|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Moja mama i ja
12.3.2011 23:50:32   
choopa choops
dunja user posted image user posted image

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu eni26)
Direktna veza do poruke: 101
   RE: Moja mama i ja
12.3.2011 23:59:14   
Brana
Dunja mila imas divnu mamu a ja sam sigurna da ces i ti uskoro postati predivna mamika!user posted image

_____________________________

Kada nekog volis bori se za njega,
kada nekog trazis,trazi ga gde treba,
kada nekog varas,varaj ga da valja,
al kada nekog volis,voli ga do kraja!!!

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 102
   RE: Moja mama i ja
13.3.2011 0:00:34   
dunja RR

devojke hvala svima na lepim rećima, lakše je sve uz vas user posted image user posted image

(odgovor članu Brana)
Direktna veza do poruke: 103
   RE: Moja mama i ja
13.3.2011 14:49:18   
Rivana
Dunja sta reci majka je to, i kad ne pricas ona zna! Neka ti sto pre se ispune zelje i tebi a i njojuser posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 104
   RE: Moja mama i ja
13.3.2011 17:05:29   
dunja RR
IZVORNA PORUKA: Rivana

Dunja sta reci majka je to, i kad ne pricas ona zna! Neka ti sto pre se ispune zelje i tebi a i njojuser posted image


user posted image




(odgovor članu Rivana)
Direktna veza do poruke: 105
   RE: Moja mama i ja
13.3.2011 17:05:45   
dunja RR

Mama srećan ti rođendan user posted image

(odgovor članu Rivana)
Direktna veza do poruke: 106
   RE: Moja mama i ja
13.3.2011 19:27:40   
Lu
Čestitam i ja rodjendan tvojoj divnoj mami i čestitam joj na divnoj ćerkiuser posted image

P.S. Sad sam pročitala šta si napisala, jako dirljivo, to moze samo mamauser posted image



_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 107
   RE: Moja mama i ja
6.4.2011 20:48:14   
Anoniman
Osecam se uzasno,pretesko mi je pala jedna istina danas.Imam sestru koja je puno mladja od mene,odrasla je uz mene,nema gde je nisam vucala i vodila,dok je bila mala stalno sam je cuvala(Nekad svojom voljom,nekad ne).Mama ju je dosta kasno rodila i uvek mi se cinilo da nju posebno "stiti" u svakom smislu.To mi je dosta tesko padalo,jer se secam kako je prema meni i starijoj sestri bila potpuno drugacija.Nema gde nisam ledja podmetnula za tu svoju sestru(ponavljam nekad svojevoljno nekad ne).Sad imam bebu,mislila sam da ga mama cuva dok mm i ja radimo,pogotovo sto nam se smene preklapaju,pa bude sa mamom samo 2-3 sata.Medjutim,moja je mama rekla da nema bas zivaca,ima bastu,zimnicu........naravno ja bih joj pomogla u svemu tome.Ja sad moram malog upisati u vrtic,mnogo mi ga zao,ne bih da ide.
Inace jako je dobra beba,niti ga mora uljuljkavati,nosati,samo ga spustis u krevetac.Meni je pretesko i ne mogu da prihavtim da sam to zasluzila od nje.Mislim ja shvatam da je imala tezak zivot,da se potrosila,ali opet........Nemam kome reci,pisem pod opcijom anoniman jer me sramota........ne mogu ni sama da prihvatim tu cinjenicu,danas me to bas dotuklo.......Uf,mnogo mi je teskouser posted image .
Sto se vrtica tice,moje misljenje je uvek bilo da su jaslice nuzno zlo i da upisuju samo oni koji moraju i koji bas bas nemaju gde sa decom.Mislila sam da ga upisem tek sa 2,5-3 god.,medjutim ipak ce morati krenuti u septembruuser posted image

