|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Stres u trudnoći
26.11.2009 21:14:37   
Anoniman
Ja sam chitala da stres na bebu utiche tako da beba kad se rodi bude nervoznija....razdrazljivija...plachljivija...a kod majki koje su bile sretne i opushtene u trudnoci...i bebice budu mirnije...sretnije user posted image

Neznam koliko je istina...ali maksimalno se trudim da mi svaki mogutji trenutak bude osmeh na licu....user posted image

(odgovor članu Nessa)
  Direktna veza do poruke: 26
   RE: Stres u trudnoći
26.11.2009 21:16:06   
Buba76
user posted image tako je Smeshkice

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 27
   RE: Stres u trudnoći
26.11.2009 21:20:25   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Buba76

user posted image tako je Smeshkice


user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Buba76)
  Direktna veza do poruke: 28
   RE: Stres u trudnoći
28.4.2010 8:36:38   
Kvini
Evo, da malo ozivim ovu temu... Nije tako strasno stanje, ali i mene muz ne razumije, cesto se osecam usamljeno.
Ja sam i pre trudnoce bila osetljiva na svasta, ali sad sam totalno poludela, cini mi se - rasplacem se i kad me MM popreko pogleda.user posted image On to ne povezuje s trudnocom nego misli da sam generalno sve placljivija i nervira se zbog toga.
Malo sam nabacila kg, a on mi se cesto naruga zbog tog. Ja sam sad stalno gladna, a on ni to bas ne povezuje s trudnocom, kaze, mnogim zenama je trudnoca izgovor da se obzderavaju. Onda ponekad sjasi i kaze - pa to je ok, trudna si. Neki dan kaze - pa dobro, normalno je da dobijes 5-6kg u trudnoci, JA CUO! Aman, covece, informisi se!!! Nema taj pojma ni o cemu, vidim ja. I tako, ja se nerviram zbog svega... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 29
   RE: Stres u trudnoći
28.4.2010 10:32:12   
Snelle
Uh kvini, nemoj da se sekiraš toliko. Ja bih na tvom mestu njemu održala jednu tako dobru lekciju, da posle toga ne zna gde mu je d.... a gde glava user posted image   I reci mu: "Sad kad mi najviše treba tvoja podrška i ljubav ja je od tebe nemam, a treba da ti rodim zdravo i pravo dete."! U trudnoći ne učestvuje samo majka, već i otac podjednako!!!!


_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Kvini)
Direktna veza do poruke: 30
   RE: Stres u trudnoći
28.4.2010 19:51:01   
goda
Muškarciuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sreca moja sto mi Bog dade muza kakvog mogu pozeletiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Kada vidim moju svekrvu bude mi je žao. Svekar je toliko ogorčen na sve oko see i toliko len,drzak,bezobrazan,neotesan,sebičan,glup,bezosećajan.....ne mogu vam opisati,...kad ga vidim pokvari mi dan ne mora ništa da progovori.
Kada je moja svekrva trebala da rodi mog muža,on se dobro izgalamio na nju tipa JEL MORA DA SE PORAĐA U POLA NOĆI I PO NAJVEĆEM SNEGU I DA GA BUDI. Pored novog auta u garaži ona je morala da ustopira kamion da je odveze u bolnicu neki neznanac, jer sama nije u stanju bila da vozi zbog trudova a stari spava boli ga uvo.
Toliko o razumevanju muskaraca.

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 31
   RE: Stres u trudnoći
28.4.2010 20:02:47   
Kvini
Uh, takvo iskustvo je vec za razvod! Sto se tice mm, ne znam kako neke stvari razume tek kad ga izmaltretiram i nateram da razume. Ja njega SVE razumem! On se ne moze tako lako postaviti na tudje mesto. A mozda je vecina muskaraca takva. Malo sam ga mustrala pa se smirio, BTW. Brinem o bebi, zabole me. Imacu 100 kila, hahaha!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image U inat.

(odgovor članu goda)
Direktna veza do poruke: 32
   RE: Stres u trudnoći
28.4.2010 20:09:43   
goda
Mene je iznervirao pre mesec dana,ja od tada nikad više nisam otišla ni da provirim na vrata a kamoli da uđem u kuću (svekar).Muzu ne branim on je ipak njegov otac,a ja mu mogu reći dobar dan i završiti sav razgovor sa njim. Neke stvari mi ni otac koji me odgajio i vaspitao nije prigovorio a on se nasao nesto da mi kaže.Sad on vidi da nesto ne štima nema mene i ni da provirim a pre pila kafu svaki dan sa svekrvom. Sada svekrva dođe kod mene na kaficu.Njega pozdravim i okrenem glavu,a muza ne sme da pita sto ga ignorišem.

