|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
21.6.2012 17:36:45   
Verus
Macaki: proci ce videces, spavace ona sama. Odlicno je sto u kreveticu: Helena je bila u svom od nekih 6 meseci i 100 puta sam ustajala na noc da odem kod nje, sto da sisa, sto da je utesim. I bilo mi je u to vreme tesko i muka od svega, ali proslo je...Oli jedino nije u kreveticu zbog tog povracanja, jer bih onda morala da ga podizem dojim, pa uspavljujem, a on se JAKO lako budi...Bila bih budna negde od 3 sata nocu pa na dalje, a nema sanse da to mogu jer vec od sedam radim, pa idem linijom manjeg otpora: beba kod mene u krevetu....On se vec odize da puzi, tako da me jedino brine da ne padne sa kreveta...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 151
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
21.6.2012 17:39:48   
MicinaMama
ispucam po guzi i spava kao bebauser posted image (salim se)...
Kod mene to obicno ide ovako: Milice spavaj,de mica pava,mico spavaj,miliceeeeee!!!!!!!user posted image
A ona samo kaze kratko i jasno : No!

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 152
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
21.6.2012 23:15:42   
madre
zadnjih 15ak dana dok se uspavljuje moraju i mama i tata da budu u sobi inace nastaje drekauser posted image

_____________________________

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu MicinaMama)
Direktna veza do poruke: 153
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
21.6.2012 23:18:01   
IVA 11
Do prvog rodjendana sam u kreveticu, bez uspavljivanja, zaspao bi odmah...A sad se uspavljuje ljuljanjem u kolica i prebacivanjem u krevet, srecom zaspi brzo user posted image

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 154
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
21.6.2012 23:22:49   
Snelle
Legnemo zajedno i onda pričamo priču, o kome drugom nego Pepi prasetu user posted image

_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu IVA 11)
Direktna veza do poruke: 155
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
22.6.2012 0:19:30   
Anoniman
lanica user posted image
jedva cekam kada cemo i mi citati pricice za laku noc. za sada pevam. user posted image

verus, pitala sam koliko je njeno dete imalo jer K cim se probudi skoci na noge i onda drma krevetac i kuka da neko dodje. ja ne bih smela da je ostavljam dugo da to radi. a na stranu da ne mogu da trpim da dugo place. jos ona kad pocne da place ne moze lako da se zaustavi.
meni je nekako veci problem dnevno uspavljivanje jer moram da budem tu u vreme kada ona spava i da je iskljucivo ja uspavljujem. ne mogu da je ostavim na duze ni sa kim u vreme kada treba da spava. jedino da krenemo zajedno kolicima, pa da ona spava usput.
uvece mi je ok da se ovako uspavljuje. jedino sto je pomerila vreme spavanja, pa dok je uspavam.. onda me tek ceka posao. uglavnom pre ponoci nikako da zavrsim sve.
inace, preko dana to izgleda ovako.. sisa, ja cekam da se uspava sisajuci, pa se onda iskradem. nekada mi ne da da odmah odem, kad provali trazi ponovo i tako vise puta.. e, ako tada lepo zaspi i nista je ne probudi onda sam na konju. a ako je slucajno posle nekog vremena nesto probudi trazi sisu, drugacije nece da zaspi. ako se tada zeznem pa joj dam, koristice me kao lazu sve do kraja njenog spavanja. tako sam se zeznula par puta i vise ne! jer ona tada i ne moze lepo da se uspava, nego samo dremka, a mene koristi kao lazu. user posted image
ksenija preko dana spava u nasem krevetu, ili ja spavam tada sa njom ili je zagradim nekako, pa je obilazim svaki cas. od pre mesec i po dana sam je prebacila da nocu spava u svom kreveticu. i ona je spavala sa nama, jer je meni bilo lakse. to sam uradila tek kada je pocela da spava celu noc, sa nekih 8 i po meseci. kada se beba budi da sisa nocu mnogo je lakse majci da spavaju u istom krevetu. treba i mame malo da se naspavaju, pa imamo i mi dusu. user posted image

< Poruku je uredio Macaki -- 22.6.2012 0:22:47 >

(odgovor članu Snelle)
  Direktna veza do poruke: 156
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
22.6.2012 5:32:12   
Verus
Joj i mene oli koristi kao cuclu..Helena je bila pesma u poredjenju sa njim-ja bih je dojila, kad zaspi nezno joj stavim cuclu u usta i ostavim u kreveticu. Mada, kazem ti budila se cesto i to dosta dugo...Uf tad sam umirala od muke a sad kada se setim deluje mi da nije bilo tako strasno. Odlucila sam da pokusam da Olija stavljam ponekad u krevetic, da se bar malo navikne. Cesto se budi jer vidi da nisam uz njega, a ako i ja spavam sa njim danju, mogao bi i po tri sata da odvali, inace nekih 45 minuta...Razmazenko jedanuser posted image Naravno ne mogu da spavam uz njega danju: tu je Helena i druge obaveze...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 157
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
22.6.2012 7:17:46   
Anoniman
Mi smo već neko vreme samostalni. Uveče napravim mleko, stavim je u kolica ili stolicu i ostavim je na miru, kad zaspi prenesem u krevet. Preko dana isto samo pije vodu umesto mleka. Kad joj se spava ne podnosi da je iko mulja po rukama.

