|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
28.5.2013 10:18:57   
Spektra

IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun

Ovo je postalo moja nocna mora, uspavati Hanu!

Valjda koliko se ljudi cude da T sama ode da spava, i da je kao beba znala sama da zaspe...sad mi se to vraca preko H!

Znaci uspavljujem je u nasoj sobi, i to da je ja ljuljam na sebi! Al vecinu puta ni to nije dovoljno nego mora dooobro da se izdernja, kao malopre. Saat vremena je ona sizela i vristala...poooludela sam!!!
Ponekad je odnesem u njen krevetic da se izvristi par min.i onda je pokum pa bude bolja, sad je to uspelo na par min i opet u vrisku!user posted image Nemam snage vise za tu borbu.


Anck, da li si probala da je pustiš da joj se dobro prispava. Mislim da je ne vodiš na spavanje kad je vreme, nego kad se njoj spava, pa ćeš vreme posle korigovati. Moji se uspavljuju uz crtani film. I ne treba im puno 5 min, je plafon da zaspe. Probaj tako, izmori je uveče, neka se istrči, okuupa pa će je savladati umor i neće te cimati po dva sata dok ne zaspi.

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 176
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
28.5.2013 10:39:27   
tijatija

IZVORNA PORUKA: peca

Popije mleko,spustim je u krevetac izadjem iz sobe i ona zaspi. Nekad odmah,nekad za 10min... Nekad se dernja,ali se na to ne obazirem,ne traje dugo :) Kad mi udjemo da spavamo nekad se probudi pridigne, pogleda u fazonu aha to ste vi, samo se okrene i nastavi. Ne sapucem u kuci, uvek svira neka muzika itd... Tako je i preko dana. Ne stavljam je da spava zato sto je toliko i toliko sati,nego kad vidim da joj se spava. Posle 17h.joj ne dam da spava :)


Ovo isto kod nas vazi, ustvari da ne pisem sve identicno uspavljujem decu kao i peca.

(odgovor članu peca)
Direktna veza do poruke: 177
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
28.5.2013 10:42:58   
Tiziana
Nikako.
Upravo isto uradim.kupanje,stavim ih u krevet,njoj dam mleko i to je to. Nema dranja,nema dozivanja.Okrenu se i spavaju.

(odgovor članu tijatija)
Direktna veza do poruke: 178
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
28.5.2013 10:50:37   
Figaro88
Meni Andrea nekad zaspi i u 18h,19,a meni zao da je diram.Pa se probudi oko devet i onda zurka do dvanaest.Mada nije odavno spavala preko dana.Kad joj se spava sama legne i zaspi.Uvece posle vecere opere zubice,obucem joj pidzamicu i kad joj se prispava trazi....

_____________________________

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 179
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
28.5.2013 13:49:14   
bea83
Uveče skoro uvek zaspi na pola flašice mleka, nekad i tokom oblačenja pa ga mlatim ko lutku dok ga ne obučem a on hrče sve u šesnest user posted image  Jednom mi je zaspao čak i za vreme kupanja, ja ga ispiram, pogledam on spustio glavu i spava, što je najluđe spavao je sve vreme dok sam ga brisala,mackala,oblačila user posted image  Ako kojim slučajem budan dočeka da dodje do krevetca malo se prevrće,hukće,maltretira plišanu igračku i zaspi sam, dok ja obavljam svoje poslove
Za popodnevno spavanje ga ubacim u krevetac, ubacim Bucu (igračku), pritvorim vrata i odem, kad provirim posle par minuta on već spava

(odgovor članu Figaro88)
Direktna veza do poruke: 180
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
19.10.2013 11:52:39   
soni
POsle mnogo suza mojih i njenih, nosenja na rukama, guranja u olicima, trazenja pomoci sa svih strana, slusanja iskustava o uspavljivanju tek posle godinu dana doslo je do promene :)... OBDANISTE !!!! Sada je samo spustim u krevetic, poljubim i izadjem i sobe...Ustaje u pola 7 da bi isla u vrtic tako da je u 7 uvece vec gotova..

