|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Vakcine Prevnar i Pneumokok
9.11.2011 12:18:39   
mihi
Koliko ja znam Prevenar je indikovan za decu do 24.meseca, i moj sin je primio sa 16 meseci u dve doze razmak 6 nedelja tako je pisalo na vakcini. Posle druge Pneumo 23 ali samo jedna doza, tako su dobila sva deca u okruženju za koju znam da su primila tu vakcinu, e sad možda je za drugog proizvođača drugačije, ali znam da mi je Miloševa dr rekla da se Pneumo 23 daje samo u jednoj dozi.

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 76
   RE: Vakcine Prevnar i Pneumokok
9.11.2011 12:29:35   
mihi
Evo tako sam i predspostavljala, kod nas je u prodaji bio Prevenar 7 sa 7 antigena S. pneumoniae, postoji i Prevenar 13 (13 antigena S. Pneumoniae
  • Prevnar 13® is a vaccine approved for use in children 6 weeks through 5 years of age (prior to the 6th birthday).
    No Pneumo 23 ima 23 antigena S. Pneumoniae, obuhvata veći broj serotipova S. Pneumoniae aima ih ukupno više od 72 i naravno ne mogu svi biti obuhvaćeni jednom vakcinom. Ne znam šta se kod nas sve nalazi na tržištu i od toga zavisi izbor vakcine. Pneumo 23 se ne daje deci mlađoj od 2 god. a Prevenar 13 može deci od 6 nedelj do 5 godina ali obuhvata manji broj bakterijskih antigena od Pneumo 23.

    (odgovor članu mihi)
  • Direktna veza do poruke: 77
       RE: Vakcine Prevnar i Pneumokok
    9.11.2011 12:58:39   
    gagana83
    Ne znam Mihi, nocas sam malo njuskala po netu i naisla sam na razlicite informacije. Negde kazu Prevenar 7 do 2 a negde do 5 godin. Prevenara 13 nema kod nas.
    Evo sta kaze nas pedijatar

    Za vakcinisanje u periodu od rođenja do 5 godina, u Srbiji je dostupna vakcina PREVENAR 7 koja pruža zaštitu od 7 sojeva Pneumokoka. Trenutno na svetskom tržištu postoji i vakcina PREVENAR 13 koja štiti od dodatnih 6 sojeva. Ova vakcina još uvek nije registrovana u Srbiji.
    Vakcina Pneumo 23 nije konjugovana i ne pruža dugotrajnu zaštitu. Ona je namenjena nekim drugim grupama pacijenata.



    _____________________________

    ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

    (odgovor članu mihi)
    Direktna veza do poruke: 78
       RE: Vakcine Prevnar i Pneumokok
    9.11.2011 13:27:16   
    mihi
    Pneumo 23 Sanofi Paster vakcina je namenjena deci starijoj od 2 godine i populaciji odraslih koji su splenektomisani (nemaju slezinu, imaju druge hronične besti) vakcina ima centralnu registraciju u zemljama EU i ne znam šta to znači da nije konjugovana? Ako je EME-a potvrdila indikacije i neželjena dejstva a indikovana je za decu straiju od 2 godine, ne znam zašto Vaš pedijatar misli da nije dobra za tvoje dete. Vakcina se daje u jednoj dozi i moj sin je tako i primio izlišno je ovu vakcinu davati posle 7 god godine (osim za decu koja nisu imunokompetentna) jer se takva deca ređe razboljevaju od ovih bolesti (upala uha, bakterijski meningitis). Većina pedijatara ovde u Beogradu preporučuje tu vakcinu, zaista i Prevenar je indikovan za decu do 9 god, no to je mali broj antigena te se zato u zemljama koje je imaju kao obaveznu vakcinu daje već sa 6 nedelja tj bebama. Prevenar jerelativno i skup za naše tržište te ga zato često i nema u apotekama, mislim da sam dve doze platila oko 140 evra, tako da je i to problem što ga često nema. Inače je moj sin obe vakcine odlično podneo.

    Takođe velika je kampanja protiv ovih ne obaveznih vakcina kod nas a niko od nadležnih u ovoj zemlji neće da sedne i izračuna troškove lečenja obolele dece predškolskog uzrasta. Po statistikama preko 70% dece ima primarne komplikacije ili sekundarne od nekog od sojeva S. pneumoniae, da ne pričam o težim slučajevima ugradnje cevčica, slabljenje sluha kod takve dece.....

    Neko pametniji od nas je to uradio i uveo Prevenar kao obaveznu vakcinu za bebe.

    Ista je priča i sa ovčijim boginjama. Kao što je nekada bilo ne zamislivo da se deca vakcinišu protiv malih boginja a danas se to pdrazumeva. Isto će tako biti za par godina nadam se i sa vakcinom protiv ovčijih boginja.