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 158
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
22.6.2012 8:22:10   
Anck Su Nmaun

IZVORNA PORUKA: Snelle

Legnemo zajedno i onda pričamo priču, o kome drugom nego Pepi prasetu user posted image

O boze pepa mi i iz frizidera vise izlazi user posted image

Ni sinoc nije bilo problema, eto naucila je. Ali kontam da je sad bolja jer vidi da je i seka sa njom u sobi.Ranije kad su bile u odvojenim sobama nije htela!

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 159
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
22.6.2012 9:32:19   
Sanjica26 RR
Sama zaspi bez da je neko animira. Osim kad ima muke sa zubicima onda je mazim kroz resetke i pevam.

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 160
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
22.6.2012 15:00:05   
Anoniman
joj, osim sto je postala mnogo kenjkava (ne znam da li je do zuba, jer ako je drzis i igras se s njom onda je OK, ne place) u poslednje vreme tesko i zaspi. a kad pomislim da jos od kad je napunila dva meseca nisam morala ni da je uspavljujem ni bilo sta, samo je spustim u krevetac i ona sama zaspi. nek me neko utesi i kaze da je to do zuba i da ce ponovo postati moje dobro dete. user posted image

(odgovor članu Sanjica26 RR)
  Direktna veza do poruke: 161
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
14.10.2012 15:53:47   
smeskicTB
moji decaci se sami uspavljuju.
sa Androm smo imali problem kada je dosao drugi put kuci, posle operacije. i tada smo pokusali da promenimo metod nevenke l. ali je on plakao sat vremena neprekidno, pa smo ublazenu varijantu primenili-dolazili povremeno i pmazili ga. on se sada uspavljuje tako sto stavi pelenicu preko glave, ljuljuska se i to je to. bilo gde da smo tako radi.

Sergi se sam uspavljivao, ali ga je faza kada smo Andru ucili da se uspavljuje pokloila i sa prvim nervozama zbog zubica i onda ga je mm poceo uspavljivati u lezaljci..ja sam trazila da se to promeni i da se dete vrati u krevetac..njemu treba vise vremena-zna i po pola sata da se okrece po krevecu, nekada se i zaplace, ali tako zaspi.

ima skoro mesec dana da su nocno spavanje poremetili-probude se naspavani..ignorisemo ih i zaspe opet..nekada ne zaspu vec probude jedno drugo..ali valjda ce ta faza proci!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 162
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
15.10.2012 10:52:10   
cockic
evo od kad sam uvela Leni sama da se uspava bez nosenja tako i radi.nocu kad je spustim cak i ne place a danju place nekih par minuta i uspava se.nocas je vezala celu noc bez budjenjauser posted image ja sam zadovoljna s obzirom da sina od dve i po godine neko mora da legne pored njega da se uspava bas mi ovo sa Lenom deluje fenomenalno.

(odgovor članu smeskicTB)
Direktna veza do poruke: 163
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
4.11.2012 13:47:56   
Figaro88
Uvece sama zaspi,a preko dana ponekad sama.a ponekad ja legnem pored nje i citam joj bajku,uvek zaspi negde pred kraj...

