome da li mi je potrebna uopste terapija, ali sam odlucila da nastavim, iako me sve vreme mucilo to sto primam aspirin, za koji shvatam da moze da izazove ostecenja kod ploda. Pre neoliko dana na testu krvi se pokazalo da su mi trombociti ispod granice (nije strasno, 150), i takodje sam pocela da imam smetnje prilikom uzimanja fraxiparina (veci otoci i modrice, krvarenje iz uboda). Od tada sam na svoju ruku prestala da uzimam aspirin, i bolje je (vrv i zbog nesto nize temperature), i pokusavam da dodjem do nekog pouzdanog hematologa. Ginekolog smatra da treba da nastavim sa svom terapijom, to je njen stav od pocetka za sve.

Imate li neku preporuku/savet? Smem li da stopiram na neko vreme aspirin?

Hvala!


Vi imate gensku varijantu, a ne trombofiliju. Istovremena primena heparina i aspirina može da smanji broj trombocita i ako se to desi savetuje se obustaviti aspirin sem ukoliko hematolog ne odluči drugačije. Inače aspirin se sme koristiti tokom trudnoće bez posledica po plod.

dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine

(odgovor članu cestica)
Direktna veza do poruke: 1202
   RE: Pitajte doktora na Ringeraji!
1.8.2017 16:17:18   
Ringerajin doktor

IZVORNA PORUKA: rita13

Postovana doktorice,
Zbog uzimanja q pina (antipsihotika) povecan mi je prolaktin na 1818 i ne mogu ostati trudna. Psihijatrica mi je dala minimalnu dozu koju cu morati piti najvjerojatnije cijeli zivot kako mi se smetnje ne bi javile ponovno. Ja sada potpuno normalno funkcioniram. Zavrsila sam magisterij radim imam muza ali nikako dobit bebu. Koji je Vas savjet kako smanjit prolaktin


Savetujem da uradite pregled hipofize magnetnom rezonancom. Može se primeniti bromokripitin i obavezno uradite OGTT sa 75g glukoze i merenjem glikemija i insulinemija u 0.30.60. i 120.min testa.

dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine

(odgovor članu rita13)
Direktna veza do poruke: 1203
   RE: Pitajte doktora na Ringeraji!
1.8.2017 16:18:30   
Ringerajin doktor

IZVORNA PORUKA: biljanb

postovana dr Jelena . Ponovila sam cross match analizu
cross match sa nativnim serumom T linfocitima rezultat +22C pozitivan
cross match neutralisan sa DTT i Tlinfocitima rezultat +22C pozitivan
misljenje testom komplement zavisne citotoksicnosti CDC u ispitanom serumu su prisutna donor specificna anti tela IgM i IgG klase reaktivna sa T linfocitima
indirektni coombs-ov test ID rezultat NEGATIVAN
hvala na odgovoru......


Konsultujte se sa transfuziologom i sa imunologom.

dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine

(odgovor članu biljanb)
Direktna veza do poruke: 1204
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
1.8.2017 16:19:22   
Ringerajin doktor

IZVORNA PORUKA: JovanaJovanovic

Postovana Doktorka, pre dva meseca radila sam hormone i tumor markere( zbog problema sa kozom) i svi rezultati su mi bili u redu sem TSH 35.432 I ANTI TPO - 1200. Dermatolog me je poslao dalje i bila sam kod endokrinologa ,uradio mi ultrazvuk stitne zlezde , ultrazvuk u redu, po
rezultatima krvi, konstatovao mi je imam hipotireozu i prepisao Euthyrox 50 1x1.(inace moram da naglasim da nikakav simptom nisam imala vezano za usporen rad stitne zlezde, kao sto rekoh dermatolog je predlozio da radim hormone jer imam sebaroicno-masnu kozu i 30 godina). Ja sam inace fizicki aktivna i uvek u formi,.i odlucim da zbog " usporenosti organizma " budem jos aktivnija i pocnem da vezbam po sat ipo dnevno(samo trcanje 30 min.+vezbe). Moram da naglasim da na svoju ruku nisam htela da pijem lekove , vec sam pokusala sportom da nadomestim "uspiren rad stitne zlezde". I pre par dana radim opet TSH 0,013, ANTI TPO - 214.
Ono sto me interesuje da li , je sport usticao sada na ubrzan rad stitne zlezde ili nije? Kako su mi se smanjila anti tela? Inace uvece sam odradila svoj trening, a ujutru vadila krv, sestra mi je rekla da se to ne preporucuje. Zelela bih da cujem Vase misljenje na temu svega. Unapred zahvalna


