|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 3 [4]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Stres u trudnoći
2.2.2013 11:11:34   
Anoniman
lana, marija je potpuno u pravu. ona je tvoja mama, a ti njeno dete. ona je odrasla i treba da se brine o sebi, a tvoja bebica je nemocna i ovisi potpuno o tebi. nemoj to da drzis u sebi, razgovaraj otvoreno sa verenikom i sa sestrom (da li je moguce da tvoja sestra ne zna kakva vam je majka?) i gledaj sto pre da se odselis od nje pa nek se snalazi kako ume. svakom po zasluzi. mozda joj onda i dodje iz d... u glavu, mozda i ne. mozda i ima problema sa zivcima, ali ako ona sama ne zeli da se leci, to na tvojoj listi prioriteta svakako ne treba da je pre tvog nerodjenog deteta. uostalom, ima ona i drugu cerku.

(odgovor članu MarijaBg)
  Direktna veza do poruke: 76
   RE: Stres u trudnoći
6.2.2013 16:24:19   
LanaF
U pravu ste, hvala vam na razumnim recima. Sestra je pobegla bukvalno kod sadasnjeg supruga, tadasnjeg momka od nje, ja sam vise tvrdoglava i kao ne dajem da me ona psihicki dotakne, ali vidim da mi to, u ovom momentu, tesko ide. Da, jeste ona moja mama, ali ako mi je dala zivot, nema prava da mi ga upropasti. Nazalost, sa lecenjem njenih zivaca tesko, vec sam razgovarala sa psihijatrima, kazu da je to poremecaj granicna licnost ili slicno tome, a ona mora pristati na to.. Veceras sledi otvoren razgovor sa verenikom, pa cu vam preneti ishode svega, reakcije itd.
Jos jednom vam hvala, vrlo je tesko naci nekog danas ko moze da saslusa i razume, pa makar i na eto nekom forumu!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 77
   RE: Stres u trudnoći
6.2.2013 16:54:24   
MarijaBg
Svoj zivot u svoje ruke user posted image
Bice sve super user posted image

(odgovor članu LanaF)
Direktna veza do poruke: 78
   RE: Stres u trudnoći
9.2.2013 11:19:24   
LanaF
Nazalost drage moje, sve je ispalo suprotno od nadanja, ali ne zalim, mozda mi je malo sada tesko, ma znam da ce i to proci. Ispostavilo se da sve u svemu njegova mama nije spremna za mene u kuci, spomenuo je on njoj promene u kuci, razmestaj u sobi koja je trebala biti nasa, pa moje prisusustvo u kuci, kuhinji, na sta je ona ispred mene pocela da histerise otkud njemu prava da on pravi razmestaj kako on hoce, pa ona je namestaj taj birala, kupovala, a ja sam znala koliko je sati. Pa da mi se jos dokaze nepozeljnost, zena je uzela da spremi dorucak(vise puta), gde su bila polukuvana maltene ziva jaja, feta sir sa pijace i slicno uz napomenu da sve to moram da pojedem, a da ne napominjem da sam ishranu kompletno prilagodila bepcu i nepasterizovane, namirnice sa pijace poput mesa i mlecnih proizvoda potpuno izbacila ma i nikad nisam jela, jer me dr upozorio na listeriju. Zena je pocela da mi u moj sir ubacuje nekakve ostatke njenog, u jogurt sipala njen domaci, namerno ubacuje mast u hranu, a ne smem zbog zuci i na kraju sta god ostavim od odece ona pravac u sobu to pokupi i na izlazu iz kuce uruci mi. Kupili smo moj dragi i ja zajedno toster koji je ona posle nedelju dana upropastila, kao htela da ga ocisti(da ocisti cist toster ?!), haos sta je bilo sa njim, ali moj dragi eto nije imao hrabrosti da se za sve suprostavi svojoj mami i zastiti mene i svoje nerodjeno dete, vec me na ivici mog sloma uz sav bes okrenut prema meni ispratio iz kuce kao najvecu propalicu. Ne znam sta vise da mislim, sta da kazem, uvek sam cutala, gutala knedle zarad mira u kuci, a dobila ovo.. Resila sam da nadjem sebi stan, znam da ce biti vrlo tesko, znam da cu biti sama potpuno, ali to dugujem ovom bepcu, da mu nista ne nedostaje, da bude voljen i srecan. Mozda je to ipak ta druga sansa za novi pocetak zivota, imam strrpljenja i za to da je sacekam.

