Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/17 [chat] 10.3.2017 22:17:45
|
|
|
|
krin 40
|
Skockice drago mi je da ste dobro.To ZABRANJENO mogu da okače mački o rep.I ovde su počeli da s..u i izmišljaju svake godine novu filozofiju.Ne može meni niko da odredi kako ću ja da gajim svoje dete.Odgajila sam dvoje po svom zdravih,pravih pa ću i ovo treće.Neke od tih novopečenih dr.su sedeli još u klupi kada sam ja rodila prvo.Čula sam ja sve te novitete jer su mi se i snaja i zaova porodile u novembru.Gomila gluposti.😈😈😈
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/17 [chat] 10.3.2017 22:42:05
|
|
|
|
Skockica
|
Pa naravno svako treba da radi onako kako misli, tako je i meni mama pricala kad se Vasi rodio, ja sam vas dvoje tako odgajala i nista vam ne fali, tako da mi je mnogo pomogla u situacijama kad je jedan dr pricao ovako, drugi onako. Ipak ako ovde svi jednoglasno nesto savetuju ja bih radije poslusala nego da napravim nesto lose za svoje dete, osim ako mi to ne izgleda skoz nenormalno. Vec sam pricala o tome koliko su doktori bili "u pravu" tokom moje trudnoce. Da sam ih slusala ovo malo se ne bi ni rodilo...
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/17 [chat] 10.3.2017 23:09:42
|
|
|
|
MicinaMama
|
Skockice bas mi je zao sto se maleni namucio.Samo je vazno da je on dobro.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/17 [chat] 11.3.2017 8:38:03
|
|
|
|
Skockica
|
Dobro jutro debelice. Mi nusmo tako lose spavali nocas ali smo probudili ceo kvart sa vristanjem tokom presvlacenja Micinamama
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/17 [chat] 11.3.2017 8:44:59
|
|
|
|
krin 40
|
Jutro dRRugarice.Ja taman ušla da vam se javim pa se set_im da sam zaboravila da zakažem feniranje.Srećom ima termnin.Setila sam se kako je Micina m pisala o zaboravnosti.Ja sam postala senilna skroz .Sve što mi neko zakaže moram da ubacujem u telefonski podset_nik.Koliko često i da li ustajete noću?Ja sam počela po 2-3 puta da idem u WC .Srećom zaspim opet ali pitanje je do kada ću.
< Poruku je uredio krin 40 -- 11.3.2017 8:47:39 >
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/17 [chat] 11.3.2017 9:53:29
|
|
|
|
MicinaMama
|
Krin mene uhvati tako par noci,non-stop ustajem da mokrim.Sada odem jednom ili max dva puta.To kako beba nalegne na besiku. Sto se tice zaboravnosti ah jojjjj...necu ni da komentarisem! Ja sam sinoc tako lepo i mirno spavala,da li kako sam se resila stresa i brige za bebu.Stvarno sam se odmorila.Do sada sam deci posluzila dorucak i sudove od sinoc saprala i stavila u masinu za sudove.sada cu i ja da doeuckujem pa kaficu da popijem sama sa sobom
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/17 [chat] 11.3.2017 10:03:59
|
|
|
|
krin 40
|
Micina m najlepše je "sam sa sobom"😃Ja tako svako jutro osim nedelje.Mm radi a"spavači" subotom i nedeljom odvale do 12h minimum.Posle u tri ću da se feniram pa u Metro u veću nabavku kad mi muž dodje.Više ne mogu sama.Moram ili sa njim iii sa sinom.Ma kako se ja "pravila važna i samostalna" dok sve obidjem i kupim i stignem do kase ...gotova sam .Desi se da mi opadne pritisak i da jedva sve popakujem.Mm kaže da je vreme da priznam da sam trudna
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/17 [chat] 11.3.2017 18:48:27
|
|
|
|
zumbulcic
|
Vecee, nema vas?? Ja evo lezim i cekam film da pocne. Muz otisao svojim a meni brat otkazao dolazak tak da sam sama veceras i uzivam. Sto se tice ustajanja po noci ja ustanem jednom eventualno dva puta. Da vas pitam nesto ali izvinite, zadnjih 4-5 dana me samo u jutro opuca dijareja, pa sama voda iz mene izlazi. Nije mi jasno kad sam bas zadnjih dana jela prilicno suhu hranu. Drugarica me prepala pricom da je njoj tako bilo nekoliko dana pred porod i da se tako sama ocistila. Jel se kojoj to desavalo? Ja uopste nemam problem sa stolicom jos od 13-e sedmice tj. otkako sam prestala s utrogestanima.
