|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  76 77 [78] 79 80   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
15.8.2016 22:19:44   
Milena18
Bubi, koju flašicu imate? Moja na flašicu smaže sve začas, ali mislim da je rupica baš velika.

Ella, meni je patronažna sestra rekla da izvlačim mleko pumpicom iz više razloga - da bih videla koliko zapravo mleka imam, kao i da li imam mleka i posle podoja, a i da bi se uspostavila ponuda i potražnja jer je bebica lenja, pa sisa kraće nego što bi trebalo. Baš jutros sam posle prvog podoja merila i ostalo je nekih 20ml. E sad, koliko je ona popila pre toga, ko zna... Ja se stalno pitam da li je prestala da sisa zato što je lenja ili što više nije gladna, baš me muči to.

Pngpme, baš se tako ponašala i moja beba kao što si opisala kad sam probala da joj dam na kašičicu. Ne znam da li da probam i sa špricem. Danas je kao malo duže sisala i jače vukla. Znači, vas dve se dobro snalazite?

(odgovor članu pngpme)
Direktna veza do poruke: 1926
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
16.8.2016 0:01:17   
Mariya

Ella,nema potrebe da se izmuzavaš posle podoja. Ako su ti grudi tvrde,samo toliko da popusti i omekšaju.
Ja sam moje devojčice dojila 14 meseci obe,kap ad mleka nisu popile!
Imala sam ogromnu sreću da me je laktacijska sestra opskrbila korisnim informacijama i stalno me obilazila i pokazivala i naučila me da dojim. A ono što je ona rekla je suprotno od onoga što govore patronažnu sestreuser posted image . Elem,laktacijska sestra mi je rekla nekoliko pametnih stvari: - Da uvek dam bebi da sisa. Nema ograničenja,satnice, nema gledanja u sat, merenja vremena između podoja i sl. Samo opušteno,nema bitnijih stvari. Sve može da čeka.- Da pratim da li beba guta. Ako ne guta,već samo cucla bradavicu,da joj to ne dozvolim. Da, ukoliko neću mleko da ostavljam u zamrzivaču,nema potrebe da se izmuzavam. Ako su mi grudi jako napete,tvrde,a beba neće da sisa ili spava,da izmuzem samo toliko da popusti.
Moja L je bila pravi sisoljub,uporna,nije htela da pije iz flašice,iz kašičice, i ja jednostavno nisam imala drugu opciju sem da joj dam da sisa. E kod H sam već ja bila uporna,ona nije bila neki proždrljivac,ali ni ona nije htela flašicu tako da nam je ostalo samo siskanje.
Ja nisam za ad mleko, ja sam za dojenje.
Iz ličnog iskustva, ja bih vam savetovala da koliko god možete pazite šta jedete, pijete puuuno vode i dajete bebi da sisa. Stalno,kad god traži. S tim da joj ne date da cucla,samo da sisa. Pa ako se uspava u toku podoja pa se probudi za 5 minuta i opet hoće da sisa a vi joj dajte. Pogotovo mame koje kažu da nemaju dovoljno mleka. Ona će tako navući mleko sebi.

(odgovor članu Milena18)
Direktna veza do poruke: 1927
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
16.8.2016 2:44:13   
popkica bebic
Mariya, slazem se sa tobom u potpunosti! S tim sto sam ja pravila gresku i nocima se izmuzala do kraja. Kod mene nema uobrocenja-dojim na zahtev bebe. A mi mnogo cesto strajkuje, ali Bogu hvala pospana izvuce sve, dok mi je V sisao 16 meseci i nonstop bio na dojkama. I ja smatram da sve zene imaju mleka, ali znam da je jako tesko dojiti na pocetku. Boli, ali vredi! Ad mleko nikad nisam dala, a i kada sam V dala Milupine zitarice sa ad mlekom, zavrsili smo na urbazonu i nikad vise to nije okusio, dok A pravim sa svojim ( izbacim visak kada su tvrde i to iskoristim za kasice ). Izvinjavam se ako sam nekog uvredila. Moje misljenje je da treba da se borim za svaku kap mleka. Jedna doktorka iz Australije mi je rekla da kod njih ne doje jedino zene pod nekom jakom terapijom, tj.pod lekovima koji su opasni!

_____________________________

"Mama je glagol od glagola raditi!"

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 1928
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
16.8.2016 17:23:19   
Ella2407
Od sinoc su postale napete,pomalo tvrde i moze se napipat par kvrzica? Sta sad radim
Ooo Bozee i prokleto zensko
I mislim da je od danas krenulo kao mlijeko,bar tako izgleda,rijetko je nasprsm onog jucer..
I izmuzivala sam se danas
Ali kad ne znam kolikooo
Kad da prestanem
Ccc
Ili do kraja,al opet nez ksd je kraj
Mogla bi do sutra da muzem..