(odgovor članu MarijaBg)
Direktna veza do poruke: 79
   RE: Stres u trudnoći
9.2.2013 11:55:20   
Anoniman
Lana drzi se znam da je sada tesko jer si u drugom stanju, i osetljiva si, ali cuvaj svoje zivce , trebace ti...
Tvoju majku ne mogu da razumem, da zena ocekuje da je dete izdrzava, a da ona svda prica lose o tom detetu i da ga svadja sa rodjenom sestrom, kao sto su rekle Marija i Ksena ta zena ima problem sa zivcima i sto pre je napusti!

A majku tvog muza ne razumem, kako moze tako da se ponasa prema majci buduceg unuceta, i taj tvoj buduci muz da te tako izbaci iz kuce, kao da mu nije stalo do tebe, strasno.... Samo hrabro, nadam se da ce stvari krenuti na bolje, i javljaj nam se....user posted image i cuvaj to bebce u stomaku, znam da ce sada biti tesko kada si ostala sam , ali bori se
........

Koliko imas godina?

(odgovor članu LanaF)
  Direktna veza do poruke: 80
   RE: Stres u trudnoći
9.2.2013 11:58:08   
MajaMV
Malo pre citam da je stres u trudnoci zdrav za bebu, naime bebe cije su majke bile podlozne stresu u trudnoci su jaceg zdravlja. Sta mislite o tome?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 81
   RE: Stres u trudnoći
9.2.2013 17:17:37   
LanaF
@unina mama, 31. Evo i sad posle toliko pokusaja da objasnim vereniku(nije muz :)) da su nasi problemi nasi, a ne njegovih roditelja, da nas dvoje stvaramo nasu porodicu i da njegovi roditelji nema sta da se tu mesaju, on mi kaze da ja njima moram da se izvinem i da sa njima moram da pricam i da radim onako kako njgova majka kaze, znas, to je njena kuca. REkla sam samo zbogom, definitivno je kraj. Nisa ja njega birala zbog njegovih vec zbog njega samog, ali to on ne shvata nazalost. Odlucio je, i ja sam.

(odgovor članu MajaMV)
Direktna veza do poruke: 82
   RE: Stres u trudnoći
9.2.2013 18:07:01   
Anoniman
Lana bas mi je zao, ako je jedinac nije ni cudo sto tako razmislaj, ne mogu da shavtim da ti moras da se izvinis, pa neka njegovi shvate da je on odrastao covek koji treba da ima svoju porodicu....

(odgovor članu LanaF)
  Direktna veza do poruke: 83
   RE: Stres u trudnoći
9.2.2013 18:26:14   
hanic
Lana ne daj se, misli na sebe i na bebicu, ostale ko sisa. Sigurno da ti je tesko ali izdrzi zbog vas dvoje. Stvarno ni meni nije jasto zbog cega bi se ti trebala izvinjavati njegovima ccc

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 84
   RE: Stres u trudnoći
10.2.2013 23:31:43   
drudi
Lana, iskuliraj bre budale. Tvoja majka je ocito bolesna zena, a i ta svekrva verovatno. Smiri se i budi mudriija od svih njih zajedno zbog deteta i sebe.

(odgovor članu hanic)
Direktna veza do poruke: 85
   RE: Stres u trudnoći
10.2.2013 23:37:31   
drudi
I molim te, nemoj da dozvolis da se posvadjas sa verenikom. Treba ti u svemu ovome njegova pomoc. Budi malo namazana-znas kako je s muskarcima, kad ti napadas njihovu mamu on je brani,kad ti cutis on sam je napada i prizna da mu je majka takva i takva.
Kad se rodi bejbi sve ce bbiti lakse, mozda se i ta posesivna baba zaljubi u njega.
A tvoja mama je za lekara, ignorisi bolesnu zenu.

(odgovor članu drudi)
Direktna veza do poruke: 86
   RE: Stres u trudnoći
10.2.2013 23:59:00   
Leptiric123
Lana bas teska prica...Moras se nekako izboriti zbog te bebice koju nosis u sebi,a znam da je jako tesko.

Stvarno gledaj da nekako zadrzis verenika ako gq stvarno volis i ako mislis da je dobar.Muskarci su cudna bicq,narocito ti odnosi sa majkom...ali kad svi vec igraju tqkomprotiv tebe budi lukava, preokreni ti njega na svoju stranu,malo zenskoh fora upotrebi,stavi mu do znanja da je to dete bitnije od svih drugih...

Zelim ti puno srece,nadam se da ce se smiriti situacija.

(odgovor članu drudi)
Direktna veza do poruke: 87
   RE: Stres u trudnoći
31.8.2015 6:09:01   
daki81
Drage moje,nova sam ovde ali mi treba pomoc,savet...vec danima sam pod velikim stresom,23a nedelja sam,imam kontrakcije od pre par nedelja,primam progesteron na svaki 5.dan i taman kad se malo smirilo sve dozivela sam stres,vec danima ne uspevam da se iskuliram,ne prestajem da placem i od jutros me je poceo boleti stomak,slicno kao menstrualnim bolovima.Dr mi je prepisao kada i inj bensedin od 2mg po potrebi,ako osetim kontrakcije i mislila sam da ga popijem da probam malo da se smirim ali me je strah od uzimanja zbog bebe,kad dog moram da ga popijem grize me savest jer znam da i nju tako "otrujem' user posted image jel imala neka od vas slicne bolove zbog stresa u trudnoci?

