|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  77 78 [79] 80 81   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
22.8.2016 6:13:26   
IvanaSK RR
Mariya, meni je mučenje i sa drugim detetom. Nije svima to divno iskustvo.

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 1951
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
22.8.2016 11:24:54   
wivern

IZVORNA PORUKA: IvanaSK

Mariya, meni je mučenje i sa drugim detetom. Nije svima to divno iskustvo.

Slažem se. Znam za slučajeve gde je bilo pakleno, nismo svi isti niti su bebe iste.


_____________________________

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving


Honey, I'm Home

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 1952
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
22.8.2016 15:58:28   
BubaBubica
Eto mog primera, drugu ćerku sam dojila sa šeširićima bez problema i bolova, a sadaaaa user posted image kukala mu majka, prvih sedam dana su mi bili takvi, ne ponovili se. Uhvatila devojka bradavicu bez silikonskih i ustrajala sam da tako i nastavi, ali kakve mi je ragade napravila, te bolove želim što pre zaboraviti. Em nisam uspevala lepo da je namestim jer imam bradavice ko pečurke, ravne, bradavice su mi bile modre u podlivima, koliko puta je sisala i krv, a bol nema razlike kao da neko žiletom reže na živo po bradavicama dok sisa, ja sam zamalo skrenula. Tražila sam pomoć od savetnica, nemojte se ustručavati da ih pitate, slala sam i slike bradavica, toliko mi je pomogla, ko niko drugi. U kući nisam imala podršku jer niko me nije mogao gledati kako se previjam od bolova dok sisa. Posle sam promenila i položaj i savladala tehniku stavljanja na dojke i stvari su krenule, hvala Bogu, na bolje. E mi dojimo u ovom položaju

http://www.mamaibeba.rs/images/stories/dojenje-polozaj-3.jpg

a pravilno hvatanje dojke ovako:

https://www.youtube.com/watch?v=D-GSqvjJ4H8

http://3.bp.blogspot.com/-tQMNuw1gEao/UQt4DtqFLfI/AAAAAAAAAE4/Z5zK2FKDzKw/s400/images+%252817%2529.jpg

https://s9.postimg.io/ohikubqfj/whenlatching2.jpg

Znači taj deo ide prvi u bebina usta, od kad tako stavljam ne boli me dojenje, samo trenutak par gutljaja.

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 1953
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
22.8.2016 17:54:36   
pngpme
New Mom, svaka čast na iskustvu, ali imaj malo povjerenja da kada ti neko priča svoje iskustvo zna o čemu govori, a da ti baš i ne možeš biti svjedok svačijeg dojenja, situacije sa grudima i slično. Ja sam ragade dobila od neprekidnog sisanja. To tvrdim i znam da je moj slučaj jer imam ravne bradavice i bilo kakvo duže povlačenje dovodi do toga da se one kao dugme odvajaju. Osim toga, u početku sam koristila pumpicu da bih izvukla to kolostruma što je bilo jer se beba mučila sa sisanjem nerazrađenih dojki i pumpica je udarila temelj problemu sa bradavicama. Što se tiče pravilnog položaja, valjda sam se toliko informisala u toku trudnoće? Sve i da pojma nemam, ja sam na velikim mukama bila, nije mi bio problem da pitam i tražim savjet - dolazile su mi patronažna i savjetnica za dojenje i nisu primjetile da ne znam šta radim, tj. da beba hvata samo bradavicu, štaviše, moja beba ne može i ne želi da uhvati samo bradavicu jer je jako mala pa ima vazduha u ustima, ne može vakuum da se stvori. Kada je riječ o položaju, koji god sam pokušala ne pali sa desnom bradavicom/areolom/dojkom... Lijeva je ok, ali desna ne ide osim kada ležim na boku, pridržavam dojku rukom odozdo i ležim na toj ruci-svaki put me užasno boli ruka od tog položaja. Čak i silikonske bradavice koje pomažu ženama sa sličnim problemima u mom slučaju se ponašaju kao pumpica, bradavica unutar onog balončića skače naprijed i nazad i meni se rane opet otvaraju. Ja sam čak imala ranu na vrhu bradavice za koju još ne mogu da shvatim odakle se stvorila, ona se makar lako zaliječila.

