|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  46 47 [48] 49 50   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Koje AD mleko koristite
2.5.2015 7:51:51   
doktorkakristal
WIV koje ste mleko uzeli?

_____________________________

'OVO JE ZIVOT NIJE RAJ,NE MORAS DA BUDES SAVRSENA "
Čekanje je tihi i surovi ubica. Okrutni krvnik.

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 1176
   RE: Koje AD mleko koristite
2.5.2015 7:56:01   
serpica
IZVORNA PORUKA: wivern

Serpi to cu i pokusati, nadam se da ce sa ovim lekovima sve biti gotovo za nedelju dana.
Mi sinoc uzeli novalac, niti smo imali vremena da razmisljamo o mlekcu. Ovo je bilo daj sta das. Ma pice guzica kad ogladni, nego mu se poremetio ceo svet pa je sav kenjkav.




Meni su sa drugim detetom nasli klebsielu u mleku,bila pod jakom terapijom mesec dana,morala sam da prekinem dojenje ali sam se izmuzavala svaki put kad je ona pila i tako ceo mesec i to je bila manja od Maksima dosta,posle toga smo nastavili sa sisanjem do punih 9m. samo nepred bice sve ok user posted image

< Poruku je uredio serpica -- 2.5.2015 7:57:10 >


_____________________________

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 1177
   RE: Koje AD mleko koristite
2.5.2015 7:57:30   
wivern
Doco nas dvoje tantusa uzeli novalac 2 user posted image

Serpi takav je i meni plan user posted image

< Poruku je uredio wivern -- 2.5.2015 7:58:12 >


_____________________________

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving


Honey, I'm Home

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 1178
   RE: Koje AD mleko koristite
25.9.2015 6:07:34   
suzi kju
Ha tek sad nađoh pravu temu, nisam čitala unazad, prvo da postavim pitanjce pa ću da čituckam.
U skorije vreme će mi trebati dohrana za moje bliznakinje, pa mi dajte savet koje mlekce da im uzmem?

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 1179
   RE: Koje AD mleko koristite
25.9.2015 6:36:50   
milicicak
Suzi, ja sam koristila samo AD mleko za alergicnu decu ali da nisam mislim da bih se odlucila ili za NAN ili Aptamil ili Novalak. Proguglaj na netu cene pa odluci, ad mleka se dosta trosi a njih je dve...
Moja sestra je bila prezadovoljna Nan-om, mala ga je vrlo lako prihvatila, kazu da je malo sladje od ostalih AD mleka. Kuma se kune u Aptamil. A Novalak je meni simbol za kvalitet sto se AD mleka tice.
Ljubi devojke user posted image

(odgovor članu suzi kju)
Direktna veza do poruke: 1180
   RE: Koje AD mleko koristite
25.9.2015 6:58:56   
branki*
Suzi,moj glas takodje ide za NAN!

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 1181
   RE: Koje AD mleko koristite
25.9.2015 7:00:29   
Trcosava
Suzi, polako, pa kad bude trebala kupićeš.
Mnogo vam zavisi i od kućnog budžeta. Ovde komšinica uzima neko iz DM-a, bio čini mi se. Njihova je marka, pa pretpostavljam da je ono babay love.
Meni je i Ana, a sad i Luka na Novalac-u. Razmišljala sam i ja da li neko drugo, ali mm je bio u fazonu to smo uzimali, to ćemo i sada. A nije jeftino ni malo. Meni sada, ona velika konzerva (800gr) traje nekih nedelju dana. Ovde je oko 16€. Pa ti vidi. Kod tebe sve puta dva.

Eh, da - ni jedno nije imalo problem sa prihvatanjem mleka. Ni Ana ni Luka

< Poruku je uredio Trcosava RR -- 25.9.2015 7:01:35 >


_____________________________

I flunked anger management! }:->



(odgovor članu suzi kju)
Direktna veza do poruke: 1182
   RE: Koje AD mleko koristite
25.9.2015 8:12:06   
suzi kju
Hvala Vam devojke, svaki savet vas iskusnih mi dobro dođe. Videćemo, ja sad dok sam još u bolnici razmišljam o tome, guglma gledam, zasad imam mleka. Danas mi je treći dan izmlazanja i to ručnog pa sam jutros izmlazla 100 ml a one pojedu do 40ml tako mi rekoše, a evo curi na sve straneuser posted image
Neko vreme mi verovatno neće ni trebati dohrana.