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 108
   RE: Moja mama i ja
6.4.2011 20:55:31   
Anoniman
Nemoj se uzrujavati . Porazgovaraj s njom . Mame su to , možda se ipak predomisli . A ako ne , pa nije ni taj vrtić tako strašna stvar . Možda je tvoja mama zaista umorna , i misli da se ne može kvalitetno baviti tvojim mališanom , i ja mislim da je ok što ti je to iskreno rekla . I nemaš se čega stideti -imaš iskrenog roditelja koji ti je otvoreno rekao svoj stav .
Rešiće se to već nekako . user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 109
   RE: Moja mama i ja
6.4.2011 21:00:49   
Brana
jaoj draga bas mi je zaooouser posted image user posted image mogu zamisliti kako ti je...
ja da nemam mamu ne znam sta bih radila....i sama pomisao da me odbije bi me dotukla kao tebe...
uf drzi se...i pokusaj da se ne sekiras zbog svog deteta.....vidi ako mozes da nadjes nekog da ti pricuva dete dok si na poslu do septembra....
zelim ti svu srecuuser posted image


_____________________________

Kada nekog volis bori se za njega,
kada nekog trazis,trazi ga gde treba,
kada nekog varas,varaj ga da valja,
al kada nekog volis,voli ga do kraja!!!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 110
   RE: Moja mama i ja
6.4.2011 21:06:55   
Anoniman
Hvala zene.Cenim sto je mama iskrena nego me dotuklo to sto sam shvatila sta sve sam ucinila sa njeno dete(a i sama sam tada bila dete).Mislim glupo je sto se sada stavljam rame uz rame sa njom,jer ona je i meni majka.Inace imam jako dobar odnos sa njom,znam da se potrosila,nazalost na tudju decuuser posted image ,a sada eto nema zivaca za moje.To mi je bas tesko palo.Na kraju je rekla nesto u fazonu,pa upisi ga od septembra,pa neka nekad ide a nekad neka ostane.Nije to to,ili ce ici ili nece.
To je jako kratko,ponavljam 2-3 sata,ponekad se mm i meni ni ne preklope smene,pa ujutro bude sa mnom,a popodne sa mm.A nije zahtevno dete,zaista.Ma ja sam emotivna budala,ovo me bas dotuklo.user posted image

(odgovor članu Brana)
  Direktna veza do poruke: 111
   RE: Moja mama i ja
6.4.2011 21:10:12   
Verus
anonimna, verujem da ti je tesko palo-jel moguce da je ipak zamolis da to bude par sati?  Mozda ne nadjete mesto u vrticu?  A majka tvog muza?

Mozda ces nacci nekoga koga poznajes, neku finu bakicu pa da je platis tih par sati, a dobro c e joj doci uz malu penziju..

Eto moja mrvica je u vrticu od 8 meseca.  Bilo je tesko ali se navikla i sada stvarno voli tamo.  Vidim po njoj da je srecna.  SMeje se vesela.  U pocetku nije bila takva zato mogu da tvrdim..

Bice to sve okuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 112
   RE: Moja mama i ja
6.4.2011 21:27:25   
AndreaK
Ne sumnjam da ti je to tesko palo...ali pokusaj da sagledas vedriju stranu price... ako vec nije u mogucnosti da detetu posveti dovoljno kvalitetnog vremena mozda je i bolje da dete upises u jaslice.

Ja iskreno radije biram jaslice, narocito ako su bake i deke stariji ljudi... u mom slucaju bas i nisu, jos uvek rade tako da ja svakako nemam drugog izbora...ali ne smatram da je to lose...

Deca u jaslicama uce, igraju se sa vrsnjacima a to je svakako bolje nego da su sa iscrpljenim, ne daj Boze, bolesnim bakama i dekama, koji bi unucice posadili ispred TV ekrana ili tome slicno...a jos ako je u pitanju dete u pelenama, treba ga i presvlaciti, hraniti...sto nije ni malo lako...

