|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Kandida
20.2.2009 4:02:55   
kumara
Verus pita u Dnevni ulosci:

IZVORNA PORUKA: Verus
Elem, sto se tice dnevnih, i ja sam cula da je najbolje nositi pamucne gacice od cistog pamuka (hahaha one sa pijace bapskeuser posted image ) jer tako nasa devojcica tamo dole, bolje "dise"! Jel ko jos cuo tako nesto? Meni se cesto desi da dobijem kandidu, i to uvek ako perem obicnim sapunom, nekad pred M, od ulozaka itd....

Tema "kandida" 'cem da kopiram ako nadjem nesto...Lenka?


Ja licno nisam nikada imala problema sa kandidom (kuc-kuc) u drvo!

< Poruku je uredio Jeca RR -- 20.2.2009 9:47:12 >
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Kandida
20.2.2009 4:06:42   
Verus
Jooj sto si srecna!  Ja sam sve moguce istestirala i nema razloga zasto bi je cesto dobijala...skoro sam citala da neki ljudi zbog ishrane dobiju prevelik broj kandide u crevima (candida albicans), i onda se ona moze prosiriti i na ostatak tela...ja TOLIKO volim slatko, da stvarno kada god se prejedem cokolade (citaj 2,3, 4 milke!) odmah dobijem kandidu, a ako vodim racuna sta jedem onda ne....tako da sam odlucila da promenim svoju ishranu iz korena...bez slatkog, cokolade, puno hleba...a i mogla bi da smrsam jedno 5 kila, jer ako zatrudnim ovakva bicu bas debela user posted image , al bice mi drago da budem user posted image makar i ko prasica!

< Poruku je uredio Jeca RR -- 20.2.2009 9:47:35 >

(odgovor članu kumara)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Kandida
20.2.2009 4:22:50   
kumara
Ja i kandidi znam samo da se dobija od nepravilne i prevelike upotrebe antibiotika. Za drugo, nisam znala, otvorila si mi oci!! user posted image

Ma, nek i budes debela, ali user posted image user posted image user posted image !

< Poruku je uredio Jeca RR -- 20.2.2009 9:48:09 >

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 3
   [Obrisana poruka]
20.2.2009 7:23:21   
Brisani korisnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu kumara)
  Direktna veza do poruke: 4
   RE: Kandida
20.2.2009 10:10:09   
Jeca*
Tasha je u temi Kandida kod dece napisala ovo:

IZVORNA PORUKA: Tasha

Još pre nego što sam dobila dete sam čula da u današnje vreme mnogo dece ima kandidu. Naime, kako mi je objašnjeno, kandida je bakterija koja i inače živi u našim crevima, ali se po nekada poveća njen broj i to ne valja.
Kako se otkriva?
Stolica mnooooooooooogo smrdi, postane tečnija - nekako drugačija, i mogu se pojaviti blagi osipi po telu (bar su mi tako rekli što se osipa tiče).
Kada smo se vratili sa tog mora na kom je 15 dana imao proliv i ništa nije jeo (u temi Odvikavanja od noše), odvela sam ga kod doktora i savetovano nam je da odnesemo stolicu na analizu i da se proveri i Kandida. Nalaz je bio pozitivan. (to je bilo kada mu se već stolica vraćala polako u normalu)
Tada mi je rečeno:
-10 dana ProbioKid immuno
-Nema mleka ali ima jogurta i ostalih mlečnih proizvoda (od onda moje dete ne pije mleko)
-ništa slatko (isključiti šećer)
-ništa sokovi, čajevi - samo vode.
Ja sam to tako odradila, namučili smo se oboje, odneli stolicu opet - stanje nepromenjeno.
Onda sam otišla kod drugog pedijatra, koji mi je rekao:
"Kandida se ne leči dok dete nosi pelenu. A i inače, ne leči se dok dete nema skroz retku zelenu stolicu više puta na dan, i dok ne izgubi apetit. U suprotnom, kandida će se vremenom normalizovati sama."
Naravno, đavo mi nije dao mira, pa sam pitala i trećeg pedijatra i dobila isti odgovor kao i od drugog.
Od onda nisam proveravala, ali mi dete ne pokazuje nikakve  znake kao da ima problema.



ta tema je obrisana i sve je ujedinjeno u ovu temu Kandida


(odgovor članu Brisani korisnik)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Kandida
20.2.2009 12:40:01   
andrijana
Ja nisam imala kandidu ali kada sam se porodila,gurao me je djavo pa sam pokusala da dojim drugu bebu pa sam i ja dobila a zatim i moja beba. U toku trudnoce sam stalno isla na analize i divnim cudom nista nisam imala. Ali,eto,sticajem okolnosti... Srecom,brzo sam se resila te bede. Nisam znala da ima veze sa ishranom ali ja slatkise ne tamanim,cisto ponekad samo da se zasladim a vode i jogurta pijem u velikim kolicinama.