_____________________________

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 181
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
5.11.2013 21:56:52   
jovicaa
mi se jako mucimo. aleks od kada spava u krevetu i od kada nema cucle kuka place nece u krevet, nece da spava. ne znamo sta da radimo, to se pretvara u pravu traumuuser posted image

_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 182
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
5.11.2013 22:06:36   
Ana RR
Proći će, treba mu vreme da se navikne na promenu. Tako je bilo i sa Markom letos kada smo ostavili dudu, više nije imao ništa što ga umiruje pa nije hteo da spava. Ranije mu samo kažem ajde Maki uzmi dudu i pelenicu i idemo u krevet i on odmah legne i zaspi za 5,10 minuta. Bez dude je baš bio problem. Ali posle nekog vremena se navikao, sad mu kažem ajde da piškiš, uzmi igračku sa kojom ćeš da spavaš i on ide odmah.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 183
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
5.11.2013 22:07:11   
vikiveki
Mi nemamo problema sa uspavljivanjem,okupam ih i ovi stariji legnu i u momentu zaspe,a ovaj najmlađi legne u krevetac i čeka da mu damo knjigu,uzme je pogleda nekoliko slika , stavi knjigu pored sebe i zaspi...smešan je sa tim svojim ritualom

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 184
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
5.11.2013 22:27:23   
jovicaa
ana a sta ste radili dok je trajala faza plakanja i histerisanja? tek je sad zaspao posle sat i po pakla..

_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu vikiveki)
Direktna veza do poruke: 185
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
5.11.2013 23:15:06   
Ana RR
Ništa, puštala sam ga, neće da spava-neće da spava. Ili budem uporna i ne dam mu da ustane ali tu obično krene još veća histerija. Nije to dugo trajalo alo kao posledica je ostalo da na dnevno spavanje ide dosta kasnije nego pre. Sad ustaje rano zbog vrtića pa se polako vraćamo na staro vreme spavanja user posted image

Ne mogu ti dati neki poseban savet jer ga nemam, pusti ga neka se izmori pa onda neka ide na spavanje.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 186
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
6.11.2013 7:25:11   
Misha i Ljisha
moja je mala ali i ja imam problem. Uvece uglavnom zaspi na sisi a preko dana je uspavam tako sto je slogiram napolju u kolicima pa je unesem. E sad sto se tice vase vece dece mogu da kazem kako je bilo sa mojim bratancem a i sad je tako. Prvo i prvo oni su napravili kardinalnu gresku sto su ga prebacili kod njih u krevet ali dobro sta sad nikom nista. Kad su mu oduzeli flasicu (jer se uspavljivao sa flasicom) onda su zajedno i brat i snajka legli sa njim i mazuljali ga i tako ga uspavaju pa onda oni ustanu i nastave ako imaju sta da rade (moj brat se cesto slogira pored sina hihih). Tako da oni oboje pored njega budu dok on ne zaspi i citaju mu neku knjigu.

Ja nemam pojma ni kako cu resiti svoj problem user posted image , jer ako je preko dana ne uspavam u kolicima onda je nunam (srecom ne traje dugo ali je to plakanje najstrasnije). Mislim da to sve zavisi od detetovog karaktera. sto kaze Ana procice. Ja sam sebi jos pre par meseci uvela pravila ako je ne uspavam za 10 minuta onda ne mora ni da spava, nek se muci umorna. sta ja da joj radim pa sto kaze Ana ne mora da spava nek se posteno izmori pa ce se slogirati u krevetu. Meni je rekla jedna pedijatrijska sestra ako se tako nesto desi onda da ne dam da spava popodne, pa ce lagati ranije. E sad moja je tip da je jos gora ako se premori. Izes ga.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 187
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
6.11.2013 7:34:19   
vikiveki
Ja nemam problema sada oko spavanja noću ali imam sa većim dečakom jer je navikao da ima spavanje u vrtiću...e sad pošto je sad predškolska grupa više ne spavaju na podne već u to vreme nešto rade,ili nešto pišu ili uče.Njemu to spavanje nedostaje,pa kad dođe kući onda se desi da sedne da gleda crtani i zaspi,ali dobro počeo je polako da se navikava jer uveče ranije legne.

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 188
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
8.11.2013 22:11:21   
jovicaa
ovo kod nas postaje agonija.. mozda bolje da sam pisala u temi opadanje kose posto ce mi sva kosa opasti od stresa... nasa deca su nemoguca. maksim je stalno bolestan pa stalno zeza sa spavanjem a i aleksandar je katastrofa nema sanse da zaspi pre 11. mi smo toliko umorni da nam se place bukvalno... dodje mi da sednem i da placem, muka mi je vise od tog nespavanja.... ne znam sta da uradimo da se to promeni. sta god da krenemo ne mozemo da sprovedemo, zato sto ili beba zeza zbog bolesti pa hoce da se uspavljuje u kolicima, ili ga aleks probudi svojom drekom, bas je katastrofa. a stan nam je previse mali da bi mogli da ih odvojimo.
osecam se kao da cu da poludim. nemamo bukvalno ni minut slobodnog vremena.