_____________________________

Volim što se volimo!!!

(odgovor članu popkica bebic)
Direktna veza do poruke: 1929
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
16.8.2016 17:29:58   
IvanaSK RR
Ella,masiraj te kvrzice .
A tesko je reci koliko da izmuzas,ja sam se izmuzavala dok ima mleka.

(odgovor članu Ella2407)
Direktna veza do poruke: 1930
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
16.8.2016 18:00:19   
Anck Su Nmaun
Ja sam se izmuzavala samo toliko da olaksam dojku ne vise, i to samo prvih par dana. Jedino ako hoces da cuvas mleko pa se izmuzavaj do kraja.

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 1931
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
16.8.2016 18:40:03   
popkica bebic
Ella, posto si neiskusna u tome, a mleko ti tek nadolazi, izmuzavaj se dok ne omeknu. A kvrzice masiraj. Pre podoja i izmuzavanja stavi toplu pelenu na dojke jer toplota siri kanale. To retko mleko je tzv. prednje mleko, iza njega je gusto ili zadnje mleko. Ne odustaj! POCETAK JE BOLAN I TEZAK, ALI SVE DODJE NA SVOJE I NAUCI SE.

_____________________________

"Mama je glagol od glagola raditi!"

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 1932
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
16.8.2016 20:12:37   
wivern
Ella ne izmuzaj previse. Grudi funkcionisu po principu protocnog bojlera, koliko muzes toliko vise nadolazi. Stavljaj hladne obloge i masiraj kvrzice. i beba neka sisa sto vise.

_____________________________

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving


Honey, I'm Home

(odgovor članu popkica bebic)
Direktna veza do poruke: 1933
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
17.8.2016 10:20:44   
Ella2407
Ma jaa,ovo tek nadolaziiii valjda pravo mlijeko
Jer jos uvijek nekako mislim da kapa iz sika..
Stavljala sam sinoc hladan kupus
Malo mi je odma lakse..
Jos su na nekim mjestima ono kao tvrdje i bolnije al valjda ce proc dok se mlijeko fino uspostavi..


_____________________________

Volim što se volimo!!!

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 1934
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
17.8.2016 10:45:26   
emicaa
Za mene je pumpica spas a bili smo na dobrom putu da uspijemo sa dojenjem ali eto.Bitno da koliko toliko mogu izmusti mada uz to i ad jer ga nemam dovoljno.

_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

(odgovor članu Ella2407)
Direktna veza do poruke: 1935
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
17.8.2016 11:53:01   
Mariya
Ella,radi kao što su ti ostale mame rekle, izmuzi samo toliko da ti popusti napetost i grudi malo omekšaju. Mada,ako možeš,što više stavljaj malecku da sisa,da ti ona prazni grudi umesto pumpe.
Ako se budeš izmuzavala do kraja,samo će ti se još više stvarati mleko pa ćeš morati još više da izmuzeš i tako upadaš u začarani krug! A ovo mleko nema smisla ostavljati,po mom mišljenju,za 2-3 nedelje kad se sastav mleka ustali i uspostavi laktacija ima više smisla ostavljati mleko.
Btw,baš mi je drago što je nadošlo mlekouser posted image malo da se razrade kanali i ima da tečeuser posted image

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 1936
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
17.8.2016 11:54:45   
Mariya
Dupli post

< Poruku je uredio Mariya -- 17.8.2016 11:56:49 >

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 1937
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
17.8.2016 18:56:51   
pngpme
Milena, ne znam šta da ti kažem da li se snalazimo. Beba je na mom mlijeku, ranije je bilo više dohrane, evo 4 dana nije bilo ni kapi, samo moje mlijeko, ali ne bih baš rekla da stvari funkcionišu. Imam ragadu na jednoj bradavici već 3 nedelje i nikako da prođe jer se iznova i iznova stvara, a i druga je i dalje bolna prilično i iziritirana, pa i dalje čeeesto izmlazam. Nije se uspostavila ponuda-potražnja pa ako odspavam 3-4 sata, probudim se sa kamenjem koje bebi nije uopšte lako i milo da razbija pa ja opet završim sat i više razbijajući to i izmlazajući... Ne znam šta bih rekla, nekako guramo ali nije sad to divno iskustvo dojenja na zahtjev u svim okolnostima mogućim. Beba nekad spava dugo pa moram da je budim a nekad se budi na 2h, pa da nemam već izdojenog mlijeka ne bih mogla da zadovoljim njene potrebe uvijek... U svakom slučaju, 5. dana dojenja sam mislila da je kraj i da ću samoj sebi da otkinem dojke da završim sa torturom, ali ide nabolje vremenom definitivno...