_____________________________

Andrijana i Stevan
01.01.2007.

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Kandida
22.2.2009 1:05:15   
Jacaca
Smo mala ispravka kandida nije bakterija nego gljivica, pojavljuje se posle antibiotika, od lose ishrane (cak postoji i dijeta protiv kandide) i kod pada imuniteta, inace uvek je u nekom broju prisutna, ali kada taj broj preraste kaze se da je treba leciti.

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Kandida
22.2.2009 2:26:05   
Verus
Gagi kako ti je prosla, sama od sebe ili si imala poseban rezim ishrane?  Ja  cesto imam (jedem slatko non stop), pa sada menjam nacin ishrane, da vidim jel ce pomoci..javi mi?

(odgovor članu Brisani korisnik)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Kandida
22.2.2009 2:27:33   
Verus
Volim kako si informisana i pametna user posted image user posted image

(odgovor članu Jacaca)
Direktna veza do poruke: 9
   [Obrisana poruka]
22.2.2009 9:15:13   
Brisani korisnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 10
   RE: Kandida
24.5.2009 22:41:37   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: _anima

Posto sam mnogo trazila o candidi i sama je nosam vec 2 mjeseca i malo duze, voljela bih kada bismo razmijenili iskustva o njoj...


Najčešći uzročnik (90 - 95%) ove infekcije je Candida albicans, gljivica koja se i prirodno u manjoj količini nalazi u našim crijevima. U 2 - 8% uzročnik gljivične infekcije je Candida glabrata. Pod različitim utjecajima, prije svega kod liječenja antibioticima, u stanjima oslabljene reakcije imunološkog sustava, pri uporabi imunosupresivnih lijekova ili oralnih kontraceptiva, hormonske nadomjesne terapije, antiandrogena i kod dijabetesa melitusa, te u trudnoći, dolazi do njihovog neprirodnog razmnožavanja. Učestalost ove infekcije je 5 - 8% svih ginekoloških pacijentica, a među pacijenticama koje se žale na pojačani vaginalni iscjedak u 21% se radi o gljivičnoj infekciji.
Simptomi: Veoma neugodan svrbež uz pojačan bjelkast iscjedak, sirastog karaktera. Spolni odnos je bolan, a za vrijeme mokrenja javlja se peckanje ili žarenje. U muškaraca se bolest očituje najčešće crvenilom i svrbežom glansa penisa i prepucija. Infekcija se često može dijagnosticirati samo na temelju ginekološkog pregleda. Mikroskopski pregled uzorka vaginalnog iscjetka daje karakterističnu sliku, tako da su dodatne pretrage najčešće nepotrebne. Kod negativnog mikroskopskog nalaza, može se načiniti kultura brisa rodnice na specijalnoj podlozi (Sabouraud-agar ili Candida-II-agar).
Liječenje: Lijekovi izbora u liječenju gljivične infekcije su derivati imidazola: clotrimazol (Canesten, Plimycol) i polienski antibiotici kao što su nistatin (Nystatin, Moronal), amfotericin (Ampho-Moronal) i natamycin (Pimafucin) koji se ženama propisuju u vidu vaginalnih tableta, krema ili masti. Terapija može trajati svega jedan dan ili duže: 3 - 7 dana. Muškarcima se lijekovi protiv gljivica propisuju u obliku krema ili tableta. Kod "recidivirajućih" - infekcija koje se ponavljaju, nezaobilazno je sistemno liječenje s fluconazolom (Diflucan) ili itraconazolom (Orungal) u vidu tableta ili kapsula. Iako se u 2/3 slučajeva gljivična infekcija ne prenosi spolnim odnosom, za vrijeme liječenja se savjetuje izbjegavanje spolnog kontakta.
Alternativne mogućnosti: Ženama koje se nikako ne mogu osloboditi gljivične infekcije preporuča se prehrana bogata biljnim vlakanima uz izbacivanje rafiniranih šećera i ugljikohidrata: Anti-Candida dijeta, kao i ponovno uspostavljanje ravnoteže crijevne flore uz crijevne biokulture (probiotici) kao što su acidofilus (kapsule ili jogurt) ili LGG jogurt. Od velike koristi može biti i homeopatski lijek Candida Yeast, koji predstavlja jednu vrstu oralnog cjepiva protiv gljivica. Može se nabaviti i bez recepta, dolazi u vidu zrnaca i koristi se 3 - 5 puta dnevno po 1 - 2 zrnca (oralno). Candida Yeast podstiče imunološki sustav crijeva na stvaranje protutijela koja djeluju lokalno u crijevima i na taj način ograničavaju, odnosno ometaju rast gljivica.
Preporuka je izbjegavati kemijske iritanse, hulahopke, usku odjeću i tanga gaćice. Intimno rublje potrebno je prati na najmanje 60° C. Nakon završenog liječenja korisno je potpomoći u obnovi prirodne vaginalne flore. U tu svrhu se mogu koristiti vaginalete Vagisan i Döderlein Med. ili izravni unos kulture mliječno-kiselih bakterija u rodnicu. Jednostavna metoda koje se pri tome može koristiti je ispiranje rodnice s otopinom mliječne kiseline (Ac. lactici) ili sirutke. Na isti način možete upotrijebiti 2 - 4 kapsule Linex ili Bactisubtil, odnosno Acidofilus koje se za ovaj postupak moraju otvoriti i njihov sadržaj otopiti u 2 dl mlake vode. Kultura mliječno-kiselih bakterija može se unijeti u rodnicu i putem običnog malog tampona namočenog u LGG jogurt. Tampon ostaviti u rodnici kroz 2 sata. Ostale vrste ispiranja rodnice (sapuni, šamponi, gelovi, čajevi) se ne preporučuju zbog narušavanja normalne bakterijske flore.


