|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 17 [18] 19   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Položaj posteljice
8.11.2018 6:02:51   
vonavoj
Dunja,video bi odmah i rekao..ne verujem da mu je promaklo.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 426
   RE: Položaj posteljice
8.11.2018 14:25:29   
smeško
Dunja, 💗

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 427
   RE: Položaj posteljice
27.4.2019 10:59:44   
Tulip
Vidim da tema nije aktivna u poslednje vreme pa se nadam da ce neko skoro videti15-a sam nedelja trudnoce i na UZ pre neki dan dr je rekla da mi je posteljica nisko postavljena.na izvestaju pise posteljica dopire do usca materice.Nije mi nista specijalno receno na pregledu sem da se ne naprezem i da ne dizem nista tesko..i naravno bez odnosa..nije mi receno dal treba da mirujem strogo ili da lezim uglavnom..pa ne znam kako da se generalno ponasam i da li je ovo rizicno stanje u ovom periodu trudnoce:/ Poslednjih dana osecam konstantan tupi bol ili vise pritisak  skroz u donjem delu stomaka  i zanima me jel to propratni osecaj svake trudnoce(meni je ovo prva) ili je to zbog niske posteljiceKontrola mi je za mesec dana pa je svaki savet dorodosao

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 428
   RE: Položaj posteljice
27.4.2019 11:08:10   
Maslacak15
Posteljica se pomera. S obzirom da ne prekriva usce ja se nebih brinula. I moja je U prvoj trudnoci bila dosta nisko i imala Sam dosta bolova Ali neznam da Li to ima veze sa posteljicom ili pre sto cela materica raste i istezu se ligamenti Po prvi Put. Da dodam da je sve proslo bez ikakvih problema iznela Sam pun Termin i bila aktivna do kraja. Da je Dr mislila da treba strogo da lezis rekla bi ti, nebi zaboravila. Lezanje nije dobro Ni za majku ni za bebu i mislim da ga treba primenjivati samo U krajnjoj nuzdi. Ne Brini. Puno te pozdravljam.

(odgovor članu Tulip)
Direktna veza do poruke: 429
   RE: Položaj posteljice
27.4.2019 11:22:32   
Tulip
Hvala puno na umirujucem odgovoru :) . Znaci ako dopire do usca to ne znaci da je skroz dole na grlicu.. nadam se da cu biti srece da se to pomeri na gore..taj osecaj dole me malo zabrinjava posto ne znam jel uzrok posteljica ili je to skroz normalno sto kazes sve se siri i raste.. do pregleda nisam imala taj pritisak pa je nisam ni pitala to..do sledeceg se treba strpiti..Hvala ti punoo pozz

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 430
   RE: Položaj posteljice
27.4.2019 11:31:20   
Maslacak15
Nene rekla bi ti doktorka sigurno, to Su dve razlicite stvari. Placenta marginalis, to ko kod tebe i placenta previa gde prelazi preko usca. Ova druga je znatno opasnija jel je rizik za krvarenja Ako se grlic Malo otvori veci (Ali Ni previja nije razlog da se trudnoca ne iznese normalno do kraja). Tako da probaj da se ne opterecujes. Pomeri se ona obicno bar Malo kako raste donji segment materice. Uzivaj U trudnoci😃


(odgovor članu Tulip)
Direktna veza do poruke: 431
   RE: Položaj posteljice
27.4.2019 11:55:08   
nata11
Kod mene je bila placenta previa centralis znaci potpuno preko porodjajnog kanala pa i tada nisam lezala. Kasnije se podigla ali je i dalje marginalna.  Normalno se krecem, radim po kuci..


Ne dizem tesko, ne usisavam i bez odnosa. 


_____________________________





(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 432
   RE: Položaj posteljice
27.4.2019 19:22:16   
Tulip
Hvala vam na odgovorima nadam se da ce se i moja podici bar malo do sledeg UZ .. ne radim nista naporno i odmarala sam danas, malo leskarila malo sedeci pripremala rucak i vec nemam toliko onaj osecaj pritiska dosta je bolje sad..tako da mozda i jeste povezano..nato srecno do kraja trudnoce🍀

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 433
   RE: Položaj posteljice
27.4.2019 19:28:14   
vonavoj
Ima jos fore da se podigne i taj bol mozda ima veze i sto je beba jos nisko,pa pritiska grlic. Nista nije za paniku,dr bi videla na uz..ako je grlic zatvoren,nema kontrakcija,sve je to normalno. Vidis po sebi,tako i radis. Imala sam 3 trudnoce,svaka prica za sebe,u prvoj beba jako nisko,bolovi..druga i treca nista. Sve umereno,ne usisavaj ne naprezi se,nema odnosa,a ostalo sve normalno. Telo salje signale,ali ne treba paniciti,drugo je stanje ipak.