Mariya, divno iskustvo oba puta ali ti savjeti su mene doveli ovdje gdje sam sad, i dalje u haosu. Beba ne treba baš da sisa koliko bi željela jer je meni mlijeko jako sporo teklo, grudi nisu bile razrađene i pored obloga i masaža, pa je ona znala da sisa i po 2h. To mi je stvorilo rane. Osim toga, to skidanje bebe pa vraćanje ako zatraži za 5 min mi je takođe uništilo bradavice. Ponekad je bolje (makar za nas sa užaaaasno osjetljivim bradavicama) izmlazati mlijeko pa joj dati u nekom trenutku - ako se uspava ili plače 5 min nakon što se podoj završio ili joj dati adaptiranog malo da se preživi dan. Nisam ni ja za adaptirano, more suza sam prolila kad sam joj u početku davala, uvijek me je mučilo i onaj prah i onaj miris i sve, ALI ne vjerujem da se tolika muka i to kroz šta sam ja prošla sa grudima, bradavicama i dojenjem isplati toliko i da treba sebe i bebu maltretirati po svaku cijenu. Ja sam tako bebu mučila i nisam htjela da joj dam ad jer kao ja imam mlijeka, neka izvuče pa ako treba i 2h da sisa, pa mi je dehidrirala prvog dana. Treba biti umjeren u svemu i svačija situacija je drugačija. Ne treba biti isključiv jer zaista neko ima više poteškoća sa dojenjem...

Ella, masiraj i stavljaj tople obloge, to znaš, ali meni je najviše pomagalo da masiram dok ona sisa, nevjerovatno je koliko brzo nestanu kvržice. Posle dojenja/izmlazanja stavljaj hladne obloge, vidim da stavljaš kupus-on je spas...

Emice, ja kupih pumpicu i bacih pare. Nije loša ali uništava mi bradavice. I silikonske bradavice mi isti efekat imaju. Jedino što im ne smeta je stalno ručno izmlazanje, koje je prvih 2-3 nedelje bilo 0-24 na svakih pola sata, pa ti vidi. Nemoj da se sekiraš ni najmanje, ako dojenje funkcioniše super, ako je mučenje za oboje, ništa od toga. Ja sam se naslušala savjeta i da puštaš bebu da gladuje pa da je stalno kačiš na (.) pa će kao da nadođe mlijeko ili da počne da se proizvodi u većim količinama a u međuvremenu neka beba pati.

(odgovor članu Milena18)
Direktna veza do poruke: 1938
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
18.8.2016 6:45:36   
branki*
Moje iskustvo je kao kod mariya.imam male grudi,prvo dete nisam dojila i bila sam jako sumnjicava u vezu sa dojenjem,mislila sam da necu uspeti,da necu imati mleka...bebi sam davala da sisa kad god je htela,bukvalno,na po 10 minuta ako je trazila,visila je na sisi stalno,po sat vremena,kad smo izasle iz porodilista ,ne da nije islo dala kao skoro sve bebe,nego je i dobila na tezini,toliko je sisala samo!bradavice bolne,haos,ja placem,grudi galete.masirala sam ih stalno prvih mesec dana,samo sam to i radila,beba i grudi.izmuzavala se nisam slucaju i savete ovde,tek ponekad ako su bas prepune,pa da olaksam.dojenje guram i dalje punih 19 meseci,mleka ima.i tako.tesko je ,u pocetku je bas tesko,bila sam na uvidi da odustanem,kad se samo setim,pa koliko sam i ovde kukala!
Drzim fige,mame!

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu pngpme)
Direktna veza do poruke: 1939
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
18.8.2016 7:26:44   
wivern

IZVORNA PORUKA: Khaleesi

Citala sam o adaptiranom dosta, neka istrazivanja itd... Ti sto su istraziva,i doktori naucnici sta vec, kazu da u kasnijem zivotu deca koja nisu odrasla na majcinom mleku imaju odredjenih zdravstvenih problema...
Za to za napredovanje kazem jer sam vidjala decu koja su nedelju, dve gore-dole sa mojom bebom a piju samo adaptirano, i neki su cak po dva kg tezi...
Moze i zbog neceg drugog da bude , ne znam, kazem ono sto sam videla...
Ali najbolje je za dete da siki majcino mleko...