(odgovor članu Brisani korisnik)
  Direktna veza do poruke: 11
   RE: Kandida
24.5.2009 22:46:30   
mihi
Umesto tampona sa jogurtom postoje LACTOGIN vaginalete koje stabilizuje mikrofloru vagine postoje i tablete koje se piju.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Kandida
24.5.2009 23:09:09   
_anima
Jako dobro pomaze bijeli luk....
Malo je lose zbog zadaha, al on najbolje pomaze od svega...
Potrebno je uraditi sljedece:
jesti ga po mogucnosti sto vise (oni koji imaju nizak pritisak neka se ne sekiraju jer bijeli luk snizava samo visoki pritisak, a normalni i niski ne dira=
Uzeti jedno čehno bijelog luka (presijeci ga na pola vertiakalno da bi pustio svoje sokiće) zamotati u gazu i namočiti u kantarionovo ulje i to sve nekoliko noci zaredom stavljati kao tampon.

Mnoge zene su to pozitivno ocijenile i rekle da 100% pomaze, ja sam stavljala samo luk, iskreno, peckalo me je malo, pa sam u toku noci skinula to, al vjerovatno mi je sve bilo puno nadrazeno posto mi je upala bila u jeku... Sad imam menst pa cim prodje napadam s tim

Takodjer sto se tice dijete....

Ja sam pokusala, al tesko se prdrzavati, jesti samo ribu, piletinu mladi sir i piti jogurt... Sto se tice hljeba, bolje je jesti ražev... Bijeli treba izbaciti...

Prava stvar je isto: isjeckati na sitno bijeli luk (2 cehna) jednu mrkvu izrendati, 1 kasiku cimeta i sve to staviti u bocu probiotskog jogurta i promuckati i popiti. Ja sam to radila 3 noci i bilo mi je mnogo bolje. Problem te terapije je u zadahu, pa sam je prekinula, al cim budem smanjila obaveze koje ukljucuju odnose s javnoscu pocinjem s tim.

Takodjer, persun neutralise "miris" bijelog luka...

I jos da napisem cimet pomaze pri padu imuniteta... Tako da ga dodajite u sve sto mozete, ja isto pijem s jogurtom navecer... prije spavanja... Jednu malu kaskicu...



_____________________________

Modestia virtutum fundamentum-Skromnost je osnovna vrlina

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Kandida
6.6.2009 2:33:09   
_anima
Joj moram vam napisati posljednja iskustva kod ginekologa...
Kao sto sam kukala za gljivice da su me mucile, odem na pregled jer se svi simptomi (peckanje i sekret) vratili da mi da nesto drugo ili sta je sad vec. Doktor me pregledao i rece moramo promijeniti terapiju (trosila sam Neo Penotran vaginalete) i neka Funizol tableta, te mi rece da  i imam bakteriju trihimonasis ili tako nesto se zove (ugl. to sam pokupila od momka, ne znajuci, niti je on znao da je ima jer nema simptoma kod muskaraca). Uglavnom, meni je on jedini partner u zivotu, dok ja njemu nisam i vjerovatno je pokupio od bivse partnerice. Lijecimo se oboje sada. E sad sto ovo sve napisah je zbog sljedeceg: Doktor mi je rekao da sam dobila tu bakteriju Trihimonasis cim sam imala nezasticene odnose (za mene prvi odnos je bio koban user posted image ) ali nisam imala simptome posto mi je pH bio uredan. A bakterija tamo muči jajnike, a ja ne znam. TAko da mi se tek javili simptomi kad sam dobial candidu zbog pada imuniteta (antibiotici) jer se narusila pH i onda se sve alarmiralo redom. Poenta je za sve mame, djevojke, a i one cak koje nemaju odnose da se treba ici na pregled jer se moze imati skrivena upala koja nema siptome. Cak mi je doktor reako da sam mogla to pokupiti na bazenu, ako je topla voda...
Sad koristim Betadine vaginalte (iako ne kontam kako se koriste pise natopiti u vodu ne znam koliko dugo, jer se pocne topiti ako je duze od 10 sec)...