(odgovor članu Tulip)
Direktna veza do poruke: 434
   RE: Položaj posteljice
9.3.2020 14:47:30   
MamaNecaVo
Zene sta znaci ovo, kazem sta znaci jer je lekar jako pricljiv i po njemu ovo bese glupo pitanje a ja preplasena i u soku.


PL na zadnjem zidu prelazi preko OIU

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 435
   RE: Položaj posteljice
26.12.2020 10:21:06   
lesli
Vidim da vas je dosta imalo nisko usadjenu posteljicu i da se ona obicno podigne u nekom momentu. Koliko brzo to bude i da li ste imale krvarenja (njih se bas bojim zbog iskustva iz prethodne trudnoce)? 
Na poslednjem uz od pre nekoliko dana je vidjeno da posteljica dopire do unutrasnjeg usca materice. Pitala me je da li sam imala neko krvarenje i rece da se moze desiti da se pojavi smedje krvarenje. Rekla mi je da sto vise mirujem, podizanje teskog nije podizala, ali sad vidim da obicno i to zabrane. Ja sam do pre dan-dva podizala dete (ne nesto cesto, ali do par puta na dan i bez dugog nosanja). Uz sve to mi se poslednjih dana tj. nedelja javljaju kontrakcije. Ne ucestale kao u prethodnoj trudnoci, ali ima ih...
Prvo nisam razmisljala o tome gde je posteljica, jer ona nije delovala bas nesto uzbudjeno. Ne znam sta mi bi da sinoc uzmem da citam o nisko uzadjenoj posteljici i bas sam se isprepadala. Vidim da se cak kod Dore, jedna trudnoca nije dobro zavrsila... 😔
Inace i dalje nije moja doktorka tu, tako da nemam bas neko bezuslovno poverenje u ovu njenu zamenu.



(odgovor članu MamaNecaVo)
Direktna veza do poruke: 436
   RE: Položaj posteljice
26.12.2020 10:45:41   
Maruska16
Lesli ja sam sa N imala bas nisko usadjenu posteljicu. Rekli su mi ako se me povuce do 32 nedelje da moram na carski. Pominjase nesto placentu previu. Nisam imala nikakvo krvarenje,ali nisam dizala nista  teško.  2 puta sam zaglavila bolnicu.  U 24 i u 27 nedelji zbog kontrakcija. Davali su mi tokolizu. Ali niko nije pominjao da je to zbog placente. Oko 32 nedelje rekli su mi da se izdigla i da nema nikakvih problema.Nemoj da se brines. Uglavnom se podigne do 32 nedelje. 


(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 437
   RE: Položaj posteljice
26.12.2020 11:17:29   
Maslacak15
lesli opusti se. ionako tu ne mozes nista da promenis. kao ni doktori ja sam imala nisko usadjenu u prvoj trudnoci plus je i pupcana vrpca bila periferno usadjena na periferiji posteljice. pomerila se jeste do kraja ali ne mnogo. mozda je bilo 2cm do usca ored porodjqj.

     nisam sigurna da je pametno da odlazes anti koagulantsku terapiju . mislim ja se tu ne razumem u doziranjr ali ja bih radila kako kaze hematolog. posteljica je formirana i u punoj funkciji.... a deluje da ti imas problema sa trombofilijama u trudnoci koji su realni. ja ne vidim benefit da si na mozda suboptimilalnoj dozi...ja bih konsultovala hematologa ne ginekologa.     inace i trudnoce sa kompletnom previjom se iznesu. jesu malo.rizicnije ali nije ni to neka katastrofa. bice sve u redu!!!

(odgovor članu Maruska16)
Direktna veza do poruke: 438
   RE: Položaj posteljice
26.12.2020 11:24:28   
Maslacak15
ali to ne znaci da treba da nosas dete od dve godine unaokolo :)) ona toga nece ni da se seca...


(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 439
   RE: Položaj posteljice
26.12.2020 11:26:39   
lesli
Maslacak, maruska, hvala 🤗
Nisam ni mislila heparin da cackam na svoju ruku. Poslala sam poruku hematologu, da vidim sta ce reci za terapiju. I kad je vidjen onaj hematom pitala sam je da li treba izbaciti fraksiparin - rekla je da ne i da je to mala doza, samo da mirujem dok se ne resorbuje.
Maslacak, a je l’ ima sanse da se posteljica pomera i raste bas ka grlicu? Jer na prethodna uz u 12. i 9. nedelji nije bilo reci da je posteljica blizu grlica.