_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Suncica)
Direktna veza do poruke: 189
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
8.11.2013 22:27:12   
adulence
jovice mnogo mi je zao sto se tako mucite...ne znam sta da ti kazem jer nisam u toj situaciji,ali iz sve snage drzim palceve da nesto upali...a da probate aleksu da kazete kako svi idete na spavanje,mislim sta ce raditi sam u kuci,mozda je glupo ali to mi sada pade na pamet...

_____________________________

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 190
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
8.11.2013 22:38:33   
Torbica
Jovice, svaka vama cast. user posted image
Aleks vise nije ni tako mali da ne mozes da mu objasnis da ne budi batu, e sad sto nece da te poslusa, to je druga prica. Meni se desilo par puta da Djoletu stavim ruku preko usta ako se zaboravi, jer mi prvo legnemo malog, ali to je 20tak minuta pre ovih. Evo i veceras su u 20h bili komirani. Mozda su prosto takvi, mozda nema veze sa mnom, jer oni stvarno lepo spavaju, svo troje. S tim da ja nikad nisam dozvolila nikome da seta ako nece da zaspi odma. Rekla sam da cuti i broji zvezde i da mu je bolje da mu ja ne dolazim jer imam jos gomilu poslova da odradim. user posted image Na tvom mestu, ja bih ga stavila u krevet na vreme i ne bih dozvolila da izlazi, u startu bih verovatno navela neka ogranicenja tipa, dobro, ne budes li slusao, do daljnjeg nema crtanog ili sta vec voli... Ne znam. Tesko mi je da prihvatim da malo dete nece da spava na vreme. Navijam od srca da napravite neki pomak.user posted image

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 191
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
8.11.2013 22:46:48   
jovicaa
eto mi moramo da prihvatimo zato sto je tako, nece da spava. dusa mu spava a nece da spava. i nema kod njega dogovora, jako je tvrdoglav. ucene jos uvek ne pale.
jednostavno mi kaze necu da spavam i cim ja izadjem iz sobe izadje iz kreveta i dodje kod nas. to se ponavlja po 150 puta. probala sam i pretnjama i svim i svacim, on jednostavno ne reaguje. i ja sam bila takva kao mala, samo sto su mene tukli, a ja sam bila sve gore sto vise batina dobijem.
znaci ima svoj ritual pred spavanje, sam isprica tacno zna sta cemo da radimo i kako. ali nece da spava. to su muke strasne.. imas srece torbice sto su ti deca tako poslusna.
kod nas nikad nikakva pretnja ne pali kod aleksa, jednostavno ne pali. imas dece kojima malo pripretis, i slusaju, kod njega jednostavno ne pali.
nadam se da ce maksim biti makar malo drugaciji..
nista nastavljam da pokusavam da sprovedem tu metodu vracanja u krevet, pa videcemo dokle tako..... i da li ce uopste upaliti. najgore mi je sto je totalno maksimu poremetio spavanje, on lepo kad nije bolestan(a u zadnjih mesec dana je vise bolestan nego sto nije) stavis ga u krevetac i zaspi. a sad od kad aleks histerise i pravi scene ni on dete ne moze da zaspi. pa se jos vise mucimo.


_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 192
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
8.11.2013 22:47:21   
adulence
upravo htedoh da kazem sto i torbica,nije mali i mora da vas slusa,mislim mora da se zna deca spavaju na vreme,a on ako nece neka lezi i broji ovcice...mislim da ustvari ti treba samo to da resis njegov ostanak u krevetu,a on ce vec sam zaspati...

_____________________________

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 193
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
8.11.2013 22:56:17   
vikiveki
Jao Jovicee baš kao da ste između dve vatre....i moj stariji sin zna ponekad da pravi probleme u toku noći,probudi se i dođe kod nas u krevet da legne,ilin traži da dođem kod njega u krevet...ako odem da ga uspavam, onda se probudi najmlađi pa onda treba i njega da uspavljujemuser posted image

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 194
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
9.11.2013 10:15:59   
jovicaa
vikiveki bas tako...
adulence to jako lepo zvuci kada se kaze on mora da vas slusa nije vise mali, ali sa tvrdoglavim detetom je to jako tesko primenljivo.
plus da naglasim nikada ga ranije nismo uspavljivali i nista slicno, uvek je bio poslusan sto se tice spavanja.