    (odgovor članu gagana83)
    Direktna veza do poruke: 79
       RE: Vakcine Prevnar i Pneumokok
    9.11.2011 13:43:03   
    gagana83
    Ne znam Mihi, samo preosim sta mi je receno.
    A evo sta sam nasla

    Pneumokokna polisaharidna vakcina
    Sadrži 23 serotipa S. pneumoniae koji pokrivaju >85% invazivnih pneumokoknih infekcija. Preporučuje se vakcinacije za sve osobe sa hroničnim oboljenjem starije od 2 godine ako imaju neko od sledećih bolesti ili stanja:
    • Oboljenje respiratornog i kardiovaskularnog sistema, bubrega, jetre, dijabetes, alkoholizam.
    • asplenija, srpasta anemija, limfom, multipli mielom, Hodgkin, nefrotski sindrom, transplatacija organa i tkiva, HIV infekcija
    Preporučuje se i svim osobama starijim od 50 godina naročito u kolektivnom smeštaju kao i
    • Svi pušači starosti od 19-64 godina
    • Licima sa astmom starosti od 19-64 godine
    • Licima koja boluju od Lupusa erythematodes, reumatoidnog artritisa (ne inicira generisanje autoantitela)
    • Licima kojima se implantira kohlearni implantat (30 puta veći rizik)
    Revakcinacija se preporučuje za osobe starije od 2 godine koje su u visokom riziku od ozbiljne pneumokokne infekcije. Singl doza revakcinacije nakon 5 i više godina od 1. doze


    Pneumokokna konjugovana vakcina

    Pneumokokna konjugovana vakcina štiti od meningitisa, sepse, bakterijemije, upale pluća (pneumonije) i upale uha koje izaziva bakterija Streptococcus pneumoniae. Vakcinu primaju deca starosti od 2 meseca do 5 godina života po sledećoj šemi: Vakcina se daje deci počev od 2 meseca života do 6 meseci u tri doze u razmaku od najmanje jedan mesec. Primena četvrte doze se preporučuje u drugoj godini života. Deca uzrasta od 7 do 11 meseci primaju dve doze vakcine u razmaku od najmanje mesec dana.Primena treće doze se preporučuje u drugoj godini života. Deca uzrasta 12 do 23 meseca dobijaju dve doze ove vakcine sa intervalom od najmanje dva meseca. Deca uzrasta od 24 meseca do 5 godina dobijaju jednu dozu vakcine. Pre davanja vakcine obavezan je pregled deteta kod pedijatra, koji daje preporuku za njeno davanje. Kojoj deci se preporučuje ova vakcina? Vakcinu treba da dobiju hronično obolele dece koja boluju od sledećih bolesti:
    • srpasta anemija
    • anatomska ili funkcionalna asplenija
    • HIV infekcija/bolest
    • deca koja treba da dobiju kohlearni implantat (30 puta veći rizik od infekcije)
    • kongenitalna i stečena imunodeficijencija
    • hronične kardiovaskularne i plućne bolesti
    • hronična renalna insuficijencija
    • diabetes melitus
    • imunosupresivna i radioterapija
    • transplantacija organa
    Vakcina se preporučuje i:
    • deci do 35 meseci starosti koja su pothranjena i žive u nepovoljnim sanitarno-higijenskim uslovima
    • deci u kolektivnom smeštaju mlađoj od 5 godina
    Vakcinu se ne daje ako pedijatar ustanovi da dete ima neko od sledećih stanja:
    • Ozbiljno akutno oboljenje (privremeno zabranjeno)
    • Povišena telesna temperatura >38°C (privremeno)
    • Ozbiljna alergija ili anafilaksija na neku od komponenti vakcine
    KLIK

    < Poruku je uredio gagana83 -- 9.11.2011 13:45:05 >


    _____________________________

    ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

    (odgovor članu mihi)
    Direktna veza do poruke: 80
       RE: Vakcine Prevnar i Pneumokok
    9.11.2011 14:01:51   
    mihi
    Videla sam to isto piše i na sajtu proizvođača, evo sad pitah kolegu on se baš bavi vakcinama, kažu konjugovane daju bolji imunološki odgovor od polisaharadnih nosača vakcina, ali on kaže da je svojoj deci dao Pneumo 23 kada su krenuli u vrtić i da ni jednu upalu uha nisu imali, to su nijanse, a opet on kaže da je to važno za male bebe da vakcina bude konjugovana a da za stariju decu to nije toliko važno jer imaju razvijen imunološki sistem. E sad kako hoćete, a jesi li se raspitivala ima li tog Prevenara 7, jedno vreme ga nije uošte bilo?

