|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Imunoloski faktori i VTO
13.6.2013 12:49:28   
mine
Jbt ispada svaki "dobar dan"
5000 din. Plus jos platis put naravno da bi izgovorila dobar dan.
Prestrasno.
Daco da li mozes neke kontrolne analize da saljes mailom npr ako ne zahtevaju bas sam pregled kod dr?

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 1026
13.6.2013 12:59:29   
daca77
Mine, to je ono sto je najgore, jer svi laboratorijski rezultati su kod njih, lab.ih salje njima, a ne meni. Ja cisto odem u Bg da platim pregled.user posted image

(odgovor članu mine)
Direktna veza do poruke: 1027
14.6.2013 9:32:06   
neni7
Daco traži u laboratoriji da šalju rezultate i klinici i tebi na mail. tako ja radim i dobijam rezultate u isto vreme kada i klinika.

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 1028
14.6.2013 11:03:40   
daca77
Radim i ja tako, neni7...ali, dr hoce da me vidi...valjda...user posted image

(odgovor članu neni7)
Direktna veza do poruke: 1029
14.6.2013 11:27:32   
Anoniman
Daco ti si riba,hoce da te dr.pogledauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu daca77)
  Direktna veza do poruke: 1030
17.6.2013 19:41:15   
mina@
Devojke, evo da ispisem rezultate mojih analiza:

APTT 31.5 25.9-36.6
protromb.vreme 101% 70-130%
br.trombocita 197*10 150-350*10
fibrinogen 3.9 2.1-4.0
euglob.fibrinoliza >2 <2
lupus antik. 1.11 >1.2
antitrombin 106% 79-111%
protein C 98% 70-140%
protein S 75% 58-127%
rez.na akt.protein C 3.6 >1.8
antikardiolipantit.Igm 10.97 slabo pozitivan 8-10
antikard. Igg 4.85 <8 negativan
anti beta2GP1 Igm <2 <5 negativan
Igg <2 <5 negativ
ANA 0.2 <1 negativan
ACA igm 2.0 <13 negativan
ACA igg <2.0 <20

po svemu ovome na sve sam negativna osim na antikardiolipinska antitela Igm, gde sam slabo pozitivna.
Uskoro cu (cim odem u Bgd) da odradim i urodjene trombofilije.

Sta vi mislite o svemu ovome????

Čudno je kako je malo potrebno da budemo srećni, i još čudnije kako često nam baš to malo nedostaje.
-Ivo Andrić-

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1031
19.6.2013 11:41:28   
zuzana80
Cao devojke!Treba mi mala pomoc,radila sam analize na trombofiliju,sve ok osim proteina s,ponavljala sam i tu analizu a sad kad sam ga podigla iz laboratorije on je jos nizi nego sto je bio,STA da radim?

(odgovor članu mina@)
Direktna veza do poruke: 1032
19.6.2013 12:09:53   
zmajče
Zuzana draga moraš kod Hematologa i moraš imati terapiju heparinom pred postupak,isto imam i ja.
Nađi MIjića ili Elezovića oni su ti najbolji u Srbiji.Bez brige draga

(odgovor članu zuzana80)
Direktna veza do poruke: 1033
19.6.2013 12:19:57   
zmajče
Ja imam snizen protein S (0,64) i LAC i MIljic mi je rekao da moje telo odbacuje plod u startu jer ga prepoznaje kao opasnost za stvaranje tromboze i mora da se uvede heparin i pre aspiracije jer imam gušću krv koja mora da se razredi i pripremi za trudnoću.Pitala sam za LAC rekao mi da je bolje da mi bude snizen nego povišen
Ja imam i MTHFR I PAI-1 heterozigot ali on se foikusirao na ovaj protein S.
Evo draga njegovog izveštaja mozda će nekome značiti:
1. Pre početka stimulacije uzimati aspirin 100mg svaki drugi dan posle ručka
2. Tri nedelje pre planiranog transfera embriona da počne da uzima PRONISON 5mg posle doručka OVO JE ZBOG ŠTITNE
3. Pet dana pre planiranog transfera da dobija fragmin amp2500j na 24h.
Sutradan po transferu da poveća na 2500j na svakih 12h
4.Na dan aspiracije fragmin primiti posle 4-5h nakon intervencije
5. Za 10 dana od započinjanja terapije fragminom proveriti KKS ukoliko su trombociti nizi od 150000 potrebno je hitno konsultovati hematologa
ON SMATRA da je ovo moj problem taj protein S a ne štitna žlezda, bez heparina neću moći da ostvarim trudnoću

(odgovor članu zmajče)
Direktna veza do poruke: 1034
19.6.2013 12:43:42   
Anoniman
Koliko su konsultacije kod Miljicauser posted image

(odgovor članu zmajče)
  Direktna veza do poruke: 1035
19.8.2013 13:05:38   
dunja RR

Devojke, imam pitanjce - trebam da uradim hormone kada dobijem ciklus, u Frontu, ali obzirom da sam na kontraceptivima, nisam sigurna kada ću dobiti. Ako dobijem sada u četvrtak ili petak, koji dan da radim hormone u Frontu (imam uput)?

Ako dobijem u subotu, onda mogu da radim u ponedeljak?

Jel se beše ništa ne jede i ne pije pre vađenja krvi za hormone?