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 1183
   RE: Koje AD mleko koristite
25.9.2015 9:05:04   
choopa choops
Ja sam mojima nudila Aptamil (dva tri puta kad nisam mogla da izdojim, a morala sam da ih ostavim duže vremena) jer su mi preporučivali da je najbolje. Međutim njima se (Ni jednom djetetu user posted image ) nije dopalo?! Dalje nismo ni isprobavali, jer im nije ni trebalo. Ali mogu reći da sam šokirana bila cijenom, čini mi se oko 18e za nekih 900gr user posted image Ja nisam imala predstavu da je to tako skupo. Na kraju sam zezala MMa da sad ja mogu više da trošim iz kućnog budžeta jer sam uštedila na mlijeku user posted image

BTW. Ja sam probala taj Aptamil, užasan je, ne znam kako to bebe mogu pit. A ja sam kao mala pila neko AD, nije me mama dojila, čini mi se da se zvalo Bebiron i to sam ga pila i do 6-te godine. Sjećam se još uvijek tog divnog ukusa, čak sam nekad jela prah kašikom user posted image

< Poruku je uredio choopa choops -- 25.9.2015 9:06:42 >


_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu suzi kju)
Direktna veza do poruke: 1184
   RE: Koje AD mleko koristite
25.9.2015 9:07:51   
suzi kju
Pa to je do deteta i do sličnosti ad mleka sa majčinim, pa na osnovu toga oni prihvate ili odbiju, bar ja tako mislim, mozda grešim, ne znam.
Videćemo kad dođe vreme da kupimo probaćemo pa kako nam Bog da user posted image

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 1185
   RE: Koje AD mleko koristite
25.9.2015 10:23:30   
gale77
Mojoj mrvici su u bolnici davali humanu, dok mi nije doslo mleko(carski rez). Kasnije nam je pedijatar savetovao da je uz dojenje i dohranjujemo, jer je slabo napredovala. I tu nastao problem, nije htela da prihvati ni jedno mleko. Sve moguce vrste smo kupovali i na kraju smo stigli do bebelaka, koji je i dosta jevtiniji.
Sto vise unosi tecnosti i spavaj i mleko nadolazice sve vise.

(odgovor članu suzi kju)
Direktna veza do poruke: 1186
   RE: Koje AD mleko koristite
23.11.2015 22:49:55   
bebilule
Ne znam da li ovdje da pisem, nije bas aktivna tema. Treba mi neko ko ima iskustva vise nego ja. M je skoro mjesec malo sikio, malo dohrana. Mog mlijeka skoro da i nema vise (s tim sam se vec pomirila, sta je tu je). Od pocetka smo na aptamilu. Njemu je sad mjesec i par dana i drzim se uputstva proizvodjaca. Tamo stoji od 2-8 nedelje 90 ml, 6 obroka. Bili smo na kontrolo, dobio je za mjesec 1100 i dr je rekla da nastavimo tako. E sad, trudim se da se pridrzavam ovih propisanih doza ali je dosta tesko. Cim se probudi vristi i odmah bi jeo. Zavisi koliko spava jer ako ne prodje 3 sata ne smijem mu dati. U sustini razmak po danu nam je 3 a po noci palo vise pa smo tu negdje sa propisanim dozama. Ipak imam osjecaj da mu je malo jer svo vrijeme koje je budan provedemo u zavaravanju do obroka. Da li je aptamil lagan ili je on izjelica...smijem li mu vise davati? Ne znam da li da pokusam sa nekom drugom, malo zasitijom hranom jer smo vec navikli na ovu a i lijepo je napredovao?

(odgovor članu gale77)
Direktna veza do poruke: 1187
   RE: Koje AD mleko koristite
23.11.2015 23:04:13   
Trcosava
Bebiblue, Ana mi je pila uvek 30 ml više nego što je pisalo. Sećam se prvi put kad smo joj dali ad, kaže patronažna ako popije sve vi još trideset. I tako je ona uvek pila više nego što piše. Broj obroka je bio "pripisan", ali količina ne.
Ali je recimo puno i bljucala.