(odgovor članu Nessa)
Direktna veza do poruke: 88
   RE: Stres u trudnoći
31.8.2015 7:01:29   
Maraj
Daki user posted image samo polako. Ma koliki stred bio moras staviti bebu i sebe iznad tog stresa
Sto se bensedina tice , slobodno ga popi. Nece bebi biti nista. Vise joj mozes nauditi konstantnim stresom nego bensedinom. Ima trudnica ovde na forumu koje svakodnevno piju bensedin zbog povisenog pritiska ili pulsa.

(odgovor članu daki81)
Direktna veza do poruke: 89
   RE: Stres u trudnoći
31.8.2015 8:43:48   
daki81
Hvala Maraj,najvise me je uplasio bol u stomaku,mada znam da su neki bolovi normalni zbog sirenja materice ali ja sam odmah vezala sa stresom,tesko je iskljuciti se iako znam da se skodi bebi ali tesko je...hvala na savetu svakako malo pomaze user posted image evo trenutno se sutiramo kao ludi pa to uvek stavi osmeh na lice

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 90
   RE: Stres u trudnoći
31.8.2015 8:53:20   
Maraj
Daki evo chat teme gde se mi trudnice druzimo

http://www.ringeraja.rs/forum/trudnice1-42nedelja-082015-chat/m_1646492/mpage_116/tm.htm#1655522

pridruži nam se u razgovorima i savetima lakse ce ti biti user posted image

(odgovor članu daki81)
Direktna veza do poruke: 91
   RE: Stres u trudnoći
31.8.2015 13:45:17   
vocicana
Daki slobodno ga popij, bebici nece nista faliti a tebi ce biti lakse. Samo pomisli na zene koje su psihijatrijski bolesnici, piju ful terapiju I rode zdravu bebicu, samo malo pospanu. Tabletica Bensedina je smesna sta sve one piju.

_____________________________

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

(odgovor članu daki81)
Direktna veza do poruke: 92
   RE: Stres u trudnoći
31.8.2015 14:01:09   
jess021
Daki, zao mi je sto prolazis kroz sve to. Slobodno popij Bensedin, nemoj se ustrucavati. Meni je dr ekla da mogu i od 5mg, ako mi je spavanje problem. Bice ti lakse.

_____________________________

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 93
   RE: Stres u trudnoći
31.8.2015 14:22:55   
choopa choops
daki slobodno popij. Ja sam imala preuranjene kontrakcije, jednom prilikom sam se baš stresirala, pa mi je dr dala bensedin. Evo je beba živa i zdrava. user posted image A inače sam u prethodnim trudnoćama pila Gynipral, to je jaki lijek protiv kontrakcija uz koji ti odmah doktori prepišu apaurin ili verapamil za smirenje. Meni tada nisu trebali, ali baš dosta trudnica znam koji su ih pili.
Biće sve u redu, opusti se i probaj da uživaš u trudnoći koliko možeš user posted image Meni je dosta pomagao internet, učlanila se na forum i ćaskala sa ženicama ovdje, čitaj o opremi, raznim lijepim temama koje te tek čekaju user posted image

< Poruku je uredio choopa choops -- 31.8.2015 14:24:26 >


_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 94
   RE: Stres u trudnoći
31.8.2015 21:32:15   
daki81
Drage moje hvala vam na svemu,iskreno nemam mnogo tj nikakvo razumevanje u kuci tokom trudnoce,prijateljice su mi daleko tako da ova podrska puno znaci,nazalost nemaju sve tu srecu kad moram tako da kazem da uzivaju u trudnoci i da se raduju tome a svakoj od nas bi trebalo da to bude najlepsi period u zivotu,hvala jos jednom

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 95
   RE: Stres u trudnoći
31.8.2015 22:30:58   
jess021
Daki, ako imas vremena procackaj malo po forumu. Mozes naci korisne savete, a i lepo druzenje.

_____________________________

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu daki81)
Direktna veza do poruke: 96
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 3 [4]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 3 [4]
Idi na:







Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće
Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće je znak da postoji mogući problem.



Anketa

Ime za lepoticu 2
Sanja19

Koje je najlepše ime?

Lena (18%)

Sara (21%)

Lana (17%)

Kristina (19%)

Nikolina (16%)

Aleksandra (9%)


Ukupan broj glasova: 145

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here