Juni 2009 pocetak borbe 22.9. i 2.12.2013 IUI-beta 2,1 24.12.2015. ICSI 1 blast/4.1. 10dpt bt14,77/12dpt bt 47,5/ 14dpt bt 145/spontani 5s4d 13.1. 1.FET 2.5.2016. 2 blast/ 13dpt beta<1 2.FET 2.9.2016 1 blast/13dpt beta 540/15dpt beta 1321
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/17 [chat] 11.3.2017 19:01:13
|
|
|
|
krin 40
|
Zumbuliću ja sam i dalje na utrogestanu tako da nemam takve stolice,naprotiv.Možda si se prehladila ili imaš neki lakši stomačni virus
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/17 [chat] 11.3.2017 19:04:55
|
|
|
|
zumbulcic
|
Sumnjam draga krin... vec danima se izlezavam i vrtim po stanu, a jedem sve frisko napravljeno tak da stvarno nemam predstavu. Valjda bi da je neki virus trajalo i preko dana i u toku noci kod mene se javi samo u jutro. Nadam se da ce prestati A zasto si ti i dalje na utrogestanu?
Juni 2009 pocetak borbe 22.9. i 2.12.2013 IUI-beta 2,1 24.12.2015. ICSI 1 blast/4.1. 10dpt bt14,77/12dpt bt 47,5/ 14dpt bt 145/spontani 5s4d 13.1. 1.FET 2.5.2016. 2 blast/ 13dpt beta<1 2.FET 2.9.2016 1 blast/13dpt beta 540/15dpt beta 1321
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/17 [chat] 11.3.2017 19:56:07
|
|
|
|
krin 40
|
Moj dr.je ubedjen da je uzok mog predhodnog missed ab. bio pad progesterona karakterističan za moje godine.Zato mi je uveo od prvog dana utogestan 2x dnevno i injekcije progesterona depo-a svaki treći dan. Kada sam ušla u peti ukinuo mi je injekcije a utrogestan jedan oralno i jedan vaginalno će zadržati do ulaska u deveti.Sada je to samo preventivno a i utrogestan "održava" grlić a ne škodi.Tako sam ti ja draga moja napucana hormonima😃Ali ne žalim se😃
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/17 [chat] 12.3.2017 10:05:03
|
|
|
|
krin 40
|
Jutroo.Nema vas.Ja se uspavala😃.Mm i ja pijemo kaficu.Smišljam šta ću danas da krčkam i mesim(naravno)😎
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/17 [chat] 12.3.2017 10:35:51
|
|
|
|
Skockica
|
Dancic Ja se juce nisam stigla javiti, goste imamo a ovaj mali se ceo dan nije mogao smiriti. Kako ga stavim u krevetac probudi se i krici. Ne znam da li je to posledica onog pregleda kod kardiologa ili zbog galame nije mogao da se smiri ali u svakom slucaju da znate (ko ne zna) koliko god gosti bili fini i beba mirna posete odlazite barem neko vreme. Ja sam racunala imam pomoc on je miran ali ipak je on jos mali, tek se i na nas navikava i sad jos cuje neke nepoznate glasove i oseca neku nou energiju.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/17 [chat] 12.3.2017 11:43:10
|
|
|
|
zumbulcic
|
Dancic Gdje ste se razbjezale, nesto mi neobicno...slabo se aktivno Ja evo popila kaficu pa hocu malo odjecu da peglam. Muzic puzic dolazi oko 5 tak da i danas imam slobodno od kuhanja E da, sinoc me prijatelj uvezao sa dr na klinici gdje cu se porodit pa je rekla da je nazovem danas. Zvala je oko 10, ona je dezurna i kaze da dodem veceras u 6 na pregled i da se upoznamo. Malo je zeznuto jer jos uvijek nisam promjenila mjesto prebivalista pa ce me primit na "crno" kad se svi s klinike razidu Posto nisam nikad ganjala vezu, sad ne znam kako da se postavim, kako da pristupim? Ici cu privatno kod druge dr jos 2-3 pregleda a uporedo i kod ove na klinici koja ce nadam se i porodit me kad dode vrijeme. Planiram neki poklon uzet poslije i dati kovertu....tako kod nas to ide nazalost