Luka mi pije 30ml manje od propisanog jer i on je bljucao. Daj slobodno 30 ml više. Ništa neće faliti. Sa telefona sam sad pa ne znam koliko tačno ima i da li je uobročena beba.
Kažeš nema tvog mleka. Probaj da kad se probudi staviš na dojku. Možda će se smiriti, tebi navuci mleko, pa možda se tvoje i povrati, ako ne barem neće da se dere.

To je moje mišljenje. Ja moje mleko nisam uspela da povratim, ali mislim da ima i drugih faktora kod mene. No to nije tema.

_____________________________

I flunked anger management! }:->



(odgovor članu bebilule)
Direktna veza do poruke: 1188
   RE: Koje AD mleko koristite
23.11.2015 23:26:39   
bebilule
Milosu ima mjesec i 4 dana. Pise da.ide 6 obroka po 90 ml. On popije 90 ali gladan za dva sata vec. Mislim da je bolje da mu dam malo vise a da razmak izmedju bude veci. Tako ce imati vremena da svari. Stavljam ga i dalje cesto na grudi. Tako se i smiri. Nikad nisam ni prestala ali eto nismo uspjeli ni navuci. Ujutru cu mu napraviti 120 pa cu pratiti kada ce ogladniti. Hvala ti puno!

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 1189
   RE: Koje AD mleko koristite
24.11.2015 7:40:21   
Maraj
Bebilule jer pijes sta ti za mleko ? Ja sam pila Hipp caj a juce uzeh one tabletice u apoteci- fitolat. Probaj mozda ti to poveca kolicinu mleka.
Ja pravo da ti kazem ne pratim striktno to sto pise na kutiji.... L za nedelju dana puni 2 meseca. On meni sisa pa mu napravim nekad 90;nekad 120 a desi se da nekad popije samo 60ml. Sto se vremenskog razmaka tice ja kad vifim da je gladan dam mu da sisa i pravim ad iako je proslo npr dva i po sata. Ne cekam puna tri sata. Mozda L brze vari to mleko..tako razmisljam. Retko kad on meni izdrzi tri sata tokom dana. Najcesce je to dva i po sata. A kolicinu ne mogu ni to striktno odrediti kad ne znam koliko on popije mog mleka

(odgovor članu bebilule)
Direktna veza do poruke: 1190
   RE: Koje AD mleko koristite
24.11.2015 8:02:40   
Trcosava
Bebi, setih se sad da imamo temu - postove sam prebacila, pa možeš i tamo pročitati

Broj i količina obroka na flašicu

_____________________________

I flunked anger management! }:->



(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 1191
   RE: Koje AD mleko koristite
24.11.2015 9:12:42   
jess021
Bebilule, mi pijemo Novalac i svi kazu da je najbolji, a pisacu ti sad u ovoj temi sto je Trca navela.

_____________________________

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 1192
   RE: Koje AD mleko koristite
17.12.2015 22:22:33   
dijana1*
Suzi ja sam Vuku davala Bebelac i od njega je bas bujao kao kvasac. A K sam kada sam prestala dojiti uvela Nan i on je bio najslicniji mom mleku i od njega je lepo napredovao a nije bujao.

< Poruku je uredio dijana1 RR -- 17.12.2015 22:23:13 >


_____________________________

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 1193
   RE: Koje AD mleko koristite
17.12.2015 22:42:48   
suzi kju
Pa one već ručkaju više no što ja mogu da izmuzem. Neki cilj kad sam krenula sa izmuzavanjem, mi je bio da izguramo tri meseca s mojim mlekom, i tako će i biti.
Ja imam mleka još uvek, ali nš dovoljno da pokrijem sve obroke pa moram već uvesti neko adaptirano.
Drugarica koja radi u frontu u dečjem boksu mi ne savetuje Nan nestle jer je, kaze, slađi od majčinog, pa postoji mogućnost da počnu da odbijaju moje mleko.
Od druge drugarice sam dobila preporuku za Novalac ali ja se još uvek dvoumim.
Bebelac nekako nemam u opticaju uopšte.
Novalac, aptamil ili humana?