Vi imate autoimuno zapaljenje štitne žlezde ili Hashimoto tireoiditis koji može da doprinese vrlo lakoj promeni nivoa TSH. Primena supstitucione terapije dokazano smanjuje titar antitela. Sport ima + efekat, ali ne dominantno. U ovoj fazi ne mora da znači da imate ubrzan rad štitne žlezde već citolizu (razgradnju ćelija i „curenje“ hormona u cirkulaciju što doprinosi padu TSH). Promene niova hormona se prate u skladu sa kliničkom slikom tj. Vašim tegobama.

dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine

(odgovor članu JovanaJovanovic)
Direktna veza do poruke: 1205
   RE: Pitajte doktora na Ringeraji!
1.8.2017 16:20:48   
Ringerajin doktor

IZVORNA PORUKA: Tužić

Poštovanje,
Radi se o trudnoći, tj pokušaju da zatrudni (pišem o lepšoj mi polovini..user posted image )
(Imala polip, ima policistične...(imala je i drugarica pa sada ima troje dece user posted image user posted image , da li je to sreća ili je normalno)), kako god u aprilu je imala intervenciju(polip je u pitanju), odmah posle toga je "dobila"("uredna"), sledeća posle 26 dana("uredna"), zatim smo se ponadali da je ostala u drugom stanju(naredna je kasnila par dana), uradila kućni test, negativan, otišla kod ginekologa pošto je već imala zakazano, rekao je da nema ništa(i izbacio maltene)), zatim je, počevši od sutradan, imala braonkast iscedak 2-3 dana (nismo tome davali neki veći značaj, dok juče tek, posle više od mesec dana, nisam pročitao da je moguće da je to spontani bio...user posted image ) zatim je posle tih 2-3 dana dobila("uredna")... 12-og(kasni 6 dana) uradila kućni / negativan, 18-og(kasni 12 dana) uradila kućni / negativanuser posted image , doktor kod koga treba da ide sledeće nedelje opet user posted image , zna da pokušava maltene godinu dana, i nije joj preporučio ni folnu kiselinu, daleko bilo neki koristan savet da joj da, (što nam je malo čudno obzirom da je prethodno svaki odlazak pitao da li planira trudnoću i šta čeka (ima preko 25 godina), te smo se nadali blago nama imaćemo super podršku, ali...)
Pitanje za Dr. bi bilo da li je taj braon iscedak stvarno značio spontani, ako jeste šta sad, ako nije, šta sad, kako dalje, ima li nade..?
Pitanje za sve ringerajovce, preporučite nekog ginekologa (državnog po mogućstvu, može i privatan ako imate dobra iskustva) a koji je iskusan po pitanju polipa i policističnih jajnika...
Hvala unapred!! user posted image


Braon iscedak uopšte ne mora da znači spontani. Da bi ste dokazali trudnoću potreban je nalaz povišenog hormona bHCG u krvi. Potrebno je da supruga uradi hormone 2.ili 3.dana ciklusa (FSH, LH, TSH, prolaktin, E2, progesteron, testosteron) i OGTT. Ako ima polip obavezno je uklanjanje jer on može biti prepreka za trudnoću.

dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine

(odgovor članu Tužić)
Direktna veza do poruke: 1206
   RE: Pitajte doktora na Ringeraji!
1.8.2017 16:21:22   
Ringerajin doktor

IZVORNA PORUKA: Dragica Draga

Postovanje,

16.nedelja trudnoce, zadrzali su me na patologiji zbog konstantnog povracanja i dojareje... sve se smirilo za 2 dana, ali su me opet zadrzali jer je crp bio 31,5... sledeci dan je crp bio 20. Rekose da je i to visoko, ali su me otpustili kuci.