Ospice dobijam od tih teorija da svaka žena može da doji i da svaka ima mlijeka. Meni je bila opsesija dojenje tokom trudnoće a sada je jedno veliko razočaranje. Prirodno je i da svi rađamo djecu pa ima puno žena koje to ne mogu, sve više, tako da nije nikakvo čudo svjetsko ako nekome dojenje ne ide. Moja sestra je imala bebu koja nije prihvatala nikakvu vrstu flašice ili cucle i bila je primorana da je doji 0-24. Jela je i pila sve što se savjetuje ne bi li imala više mlijeka, dojila je kad god je beba plakala, drugorotka a krv lije iz bradavica od tolikog sisanja, a beba vrišti po čitav dan. Nije bilo dovoljno mlijeka i beba je preplakala 6 mjeseci svog života.

(odgovor članu BubaBubica)
Direktna veza do poruke: 1954
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
22.8.2016 21:48:39   
New Mom
Ne pisem iz iskustva svog, obucena sam i sertifikovana savetnica za dojenje.
Vase je da prihvatite savet ili ne. Vase je i da li hocete ili ne da dojite. Stojim iza onoga sto sam napisala.
Nisu bapske price ni da samo 2-5% zena iz med.razloga nije u stanju da doji, a nisu bapske price ni da 28% zena doji uopste, a samo 13.7% doji iskljucivo 6 meseci.

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu pngpme)
Direktna veza do poruke: 1955
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
22.8.2016 21:54:40   
New Mom
Evo recimo jesu bapske price taj deo „jela je i pila sve sto se savetuje da ima vise mleka". To pokazuje da niste dobro informisani. Jer da jeste znali bi da to nema nikakvog uticaja na mleko. Vec iskljucivo da se ono stvara dok beba aktivno sisa i to znaci sto vise na dojci, vise mleka.

A sto se Vas tice, da li ste uopste proverili sta znace ravne bradavice? Da li ste ih testirali nadrazivanjem ili hladnocom? Ravne su one koje se tad uopste ne pomere. Ako se ispupce i 2mm nisu ravne bradavice.
Sto je i nebitno jer beba hvata areolu a ne bradavicu.
A dalje. Ako beba ne moze da uhvati, onda su Vas trebali uputiti npr. kod orl da se provere resice pod jezikom i gornjom usnom. Jer one su cinilac da beba ne hvata dobro i da se stvaraju ragade.

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 1956
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
22.8.2016 22:04:26   
IvanaSK RR
NM, da li je bitno isticati koliko posto majki doji?
Ja znam, iz svog iskustva da je sin slabo napredovao dok sam ga samo dojila. A onog trenutka kad je počeo da dobija dohranu posle sisanja dete je bilo manje nervozno i lepše spavalo.
Takodje, silikonske bradavice ne bih menjala ni za sta. Ni jedno od dvoje dece nije moglo lepo da sisa bez njih.

