|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Inostrani sistemi vodjenja trudnoce!
27.1.2009 18:10:58   
Milica#n
Drage moje drugarice sa RR, vec sam vam rekla pre nekih 15 dana da mi je test user posted image . E danas sam bila na prvom pregledu. Negde na forumu sam vec napisala da trenutno zivim u Norveskoj slusaj te sad kako to ovde sve ide, ja ne mogu doci sebi.
Pre nedelju dana sam isla da provere da li sam trudna odnela sam mokracu i kad su proverili rekli su da sam trudna i narucili me za nedelju dana tj danas.
Danas sam otisla kod dr opste prakse on mi  je uzeo sve podatke, izmerio pritisak, tezinu i rekao da ce mi jos izvaditi krv i da dam urin. Ok,suprug i ja kontamo tako to ide i kod nas, ali kad smo ga pitali gde treba da idem na ginekoloski pregled i ultrazvuk on je rekao to se radi u 19/20 nedelji i u 36,  i za sad ako se dobro osecam to je to. Nema potrebe za vise kontrola. STRASNO! Prvog sina sam rodila u Hrvatskoj i tamo sam isla svaki mesec na kontrolu a pred kraj i cesce, uostalo kao vi ostle sto sam ovde procitali.
Zaista ne znam sta bi rekla kakav je to sistem!? user posted image  Da li neka od vas ima iskustva sa ovim zapadnim sistemom,meni se ovo ne dopada.user posted image

p.s. Danas mi je odredjen i termin 27.08.2009. i to po menstruacili a vec sam negde rekla da mi je menstruacija totalno neredovna!

_____________________________

Stefan 18.8. 2007.
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Inostrani sistemi vodjenja trudnoce!
28.1.2009 0:10:32   
Anoniman
A tu nema privatnika pa da odeš na UZ?

(odgovor članu Milica#n)
  Direktna veza do poruke: 2
   RE: Inostrani sistemi vodjenja trudnoce!
28.1.2009 9:51:03   
Milica#n
Zaista ne znam, nisam se ni raspitivala, ja sam fino narucila avionsku kartu i idem kod mog ginekologa, (godisnji iskoristimo malo ranijeuser posted image ) nekako imam vise poverenja u nase, poznat mi je sistem. Vodili su mi prvu trudnocu i hvala Bogu sve je bilo uredu. Ne kazem ja da su oni ovde losi, zaista su svi vrlo ljubazni i cini mi se da su strucni (pa ipak i ovde se radjaju deca svaki dan), ali nekako valda kad imam izbor ipak cu da cujem i drugo misljenje.

_____________________________

Stefan 18.8. 2007.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Inostrani sistemi vodjenja trudnoce!
28.1.2009 9:59:32   
Anoniman
Pa da, to je ok, ali ipak treba izgurati 9 meseci, a toliko godišnjeg nemate. Zar ne bi bilo pametno da i tu nađeš nekoga u koga ćeš imati poverenja?

(odgovor članu Milica#n)
  Direktna veza do poruke: 4
   RE: Inostrani sistemi vodjenja trudnoce!
28.1.2009 10:07:11   
Milica#n
Pa ja cu dole ostati verovatno nekih 2,5 maseca, a do tad cu se cuti ovde sa nekim bivsim trudnicama. Mada jos nisam ni sigurna gde cu se poroditi malo nam se otegla produzenje vize zbog ove ekonomske krize pa je sve jos pod upitnikom. Pa mi je opcija za dole najizvesnija a i najvise mi se svidjauser posted image .

_____________________________

Stefan 18.8. 2007.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Inostrani sistemi vodjenja trudnoce!
17.2.2009 15:26:56   
Anoniman
Evo je tema! user posted image