Zanima me sta tacno znaci crp? Zbog cega je povisen toliko? Sta mogu da uradim da ga smanjim?


Povišen CRP je znak infekcije (virusne ili bakterijske), smanjuje se kad se izleči infekcija.

dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine

(odgovor članu Dragica Draga)
Direktna veza do poruke: 1207
   RE: Pitajte doktora na Ringeraji!
1.8.2017 16:21:58   
Ringerajin doktor

IZVORNA PORUKA: vocicana RR

Postovna dr, imm pitanje iako postoji tema, zelim i Vase misljenje.
Na letovanju ocekujem ciklus, kako racunam ako se odrzi ovako na 23 dana, na sred letovanja cekrenuti. Nosim intrauterini ulozak, od novembraprosle godine. Kakvoje Vase misljenje o Primoluth Nor tabletama, kako bi bilo da ih pijem, uzkonsultaciju ginekologa ilimozda bolje kontraceptivne pilule pa da pijem kutiju za kutijom bez pauze,ne bi li preskocila ciklus? Unapred hvala.
Pila sam kontracepciju pre dve i po godine, 7 meseci, nisam imala nikakvih problema, ali ovo sada me bas nervira od same pomisli, pa da vidim sta mi je ciniti, jer cemo duze biti odsutni.


Sve u dogovoru sa svojim ginekologom, koji Vam je plasirao IU uložak (sprirala sa ili bez hormona?).

dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 1208
   RE: Pitajte doktora na Ringeraji!
5.8.2017 22:31:11   
lejdi_l
Dobar dan, imam 21 godinu. interesuje me vase misljenje za moj hormonski status, inace imam neredovne menstruacije. Imala sam i jednu trudnocu koja se zavrsila sa missed up-om u januaru i od tada ne ostajem u drugom stanju.


ESTRADIOL 92.7
PROGESTERON 4.6
TESTODSTERON 3.0

ANDROSTENEDION 3.4
17-OHPROGESTERON 6.0
DHEA-S 11.7
SHBG 26.6

INSULIN ;
0' 20
30' 89
60' 64
120' 141
180' 75

OGTT;
0' 4.9
30' 10.3
60' 10.7
120' 8.7
180' 6.5

user posted image

(odgovor članu srculence 84)
Direktna veza do poruke: 1209
   RE: Pitajte doktora na Ringeraji!
7.8.2017 20:58:35   
mkaomakijato
Poštovana doktorka,

Zbog misseda u 11. nedelji, i prethodno prisutnog hematoma u materici, savetovano mi je da proverim trombofilije.

Od svih nalaza, kako stečenih, tako i naslednih trombofilija, pozitivna sam samo kao MTHFR heterozigot i PAI 5g/5g.

Da li smatrate da treba dati terapiju u trudnoći u situaciji kao što je moja?

Da li su povišena Antitela prema Glijadinu u nekoj sprezi sa trudnoćom?


Puno Vam hvala na odgovoru.

(odgovor članu Ringerajin doktor)
Direktna veza do poruke: 1210
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
9.8.2017 23:42:43   
JovanaJovanovic
Uvažena dr Jelena, iskreno Vam hvala na odgovoru.

(odgovor članu Ringerajin doktor)
Direktna veza do poruke: 1211
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
23.8.2017 16:16:26   
Veseli djavolko
Postovana
interesuje me da li (posto sam odstranila tokom trudnoce desni jajnik pre deset godina) jajnik funkcionise svaki mesec ili preskace po jedan? user posted image

(odgovor članu JovanaJovanovic)
Direktna veza do poruke: 1212
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
28.8.2017 14:52:27   
ivannna
Postovana dr,
zamolila bih vas da mi protumacite rezultate hormona 2.dana ciklusa