Zna li iko sta je to kod Dore bio problem? Na ovoj temi je napisala da je sva 3 puta imala nisko usadjenu posteljicu, ali je u 2. trudnoci imala krvarenje i pobacaj u 2. trimestru zbog toga. U 1. i 3. joj se posteljica podigla i sve je bilo ok.

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 440
   RE: Položaj posteljice
26.12.2020 11:44:29   
lesli

IZVORNA PORUKA: Maslacak15

ali to ne znaci da treba da nosas dete od dve godine unaokolo :)) ona toga nece ni da se seca...





E ne znam kako ne videh ovaj post... Verovatno smo pisale u isto vreme.
Nisam je nosala, ali podignem je na kratko i to ako bas moram tj. ako nema ko ili ako place i bas eksplicitno vice mama-mama.
Ali to je ono da je podignem da je izbacim iz kreveta (nikako da spustimo dusek i skinemo ogradicu), da je uzmem ako place i sednem sa njom itd. Znaci nije da nosam dete od 12kg po 2h dnevno, ali cu sad i to da izbegavam.

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 441
   RE: Položaj posteljice
26.12.2020 12:00:14   
Maslacak15
ne moze da se pomeri, posteljica se ne pomera nego je usadjena i povezana sa cirkulacijom materice itd. taman posla da set_a. kako raste posteljica raste zid materice ispod nje. tj raste cela matrica pa i taj segment uz usce i zato obicno od 25 nedelje doda se tu jos po koji cm i odmakne se. nisu ti rekli jel u 9 oj placenta kao takva jos ne postoji...a u 12 oj je sve jos blizu i nije relevantno. tesko je za procenu. meni su rekli tek na drugom ekspertskom  u 22 nedleji. zbog te pupcane koja je dodarmtni rizik bila mi je rekla dr ako pukne vodenjak da zovem hitnu da me vode a da ne idem sama u porodiliste zbog rizika da pupcana krene prva u kanal i pritisne je bebina glava....ali ja nisam imala problema, iznela sam do 39+ kad je uradjen carski. debeljko je imao 4350 a ja dobih komentar velika brba velika placenta. tako da sve je savrseno funkcionisaloo uprkos niskom polozaju i periferno usadjenoj pupcanoj. bice sve ok!!


(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 442
   RE: Položaj posteljice
26.12.2020 12:50:43   
lesli
Jasno maslacak.
Nisam mislila da se ona fizicki pomera, nego kako materica raste da je to pomera ka grlicu. Je li i to moguci scenario, ako vec moze da se udaljava od grlica? Kako uopste dodje do one situacije da posteljica skroz prekriva grlic?
I da, koliko je opasno to sto imam i povremene kontrakcije? Da li to povecava sansu za krvarenje ili ne?

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 443
   RE: Položaj posteljice
26.12.2020 13:02:47   
Maslacak15
tako sto se inicijalno usadi i poveze tako. u regionu grlica. kad raste materica  se isteze ne razumem kako mislis da raste ka grlicu?? to je prosto balon koji je sve veci i.veci....kontrakcije su tu pa su tu i to je "normalno". posteljica je enormno kompleksna i na nju nema uticaja. ali u tvom slucaju nema naznaka bilo.kakvih objektivnih problema hvala bogu. beba normlano raste nema krvarenja nema ni posebnih bolova. ja mislim i da ne treba posebno da mirujes zbog price o trombofilijama. nikakvi koagulanti ne mogu da zamene kretanje. jedino da pazis da se ne opterecujes....


(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 444
   RE: Položaj posteljice
26.12.2020 13:09:26   
milicicak
Lesli, meni je oba puta posteljica bila nisko usađena, sa V je u jednom trenutku bila i previa marginalis sa skraćivanjem grlića... Sa T sam se sasvim normalno ponašala, sa V sam preležala ali iz drugih razloga. I nema nikakve veze sa kontrakcijama, tj. ništa de ne pogoršava, samo sam kad mi je porastao stomak imala osećaj da beba stalno ide na dole


Ali koliko vidim kod tebe ništa alarmantno nema, tako da opusti se i uživaj. I naravno, nemoj da nosaš dete od 12kg ali možeš da je podigneš i spustiš

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 445
   RE: Položaj posteljice
26.12.2020 13:13:08   
lesli
Jasno sve maslacak. Hvala puno! Sad sam dosta mirnija. 🤗
Pa upotrebljavam izraze “raste” jer ne znam kako da objasnim kako dodje do grlica inace. Pade mi na pamet za usadjivanje u tj. oko grlica, ali rekoh da ne lupim nesto, pa da mi se smejete ovde 😅
Sto se mirovanja tice, sve znam i sve mi ja jasno. Zato mi je bilo super, jer je ovog puta sve krenulo mnogo blaze nego prosli put, kada sam i prvih 12 nedelja (tj od 5. nedelje) morala da odlezim zbog onog glupog krvarenja.