_____________________________

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 164
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
4.11.2012 14:00:37   
branki*
od pre 3-4 meseca vrlo jednostavno-stavim ga u krevetac,dam mu cuclu,flasicu sa mlekom,pomazim ga po glavi i odlucnim glasom kazem-spavanje,sad boza spava...i izadjem iz sobe.uspava se sam.ranije sam ga nosila,pa se jedno vreme vrteo izmedju mm i mene,a od sad ovako.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Figaro88)
Direktna veza do poruke: 165
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
30.12.2012 13:55:22   
jelenica011
stavim ga pored sebe u krevetu, kad se uspava prebacim ga u krevetac, ujutru cim se probudi lupka me po glavi da ga opet prebacim u krevet user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 166
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
27.2.2013 16:10:06   
Anhelito
Drage mame koje imaju problem sa uspavljivanjem svojih beba, zelim sa vama da podelim moju pricu i resenje koje sam pronasla i uspesno primenila. Andrej je od samog pocetka bio dobra beba koja je lako prihvatala nametnuti ritam i vec sa dva mesca je prespavao celu noc, nikad mu nije bilo potrebno uspavljivanje. Nahranim ga, stavim u krevetac i izadjem iz sobe, on sam zaspi. Medjutim, sa nepunih deset meseci je poceo da menja to pravilo. U pocetku sam, kao verovatno i vecina mama, mislila da ga muce zubici pa ima problem sa spavanjem i zato sam primenjivala da ga uspavljujem davajuci mu ruku. On bi je tako drzao sve dok cvrsto ne zaspi, budio se po nekoliko puta u toku noci trazeci da ponovo zaspi na isti nacin. Meni je sve to vremenom postajalo jako naporno, a da ne pricam da sam se smrzavala i kocila stojeci tako pored krevetca i cdkajuci da on zaspi. Rekla sam dosta svemu tome kada mi je trebalo dve noci za redom da ga uspavam sat i po vremena. On sad ima godinu dana, sto znaci da sam se skoro tri meseca tako sa njim maltretirala svaku noc. Malo sam pretrazila net i pronasla tekstove izvucene iz knjige "Naucite dete da spava" Nevene Lovrincevic. Vec prvi dan pocela sam da primenjujem metodu i videla da moze i drugacije da dete zaspi i to bez ikakve pomoci. Naredni dan sam otisla odmah da kupim knjigu i procitala je za dva sata u cugu. Neka sustina metode je da dete spustite u krevetac i izadjete iz sobe. U doziranom tacno isplaniranom vremenu ulazite u sobu da bebu utesite ukoliko place. Moje dete je prvo vece plakalo 20-ak minuta, drugo vece 12-ak minuta, trece vece manje od 9 do toga da smo sveli u roku od nedelju dana da ne zaplace uopste kada ga poljubim za laku noc i spsutim u krevetac. Ako nekoga interesuje kako ovo funkcionise, objasnicu detaljnije. :-)

(odgovor članu jelenica011)
Direktna veza do poruke: 167
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
28.2.2013 16:35:07   
Sesilija 83
imam knjigu ali ona se zaceni od plakanja ako je ostavim samu i izadje ovako ja sedim,pored i kuliram a ona se uspava,e kad to usavrsimo prelazimo na uspavljivanje sama u sobi

(odgovor članu Anhelito)
Direktna veza do poruke: 168
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
2.3.2013 21:12:49   
Anhelito
Tvoje dete je verovatno starije cim moze da izadje, ovaj moj nema gde :-)

(odgovor članu Sesilija 83)
Direktna veza do poruke: 169
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
2.3.2013 21:33:25   
peca
Popije mleko,spustim je u krevetac izadjem iz sobe i ona zaspi. Nekad odmah,nekad za 10min... Nekad se dernja,ali se na to ne obazirem,ne traje dugo :) Kad mi udjemo da spavamo nekad se probudi pridigne, pogleda u fazonu aha to ste vi, samo se okrene i nastavi. Ne sapucem u kuci, uvek svira neka muzika itd... Tako je i preko dana. Ne stavljam je da spava zato sto je toliko i toliko sati,nego kad vidim da joj se spava. Posle 17h.joj ne dam da spava :)

_____________________________

....neko radi sve po Bozjoj volji a ipak je sirotinja, neko zna celu bibliju napamet a i dalje je zivotinja...

(odgovor članu Anhelito)
Direktna veza do poruke: 170
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
4.3.2013 1:23:12   
Anoniman
do skoro se sama uspavljivala tako sto pije mleko na flasicu (koju se zbog toga i ne usudjujem da izbacim) , zmuri i mrsi kosu lutki. inace, mene je ranije cupala dok se uspavljivala...onda sam uspela da joj uguram tu lutku da se sa njom uspavljuje i upalilo je. inace, lutka je imala divnu ravnu kosu, kao peglanu.. sad ima dredove. user posted image bukvalno je unistila, ali bas me briga, samo neka ona nju cupa, kupicemo drugu. user posted image
medjutim, poslednje 2 noci je imala T zbog vakcine, pa je spavala sa nama.. i veceras se jeeeedva uspavala. vise od sat me je zezala, zvala ma da dodjem, da je drzim za ruku kroz ogradicu.. user posted image na kraju sam je prebacila kod nas u krevet, samo dok sam je nekako uspavala, pa je posle prenela u krevetac. nadam se da ce hteti da nastavi da se sama uspavljuje nakon ovoga..