FSH 5,01; folikular.faza 3,5-12,5
LH 6,75; 2,4-12,6
ESTRADIOL 27,6; 25-195
PROLAKTIN 171,3 ; 102-496

prvi put mi se desava da mi je LH >FSH,
u februaru su mi bili fsh 4,89; lh 4,56 , u maju radjena vto iz zamrznutih embriona a u junu iui,kada je ciklus dosao posle 40 dana a i sledeci mesec isto posle 40dana

primetila sam da su mi se i prosle god isto posle vracanja zamrznutih embriona ciklusi produzili na 48,43,35 i na kraju najzad 28

vec vise od godinu dana pijem glukofaz xr 2x750,zbog sy pco i izbacila sam slatkise,
Da li je potrebno jos nesto da korigujem u ishrani ili od terapije?
Da li je normalno da se ciklusi ovako produze nakon postupka vto i iui ?

hvala puno
pozdrav

< Poruku je uredio ivannna -- 28.8.2017 14:56:32 >

(odgovor članu Veseli djavolko)
Direktna veza do poruke: 1213
   RE: Pitajte doktora na Ringeraji!
29.8.2017 18:17:49   
SEPTEMBAR
Postovani,

Imam 29 godina,i vec godinu dana radimo na trudnoci suprug i ja,ali bezuspesno.
Pored brojnih analzila,bila bih Vam zahvalna da mi konkretno kazete nesto u vezi mojih hormona? Da li je sve u redu i ako nije na sta da se obrati paznja? Radjeni su 3.dana ciklusa,inace su redovni na 28,29 dana.
Ultrazvuk i sve do sada ostalo u redu.

TSH. 1.443. 0.350-4.940 mlU/L
TT3. 1.94. 0.89-2.44
TT4. 107.70. 62.67-150.83
Prolaktin 440.53. 70.8-566.5 PRE M.
58.1-416.4 POSLE M ???
Fsh. 8.62. 3.03-8.08 FF. ???
2.55-16.69 S.C
1.38-5.47 L.F
26.72-133.41 P.M
Testosteron. 1.19. 0.25-2.75 Pre m
0.30 -1.28 Post m

Estradiol. 370.00. 99-448 FF
349-1590 s.c
180-1068 L.F
73-147 P.M

Progesteron. 1.76. 0.99-4.83 FF
16.41-59.02 L.F
0.25-2.48 P.M
15.04-161.35 l Tr.
61.72-144.05 ll Tr.


LH. 5.55. 2.12-10.89 F.F
19.18-103.03 S.C
1.20-12.86. L.F
10.87-58.64 P.M

Brine me da li postoji disbalans izmedju nekog hormona,iako su skoro svi u referntnim vrednostima? Sem malo povecanog Prolaktina posle menstr. I FSH u FF.

Veliko hvala unapred.

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 1214
   RE: Pitajte doktora na Ringeraji!
30.8.2017 20:02:00   
SEPTEMBAR
Postovani,
Da li su rezultati OGTT testa sa insulinom podjednako merodavni ako se radi na 60 i 120 min kao i kada se radi na 30,60,90 i 120 min?
Radim na trudnoci vec godinu dana,pa je ovo samo jos jedan od testova.
Hvala unapred.

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 1215
   RE: Pitajte doktora na Ringeraji!
4.9.2017 20:37:23   
marketing RR
Pitanje korisnice:

Trudna sam 33ned, vto, 41 god
Pijem glykofaz xr 750 posle rucka i vecere po nalogu ginekologa, moj endokr.ovde je rekao da mi to ne treba.Imam pitanje kada ga ukidam pre porodjaja ili cim se porodim ili kako , cula sam da ne sme da se pije ako se doji.Misljenja mojih dr.su oprecna.

