|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  74 75 [76] 77 78   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Amniocenteza
25.1.2016 22:28:02   
krin 40
user posted image samo da je zivo i zdravo

_____________________________

ako muskarac zeli da mu zena bude andjeo mora da stvori raj za nju,andjeli ne zive u paklu

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 1876
   RE: Amniocenteza
13.5.2016 9:50:54   
Milena18
Ja ću podeliti svoje iskustvo sa Kliničkog centra u Nišu, možda će nekome značiti.

Amniocenteza se zakazuje otprilike nedelju dana unapred. Kada pozovete, kažu vam u koliko sati da dođete i šta da ponesete (uput, overenu zdravstvenu knjižicu, rezultate double testa ako ste ga radile, pidžamu, papuče, nekima su tražili i iglu i utrogestan od 200 mg, meni nisu, ne znam od čega to zavisi).

Na kliniku sam došla između 7:30 i 8:00 kao što mi je i rečeno, ali su nam upute i istorije bolesti uzeli tek oko 9. Zatim smo čekale još malo da dođe sestra i povede nas do prostorije za presvlačenje, pa nas je onda odvela i na odeljenje. Tu smo se smestile i čekale još dobrih sat-sat i po pre nego što su počeli da nam rade amniocentezu. Ja sam bila četvrta i došla sam na red oko 11.
Sama procedura je brza i gotovo bezbolna. Ne traje ni 10 minuta zajedno sa prethodnim ultrazvukom, makar je nama tog dana tako bilo. Jedino što bih svima preporučila je da zatvore oči jer je mene panika uhvatila kad sam videla onu iglu od 15cm, pa mi se ubrzao rad srca i jedva sam disala, ali stvarno nije mnogo bolelo, otprilike kao kada se prima injekcija. Kada lekar uzme plodovu vodu, kaže vam da možete polako da ustanete, daju vam utrogestan da odmah stavite vaginalno, i onda ležite dok vam ne donesu otpusnu listu. Nama su rekli da možemo i da prespavamo u bolnici ako hoćemo, ali nijedna od nas pet nije ostala.

Dakle, to je otprilike to. Uopšte nije strašno, jedino što mi se nije svidelo je što nas za četiri sata koliko smo tamo ležale niko nije obišao da vidi kako smo.
Rezultati stižu za 2-3 nedelje, a ako niste iz Niša mogu Vam poslati i na ginekologiju u vašem gradu, pa ih tamo podignete.

(odgovor članu krin 40)
Direktna veza do poruke: 1877
   RE: Amniocenteza
14.5.2016 23:48:03   
ognjena28
Evo i mog iskustva sa Instituta za majku i dete, sa amniocenteze rađene prošlog meseca. Tamo se detaljno upustvo o samom postupku dobija pismeno,pri zakazivanju koje se ,mora obaviti bar do 6. nedelje trudnoće jer nakon toga nema mesta,i to najpre odlaskom u njihovo Genetičko savetovalište gde se i dobija preporuka za amnio.
Na samu interevenciju se dolazi dan ranije,tada sledi pregled dežurnog lekara i hospitalizacija.Sutradan, nakon kontrolnog ultrazvuka sledi amniocenteza.Ultrazvuk je detaljan kao na dabl testu,bar je u mom slučaju lekarka detaljno pogledala stanje bebe i okolnih organa.Prijatno sam bila iznenađena koliko su i lekari, i sestre i svo osoblje na IMD profesionalni, temeljni, detaljni i savesni.Nakon ultrazvuka sledi amniocenteza i nije preporučljivo gledanje,tako da sam žmurela.Lekarka je svo vreme govorila šta radi,tj.da igla prvo prolazi kroz stomak, a nakon toga je rekla da će sada malo boleti i da budem mirna dok igla prolazi kroz matericu.Za moje neke pojmove, možda je bolelo malo više od uboda injekcije, ali u mom slučaju je beba bila u nezgodnom položaju,a i pupčana vrpca nezgodno postavljena, pa verujem da je to razlog, jer retko koju ženu je bolelo.Intervencija traje jako kratko,ne boli vađenje vode špricem, igla se brzo izvlači,i ostaje samo tačkica na stomaku. Tada je bitno da pacijentkinja pogleda špric i potvrdi svoje ime na njemu.
Ono što je dobro je što na IMD posle amniocenteze sledi ležanje tog dana i još jedan dan posle toga, dobija se antibiotik preventivno, zatim utrogestan, a lekari su sve nas svakodnevno obilazili.
Rezultati su obično gotovi za tri nedelje.
Amniocenteza je jedna ozbiljna intervencija u trudnoći,nije prijatna,i poprilično je stresna,ali spada u obavezne preglede posle 35.godine,što je bila i moja indikacija za istu.