Ne želim niko da me nervira u ovom stanju,jedan gubitak mi je bio previše. Molim boga da ovo malo biće bude zravo i da se ne porodim pre vremena a sve ostalo mi je nevažno. Imam totalnu podršku mm i to mi tako godi u ovom stanju i takva mi je potpora nemogu vam opisati. Sve moje strahove i sumje trudi se da otera od mene i da me razveseli. Volim ga njviše na svetu i ovo malo biće u stomaku koje nosim.

(odgovor članu goda)
Direktna veza do poruke: 33
   RE: Stres u trudnoći
28.4.2010 20:18:41   
Kvini
Ti, onda, imas sve sto ti treba, draga. Uzivaj u miru svog doma, i ne treba da dopustis da te neko van njega nervira. Koja si sedmica, nemas ticker?

(odgovor članu goda)
Direktna veza do poruke: 34
   RE: Stres u trudnoći
28.4.2010 22:19:33   
goda
Sada sam u 32 nedelji.

Zao mi kada čujem da neka od budućih majki nema razumevanje svog muza a sada joj je preko potrebno!

(odgovor članu Kvini)
Direktna veza do poruke: 35
   RE: Stres u trudnoći
3.5.2010 13:14:37   
draganica
Znam kako vam je, svaka trudnica drugačije proživljava svoju trudnoću, a na okolini je da to razume, pa čak i kad je preterano. Ja sam imala sreće da me muž mazi i više nego što treba, iako sam ja takva da bih kuću nosila u zubima i ne bih se žalila. Eto, zaista imam sreće.
I mene je ipak jedino nervirao svekar. Pre neki dan sam se naljutila na njega i ne prilazim donjem spratu. Ne želim stresove i gotovo. Najbolje je skloniti se, koliko je moguće. Nije ni važno da li stres smeta bebi, smeta nama, a u kasnijoj trudnoći sigurno da može da izazove prerani porođaj (mojoj drugarici se to desilo), prema tome, ako možete okrenite glavu i kraj! Neka se ljute oni na vas, a ne vi na njih!

(odgovor članu goda)
Direktna veza do poruke: 36
   RE: Stres u trudnoći
3.5.2010 13:45:44   
dacica
moj jos nema osecaj da ce dobiti bebu--sad sam 14-15ned,valjda dok mi stomak nebude do zuba...ili dok je neuzme u ruke...ja sam zadnjih 3 dana bas nervozna-iskreno,sve me nervira,ali mi on bas nesto i ne popusta puno...bas su cudni-nekiuser posted image user posted image

_____________________________

kakve su nam misli.......takav nam je zivot....!!!!!!!!!!

(odgovor članu draganica)
Direktna veza do poruke: 37
   RE: Stres u trudnoći
4.5.2010 14:35:08   
ivaj
dacice,ako mislis na muza to ti je normalna stvar i nemoj da ocekujes previseuser posted image  Ovaj moj je tek sa Janinih navrsenih godinu dana skapirao da ima deteuser posted image  Do tad sam uzasno patila.I tad je radio po ceo dan i umeo je da dodje kuci na rucak a ona spava,on ni ne udje u sobu da je vidi,uvece dodje kasno kad ona vec zaspi,sutradan ujutru ode rano dok ona jos spava i sve tako u krug. Ne vidi je po nekoliko dana i boli ga uvo.
Ali zato sad...Kaze da je ne bi dao ni za sta na svetuuser posted image
Pricala sam sa drugaricama a i mislim da sam citala negde,kako muskarci kasnije skapiraju da su postali roditelji.
Naravno,uvek ima izuzetaka.

(odgovor članu dacica)
Direktna veza do poruke: 38
   RE: Stres u trudnoći
9.5.2010 11:42:31   
goda
Hej,drage  moje nisu svi muževi isti.Muž moje sestre nije ni jedno dete uzeo u ruke dok nije gotovo prohodalo (imju 2 kćeri i sina) ,nije smeo. On jeste ogroman visok krupan čovek i bebica je ko mrvica nasprem njega ali to ne bi trebalo biti razlog. Šta je, tu je,sestra je odgajila sve troje bez njega do godinu dana. On pomazi dijete,tepa mu,priča ali ga ne uzima u ruke ni slučjno.
Tako je želeo sina da se oba puta razočarao kada je dobio kćerku. Trećeg je dobio sina a sada priznaje da najviše voli drugu kćer zato što mu je najprivrženija i njumiljatija,kaže "Ni jedan je sin ne može zameniti". Muškarci znaju biti jako čudni.

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 39
   RE: Stres u trudnoći
19.5.2011 10:08:42   
Anoniman
Moja majka je bila trudna sa mladjom sestrom (6 meseci) kada je neka budala zvala na telefon i rekla da će da baci bombu na kuću... I žena se toliko potresla da je istog trenutka dobila bolove i otišla na porodjaj.