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/17 [chat] 12.3.2017 12:00:55
|
|
|
|
MicinaMama
|
Dobar dan zene!!! Ja sam se izlezavala sve do sada,probudila sam se oko 9h.Otkako znam da je sa bebom sve super tako lepo i mirno spavam.Koliko podsvest moze uticati na samog coveka,neverovatno! Sada cu da jedem i da pijem CAJ,svidja mi se kamilica.Prija mi bas.Vec 3 dana kada pijem kafu dodje mi lose i muka mi je,juce sam popila dve,ujutru i posle podne,oba puta mi je doslo da se sita ispovracam. Do juce nisam mogla kafe da se zasitim.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/17 [chat] 12.3.2017 13:44:00
|
|
|
|
krin 40
|
Micina M i meni je tako kafa smetala jedno vreme,sada mi opet prija.Počela sam da pijem Donat mg jednu čašu ujutro drugu uveče.Stvarno"radi"kao u reklami. Sredila mi je stolicu školski,ali ukus joj je bljak.Skockice možda su bebanu krenuli grčevi,sad im je vreme.Zumbuliću zato ja idem privatno i pregleda me od starta isti dr.koji će me poradjati.Koverte ne prima.Kod njega je jedini "uslov" da te vodi u svojoj ordinaciji od početka.Pošto je medju najboljima dešava se da mu tako dodju trudnice u trećem tromesečju i ponude da plate da ih porodi.Ne prihvata ih,osim naravno ako se zadesi on dežuran kada krene porodjaj.Ja napravila rusku salatu,stavila prsa da se dinstaju.Napraviću ih u sosu od kisele pavlake👅.Stigla sam i da zbrčkam plazma tortu.Od mene dosta 😃😃
< Poruku je uredio krin 40 -- 12.3.2017 13:49:56 >
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/17 [chat] 12.3.2017 15:09:46
|
|
|
|
zumbulcic
|
krin ja sam do nedavno isla privatno dr koja je radila postupak vto i s njom sam bila najsigurnija. Nazalost desilo se to sto se desilo, vise me ne vodi i morala sam promijeniti dr. Sad idem privatno kod druge dr a sticajem okolnosti imam prijatelja koji ima rodicu koja radi na klinici, na porodajnom odjelu i voljna je preuzet me da izvedemo trudnocu do kraja. A znam draga moja, nitko ne voli da mu ulete trudnice tako pred kraj trudnoce... sto bi se reklo ni majstor ne voli popravljat za drugim Dobar ti je prijedlog za rucak, bas si bila vrijedna Ja nisam nista pravila...samo sam sebi skuhala spagete u paradajz sosu i pojela. Cekam muza da dode i vjerujem da ce ponjeti od svekrve veceru
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/17 [chat] 12.3.2017 15:49:23
|
|
|
|
krin 40
|
Zumbuliću meni nikako nije jasno da te ne vodi do kraja dr kod kog si bila u postupku vto.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/17 [chat] 12.3.2017 19:32:45
|
|
|
|
MicinaMama
|