_____________________________

Modestia virtutum fundamentum-Skromnost je osnovna vrlina

(odgovor članu _anima)
Direktna veza do poruke: 14
   [Obrisana poruka]
25.6.2009 18:54:17   
Brisani korisnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu _anima)
  Direktna veza do poruke: 15
   RE: Kandida
25.6.2009 19:16:51   
suziQ
Gagi , bas mi je zao ,ona je prava napast! Inace ona je normalan "stanovnik"vagine ali je laktobacili koji su glavni u vagini drze pod kontrolom i ne daju joj da se razmozava i pravi probleme.Pad imuniteta ili upotreba antibiotika unistava laktobacile i onda kandida krece da se razmnozava i pravi probleme.Postoje tablete , Flukonazol , ima ih od 50 mg i od 100mg.Piju se ili 3 dana po 50mg ili popijes samo jednu od 100mg i resen problem.Nevalja ih cesto piti jer mogu da ostete jetru ali jednom mesecno ne bi skodilo nikome 

(odgovor članu Brisani korisnik)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Kandida
25.6.2009 19:21:37   
prolece
e, za ove još nisam čula, a borim se godinama. rešim ja problem na mesec-dva, pa opet. rekla mi dr. da je ova moja preosetljiva.user posted image ma, sva mi je svilenauser posted image napatih se zbog njene prefinjenosti!

(odgovor članu suziQ)
Direktna veza do poruke: 17
   [Obrisana poruka]
26.6.2009 8:07:43   
Brisani korisnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu prolece)
  Direktna veza do poruke: 18
   RE: Kandida
26.6.2009 8:10:12   
Anoniman
Ako ti je za utehu gagili, od sinoć me peče kada piškim, sumnjam da se vratila ešerihija, sutra ću nositi urin na analizu. Ovaj put me ubiše i jajnici, pa odoh i kod ginekologa.

(odgovor članu Brisani korisnik)
  Direktna veza do poruke: 19
   [Obrisana poruka]
26.6.2009 8:11:12   
Brisani korisnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 20
   [Obrisana poruka]
26.6.2009 8:16:50   
Brisani korisnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu suziQ)
  Direktna veza do poruke: 21
   RE: Kandida
26.6.2009 8:18:47   
suziQ
Moras biti uporna i strpljiva gagi,ti lekici sto se koriste lokalno ,treba im malo vise vremena da deluju.Ove kapsulice o kojima sam pisala su super , za cas rese problem  i za vaginalnu i za oralnu kandidijazu ,ali trudnice ne smeju da ih pijuuser posted image

(odgovor članu Brisani korisnik)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Kandida
26.6.2009 8:23:54   
suziQ
One idu na recept ali ih ginekolozi retko pisu, bas kada terapija vaginaletama ne pomaze ili kada se kandida duzi vremenski period vraca.Mogu da se kupe oko 400din kostaju od 100mg,a od 50mg oko500din

(odgovor članu suziQ)
Direktna veza do poruke: 23
   [Obrisana poruka]
26.6.2009 20:46:33   
Brisani korisnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu suziQ)
  Direktna veza do poruke: 24
   RE: Kandida
26.6.2009 21:02:18   
Dora
Ja sam danas uzela rezultate brisa, imam kandiduuser posted image opet!
Ubiću se... A ovako, sve mi je ok, nemam ni svrab ni ništa...

(odgovor članu Brisani korisnik)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
Jelena S.: Moja porođajna priča
Termin 12.12., odem na pregled (nećeš ti skoro, hajde kući)... i tako svaki dan do petka 21.12. Probudim se ja, bolovi k...
Majka, ovo ništa ne valja. Shvatite ozbilj...
I onda prestanem da pitam ili bar manje to činim. I onda i za najmanju sitnicu pokušavam sama da nađem odgovor.
Prof. dr Bojanin o razmaženoj deci
Dr Svetomir Bojanin, profesor i dečji psihijatar, govorio je mnogo puta o dečjem razvoju i pravom putu vaspitanja koji t...
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here