(odgovor članu goda)
  Direktna veza do poruke: 40
   RE: Stres u trudnoći
19.5.2011 10:16:15   
Anoniman
Ja sam se opasno istresirala u 13 nedelji kad mi je jedna dr u dispanzeru pogrešno izmerio NT, a kad sam ja konstatovala da je loš rezultat, počeo da me vređa i da pita "a jeste li vi možda lekar, šta vi znate???" Inače bio je 3,1 i sa tim rezultatom odmah bi me slali na amniocentezu. Ceo dan sam preplakala, i predveče odem u privatnu kliniku, čak tri lekara su me izmerila i ustanovili da mi je NT 1,7 user posted image
Nakon toga sam sebe ubedila da me ni smak sveta neće iznervirati, i do kraja trudnoće odbijala sam da se stresiram user posted image a svekrva se baš trudila!!!!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 41
   RE: Stres u trudnoći
19.5.2011 10:18:09   
Anoniman
A moja zaova se od 3meseca svadjala sa dečkom. Od 5-tog je zbog prevelikog stresa počela da pije lekove za održavanje trudnoce i samo zahvaljujući Bogu iznela trudnoću do kraja. Medjutim, dete je ne mirno, razdražljivo, svojeglavo, ratoborno, grize, bije, sve po kući uništava (ima 2,4godine). Ponaša se onako kako su se roditelji ponašali 7meseci dok je ona bila stomaku. Ja to dete mnogo volim, ali je stvarno ne podnošljivo. Negde sam već napisala. Duže od 10 dana ne mogu da ga izdržim zbog ponašanja.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 42
   RE: Stres u trudnoći
19.5.2011 10:22:24   
Anoniman
Ja se nadam da kad se meni desi ta predivna stvar neću dozvoliti da bilo šta utiče od tih ne važnih faktora na mene. Mada, to ko zna, dok se ne desi ne može niko reći šta će biti.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 43
   RE: Stres u trudnoći
19.5.2011 10:24:23   
Rivana
Ja sam imala dosta stresa u trudnoci, prvo kupovala sam stan uzimala kredit za stan pa hoce biti nece biti, stres non stop, onda na poslu, imala sam, ne svojom greskom neki carinski pekrsaj, pa me pozvli na dogovornost, mislila sam da cu u zatvor user posted image , videli mi stomak kad sam dosla pa mi odredili neku najblazu novcanu kaznu. inace radila sam do zadnjeg dana u petak sam bila na poslu u subotu se porodila, i drago mi je sto nisam bila neka kilavka user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 44
   RE: Stres u trudnoći
19.5.2011 13:10:11   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Rivana
inace radila sam do zadnjeg dana u petak sam bila na poslu u subotu se porodila, i drago mi je sto nisam bila neka kilavka user posted image

user posted image ja sam radila do 6. meseca, onda me ispisali na bolovanje zbog skraćenog grlića
A "kilavka" sam podvukla, pošto je mene patronažna iz školice za trudnice prozvala Kilavomuser posted image zato što sam išla samo od kreveta do wc-a i nazad (a opet sam skupljala snage da odem u školicu) i komentarisala kakva ću tek biti kilavica kad se porodim, pa oporavak, nespavanje, beba (baš htela da me nervira), na šta sam joj ja samo rekla: "nije bio moj izbor da mirujem, ali ja čuvam sebe i svoju bebu, a kad se porodim- preporodiću se!!!!" I tako je i bilo user posted image user posted image user posted image Ništa mi nije bilo teško.

(odgovor članu Rivana)
  Direktna veza do poruke: 45
   RE: Stres u trudnoći
5.6.2012 21:21:40   
Anoniman
Krenula da tražim temu-kad moj post poslednji user posted image

Treba mi savet kako da iskuliram stres... U prvoj trudnoći to je bilo 1000 puta lakše jer sam brinula samo o sebi, imala siguran posao-sve ostalo je bilo nebitno.
Sad mi stalno prete otkazom, ucenjuju me, u kući kao da niko nema razumevanja za moje stanje-stalno svađe, rasprave, prebacivanja, Mihajlo je nemoguć-svi mu sve puštaju, ja kao da sam nevidljiva. Ako kažem da nešto ne može, odmah sam najgora na svetu, da ne navodim da sam opet napomenula da treba da ga vodimo kod dečjeg psihologa-umalo mene nisu strpali u ludaru zbog te izjave!!! Raspadam se od brige za ovu trudnoću i bebu, mm mi ne pruža nikakvu podršku, samo otežava, Mihajlo histeriše na sve živo, ostaću bez neophodnih prihoda... Kako da izađem na kraj?!?!?!?!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 46
   RE: Stres u trudnoći
5.6.2012 21:57:35   
Sanchy
Imas li nekog bliskog mamu,sestru ..ko moze da ti pomogne oko sina i uopste da ti drzi stranu?to vec nije samo stres ako dete nije vaspitano kako treba,muz te ne podrzava a ti si jos trudna,po meni to su sve ozbiljni problemi i iskreno,posto sam ja u takvoj situaciji,pokupila bih dete i otisla kod mojih da iskuliram jedno vreme....ako si otvorila bolovanje ne mogu da te otpuste,osim ako nisi na odredjeno...,