Zanima me kojih odredjenih zdravstvenih problema? Da li su to problemi za koje je utvrđeno da ih je stvorila ad dohrana?
Znam za decu koja su isključivo sisala i kasnije u životu imala odredjenih zdravstvenih problema. Kao i za one što su bili na dohrani pa se nikada nisu ni nakasljali.
Kod nas u komsiluku je beba za prvi mesec dobila 2.5 kg sisanjem, i morali su na sva ziva ispitivanja zbog toga.
Naravno da podržavam dojenje ali nemojte ženama nabijati osecaj krivice sto daju dohranu. Neka svako radi onako kako želi.
Odoh u off, neću više user posted image

_____________________________

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving


Honey, I'm Home

(odgovor članu Khaleesi)
Direktna veza do poruke: 1940
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
18.8.2016 20:00:28   
Milena18
Png, slažem se sa tobom - niti je svaka situacija ista, niti mislim da treba mučiti i sebe i bebu po svaku cenu. Naravno da je majčino mleko najzdravije i ja bih jako volela da samo dojim, ali za sada moram da joj dajem i dohranu, ne baš posle svakog obroka, ali nekoliko puta dnevno. Ako tako i ostane - šta da se radi. Važno mi je da ona napreduje, ako joj dam i flašicu ili dve dohrane u toku dana, nije kraj sveta.
Svim novim mamama želim da se što pre uhodaju sa svojim bebicama, što se dojenja a i svega drugog tiče.

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 1941
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
20.8.2016 0:05:08   
New Mom

IZVORNA PORUKA: Milena18

Ella, meni je patronažna sestra rekla da izvlačim mleko pumpicom iz više razloga - da bih videla koliko zapravo mleka imam, kao i da li imam mleka i posle podoja, a i da bi se uspostavila ponuda i potražnja jer je bebica lenja, pa sisa kraće nego što bi trebalo. Baš jutros sam posle prvog podoja merila i ostalo je nekih 20ml. E sad, koliko je ona popila pre toga, ko zna... Ja se stalno pitam da li je prestala da sisa zato što je lenja ili što više nije gladna, baš me muči to.


Jao, kako mi je krivo što nemam vremena da uopšte dolazim na forum ko nekad i da mogu da ispišem koji red.
Večeras je neko baksuzno veče, već sam na fb pročitala potpuno s*anje koje naše patronažne iz školice govore ženama, a sad ovo čitam. Tačno da ti presedne sve.

Draga imenjakinjo, ovo što sam ti boldovala je, izvini na izrazu, potpuna glupost.
Mleko se stvara DOK beba sisa. Znači što češće na dojci, više mleka.
Pumpica ti ne treba. Niti ona može da izvuče koliko beba sisa (jer se mleko stvara dok sisa) niti je merodavno to koliko je ml zaostalo u mlečnim kanalima.
Dojenje na zahtev i ne ograničavati dužinu podoja. I to je sve. Prati svoju bebu.

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Milena18)
Direktna veza do poruke: 1942
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
20.8.2016 0:07:40   
New Mom

IZVORNA PORUKA: pngpme
Osim toga, to skidanje bebe pa vraćanje ako zatraži za 5 min mi je takođe uništilo bradavice.

Ragade nastaju IsKLJUČIVO zbog lošeg položaja na dojci. Beba ne hvata na pravilan način. Bilo je potrebno da ti neko pokaže kako pravilno staviti bebu na dojku.

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu pngpme)
Direktna veza do poruke: 1943
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
20.8.2016 0:08:30   
New Mom

IZVORNA PORUKA: emicaa

Za mene je pumpica spas a bili smo na dobrom putu da uspijemo sa dojenjem ali eto.Bitno da koliko toliko mogu izmusti mada uz to i ad jer ga nemam dovoljno.

Zašto me nisi kontaktirala?user posted image

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 1944
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
20.8.2016 9:03:00   
emicaa
New mom iskreno nije mi bilo na pameti da ti se javim pored svih ovih sr... što su nas zadesila.
Bila sam razdvojena od Davida dvije sedmice pa sam mu slala mlijeko i naravno ulijenio se,sad kad smo opet zajedno on sisu drži u ustima i razgleda...a iskreno sd mi je dojenje zadnje na pameti,bitno mi je da jede samo.

< Poruku je uredio emicaa -- 20.8.2016 9:05:41 >


_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 1945
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
20.8.2016 13:38:22   
Ella2407
Ja ne znam da li ona pravilno hvata za dojenje user posted image
Zna li neko objasnit teoretski hahsh
I plus jos uvijek dojimo samo u lezecem polozaju jer ja ne mogu sjest hahs

Jos uvijek sam na silikonskim bradavicama ali trebala bih pokusat opet bez njih,-ako beba sad bude znala i imala za sta da uhvati..