(odgovor članu Milena18)
Direktna veza do poruke: 1878
   RE: Amniocenteza
15.5.2016 8:00:13   
ivbo
Ja sam o svom iskustvu vec pisala,bas razmisljam kako je to sve razlicito,ja sam radio amniocentezu u Klinickom centru Banja Luka,nema nikakve hospitalizacije ni prije ni posle intervencije,nisam dobila ni vaginalete ni antibiotik,cak sam zbog dvoje male djece morala odmah nazad (400 km)...sad se zgrozim na sve to...ali sve je proslo bez ijedne komplikacije,a tako je i sa drugim zenama iz mog okruzenja.Licno mislim da bi ova hospitalizacija dan prije i dan posle bila sasvim primjerena

_____________________________

Nasa tri sunasca B I T :-*:-*:-*

(odgovor članu ognjena28)
Direktna veza do poruke: 1879
   RE: Amniocenteza
15.5.2016 8:05:01   
wivern
Ja sam AC radila privatno jer nigde nije bilo mesta, i nisam imala nikakve vaginalete niti ista. Savetovano mi je da taj dan odmirujem i posle toga sve normalno.
I ac nije obavezna posle 35-e godine, niko vas na to ne moze naterati ako necete. Ja sam htela ac i bez obzira na moje godine.

_____________________________

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving


Honey, I'm Home

(odgovor članu ivbo)
Direktna veza do poruke: 1880
   RE: Amniocenteza
15.5.2016 8:13:11   
ivbo
Naravno da nije obavezna,to je samo preporuka,ja sam ipak odlucila da odem zato sto sam presla tu granicu u godinama,mada neki dan slusam da ce i ta preporuka u vezi godina biti pomjerena na 37 - 38,a tako je vec u mnogim zemljama zapadne Evrope

_____________________________

Nasa tri sunasca B I T :-*:-*:-*

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 1881
   RE: Amniocenteza
24.5.2016 17:23:36   
ognjena28
Stigli su dobri rezultati amniocenteze posle tačno 28 dana ili ti 4 nedelje.Ženama koje su radile amnio dan posle mene, su rezultati bili gotovi za tri nedelje što je najčešće slučaj,a kod mene je trebalo više vremena.Stvarno ne znam od čega zavisi kojom brzinom će biti gotovi rezultati,ali ne treba brinuti ni kada je period čekanja malo duži.

(odgovor članu ivbo)
Direktna veza do poruke: 1882
   RE: Amniocenteza
25.5.2016 10:09:41   
Milena18
Ognjena, super za dobre rezultate! Jeste čekanje teško, ali je osećaj kad stignu rezultati divan.

(odgovor članu ognjena28)
Direktna veza do poruke: 1883
   RE: Amniocenteza
2.7.2016 21:08:49   
mika79
Moram da napišem svoje iskustvo sa Institutom za decu i omladinu u Novom Sadu možda će nekome pomoći,
Rezultat analize plodove vode sam čekala 9 nedeljauser posted image . Sto puta sam zvala i uvek sam dobijala odgovor nije gotovo.
Na moju nesreću u gradu u kom živim genetičar je bio odsutan u vreme kada sam ja trebala da radim amniocintezu pa sam upućena u Novi Sad.
Ako ste u mogućnosti neka vam izvade plodovu vodu na Betaniji i nosite u privatnu labaratoriju, bićete mnogo mirnije.
Na moju žalost rezultat analize plodove vode je ukazao da će beba imati Daunov sindrom tako da moram da prekinem trudnoću.

(odgovor članu Milena18)
Direktna veza do poruke: 1884
   RE: Amniocenteza
2.7.2016 21:30:54   
degu
Joj miko, nisam znala da si trudna, bas mi je zao :( koja si nedelja? Jel dabl test bio los? Drzi se, mogu samo da zamislim kako ti je tesko :(

_____________________________

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu mika79)
Direktna veza do poruke: 1885
   RE: Amniocenteza
2.7.2016 22:45:16   
World
Miko, zao mi je user posted image user posted image

_____________________________

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 1886
   RE: Amniocenteza
3.7.2016 0:41:47   
choopa choops
Au bre 9 nedelja! Kad su rezultati dobri, pa i nekako, ali ovo user posted image Žao mi je user posted image user posted image

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 1887
   RE: Amniocenteza
3.7.2016 8:40:22   
wivern
Joj Miko to je strasno user posted image
Inace se nesto dugo cekaju ti rezultati, ali ne bas devet nedelja. Sramota.