Pre uvodjenja terapije sa 75 gr glukoze pocetna glukoza 4.6, u 30min 8 , 60 8, 90 6.4,120 5.4.insulin u istoj minutazi 4.8,58.3, 112, 81,65
Uvedeno uz veceru glukofaz xr 750
Kontrola nakon 3meseca pod terapijom isto sa 75 gr.glukoze glukoza 0 5.3, 60 10.1 ,120 6.4.Insulin u istim minutazama 11.5, 122.6, 38.6.
Uvedeno 2glukofaza xr 750 uz konsult.ginekologa i endikrinologa
Uradjena vto.pijem celu trudnocu istu dozu.Glukoza ok, insulin mi nistu trazili da proveravam.Osmi sam mesec pa me kao sto sam navela zanima ukidanje.

Hvala

(odgovor članu SEPTEMBAR)
Direktna veza do poruke: 1216
   RE: Pitajte doktora na Ringeraji!
4.9.2017 22:08:15   
Ringerajin doktor

IZVORNA PORUKA: SEPTEMBAR

Postovani,
Da li su rezultati OGTT testa sa insulinom podjednako merodavni ako se radi na 60 i 120 min kao i kada se radi na 30,60,90 i 120 min?
Radim na trudnoci vec godinu dana,pa je ovo samo jos jedan od testova.
Hvala unapred.


Merodavni su ako se određuju u 0.30.60. i 120.min (naravno da može i u 90.min).

dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine

(odgovor članu SEPTEMBAR)
Direktna veza do poruke: 1217
   RE: Pitajte doktora na Ringeraji!
4.9.2017 22:09:31   
Ringerajin doktor

IZVORNA PORUKA: marketing RR

Pitanje korisnice:

Trudna sam 33ned, vto, 41 god
Pijem glykofaz xr 750 posle rucka i vecere po nalogu ginekologa, moj endokr.ovde je rekao da mi to ne treba.Imam pitanje kada ga ukidam pre porodjaja ili cim se porodim ili kako , cula sam da ne sme da se pije ako se doji.Misljenja mojih dr.su oprecna.

Pre uvodjenja terapije sa 75 gr glukoze pocetna glukoza 4.6, u 30min 8 , 60 8, 90 6.4,120 5.4.insulin u istoj minutazi 4.8,58.3, 112, 81,65
Uvedeno uz veceru glukofaz xr 750
Kontrola nakon 3meseca pod terapijom isto sa 75 gr.glukoze glukoza 0 5.3, 60 10.1 ,120 6.4.Insulin u istim minutazama 11.5, 122.6, 38.6.
Uvedeno 2glukofaza xr 750 uz konsult.ginekologa i endikrinologa
Uradjena vto.pijem celu trudnocu istu dozu.Glukoza ok, insulin mi nistu trazili da proveravam.Osmi sam mesec pa me kao sto sam navela zanima ukidanje.

Hvala


POŠTOVANA SMANJITE GLUCOPHAGE XR TBL A 750MG UZ VEČERU I UZIMAJTE DO POROĐAJA.

dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine

(odgovor članu marketing RR)
Direktna veza do poruke: 1218
   RE: Pitajte doktora na Ringeraji!
4.9.2017 22:20:14   
Ringerajin doktor

IZVORNA PORUKA: lejdi_l

Dobar dan, imam 21 godinu. interesuje me vase misljenje za moj hormonski status, inace imam neredovne menstruacije. Imala sam i jednu trudnocu koja se zavrsila sa missed up-om u januaru i od tada ne ostajem u drugom stanju.


ESTRADIOL 92.7
PROGESTERON 4.6
TESTODSTERON 3.0

ANDROSTENEDION 3.4
17-OHPROGESTERON 6.0
DHEA-S 11.7
SHBG 26.6

INSULIN ;
0' 20
30' 89
60' 64
120' 141
180' 75

OGTT;
0' 4.9
30' 10.3
60' 10.7
120' 8.7
180' 6.5

user posted image



Imate poremećaj glikoregulacije koji se zove intolerancija glukoze i potrebni su fizička aktivnost, dijeta i lek metformin.

dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine

(odgovor članu lejdi_l)
Direktna veza do poruke: 1219
   RE: Pitajte doktora na Ringeraji!
4.9.2017 22:21:44   
Ringerajin doktor

IZVORNA PORUKA: mkaomakijato

Poštovana doktorka,

Zbog misseda u 11. nedelji, i prethodno prisutnog hematoma u materici, savetovano mi je da proverim trombofilije.