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 1036
19.8.2013 13:07:48   
dunja RR
Sorry, sada skontah da omanuh temu user posted image

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1037
21.8.2013 23:54:57   
plašljiva
Devojke veliki pozdrav za sve. Ja se spremam za postupak VTO u frontu u oktobru, ovo će i biti prva. Imam PCOS i IR čitala sam dosta na ovoj temi. Nisam radila nijednu mutaciju pa mi treba pomoć jer sam u strahu da nešto nekrene po zlu a da sam mogla da sprečim. Da li da prvo uradim sve analize sa spiska za urodjene i stečene trombofilije pa da tek onda zakažem kod doktora Miljića ili Dr Jelene koju spominjete ili da odem prvo kod njih na pregled pa da uradim kako mi oni kažu. I naravno ako možete da mi pošaljete njihove telefone kako bi mogla da zakažem. neznam da li imam još uvek vremena da odradim sve to jer se čeka na rezultate tih analiza, uradila bih privatno da ubrzam. ored svih ovih postova postajem zabrinuta. Niko mi nije nikada od lekara spominjao bila šta vezano za te mutacije a vidim da dosta devojaka ima problem. Molim Vas za pomoć. Hvala unapred....

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1038
22.8.2013 0:10:17   
dunja RR
Plašljiva draga poslala sam ti pp.

Cece, u Jevremovoj 6.000, kod Ivanovića 5.000 rsd.

IZVORNA PORUKA: Cece1

Koliko su konsultacije kod Miljicauser posted image

< Poruku je uredio dunja RR -- 22.8.2013 0:11:30 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu plašljiva)
Direktna veza do poruke: 1039
22.8.2013 0:17:21   
viking
Plašljiva, niko od doktora ti to neće ni reči da radiš ako nema nekih jakih indikacija. Iz meni nepoznatih i nerazumljivih razloga na to te upućuju tek posle nekoliko neuspelih VTO pokušaja. Zato sam ja (i dosta drugih žena ovde) te analize radila na svoju ruku. Ako radiš privatno, koštaće te oko 300 evra a rezultati su za oko dve nedelje.
Ja sam išla kod Miljića u Jevremovu, za njega svi doktori kažu da boljeg nema, ali sam takođe čula pohvale od drugih doktora i za dr Elezovića.

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu plašljiva)
Direktna veza do poruke: 1040
22.8.2013 7:00:35   
pari
plašljiva, i meni je u oktobru :) i ja se razmišljam isto kao ti! i ja bih da uradim neke analize! javi mi please za šta si se ti odlučila na kraju...
meni je moja dr rekla da bi bilo dobro da uradim trombofilije i antifosfolipidni status, ali mi nije rekla šta od trombofilija...au laboratoriji su mi rekli da ima puno različitih analiza vezanih za trombofilije... Da li zna neko?

Hvala puno!

sitnice i emocije čine život...

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 1041
22.8.2013 18:25:01   
dunja RR
IZVORNA PORUKA: pari

plašljiva, i meni je u oktobru :) i ja se razmišljam isto kao ti! i ja bih da uradim neke analize! javi mi please za šta si se ti odlučila na kraju...
meni je moja dr rekla da bi bilo dobro da uradim trombofilije i antifosfolipidni status, ali mi nije rekla šta od trombofilija...au laboratoriji su mi rekli da ima puno različitih analiza vezanih za trombofilije... Da li zna neko?

Hvala puno!

Evo šta je meni traženo da uradim, mislim da je to što ti treba, a kasnije sam uradila i antitela štitne žlezde.

user posted image

< Poruku je uredio dunja RR -- 22.8.2013 18:26:27 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 1042
23.8.2013 8:05:14   
daca77
Stigli su mi rezultati iz Biomedike i nesto mi nije jasno...
Antinuklearna antitela su blago porasla u odnosu na april mesec-sada su 3,2, a ref.vred.<1,5. Ostalo je u redu...sta ova antitela pokazuju?user posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1043
23.8.2013 8:26:15   
Anoniman
Daco da li su ti preporucili sta od niskomol.heparina nakon transfera,ili ces si davati u toku stimulacije...

(odgovor članu daca77)
  Direktna veza do poruke: 1044
23.8.2013 8:30:10   
daca77
Cece, zbog ovih antitela da primam heparin?
Niko mi nista ne pominje, zvanicno...moj hematolog u gradu da, a ovi na klinici za VTO razmisljaju...Mada, ja necu imati stimulaciju, vec iz prirodnog ciklusa, ali mislim da ce ipak nesto ukljuciti...
Izgleda da su antinulklearna antitela i anti TPO povezana, jer su skocila.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1045
23.8.2013 8:51:59   
Anoniman
Njima se vise nista nezna,a mi sto vise citamo nama je gore u glavi...Ti ides iz prirodnog postupka VTO ? To je najbolja varijanta po meni user posted image user posted image ...

Moja je sestra pocela primati pred transfer do bete heparin,tako da malo vidis i sa njima,jer ti ces brzo na transfer user posted image user posted image

(odgovor članu daca77)
  Direktna veza do poruke: 1046
23.8.2013 10:38:18   
daca77
Cece, rekla mi je dr da ce razgovarati sa hematologom-Miljicem i odlucice da li je potrebno da odem do njega pre postupka ili ce on njima dati instrukcije...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1047
23.8.2013 10:47:39   
Anoniman
Super,vjerujem da ces uskor vidjeti one famozne dvije crtice user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu daca77)
  Direktna veza do poruke: 1048
23.8.2013 11:00:11   
daca77
Hvala user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1049
23.8.2013 20:45:00   
pari

IZVORNA PORUKA: dunja RR

IZVORNA PORUKA: pari

Hvala puno!

Evo šta je meni traženo da uradim, mislim da je to što ti treba, a kasnije sam uradila i antitela štitne žlezde.

user posted image

hvala puno!!! uradiću ih... imate preporuku gde? ja obično sve radim u konzilijumu

sitnice i emocije čine život...

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1050
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Priča o ljudima koje pitaju: "A kada ć...
Možda i vi poznajete ljude slične mojim prijateljima - neke koji putuju ili grade kuću, koji su podstanari ili imaju kre...
10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here