_____________________________

Volim što se volimo!!!

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 1946
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
21.8.2016 10:16:16   
emicaa
Ella meni je babica ovde rekla da drži pravilno ako se ne vidi od bradavice ništa user posted image

_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

(odgovor članu Ella2407)
Direktna veza do poruke: 1947
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
21.8.2016 11:06:32   
Milena18
New Mom, hvala ti na savetima. Ja sam i sama pre par dana počela tako da radim jer mi je bilo nekako besmisleno da izmlazam mleko pa da joj dajem na flašicu kad već hoće da sisa. Osetim kad je izvukla sve, dojke baš smekšaju, pa nema potrebe da merim koliko je mleka ostalo. A i više nije tako lenja, sve jače vuče i mnogo ređe zaspi dok sisa. Da li si ti tvoje bebe budila da sisaju? Meni su rekli da mora da sisa na maksimalno tri sata, a još bolje dva i po, i da je budim, ali primetila sam da tako manje jede i nervoznija je nego kad je pustim da spava koliko ona hoće. Evo, noćas je spavala skoro četiri i po sata i od tada je već tri puta lepo sikila, dohranu joj nisam ni nudila, smirena je skroz.

Ella, i ja sam se pitala da li lepo uhvati bradavicu, u porodilištu mi je napravila gadne ragade, ali mislim da je sada već naučila, a i ja sam smirenija, nisam više u grču kao na početku. Ako nema ko da ti pokaže, informiši se na netu o pravilnim položajima za dojenje, ima dosta dobrih tekstova sa slikama. Zašto ti i dalje samo ležiš, da li te još boli rana od epiziotomije?

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 1948
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
21.8.2016 14:35:09   
Ella2407
Pa ja sam cula kao treba da zahvati i ono okolo bradavice ali to je prosto nemoguce haha
A lezim,sta cu.. Ne smijem jos sjest zbog epiziotomije.. Pa mi je samo prinose hahaga...
Pokusavam pomalo i bez sesirica ali rijetko sada da hoce
VAljda joj sada maloo da skonta da povucee..

_____________________________

Volim što se volimo!!!

(odgovor članu Milena18)
Direktna veza do poruke: 1949
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
22.8.2016 0:07:49   
Mariya
IZVORNA PORUKA: Ella2407

Pa ja sam cula kao treba da zahvati i ono okolo bradavice ali to je prosto nemoguce haha
A lezim,sta cu.. Ne smijem jos sjest zbog epiziotomije..


Treba da obuhvati bradavicu i deo areole, ne celu već deo. Bradavice u početku bole ali nakon nekoliko minuta taj bol nestane,a kad ne hvata pravilno onda boli sve vreme i to đavolski.
Opet ja i moja laktacijska sestra user posted image Ona mi je rekla da treba da malo spljošten dojku kada je stavljaš bebi u usta,slično kao kada držiš cigaru...
A za dojenje ležeći, iskoristite priliku svaki put da ležiš i odmaraš dok je dojiš. Pametan savet dobijen od koleginice user posted image
A mislim da za uspešno dojenje treba imati, osim bebe sisavca naravno user posted image i stav,ne sumnjati u sebe pre svega,ne misliti da je mleko slabo,da je beba gladna,ja to ne mogu,neću da mučim sebe i bebu i slično. Prošla sam i ja kroz to,već dva puta, i ne mislim da je mučenje bebe to što se trudim da navučemo mleko da ima za njene potrebe. Ali razumem vas,tako je to sa prvim detetom user posted image
Milena,baš mi je drago,iz tvog posta mi se čini da se uhodavate i vidiš i sama,ona raste i jača je, vremenom je sve lakše. Ako vidiš da je mirna,ne budi je.

< Poruku je uredio Mariya -- 22.8.2016 0:15:39 >

(odgovor članu Ella2407)
Direktna veza do poruke: 1950
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  76 77 [78] 79 80   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  76 77 [78] 79 80   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Pet NAJLEPŠIH IMENA ZA DEČAKE od samo tri ...
Sve češće je praksa roditelja da deci daju zanimljiva i neobična imena koja imaju snažna značenja, a uz to se uglavnom t...
Kako ostati normalan kada vaša beba ne žel...
Vaša beba već danima plače i nervozna je, a vi pucate po šavovima. Evo kako da ostanete pri zdravoj pameti kada vaša beb...



image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here