_____________________________

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving


Honey, I'm Home

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 1888
   RE: Amniocenteza
3.7.2016 11:13:53   
isidora88
Miko zao mi je user posted image

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 1889
   RE: Amniocenteza
3.7.2016 11:25:14   
Khaleesi
Jako tuzno, bas mi je zao... a oni su bas bezobrazni da se toliko ceka na rezultatuser posted image

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 1890
   RE: Amniocenteza
3.7.2016 11:46:03   
degu
Stvarno je strasno i pretuzno, 9 nedelja agonije i neizvesnosti, pa to bi trebalo biti hitno. To je 2 meseca vec proslo, trudnoca odmakla :( i posle svega losi rezultati. Dusa me boli, ne izlazi mi iz glave. Drzi se draga, budi jaka :*

_____________________________

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu Khaleesi)
Direktna veza do poruke: 1891
   RE: Amniocenteza
3.7.2016 13:22:11   
mika79
Hvala vam drugarkeuser posted image nisam htela da pišem na temi trudnoća da se trudnice ne potresaju.
Degu sada sam 28 nedelja, od 17-te nedelje je moja dr. primetila proširene moždane komore (ventrikulomegalija) ali smo se nadali da će se smanjiti. Na euz sam po preporuci moje dr išla kod dr koji se bavi fetalnim anomalijama i nakon završenog pregleda on je rekao šteta što ova trudnoća nije prekinuta do 20 nedelje. Od tada pokušavam da dobijem odobrenje Etičkog komiteta za prekid trudnoće. Oni su me uputili na magnetnu rezonancu pošto nije bilo nalaza plodove vode a magnetna se radi tek od 28 nedelje. Pošto je nalaz Daunov sindrom ne moram ići na magnetnu nego čekam odluku Etičkog komiteta koja će nadam se biti sledeće nedelje.
Sve bi mnogo brže i lakše bilo da sam dobila nalaz plodove vode za 3 nedelje.

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 1892
   RE: Amniocenteza
3.7.2016 13:26:01   
Khaleesi
Jako tuzno kakvi su nam lekari ponekad... toliko put aspasu nekome zivot i svaka im cast ali ponekad su tako uzasni...
Izdrzi draga... budi jaka...
Bices dobro samo to ponavljaj sebi, pozitivne misli pored svega, pokusaj

(odgovor članu mika79)
Direktna veza do poruke: 1893
   RE: Amniocenteza
3.7.2016 13:32:02   
degu
Joj Miko stvarno tuga i ogromna trauma za tebe. Grlim te i ne daj se user posted image

_____________________________

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu Khaleesi)
Direktna veza do poruke: 1894
   RE: Amniocenteza
3.7.2016 13:32:53   
IvanaSK RR
Miko, jako mi je zao zbog svega... user posted image

(odgovor članu Khaleesi)
Direktna veza do poruke: 1895
   RE: Amniocenteza
3.7.2016 13:33:52   
eca89
Milkauser posted image !

(odgovor članu Khaleesi)
Direktna veza do poruke: 1896
   RE: Amniocenteza
3.7.2016 14:35:45   
mika79
Khalesi, Degu, Ivana, Eco user posted image hvala vam drage.
Šta da se radi iz ove kože se ne može. Bogu hvala pa se to nije desilo sa Mikijem tada bih to stvarno teško podnela, ovako uz njega sve je lakše.

(odgovor članu eca89)
Direktna veza do poruke: 1897
   RE: Amniocenteza
3.7.2016 14:55:05   
Khaleesi
Necu da ti stajem na muku, svaki put kad pomislim na tebe rastuzim se... Ali da li su oni 100 posto sigurni da je takav nalaz i da nije sve ok...

(odgovor članu mika79)
Direktna veza do poruke: 1898
   RE: Amniocenteza
3.7.2016 15:28:53   
IvanaSK RR
Miko, da, uz njih je sve lakše... Moja sestra je imala slicnu situaciju... A prva trudnoća... Sad ceka decaka i treba da se porodi u septembru :)
Glavu gore i drzi se!

(odgovor članu Khaleesi)
Direktna veza do poruke: 1899
   RE: Amniocenteza
3.7.2016 16:43:27   
wivern

IZVORNA PORUKA: Khaleesi

Necu da ti stajem na muku, svaki put kad pomislim na tebe rastuzim se... Ali da li su oni 100 posto sigurni da je takav nalaz i da nije sve ok...


Da, amniocenteza je vrlo pouzdana tesko da postoji sansa da je greska. Na zalost user posted image

Miko nadam se da ce se ta agonija uskoro zavrsiti, ne smem ni da pomislim kako se osecas.
Saljem veeeelikog grlisu.... user posted image

_____________________________

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving


Honey, I'm Home

(odgovor članu Khaleesi)
Direktna veza do poruke: 1900
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  74 75 [76] 77 78   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  74 75 [76] 77 78   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







VIDEO: Beba spava u vodenjaku, doktori je ...
Neverovatan video bebe rođene u plodovoj vrećici, dok je lekari bude pre dolaska na svet.
Regenerativna medicina i matične ćelije
Matične ćelije su osnovne ćelije ljudskog organizma, od kojih tokom razvoja nastaju sva tkiva i organi (neuroni, kosti, ...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here