(odgovor članu Milica#n)
  Direktna veza do poruke: 6
   RE: Inostrani sistemi vodjenja trudnoce!
17.2.2009 15:41:04   
Verus
Milice, ja sam trenutno u SAD, mm i ja jos pokusavamo za prvu bebu, ali ti mogu reci kao je bilo sam mojim prijateljicama.  Jedna je trenutno trudna u 15 nedelji i sada je imala prvu ultrazvuk, inace, cim saznas da si trudna vadi se krv prvi put i to i urin se radi jednom mesecno.  Gledaju uvek secer (zbog rizika povecanja secera u trudnoci) i naravno prate redovno krvni pritisak>  pisala sam ranije, meni se ovde ne dopada kako se sve vodi PRE nego sto zatrudnis, to po forumu vidim, bolje ide kod nas.  E sad, stvari zavise i od bolnice do bolnice.  Posto cu ja morati da primam inekcije heparine kad zatrudnim, meni su rekli kad zatrudnim da cu doci na ultrazvuk u 6 nedelji da utvrde da je beba u redu i da je ziva (otkucaji srca), onda me startuju na inekcije, pa cu opet imati ultrazvuk oko 10 te nedelje pa u 20 da se odredi pol.  Posle toga ima jos jedan zvuk ja mislim pred porodjaj mozda oko mesec dana, da se vidi u kakvom je polozaju beba itd.  Moja prijateljica koja zivi ovde i takodje je iz NS je izgubila jednu trudnocu (prvu) a druga beba je imala pupcanu vrpcu sa samo jednom venom i jednom arterijom (umesto dve)> Tako da se njena vodila kao visoko rizicna trudnoca jer su mislili da beba nece puno rasti i da ce se rano roditi (sto je veca beba vece su potrebe za kiseonikom i hranljivim materijama i to kao jedna arterija ne bi mogla da podrzi).  Ona je isla na preglede dva puta nedeljno i jako su pratili sve a ultrazvuke je imala gomilu.  Ja cu se isto voditi kao visoko rizicna (zbog mene ne zbog bebe), pa cu i ja verovatno tako.  Inace, mislim da ide jednom mesecno kao kod nas.  Javi nam sta si saznala, ali i ja mislim da treba da proveris i druge bolnice i lokalne klinike, jer ko sto rekoh, ovde se stvari razlikuju od bolnice do bolnice.  Srecno!!!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Inostrani sistemi vodjenja trudnoce!
17.2.2009 16:01:22   
Anoniman
Jasna1 se nalazi u Londonu i piše:

Bas mi je drago cuti da ste tako ljubazne, vec odavno nisam imala tako lijep prijem. Englezi nisu bas nesto pristupacni.
Ovdje se ne moze ici direktno u bolnicu / ginekologu na pregled nego se za sve ide samo obicnom doktoru, koji obicno sam napravi ginekoloski pregled i ostalo (tlak/tezinu itd). i kaze sve sto on zna reci, sto nije bas puno. Onda se ide u bolnicu jer se u bolnici radja ali ja sam bila pod dojmom da ce mi doktorica odmah dati uputnicu za bolnicu ali ona se samo nasmijala i rekla to da cekam da mi se bolnica javi itd. A to tko zna kada ce, bas glupo. Cijeli im je sistem los. Prolsi put kad sam bila kod doktora, njenog kolege, jer imam strasne probleme sa stomakom a ovdje bas ne znaju sto mi je, doktor mi je rekao da "ako zatrudnim vjerojatno cu odmah ozdraviti". Ma nisu normalni. Inace imam gastritis i neku kilu kraj zeluca (hiatus hernia).

A kad je moja starija sestra (isto ovdje) rodila nije znala ni duzinu djeteta (niti sad zna) sto je kod nas prvo sto kazu - tezinu i duzinu. Nisu dijete bili ni ocistili nego joj ga onako prljavo dali.
Ma meni dodje onda zlo kad pomislim da ce i meni tako a kod nas cujem kako sve rade, i mjere dijete i testiraju a ovdje u biti nista od toga. /nego samo daju brosuru pa ti sam kod kuce mjeri i radi sto hoces.