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 1957
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
22.8.2016 23:01:14   
bubulence
Vec sam pisala svoje iskustvo ali evo, opet cu, mozda nekom pomogne.
Kao i svaka buduca mama, tokom cele trudnoce sam imala zelju da dojim. Kao i svaka prvorotka nisam imala pojma o doje ju iako sam isla u skolicu. Po savetu dve patronazne sestre, dojenje je islo iskljucivo sa razmacima od 3h. Sisanje iz obe sike. Sisa moje dete po pola sata ukupno pa naredna dva ipo sata place, vristi. Ja jedem sta stignem ne bih li povecala kolicinu mleka a jedino sam povecala svoje kg i to +12. Od njenog konstantnog plakanja, puna dva meseca, meni je mleko skoro potpuno stalo. Uveli smo dohranu i bilo je sve idealno. Posle prve bocice je prestala da place i bila najdivnija beba na svetu.
Sa drugom bebom sam odlucila da se posavetujem sa strucnijom osobom. Bas sa New Mom, koja mi je rekla da bebu dojim na zahtev, da po svakom podoju ide jedna sika. I islo nam je savrseno. Sikila je i na sat, sat ipo ali mi je to bilo daleko lakse nego da siki na 3 sata ali da 2,5 sata vristi i ja je sve vreme nosim. I dojila sam na zahtev do samog kraja. Blizu 10 meseci a onda smo morale da prestanemo.
Jedina stvar sa kojom se ne slazem jeste da je svako mleko isto i nema jaceg i slabijeg mleka.
Ako moje dete lepo i aktivno siki, ne spava za to vreme nego lepo vuce sve vreme, lepo podrigne, i napreduje mesecno 350gr, ne moze moje mleko biti isto kao od one mame cije dete dobije 1200gr...
I samo bih jos dodala, da drugu bebu nisam dohranjivala iako je malo napredovala. Nikada vise od 400-450gr mesecno. Ali posto je bila mirna, srecna, zadovoljna, pelene mokre, ona ne zaplace po par dana nisam osetila potrebu da je dohranjujem.
Sada ima 18 meseci i blizu 8 kg ali je najveselije dete na svetu user posted image

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 1958
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
25.8.2016 23:41:38   
pngpme
Napisah poduži post, pa shvatih - čemu? user posted image
Dovoljno je samo da kažem - NewMom, smatram se informisanom kada je riječ o ovoj temi jer sam puno vremena posvetila ovoj temi tokom trudnoće, a sad imam i lično i jedinstveno iskustvo. Smatram uvredom da se tako lako moja (ne)informisanost procjenjuje, osim toga, nisam tražila savjet nego sam napisala svoje iskustvo. Tema se zove dojenje - moje iskustvo.
Lično poznajem dvije žene koje su dojile djecu na zahtjev 0-24 i nisu imale dovoljno mlijeka, poenta je bila ta a ne to koliko je ko čega jeo i pio, nego uzgred kažem da su sve pokušale. Osim toga, ne bi se svi složili sa tim da nijedna hrana/piće ili loša i neizbalansirana ishrana ne utiče na mlijeko, no to je nebitno.

Pošto je tema moje iskustvo, a ne savjetovalište za dojenje - žene, moje iskustvo sa dojenjem je užasno mučno, ali i dalje se borimo i ide nabolje. Situacija se iz dana u dan mijenja, u našem slučaju uglavnom idemo naprijed, ponekad malo unazad ali zanemarljivo u odnosu na napredak. Još nisam uspjela da pronađem instant rješenje, katarzu, otkrovenje, sumnjam da će se nešto slično desiti, uglavnom se radi o trpljenju, upornosti, radu i trudu. Podrška onima koje doje i još veća onima koje ne doje jer nije lako podnositi osudu okoline i potajnu grižu savjesti - šta bi bilo da sam istrajala. Upravo je mene u najgorim trenucima kad sam s uma silazila održala pomisao na to koliko ću samo obijati glavu time šta bi bilo da sam još malo izdržala. Ipak, to je bio samo moj izbor.