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 446
   RE: Položaj posteljice
26.12.2020 13:14:59   
Maslacak15
svasta postoji. veruj mi. postoji i placenta acretta narocito posle carskog kao rizik itd itd ....ali ti si tip osobe koja bolje da ne zna sve cini mi se :)) nedo bog nikome prave probleme sa placentom, to medicina ne resava ni u 21. veku. ti imas samo malo nize posteljicu sto je kao sto si sama videla vrlo vrlo cesta pojava. sve je u najboljem redu 99,9999 odsto.probaj da ne razmisljas o kojekakvim scenarijima, nista ne dobijas time. puno pozdrava.


(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 447
   RE: Položaj posteljice
26.12.2020 13:20:05   
lesli


IZVORNA PORUKA: milicicak

Lesli, meni je oba puta posteljica bila nisko usađena, sa V je u jednom trenutku bila i previa marginalis sa skraćivanjem grlića... Sa T sam se sasvim normalno ponašala, sa V sam preležala ali iz drugih razloga. I nema nikakve veze sa kontrakcijama, tj. ništa de ne pogoršava, samo sam kad mi je porastao stomak imala osećaj da beba stalno ide na dole


Ali koliko vidim kod tebe ništa alarmantno nema, tako da opusti se i uživaj. I naravno, nemoj da nosaš dete od 12kg ali možeš da je podigneš i spustiš



Hvala mili 🤗Secam se da si ti muku mucila sa grlicem, kontrakcijama i da si imala i neki hematom. A cinilo mi se da si pisala i za posteljicu, ali ono brzinski sto pogledah stare trudnicke teme ne nadjoh postove o tome.
Znaci ovo se zapravo poprilicno cesto desava. Nadam se samo da ce mi se dr vratiti uskoro jer me ova sto je menja ozbiljno izlude. Svaki put. 

E da, hematolog kaze da ne diram fraksiparin. Smanjenje aktivnosti i ako bilo sta krene da se komplikuje, da joj javim.

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 448
   RE: Položaj posteljice
26.12.2020 13:24:39   
lesli


IZVORNA PORUKA: Maslacak15

svasta postoji. veruj mi. postoji i placenta acretta narocito posle carskog kao rizik itd itd ....ali ti si tip osobe koja bolje da ne zna sve cini mi se :)) nedo bog nikome prave probleme sa placentom, to medicina ne resava ni u 21. veku. ti imas samo malo nize posteljicu sto je kao sto si sama videla vrlo vrlo cesta pojava. sve je u najboljem redu 99,9999 odsto.probaj da ne razmisljas o kojekakvim scenarijima, nista ne dobijas time. puno pozdrava.






Hahah, tacno sam posle prve recenice pomislila da ne zelim da znam sta je 🤣 jedino sto sam sad u iskusenju da krenem da guglam (piiiip me radoznalost 🙄).Znas me kao zlu paru, maslacak 😅

A sto je najveca fora bila sam skroz opustena jedno 7-10 dana i onda mi se sinoc nije spavalo i dunulo mi da bacim pogled na interentu 🤦‍♀️I naravno procitah svasta i naleteh na Dorin post...i to me bas uzdrmalo...

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 449
   RE: Položaj posteljice
26.12.2020 13:46:34   
milicicak
Lesli, ja sam sa V imala sve što ne treba da se ima pa smo oboje ok. Dobro, ja imam mnogo tanje živce nego ranije ali i to ide u rok službe 😂
Sa T sam u jednom periodu radila 10-12h i sve je bilo ok i pored kontrakcija i niske posteljice. Ne kažem da je to normalno i da tako treba da se ponašaš, samo hoću da ti dam do znanja da to sve spada u neke normalne fiziološke okvire trudnoće.



I ponoviću ti još jednom, opusti se i uživaj u trudnoći. I nemoj da čitaš 😁 što više čitaš, sve manje znaš (jer da bi razumela ti ipak treba neko prethodno znanje) i sve više se plašiš, nemoj to sebi da radiš. Ono što je stvarno problem kod tebe je pokriveno terapijom, sve ostalo je manje više normalno. Uživaj u trudnoći

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  15 16 17 [18] 19   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 17 [18] 19   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće
Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće je znak da postoji mogući problem.



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here