Ali eto, sretna sam sto sam trudna. Upalilo nam je odmah na prvi pokusaj pa sam ostala prilicno sokirana user posted image
Ali i muzu je tako drago user posted image

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 8
   RE: Inostrani sistemi vodjenja trudnoce!
17.2.2009 16:08:41   
Verus
Tasha, bas hvala Bogu da si ti trudna i da je dete zdravo, ali normalno je to sto mislis-svi  mi kad zatrudnimo jednog dana user posted image cemo skrenuti misli sa toga, na sledece korake-bolnice, testove, gde se poroditi.... ovde u SAD ti podignu dete da ga vidis (ima neka emisija  "baby story" pa vidis celu pricu porodjaj itd i ja to uvek gledam user posted image ) i onda ga odnesu obrisu, izmere duzinu i tezinu i kada se beba okupa, mama je podoji ili bar pokusa, i onda obuku bebu i slikaju i stave na web sajt te bolnice i onda mogu svi prijatelji da ode da vide odmah bebu!  Tu pise ime tezina duzina datum i vreme rodjenja.  Sve je lepo organizovano, ali me nervira to sto uvek gledaju da sto pre obave porodjaj i ako ne ide dobro uvek hoce da rade carski rez, mislim da se boje kojekakvih tuzbi od pacijenata ako nesto ne bude u redu...inace ja sam u drzavi kentaki, i ovde zakonski testiraju svaku bebu na preko 30 genetskih oboljenja, jer osim fizickih postoje genetska oboljenja metabolizma (kada beba npr ne moze da vari laktozu u mleku, pa se odmah zna da mora da ide na formulu, jer ako ne metabolise galaktozu onda se to depozituje u mozak i organe i ostecuje ih),  a te testove pokriva drzava pa cak i oni bez novca imaju prava na to.  To je sve ok, ali ko sto kazem, porodjaj je deo koji bi me vise brinuo....ne znam, posto cu ja eto biti na heparinu moj porodjaj ce morati biti zakazan i indukovan, a ja zelim prirodno da se porodim pa  me je bas frka,kazu da indukcija vise boli....eto udavila sam te sorry

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Inostrani sistemi vodjenja trudnoce!
17.2.2009 16:09:27   
Verus
IZVORNA PORUKA: Verus

Tasha, bas hvala Bogu da si ti trudna i da je dete zdravo, ali normalno je to sto mislis-svi  mi kad zatrudnimo jednog dana user posted image cemo skrenuti misli sa toga, na sledece korake-bolnice, testove, gde se poroditi.... ovde u SAD ti podignu dete da ga vidis (ima neka emisija  "baby story" pa vidis celu pricu porodjaj itd i ja to uvek gledam user posted image ) i onda ga odnesu obrisu, izmere duzinu i tezinu i kada se beba okupa, mama je podoji ili bar pokusa, i onda obuku bebu i slikaju i stave na web sajt te bolnice i onda mogu svi prijatelji da ode da vide odmah bebu!  Tu pise ime tezina duzina datum i vreme rodjenja.  Sve je lepo organizovano, ali me nervira to sto uvek gledaju da sto pre obave porodjaj i ako ne ide dobro uvek hoce da rade carski rez, mislim da se boje kojekakvih tuzbi od pacijenata ako nesto ne bude u redu...inace ja sam u drzavi kentaki, i ovde zakonski testiraju svaku bebu na preko 30 genetskih oboljenja, jer osim fizickih postoje genetska oboljenja metabolizma (kada beba npr ne moze da vari laktozu u mleku, pa se odmah zna da mora da ide na formulu, jer ako ne metabolise galaktozu onda se to depozituje u mozak i organe i ostecuje ih),  a te testove pokriva drzava pa cak i oni bez novca imaju prava na to.  To je sve ok, ali ko sto kazem, porodjaj je deo koji bi me vise brinuo....ne znam, posto cu ja eto biti na heparinu moj porodjaj ce morati biti zakazan i indukovan, a ja zelim prirodno da se porodim pa  me je bas frka,kazu da indukcija vise boli....eto udavila sam te sorry




Budala sad vidim da je to kopiran post Jasne1 pa eto, njoj sam odgovorila!

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Inostrani sistemi vodjenja trudnoce!
17.2.2009 20:21:24   
Anoniman
BINCE je napisala:

Pravo mi je cudno da je to tako tamo... Citam i ne vjerujem, pa sigurno ima i privatnika kojima se mozete obratiti, pa pokusajte tamo mozda vam bolje objasni... a ja sam saznala da sam trudna sa 4 sedmice, a srce sam cula u 7-oj sedmici.....I BIO JE PREDIVAN OSJECAJ SLIJEDECI PUT NOSIM KAMERU DA SVE SNIMIM...