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 1959
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
26.8.2016 9:26:21   
Lisa Simpson
Pngme ja te potpuno razumem imala sam veeeliku krizu kada je beba imala 2 meseca. NM moze da potvrdi jer sam i ja tad od nje trazila pomoć. Bolovi užasni ragade katastrofa. Leva bradavica 0, nema je. Moje iskustvo: vrela pileća čorba ili supa vruće mleko i čaj za dojilje hipp meni je pomoglo mnogo moja beba mleko na flasicu zahvaljujući tome videla nije. Ragade sam resila za dan: posle SVAKOG podoja samo toplom vodom operem bradavicu od bebine pluvačke i namažem samo svojim mlekom bez brusa po kući, samo majca, ako curi mleko neka curi. Lanolin meni nije pomagao mada sam čula da drugima jeste. Jedna dojka jedan podoj i dojenje na zahtev NE NA SAT. Moja beba Bogu hvala sa 5 meseci 8200g i tad smo uveli prvi čvrsti obrok i to sa maminim mlekom na preporuku pedijatra, jos uvek je dojim hvala Bogu, i želim svim ženama da budu srećne i doje decu zato ovo i pisem. Nema lepšeg osećaja nego dojiti.
E da pošto nisam na startu mogla da dojim na levu jedno vreme sam na levu koristila silikonsku , kasnije smo silikonsku izbacili. I da znate 100% stojim iza toga jer sam dojila jednom na kožu drugom na silikonsku, iz nužde. Verujte mi TO NIJE ISTO. Na početku sam videla i oset_ila da se materica ne skuplja i krv ne izlazi kad dojim na silikonsku, kao kada dojim na kožu. Osim toga kad dojis na silikonsku iz druge ne curi mleko kao kad dojis na običnu. Moj savet dojiti kako ko može preferirati na kožu.
SVIM MAMAMA I BEBAM ŽELIM SREĆNO I USPEŠNO DOJENJE.

I još da kažem da sam jednu noć celu preplakala jer sam mislila da više neću dojiti, ali uspela sam ne bez muke ali sam ispela DAKLE USPEĆETE I VI.


< Poruku je uredio Lisa Simpson -- 26.8.2016 9:32:02 >

(odgovor članu pngpme)
Direktna veza do poruke: 1960
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
26.8.2016 9:47:03   
IvanaSK RR
Lisa, drago mi je sto dojite toliko i sto ste istrajali u svemu tome. Bravo!
Samo bih dodala to za veštačku bradavicu. Imala sam bolove materice i krvarila sam. A mleko mi curi iz druge dojke, iako je vestacka na drugoj.
Verujem da nije isto i uvek je sigurno bolje bez ikakvih "pomagala".

(odgovor članu Lisa Simpson)
Direktna veza do poruke: 1961
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
26.8.2016 10:31:00   
BubaBubica
Mi smo savladale pravilno hvatanje dojke, mleka imam puno, ali taman, ali još uvek se borim sa soor-om u mleku, da popiiiiiip, peku me unutra dojke i ponovo bole bradavice user posted image srećom pa ragade više nemam, ali dosta mi je bolova. Šta više da jedem, pijem? Pijem puno jogurta i limunade, to je jedino što pijem, jedem beli luk, par dana sam pojela po parče torte i eto ih ponovo. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 1962
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
26.8.2016 11:02:20   
branki*
Peri bradavice sodomm bikarbonom,bubice,tako sam cula.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu BubaBubica)
Direktna veza do poruke: 1963
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
26.8.2016 13:22:54   
choopa choops
Pngme samo polako i bez nerviranja, doći će to sve na svoje. Vjerujem da ćeš uspjeti, ako i ne nije smak svijeta user posted image

Bubice savjetuj se sa pedijatrom, ako ti imaš gljivice, vjerovatno ih ima i beba. Provjeri usta da nema tačkica, naslage koje se ne mogu isprati ni vodom i td...Terapija je bila daktanol gel (ili nistatin user posted image ) da se maže i bebi i mami na grudi. Ali svakako pitaj prvo doktora. I ovo što kaže branki za sodu je OK. Što se tiče limunade...ne znam ja bih je izbacila user posted image