_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu vikiveki)
Direktna veza do poruke: 195
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
9.11.2013 10:37:42   
minnica
Jovice, ja te potpuno razumem. user posted image Mi se isto patimo sa uspavljivanjem. Moja ćerka je nemoguća za uspavati, čak i kad je umorna, jako se opire snu. Ona je takva bila i mnogo pre bebe, pa ne povezujem to sa tim što nije sama.

_____________________________

No need to run and hide
It's a wonderful, wonderful life

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 196
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
9.11.2013 20:30:14   
jovicaa
danas smo krenuli od osam posto su jako umorni... i evo agonije aleks stalno sutaje iz krevet dolazi i place, a maksim se dernja kao jaracuser posted image

_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu minnica)
Direktna veza do poruke: 197
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
9.11.2013 21:00:05   
Torbica
Jovice, neka neko sedi pored njega u mraku, ne dozvoli mu da izadje iz kreveta. On izlazi jer zna da mu se moze. Razumem ja tebe kad kazes tvrdoglav, nece da slusa, ja sam se savetovala i sa psihologom po nekim pitanjima jer je moja cerka tvrdoglava. Sto se spavanja tice, nismo nikad imali problema ali jesmo za gomilu drugih stvari sto zacrta. I puno su mi pomogli. Ja kao i Adulence ne prihvatam to za dete od skoro 3 godinice, prosto, ipak se zna ko diktira pravila, ti i tm. Probala bih da sedim pored kreveta, pa koliko god. Jer on se stalno razbudjuje ustajanjem, tu je problem. Kad bude lepo lezao u krevetu, trebalo bi da ipak zaspi brze. Huh, jeste teorija jedno a praksa drugo, ali opet, moras poostriti, kako god znas. user posted image

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 198
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
9.11.2013 21:06:53   
jovicaa
joj a znas na sta tek to lici... pokusavali smo i da lezimo pored njega, pa to je tek punk, ne mozes da ga obuzdas ondauser posted image
zaspali suuuuuu. beba u kolicima uz malo nunanja, posto se aleks toliko drao da ga je opet uznemirio. a aleks posle sat vremena vracanja u krevet zaspao.. ali to samo zato sto mu nismo dali da spava popodne a ustao je u 7. u sustini bi verovatno uvek zaspao oko 21 da ne spava popodne u vrticu, ali protiv toga nista ne moguuser posted image
torbice aleksandar je posebna prica, jednoostavno je specificno dete, pisala sam u temi o autizmu... nije s njim tako lako izaci na kraj. a i ipak je on dosta kasnio u odnosu na vrsnjake, tako da iako je sada super, mislim da i dalje nije bas na nivou dece od tri godine. mada ga vaspitacice samo hvale.. ali tamo je drugaciji.

< Poruku je uredio jovicaa -- 9.11.2013 21:08:20 >


_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 199
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
9.11.2013 23:27:47   
Didy
Jovice, ja se slažem s Torbicom - moraš malo pooštriti s njim, moraš da imaš autoritet, pa ti si roditelj. Ja kad zacrtam mojima da nešto ne može, to ne može i kraj. Mogu da se deru, da tvrdoglavišu, da urlaju, da histerišu, mogu šta god hoće, ako nešto ne može, ne može, pa makar se ceo svet srušio. Ako im ti ne možeš biti autoritet, kako očekuješ da im u predškolskom i u školi učitelji i nastavnici budu autoruteti. Zamisli sebe u učionici sa 25 dece kojima roditelji nisu autoriteti. Kako ćeš ti koja im, praktično, nisi niko i ništa moći da obuzdaš njih 25 kad svakog pojedinačno roditelj ne može 1 na 1?


_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Zvončići no.1
video
Kad padne prvi sneg, kad zabeli se breg, na put se sprema tad, taj deda večno mlad,...
MAJKE i SINOVI - to je jedna nežna i neras...
Ali postoji ta mekoća i nekomplikovana nežnost u odnosu majka-sin, nešto što postaje sve snažnije kako moji sinovi rastu...



image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here