                                                       

Verus kako si me nasmejala! user posted image user posted image  user posted image

< Poruku je uredio Lenka RR -- 19.2.2009 1:33:26 >

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 11
   RE: Inostrani sistemi vodjenja trudnoce!
17.2.2009 20:41:41   
Verus
Tasha, izgleda da je to postao moj posao ovde-RR klovan!  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Uf uf uvek zurim i ne pazim....

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Inostrani sistemi vodjenja trudnoce!
18.2.2009 9:24:53   
eugenija
Baš me interesuje šta bi "majkahrabrost" rekla na Jasninu priču...

_____________________________

ŽENA JE STENA!



(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Inostrani sistemi vodjenja trudnoce!
4.3.2010 22:53:49   
Anoniman
ja sam u Grckoj, muz mi je grk. ovde je osiguranje nekako cudno, svi imaju razlicito u zavisnosti od posla kojim se bave i svako osiguranje nesto drugo pokriva. osiguranje mm je super, dozvoljava mu da ide kod bilo kog, cak i privatnog lekara, i onda mu jednostavno vrate deo para ili cak sve, ali ja zbog raznih gluposti papiroloskih nisam mogla da ga dobijem. na srecu, student sam i jos par meseci cu imati to studenstko osiguranje. Takodje, ne postoje domovi zdravlja, nego samo bolnice u kojima je katastrofa guzva, kao i u nasim uostalom. Dakle, trudnocu mi vodi privatno dr (jer ti u bolnici zakazuju termin za 2-3 meseca), onda mi samo za neke analize kao sto je analiza krvi napise na obicnom papiru uput, koji ja moram nositi kod kontrolora na fakultet, on mi ga ispise zvanicno i onda sa tim idem u bolnicu. svi se naravno poradjaju u privatnim klinikama, sto kosta uzasno mnogo, evo danas je bilo na tv kako su krenule klinike u susret parovima, pa daju da se plati porodjaj na rate! ludilo! Al nema veze, samo nek nasa mrvica bude dobro!

(odgovor članu eugenija)
  Direktna veza do poruke: 14
   RE: Inostrani sistemi vodjenja trudnoce!
5.3.2010 9:43:50   
*Alexx*
Imamo noviju temu, koja je bila aktivnija, pa sam ove postove kopirala tamo KLIK.
Moderatori neka zaključaju temu.


_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Inostrani sistemi vodjenja trudnoce!
13.9.2010 17:08:50   
mikica sa
Ćao drage moje!
Ja sam nova,tek od danas sam ovdje. Pošto vidim da je tema kojoj mogu da se pridružim,dodala bih i svoje iskustvo (koje je to tek počelo da bude user posted image ). Naime,živim u Švajc.i trudna sam već 8 nedelja (počela osma) i još uvijek otkrivam kako to ovdje rade,obzirom da mi je ovo prva trudnoća,normalna. U januaru sam imala prvu trudnoću koja je završila spontanim user posted image . Ova druga se desila totalno neplanski ali se nadam da će biti bolje obzirom da je prva prekinuta u 4.nedelji.
Ovdje su mi prvi pregled uradili vaginalnim UZ,to je bilo prije 2 nedelje,vidjela sam mali oblik kome srce kuca user posted image  i to je bio jako čudan osjećaj,istovremeno sam bila i šokirana i sretna i uplašena...ne znam...
Sutra imam drugu kontrolu pa ću vidjeti kako će to biti. Inače,ovdje je zdravstveni sistem potpuno na privatnoj osnovi,tj.plaćamo sami sebi osiguranje zavisno koje odabereš i smatraš da ti treba i onda od računa platimo samo 10%. Ali,zato je zakon prema majkama po meni,jako surov jer porodiljsko traje samo 3 mjeseca user posted image  i otac nema nikakvo dodatno bolovanje.

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 16
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Previše guranja tokom porođaja krivo za po...
U Velikoj Britaniji, trenutni projekat babica postiže odlične rezultate u smanjenju porođajnih razderotina jednostavno n...
Pregledi u trudnoći i njihov redosled
photo
Od trenutka kada se na testu za trudnoću pojavi druga crtica, posete ginekologu postaju mnogo češće.



image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Пелене.
пеперутка16

Када сте почели да одбијате своју бебу?

Click Here