< Poruku je uredio Macaki -- 4.3.2013 1:25:57 >

(odgovor članu peca)
  Direktna veza do poruke: 171
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
4.3.2013 16:00:32   
Dada81

IZVORNA PORUKA: Snelle

Legnemo zajedno i onda pričamo priču, o kome drugom nego Pepi prasetu user posted image

I mi citamo,ali sve ostalo sem Pepe,nije je ni upoznaouser posted image tu je Pinokio,Tri praseta,Petar Pan..Sve ih zna napamet,jer su skracene verzije slikovnica,ali ih i dalje trazi.Dok je bio beban,uh,ljuljanje pretezno u mojim rukama,tako mu najdraze bilo zaspati,pa naravno zavrsi u krevecu.Sada jeste veci i trebao bi totalno bez mene da ide u krevet,lepo mi je cuti vas ..Ali,ja i volim da mu citam,pa mi nije tesko,mada mislim da je vise zbog mog priszstva,jer nekada zaspe pre nego sam i legla karj njega,ali samo neka sam mu tu..Definitivno mu treba drustvo,razmazen nije,ali mazan u dubini duse,jesteuser posted image Mislim da ce znaciti kada ne bude najmladji u kuci..

_____________________________

U trenutku,ceo svet je stao,kada me je gledalo lice malo ..I moj ceo svet u jednom trenu što sam baš ja majka njemu!

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 172
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
14.3.2013 6:41:11   
Misha i Ljisha
Moja beba je mala ali primenjujem takodje nesto sto sam procitala na internetu. Uvek je kupam izmedju 7 i osam, u 9 sisa, sacekam da podrigne kod mene u narucju (nekad to bude i pola sata) za to vreme se uspava a drzim je u cebencetu i onda je spustim u krevetac. Kad zavrsimo kupanje, pogasim svetla, ostavim lampu da skapira da je vreme za spavanjac i utisam sve sto drnda preko dana. Mislim da je vec skapirala da je noc za spavanje tim ritualom. Nekad ne zaspi ali je ja stavim u krevetac i onda do iznemoglosti navijam onu muziku iznad kreveca da je uspava. Desavalo se da se uspava i sama. Videcu kad jos malo poraste, mala je jos uvek ne mora da znaci da ce ovo paliti stalno ali rekli su nam i u skolici za trudnice da je rutina najbitnija. Naravno njih poremete sitnice, tipa gosti,gasovi, vreme i td. Treba im nedelju dana da se opet priviknu na rutinu ukoliko su je izgubili makar jedan dan.Ja sam uporna i sama sam sa Dunjom po ceo dan pa ja njoj diktiram svoj ritam. Ali eto bila je bolesna pa je ona meni diktirala svoj user posted image Takodje kad dodje baba na par dana skroz se sve poremeti, a i mm mi sve poremeti i onda ja oci vadim svakog ponedeljka jer je za vikend svi iznosaju. Nekad se vidi da bas hosterise samo zato sto je niko ne nosi. A sad je u fazonu, nosi me i moras da se kreces robe, plus da ja sve vidim dok me ti setas. Ledja otpadaju ali zato sam ja Hitler koji nju pusti da otplace sve. Da joj je tu taja njen on bi verovatno na mene vikao sto mu cera place. user posted image

(odgovor članu Dada81)
Direktna veza do poruke: 173
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
14.3.2013 7:05:29   
cockic
ja sad za to da bebe do 6 meseca,ne treba terati da se same upajaju.ja sam moju decu nosila sina do skoro 14m svako pajanje ja nosaj pa spustim on vristi i tako.ali sad sam se opametila.lenu od 8m samo  je stavim u krevetac da pajki ugasena svetla i ona se upaja.dan nam je problem,i dalje place.a jos sam je jedno 5 dana uspavljivala na ruke zbog zubica, pa je navikla.i sad me muciuser posted image danas ukidam dnevne ruke stavicu je pa nek otplace tih 15min.ne vredi drugacije.ulazicu na 3,5,7min pa kad zaspi zaspi.

ali ona je nevaljalica hoce samo da se nosa i kad je budna,i ako samostalno hoda.

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 174
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
15.5.2013 13:20:28   
Anck Su Nmaun
Ovo je postalo moja nocna mora, uspavati Hanu!

Valjda koliko se ljudi cude da T sama ode da spava, i da je kao beba znala sama da zaspe...sad mi se to vraca preko H!

Znaci uspavljujem je u nasoj sobi, i to da je ja ljuljam na sebi! Al vecinu puta ni to nije dovoljno nego mora dooobro da se izdernja, kao malopre. Saat vremena je ona sizela i vristala...poooludela sam!!!
Ponekad je odnesem u njen krevetic da se izvristi par min.i onda je pokum pa bude bolja, sad je to uspelo na par min i opet u vrisku!user posted image Nemam snage vise za tu borbu.

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







MAJKE i SINOVI - to je jedna nežna i neras...
Ali postoji ta mekoća i nekomplikovana nežnost u odnosu majka-sin, nešto što postaje sve snažnije kako moji sinovi rastu...
BUDUĆE VOĐE: 7 osobina prolećnih beba
Zima, proleće, leto ili jesen ... Da li znate da godišnje doba utiče na našu ličnost? Mnoga istraživanja pokazala su kak...



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here