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 1964
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
27.8.2016 14:31:26   
jocajaca
Uh kad vidim kako zene imaju problem sa dojenjem ja se samo zahvalim Bogu. Evo ja dojim trece dijete uspjesno i to u tandemu sa starijom sestrom user posted image znam za vecinu je to bezveze ali eto ja uzivam. Sva tri puta sam se borila sa ragadama prvih 10 dana ali hvala Bogu nikad nisam imala problema sa kolicinom mlijeka. Svo troje sam dojila na zahtjev.
Bubice ja sam sa ovim trecim imala soor, dojke sam prije i poslije podija cistila sa rastvorom sode bijarbone i bebi sam cistila usta dva puta dnevno sa istim rastvorim. Patronazna mi je rekla da moram kupiti nistatin i mazati bebi usta ali sam ja ovako rijesila problem za 2-3 dana pa pokusaj ne moze nastetiti. Srecno svim mamicama, samo strpljenja-radite najbolju stvar za vase i bebino zdravlje.

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 1965
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
9.9.2016 10:59:08   
Anck Su Nmaun
Mi tj. sam sad u situaciji da ne znam iz kog razloga mi je melko naglo smanjeno. A dete mi je non stop bilo na sisi user posted image
Kad ga stavim posle minut osetim ja da dolazi mleko ali to je jako malo, nejmu ne dovoljno.

Sve to uz slabo napredovanje, ali mi samo nije jasno kako ja nisam imala mleka kad je on bas dosta bljuckao..odakle onda? Sad se eto borimo on "zahteva" sisu a nema a flasicu uz plac user posted image

(odgovor članu jocajaca)
Direktna veza do poruke: 1966
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
9.9.2016 12:29:10   
choopa choops
ASN a da probaš sa Fitolat tabletama?



_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 1967
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
9.9.2016 12:33:34   
Anck Su Nmaun
Pa vec ih pijem user posted image

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 1968
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
9.9.2016 12:38:52   
madre
Piješ li vode?

_____________________________

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 1969
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
9.9.2016 12:51:07   
Anck Su Nmaun
Pijem, pijem bas dosta tecnosti i vodu , mleko, sok, kuvam supu svaki dan bas zbog mleka .

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 1970
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
9.9.2016 13:09:47   
emicaa
Anck jesi li imala neki stres,kod mene je to uzrokovalo smanjenje.Stavljaj ga da sisa što više i još pumpicom da izvlačiš ili ako znaš ručno
Ah da,kažu da i pivo povećava količinu mlijeka...

< Poruku je uredio emicaa -- 9.9.2016 13:10:32 >


_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 1971
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
9.9.2016 15:02:52   
Anck Su Nmaun
Pa nista posebno, sve mi je nekako pocelo od kako smo bili na merenje, da sam i primetila da nema user posted image
Onda sma razmisljala da ja nisma imala a da nisam primetila, ali da nisam imala ne bi on onoliko bljuckao puno... nista mi nije jasno user posted image

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 1972
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
9.9.2016 15:21:53   
choopa choops
Za to bljuckanje, da li ste isključili refluks kao mogucnost? user posted image KLIK

Vidi, ne vrijedi ti da se nerviraš, sigurno ce se popraviti stanje uskoro, a i ako ne, već ste tu na pragu cetvrtog mjeseca, sad svejedno uvodite kukuruzne i pirincane kasice pa ce biti bolje user posted image Samo bez sekiracije.

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 1973
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
9.9.2016 22:30:39   
IvanaSK RR
Mi smo u fazi kad beba odbija sisanje. Ona, koja je sisala na sat vremena po pola sata vristi i nece da sisa nikako. To traje vec tri dana.

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 1974
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
10.9.2016 6:37:40   
branki*
Ivana,valjda neka faza,mozda grcevi ,proci ce ,nadam se,uskoro,ili da promenis polozaj kad je dojis?

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 1975
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  77 78 [79] 80 81   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  77 78 [79] 80 81   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







5 grešaka koje ne bih ponovila kao mama po...
Roditeljstvo je izazov, a novi roditelji su posebno podložni greškama.
Kako ostati normalan kada vaša beba ne žel...
Vaša beba već danima plače i nervozna je, a vi pucate po šavovima. Evo kako da ostanete pri zdravoj pameti kada vaša beb...



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here