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 47
   RE: Stres u trudnoći
5.6.2012 22:05:48   
Anoniman
Nina, nije iskljuceno da Mihajlo tako reaguje jer cekas bebu, pa jos moras i da mirujes ako sam dobro razumela... To je za njega veliki stres i on reaguje takvim ponasanjem. I treba da odete kod psihologa, sigurno vam moze dati neki koristan savet. A mozes i ti. Razgovor sa nekim ko nije pristrasan moze jako da pomogne. Ako ima ista sto te interesuje u zivotu, knjiga, film, rucni rad... Nadji bar sat vremena dnevno, nekako zbrisi i budi sama, radi to sto volis. Nece se svet raspasti bez tebe a ni oni.

Nemam pametnog saveta, moraces sama da vidis sta ti je najbolji ventil. A neke stvari ces morati da prihvatis.

(odgovor članu Sanchy)
  Direktna veza do poruke: 48
   RE: Stres u trudnoći
5.6.2012 22:24:05   
Sanchy

IZVORNA PORUKA: Sanchy

Imas li nekog bliskog mamu,sestru ..ko moze da ti pomogne oko sina i uopste da ti drzi stranu?to vec nije samo stres ako dete nije vaspitano kako treba,muz te ne podrzava a ti si jos trudna,po meni to su sve ozbiljni problemi i iskreno,posto sam ja u takvoj situaciji,pokupila bih dete i otisla kod mojih da iskuliram jedno vreme....ako si otvorila bolovanje ne mogu da te otpuste,osim ako nisi na odredjeno...,

nisam se dobro izrazila,posto sam u situaciji da odem kod mojih u slucaju da mi pored svega jos i muz pravi problem...ako niste jedinstveni po pitanju vaspitanja deteta i jos te nervira i ako si trudna to nista nije dobro....ja sam ti rekla sta bih ja uradila nista pametnije ne znam da ti kazem...

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 49
   RE: Stres u trudnoći
5.6.2012 22:37:38   
ivaj

IZVORNA PORUKA: n i n a

Krenula da tražim temu-kad moj post poslednji user posted image

Treba mi savet kako da iskuliram stres... U prvoj trudnoći to je bilo 1000 puta lakše jer sam brinula samo o sebi, imala siguran posao-sve ostalo je bilo nebitno.
Sad mi stalno prete otkazom, ucenjuju me, u kući kao da niko nema razumevanja za moje stanje-stalno svađe, rasprave, prebacivanja, Mihajlo je nemoguć-svi mu sve puštaju, ja kao da sam nevidljiva. Ako kažem da nešto ne može, odmah sam najgora na svetu, da ne navodim da sam opet napomenula da treba da ga vodimo kod dečjeg psihologa-umalo mene nisu strpali u ludaru zbog te izjave!!! Raspadam se od brige za ovu trudnoću i bebu, mm mi ne pruža nikakvu podršku, samo otežava, Mihajlo histeriše na sve živo, ostaću bez neophodnih prihoda... Kako da izađem na kraj?!?!?!?!

nina,nisam znala da si trudnauser posted image
Srecno!
Nisam u toku,ako imas stalan posao,kako mogu da te ucenjuju?! Ako ti prete u smislu sta ce biti kad se vratis sa porodiljskog,iskuliraj.Resavaj problem jedan po jedan,ako bude razmisljanja unapred skrenuces.
Mihajlo ce malo da odraste ili ce se bar malo njegovo ponasanje promeniti bebinim dolaskom.
On je nemiran,ti si sad nervozna i to je sve normalnouser posted image
Znaj da nista ne traje vecno.
Za dve,tri godine ti si na konjuuser posted image Decica "poodrasla" a ti sedis i pijuckas kafu natenane.Samo polako.
Bice tako tesko,a opet,bice situacija kad ce ti srce biti veliko kao kuca,veruj mi.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
Ne postoji trofej za prirodni porođaj ili ...
To su najbolje riječi koje mi je suprug mogao reći u rađaoni.



Anketa

Žensko ime
Ana007

Da li vam se za devojčicu sviđa ime Tesa?(brzo se čita/izgovara)

Da (41%)

Ne (59%)


Ukupan broj glasova: 302

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here