    (odgovor članu gagana83)
    Direktna veza do poruke: 81
       RE: Vakcine Prevnar i Pneumokok
    9.11.2011 14:07:53   
    mihi
    Gagana a da probate da u Mađarskoj kupite uz recept Vaše dr tu Pneumo 13, samo da se transportuje na hladnom, da se ne prekida hladni lanac. Ne znam ja sam Milošu dala Pneumo 23 i prezadovoljna sam, stalno je sa decom iz kolektiva koja su non stop bolesna i nije bilo upale ušiju grla....

    (odgovor članu mihi)
    Direktna veza do poruke: 82
       RE: Vakcine Prevnar i Pneumokok
    9.11.2011 14:13:24   
    gagana83
    Videcu, razgovaracu sa nasim pedijatrom, veoma cenim njeno misljenje, a posto bas i ne znam mnogo o svemu ovome, uradicu onako kako mi ona kaze.
    Prvo da ozdravimo, to mi je sad glavno, pa cemo videti sta dalje.


    _____________________________

    ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

    (odgovor članu mihi)
    Direktna veza do poruke: 83
       RE: Vakcine Prevnar i Pneumokok
    9.11.2011 14:22:32   
    Grejs
    Ahil ce primiti Prevenar,dogovorila sam se sa dr. jer krece uskoro u vrtic.Trenutno ga ima u Gradskom zavodu i kosta 6600din.

    _____________________________

    "Neki traže da budemo ne njihovi prijatelji, već prijatelji njihovih zabluda. Zbog toga se ne ostvaruju ili kvare mnoga prijateljstva.", Duško Radović

    (odgovor članu gagana83)
    Direktna veza do poruke: 84
       RE: Vakcine Prevnar i Pneumokok
    9.11.2011 14:30:26   
    Jeca*
    Greeeejs user posted image

    _____________________________

    The price of discipline is always less than the pain of regret
    Robin Sharma

    (odgovor članu Grejs)
    Direktna veza do poruke: 85
       RE: Vakcine Prevnar i Pneumokok
    9.11.2011 15:01:11   
    Grejs
    user posted image tu sam Jeco malo redje ali pokusavam sve da procitam!

    _____________________________

    "Neki traže da budemo ne njihovi prijatelji, već prijatelji njihovih zabluda. Zbog toga se ne ostvaruju ili kvare mnoga prijateljstva.", Duško Radović

    (odgovor članu Jeca*)
    Direktna veza do poruke: 86
       RE: Vakcine Prevnar i Pneumokok
    12.11.2011 11:56:08   
    Grejs
    Primili smo prevenar,doktorka kaze da treba da primi jos jednu dozu za dva meseca,a nakon toga Pneumo 23

    _____________________________

    "Neki traže da budemo ne njihovi prijatelji, već prijatelji njihovih zabluda. Zbog toga se ne ostvaruju ili kvare mnoga prijateljstva.", Duško Radović

    (odgovor članu Grejs)
    Direktna veza do poruke: 87
       RE: Vakcine Prevnar i Pneumokok
    12.11.2011 12:44:28   
    mihi
    IZVORNA PORUKA: Grejs

    Primili smo prevenar,doktorka kaze da treba da primi jos jednu dozu za dva meseca,a nakon toga Pneumo 23


    I Miloš je u tom uzrastu primio Prevenar čak je i cena ista i ako je prošlo više 20 meseci, Pneumo23 je jeftinija 1300 din.

    < Poruku je uredio mihi -- 12.11.2011 12:45:05 >

    (odgovor članu Grejs)
    Direktna veza do poruke: 88
       RE: Vakcine Prevnar i Pneumokok
    12.11.2011 14:15:17   
    gagana83
    Je l' bilo kakvih reakcija nakon vakcine?

    _____________________________

    ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

    (odgovor članu mihi)
    Direktna veza do poruke: 89
       RE: Vakcine Prevnar i Pneumokok
    12.11.2011 14:22:12   
    Grejs
    Primio je juce, sve je ok za sada dr je rekla da je "mrtva" vakcina i da ne bi trebalo da ima reakcije sem lokalno na mestu uboda.

    _____________________________

    "Neki traže da budemo ne njihovi prijatelji, već prijatelji njihovih zabluda. Zbog toga se ne ostvaruju ili kvare mnoga prijateljstva.", Duško Radović

    (odgovor članu gagana83)
    Direktna veza do poruke: 90
       RE: Vakcine Prevnar i Pneumokok
    12.11.2011 14:23:31   
    gagana83
    Super user posted image
    Mi cemo primiti vakcinu cim se malo oporavimo od bolesti.


    _____________________________

    ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

    (odgovor članu Grejs)
    Direktna veza do poruke: 91
       RE: Vakcine Prevnar i Pneumokok
    12.11.2011 15:03:06   
    mihi
    Miloš isto nije imao baš nikakvu reakciju. Primićete Prevenar7 Gagana?