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 1194
   RE: Koje AD mleko koristite
17.12.2015 23:49:28   
bebilule
E nemam pojma suzi. Koliko sam ja skontala svaka beba je prica za sebe. Npr mom Milosu odgovara Aptamil, lijepo napreduje od njega, dok recimo Maraj nije bila zadovoljna jer joj je bebac slabo ista od njega dobio. Ja nisam mijenjala jer nekako fino bucki a ne buja, iako jede nalo vise od propisanog. Prvo mi bila frka zbog toga, a onda sam malo cavrljala na.ovoj temi i odlucila da mu.pojacam za dozu. Kazu da je aptamil nemasan, nezasit. Ipak, kako je bio dobqr na prvoj kontroli i kako nema puno problema sa kakanjem, mi smo ostali na njemu.

(odgovor članu suzi kju)
Direktna veza do poruke: 1195
   RE: Koje AD mleko koristite
18.12.2015 7:53:51   
Trcosava
Suzi vidiš gore. Jedino što je promenjeno kod mene je to da Luki sad dajem malo Novalac, malo Aptmil. Kad me mrzi da letim do apoteke, a recimo imam popust u DM-u (a imam ga jednom mesčno makar) kupim Aptamil. Da ne pominjem kad kupujem kašice, imaju i one koje su sa mlekom već adapritranim (prave se sa vodom) ili kupim gotovu hipp kašicu za laku noć (ima hippovo mleko u sebi pretpostavljam) - znači mešam sve živo user posted image
Mada, primarno nam je Novalac. Ana je od njega bila bumbar! Luka pije isto, a ima ga samo u obrazima.
Aj sad ti odluči user posted image

Sve u svemu, moj glas ide Novalacu (pošto nam je ono primarno)

_____________________________

I flunked anger management! }:->



(odgovor članu bebilule)
Direktna veza do poruke: 1196
   RE: Koje AD mleko koristite
18.12.2015 8:00:16   
suzi kju
I ja sam više za Novalac, kazu da najlakše svarljivo pa zbog toga.
Hvala vam drage na savetu, ljubimmm!!!

Javiće se još neko valjda, čisto da rešim definitivno.

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 1197
   RE: Koje AD mleko koristite
18.12.2015 8:04:02   
Sanjica26 RR
Teodori je navise odgovorao Novalac.Lepo je napredovala.

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu suzi kju)
Direktna veza do poruke: 1198
   RE: Koje AD mleko koristite
18.12.2015 8:05:26   
mila83
Mi jos uvek koristimo ad mleko,Nan 3.Zbog cele nase muke,pre i posle operacije,iako sam ja imala dosta mleka,kratko vreme joj davala Nan1 (naizmenicno sa mojim mlekom ) posle 6 meseci Nan2 i sad evo,nece da pije km,pa jos pije Nan3 ujutro i uvece...Po rodjenju su joj dali u porodilistu Humanu,bezveze..samo je bljuckala..kad smo bili na IMD,jedna pedijatrica mi je rekla da se Nan najbolje pokazao , bar kod dece koja imaju problem sa jelom,varenjem(T je imala zbog srcane mane)prihvatanjem mleka..kod njih na odeljenju su u to vreme davali bebama to mleko,i od tada smo povremeno bili na Nan2(ja sam se izdajala do 11.meseca,pa smo kombinovali)

< Poruku je uredio mila83 -- 18.12.2015 8:07:19 >


_____________________________

Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 1199
   RE: Koje AD mleko koristite
18.12.2015 8:09:55   
suzi kju
Eto sad kad Mila spomenu 2 i 3,koju bih ja trebala da uzmem? Jedinicu i dalje, one prekosutra pune tri tri meseca.

(odgovor članu mila83)
Direktna veza do poruke: 1200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  46 47 [48] 49 50   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  46 47 [48] 49 50   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...



image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Дуда.
пеперутка16

До када је ваше дете имало цуцлу?

Click Here