Od svih nalaza, kako stečenih, tako i naslednih trombofilija, pozitivna sam samo kao MTHFR heterozigot i PAI 5g/5g.

Da li smatrate da treba dati terapiju u trudnoći u situaciji kao što je moja?

Da li su povišena Antitela prema Glijadinu u nekoj sprezi sa trudnoćom?


Puno Vam hvala na odgovoru.


Nalaz 5G/5G PAI1 je normalan. Heterozigotna mutacija u genu za MTHFR nije trombofilija i nije potrebna terapija.
Ukoliko imate povišena antiglijadinska at, potrebno je da uradite i specifičnija at- transglutaminska at. Ukoliko su povišena, znači da imate celijakiju koja može biti povezana sa spontanim pobačajima.
Neophodno je lečenje celijakije.

dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine


(odgovor članu mkaomakijato)
Direktna veza do poruke: 1220
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
4.9.2017 22:22:23   
Ringerajin doktor

IZVORNA PORUKA: Veseli djavolko

Postovana
interesuje me da li (posto sam odstranila tokom trudnoce desni jajnik pre deset godina) jajnik funkcionise svaki mesec ili preskace po jedan? user posted image


Procena da li imate redovnu ovulaciju se vrši na osnovu hormona i UZ pregleda.

dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine

(odgovor članu Veseli djavolko)
Direktna veza do poruke: 1221
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
4.9.2017 22:24:02   
Ringerajin doktor

IZVORNA PORUKA: ivannna

Postovana dr,
zamolila bih vas da mi protumacite rezultate hormona 2.dana ciklusa

FSH 5,01; folikular.faza 3,5-12,5
LH 6,75; 2,4-12,6
ESTRADIOL 27,6; 25-195
PROLAKTIN 171,3 ; 102-496

prvi put mi se desava da mi je LH >FSH,
u februaru su mi bili fsh 4,89; lh 4,56 , u maju radjena vto iz zamrznutih embriona a u junu iui,kada je ciklus dosao posle 40 dana a i sledeci mesec isto posle 40dana

primetila sam da su mi se i prosle god isto posle vracanja zamrznutih embriona ciklusi produzili na 48,43,35 i na kraju najzad 28

vec vise od godinu dana pijem glukofaz xr 2x750,zbog sy pco i izbacila sam slatkise,
Da li je potrebno jos nesto da korigujem u ishrani ili od terapije?
Da li je normalno da se ciklusi ovako produze nakon postupka vto i iui ?

hvala puno
pozdrav


Vi imate policistične jajnike. Obavezno korigujte ishranu i uvedite redovnu fizičku aktivnost. Proverite TSH. Nije neobično da se produži jedan ciklus posle IUI ili VTO.

dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine

(odgovor članu ivannna)
Direktna veza do poruke: 1222
   RE: Pitajte doktora na Ringeraji!
4.9.2017 22:24:50   
Ringerajin doktor
IZVORNA PORUKA: SEPTEMBAR

Postovani,

Imam 29 godina,i vec godinu dana radimo na trudnoci suprug i ja,ali bezuspesno.
Pored brojnih analzila,bila bih Vam zahvalna da mi konkretno kazete nesto u vezi mojih hormona? Da li je sve u redu i ako nije na sta da se obrati paznja? Radjeni su 3.dana ciklusa,inace su redovni na 28,29 dana.
Ultrazvuk i sve do sada ostalo u redu.

TSH. 1.443. 0.350-4.940 mlU/L
TT3. 1.94. 0.89-2.44
TT4. 107.70. 62.67-150.83
Prolaktin 440.53. 70.8-566.5 PRE M.
58.1-416.4 POSLE M ???
Fsh. 8.62. 3.03-8.08 FF. ???
2.55-16.69 S.C
1.38-5.47 L.F
26.72-133.41 P.M
Testosteron. 1.19. 0.25-2.75 Pre m
0.30 -1.28 Post m

Estradiol. 370.00. 99-448 FF
349-1590 s.c
180-1068 L.F
73-147 P.M

Progesteron. 1.76. 0.99-4.83 FF
16.41-59.02 L.F
0.25-2.48 P.M
15.04-161.35 l Tr.
61.72-144.05 ll Tr.