    (odgovor članu gagana83)
    Direktna veza do poruke: 92
       RE: Vakcine Prevnar i Pneumokok
    12.11.2011 16:00:58   
    cockic
    ne znam koji je vas savet vezno za te vakcine isli smo u jaslice
    i dobili i upalu grla i uva.i evo vec dva meseca se borimo sa bolestima.

    pa me zanima posto on sad ima godinu i po.koliko bi trebao da primi
    prevenar vakcina jednu ili dve.
    a posle bi primio i pneumo 23 posle druge god.

    prvo nisam htela da mu dam ali kako mi se porodjaj blizi mislim
    da je i zbog njega mene i bebe bolje da mu dam.



    (odgovor članu mihi)
    Direktna veza do poruke: 93
       RE: Vakcine Prevnar i Pneumokok
    12.11.2011 16:10:12   
    mihi
    Cockic,  Prvenar7 da primi i za 6 do 8 nedelja revakcinu, posle 2 godine može da primi pneumo 23 ali to ćeš se konsultovati s pedijatrom kada će primiti Pneumo 23 a možda bude registrovan i Prevenar 13, koji je više indikovan za decu. Videćeš bićeš prezadovoljna.

    (odgovor članu cockic)
    Direktna veza do poruke: 94
       RE: Vakcine Prevnar i Pneumokok
    12.11.2011 16:14:25   
    cockic
    ne znam koliko jos treba da cekam posto je dugo bio bolesljiv ali njega i dalje
    zeza nosicuser posted image

    i da li bi posle te prve doze smeo da ide u kolektiv?

    (odgovor članu mihi)
    Direktna veza do poruke: 95
       RE: Vakcine Prevnar i Pneumokok
    12.11.2011 16:15:53   
    mihi
    IZVORNA PORUKA: cockic


    prvo nisam htela da mu dam ali kako mi se porodjaj blizi mislim
    da je i zbog njega mene i bebe bolje da mu dam.






    DEca u zemljama u okruženju prime Prevenar sa 8 nedelja. Prema tome jedini problem sa tom vakcinom je što je skupa za naš zdravstveni fond i ništa drugo.Sto puta pišem jedno te isto kad bi neko izračunao koliko košta lečenje dece a da ne pričam o njihovom maltretiranju i roditelja takođe, vakcina ne bi bila skupa, Pri tom bi i cena bila mnogo manja kada bi se kupila  milionskim količinama.

    < Poruku je uredio mihi -- 12.11.2011 16:17:29 >

    (odgovor članu cockic)
    Direktna veza do poruke: 96
       RE: Vakcine Prevnar i Pneumokok
    12.11.2011 16:19:46   
    mihi
    Dok ne bude skroz zdrav nema vakcinacije (to će proceniti pedijatar Vaš), potrebno je još neko vreme od minimum 3 do 4 nedelje da se sintetišu antitela i stekne imunitet.

    (odgovor članu cockic)
    Direktna veza do poruke: 97
       RE: Vakcine Prevnar i Pneumokok
    12.11.2011 16:27:23   
    cockic
    e bas to sto si ti rekla koliko sam samo para dala za ova dva meseca
    na lekove izaslo je skuplje i zivaca i neprospavanih noci.

    znaci ne bi trebao u kolektiv 3-4 nedelje kad je primi da bi vakcina
    imala dejstvo.

    (odgovor članu mihi)
    Direktna veza do poruke: 98
       RE: Vakcine Prevnar i Pneumokok
    12.11.2011 18:16:48   
    mejvis
    Nama je doktorka rekla da čekamo 2 godine pa da primi pneumo 23. Inače on ide u vrtić već više od 2 meseca i za to vreme bio je bolestan 3 dana. Svejedno, ja bih ipak bila mirnija da primi tu vakcinu a naš pedijatar je rekao da se ona pita ta vakcina bila bi obavezna!

    (odgovor članu cockic)
    Direktna veza do poruke: 99
       RE: Vakcine Prevnar i Pneumokok
    25.11.2011 14:39:18   
    gagana83
    IZVORNA PORUKA: mihi

    Miloš isto nije imao baš nikakvu reakciju. Primićete Prevenar7 Gagana?

    Primili smo danas Prevenar 7.
    Za sad nema nikakve reakcije.


    _____________________________

    ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

    (odgovor članu mihi)
    Direktna veza do poruke: 100
    Stranica:   <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
    Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
    Idi na:







    Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
    Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
    Praktična rešenja za miran san vaše bebe
    Dolazak beba na ovaj svet predstavlja jedan od najlepših životnih trenutaka svakog roditelja. Pored toga što roditeljstv...



    Click Here