Krin i ja pijem isto Mg vodu,ali meni prija taj okus.Malo gorko ali mi potpuno odgovara. Uh ti si bas vredna u pravljenju jela! Ovde je ipak bolje ici u drzavnu bolnicu nego negdje privatno. Sutra odoh da vadim krv za toxoplasmozu a u sredu imam zakazano kod babice u bolnici.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/17 [chat] 12.3.2017 19:43:44
|
|
|
|
Bunnyca
|
ja pijem Donat svako jutro pre kafe i stvarno mi je spas, ne znam kako bih bez nje Ja kod doktora idem privatno, a on mi u DZ vodi trudnocu. Pocela sam ozbiljno da razmisljam da odem kod nekog doktora, naravno znam ga, on radi u bolnici i mogao bi i da me porodi. Posebno sto je ovaj moj doktor jako opusten, nista mi nije dao za kontrakcije , a ja kad cujem za kontrakcije poludim, posebno sto nosim nisko. Sad na kartonu gledam nesto i vidim da je upisao, grlic cvrst i zatvoren, posteljica I stepen, zadnji zid ali 2cm od usca, placenta previa marginalis. Da nisam procitala ne bih ni znala, jer mi ama bas nista nije rekao.A to uopste nije naivna stvar. Stigi su mi rezultati urina i urinokulture juce na mail, to sam radila privatno, sve ok a ja i dalje imam pritisak kad piskim, a to je jer nisko nosim...uf muke moje. Idem da jedem pitu sa jabukama od muk, sad sam je napravila
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/17 [chat] 12.3.2017 20:06:09
|
|
|
|
krin 40
|
Bunnyce prijatno😃 Micina m neću se ja poradjati u privatnoj bolnici već u Kliničkom centru😃Moj dr je tamo načelnik ali radi i privatno.U svojoj ordinaciji mi prati trudnoću kada se dogovorimo da hoću da se porodim staviće me na svoje odeljenje u Kliničkom i gotovo😃
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/17 [chat] 12.3.2017 20:20:53
|
|
|
|
MicinaMama
|
Bunnyca i ja sam imala placenta previu u prvoj trudnoci,nosila sam bas nisko ali kod mene se posteljica bila odvojila od uterusa.Hvala Bogu sve je dobro zavrsilo! Krin nisam mislila tu kod nas,kod nas je mozda i bolje ici privatniku. Ovde su ipak drzavne ili polu privatne bolnice zakon. Gledam posteljinicu tri drugara,pitala sam rodicu moze li mi kupiti pa da mi posalje.Mnogo je lepa.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/17 [chat] 13.3.2017 4:20:11
|
|
|
|
Mariya
|
Jutro Samo da vam mahnem! Ja čekam da mališa podrigne pa ga bacam u krevetac i da nastavim da spavam, a dotle vas čitam Krin,pa ti postala kao ja, samo nešto spremaš
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/17 [chat] 13.3.2017 7:10:30
|
|
|
|
krin 40
|
Jutro i ostale😃.Mariya kako je beban❤?To je verovatno sindrom gnježdenja bio kod tebe sada napao i mene .Ja inače puno spremam,ali baš da mesim slatkiše svaki dan i ne mesim.Sada imam vremena toliko da ne znam šta ću sa njim.Opet neki bzv dan a ja imam neke obaveze napolju.Ana jel kod tebe sve ok?
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/17 [chat] 13.3.2017 7:17:47
|
|
|
|
nikiteki
|
Dobro jutro. Evo ja sad da spremim sina za vrtić da ga vodin,pa na posao.
|
|
|
Anketa
Мобилни телефон.
пеперутка16
Да ли сте заговорник куповине мобилних телефона за децу од 2, 3, 4 године...?