LH. 5.55. 2.12-10.89 F.F
19.18-103.03 S.C
1.20-12.86. L.F
10.87-58.64 P.M

Brine me da li postoji disbalans izmedju nekog hormona,iako su skoro svi u referntnim vrednostima? Sem malo povecanog Prolaktina posle menstr. I FSH u FF.

Veliko hvala unapred.


Imate uredne hormone. Neka suprug proveri spermogram, a Vi uradite AMH, UZ procenu ovarijalne rezerve 2.ili 3.dana MC i OGTT.

Dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine
Specijalistička ordinacija iz oblasti interne medicine "Teamed" Cvijićeva 5 /II, br. tel:069/425-701-1

< Poruku je uredio dunja RR -- 8.9.2017 21:16:26 >

(odgovor članu SEPTEMBAR)
Direktna veza do poruke: 1223
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
5.9.2017 10:49:22   
ivannna

IZVORNA PORUKA: Ringerajin doktor


IZVORNA PORUKA: ivannna

Postovana dr,
zamolila bih vas da mi protumacite rezultate hormona 2.dana ciklusa

FSH 5,01; folikular.faza 3,5-12,5
LH 6,75; 2,4-12,6
ESTRADIOL 27,6; 25-195
PROLAKTIN 171,3 ; 102-496

prvi put mi se desava da mi je LH >FSH,
u februaru su mi bili fsh 4,89; lh 4,56 , u maju radjena vto iz zamrznutih embriona a u junu iui,kada je ciklus dosao posle 40 dana a i sledeci mesec isto posle 40dana

primetila sam da su mi se i prosle god isto posle vracanja zamrznutih embriona ciklusi produzili na 48,43,35 i na kraju najzad 28

vec vise od godinu dana pijem glukofaz xr 2x750,zbog sy pco i izbacila sam slatkise,
Da li je potrebno jos nesto da korigujem u ishrani ili od terapije?
Da li je normalno da se ciklusi ovako produze nakon postupka vto i iui ?

hvala puno
pozdrav


Vi imate policistične jajnike. Obavezno korigujte ishranu i uvedite redovnu fizičku aktivnost. Proverite TSH. Nije neobično da se produži jedan ciklus posle IUI ili VTO.

dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine



hvala puno na odgovoru!
tsh-2,360 (0,400-4,000)
pored slatkisa sta jos treba da iskljucim iz ishrane?

(odgovor članu Ringerajin doktor)
Direktna veza do poruke: 1224
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
8.9.2017 21:49:55   
Marina1990
Molim doktroku Jelenu za pomoc treba mi vas pomoc.
Aprila ove godine imala sam missed ad u 11.nedelji. Nakon odradjenih analiza utvrdjena mi je trombofilija (Pai 1 i MTFH). Hematolog i ginekog mi preporucili folnu 2×5 mg i kada ostanem trudna aspirin 100 i u 6.nedelji da uradim d-dimer i ako treba da mi ukljuci fraksiparin.
Pazili smo se 3 ciklusa da ne ostanem trudna.
Pre 3 dana saznajem da je beta pozitivna, javljam se lekaru i odmah krecem aspirin.Nakon 48h beta se duplira. Medjutim istog dana preko noci, prokrvarim i izgubim svog bebca, po drugi put, odradje kiretaza.
Molim vas pomozite mi, gde sam pogresila? Jesam li zakasnila sa fraksiparinom?
Inace sam odradila sve hormone, sve ok. Sem insulina, pa mi je pre dve god ukljucena terapija glukofaz 2x500mg, secer takodje ok.
Ocajna sam.

(odgovor članu ivannna)
Direktna veza do poruke: 1225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
Ringerajina tabela za praćenje plodnih dana
Želite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...



image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here