Mozda tvoja mama nije nasla dobar nacin da ti saopsti to, pa si sad neutesna...ali eto, sagledaj i drugu stranu price...ja uvek kazem sebi "ko zna zasto je to dobro" ...
user posted image

(odgovor članu Brana)
Direktna veza do poruke: 113
   RE: Moja mama i ja
6.4.2011 21:53:13   
Anoniman
Hvala vam puno,pomogles te mi da uz ove svoje suze lakse to prebolim.Znam da ce mi ujutro biti vec mnogo lakse!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu AndreaK)
  Direktna veza do poruke: 114
   RE: Moja mama i ja
6.4.2011 21:53:59   
lanajelena
Anonimna nema potrebe da te zato bude sramota pa ni moja mama se ne trca da mi cuva decu,posto radimo u istoj firmi a njoj je posla preko glave pitala sam je da mi cuva decu a da ja radim ona je rekla da nema ni snage a ni zivca za to,postujem hvala dovidjenja idu u vrtic...dok je L bila mala vukla sam je svuda sa sobom,sad moja mama hoce da je cuva jer ona sve uglavnom sama moze ali Ducu ni na pola sata user posted image ...i da njena recenica ni moju decu niko nije cuvao,mogu da kazem i da je razumem radi sa 65 godina a moze da uziva ali radi zbog nas njenih cerki

(odgovor članu AndreaK)
Direktna veza do poruke: 115
   RE: Moja mama i ja
7.4.2011 8:45:18   
vukosava

IZVORNA PORUKA: Anoniman

DA li vam se desilo da svojim osamostaljivanjem (udajom, odlaskom iz porodicne kuce, rodjenjem deteta) dodjete do nekih od sledecih zakljucaka?
1. bas sam bila lenja, mogla sam i vise da pomazem mami (kad se setim koliko joj je znacilo kad samo sudove operem a nisam to radila cesto ...a sada...perem ih svaki dan po sto puta i to mi je normalno..>Zasto joj se vise nisam nasla?)
2. bas sam bila gruba (mogla sam nekad da imam vise saosecajnosti prema njoj i njenim potrebama...Bila sam gruba i sebicna ponekad...

i najvaznije...

3. sve vise licim na nju, odnosno primecujem kod sebe njene crte..(uvek sam je kritikovala sto toliko brise po kuci i primecuje svaki centimetar prasine...umesto da sam je tada razumela ja sam ...)...A sada sam kao ona...sve vise kao ona.


Dopisala Tasha: Srodna tema: Mama i ja...koliko ličimo KLIK



moja mama ima troje dece pa sam sudove prala skoro svaki dan... rastura ko mecava tako da je uvek bilo posla... ja najstarije dete... najmladje doslo u kucu kad sam bila pred 5. razred... moja je krs majstor al me je udrilovala da ribam... tu nismo iste...

al je oko 8500 km daleko i bas mi FAAALIIII jedini mi je roditelj od moje 17. godine

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 116
   RE: Moja mama i ja
7.4.2011 8:48:12   
Anoniman
Anonimna, makar znas na cemu si, hvala joj na iskrenosti i sad znas sta ces i kako ces nadalje, veruj mi i to puno znaci. Bolje je tako nego da ti za koju godinu prebacuje kako je cuvala dete i slicno. Ovako je jasno ko je sta i koliko za koga ucinio i prema tome se vladaj.

(odgovor članu vukosava)
  Direktna veza do poruke: 117
   RE: Moja mama i ja
7.4.2011 8:52:36   
vukosava

IZVORNA PORUKA: Delijagirl

Sto bi ja volela da imam neku pricu o tome za vas ali nemam mama me je napustila.......

user posted image



IZVORNA PORUKA: Dora
Još ništa ne uviđam jasno i ne mislim o stvarima koje je Oti pomenula. Kada mi je umro tata postala sam svesna koliko sam mogla više i bolje da mu pokažem ljubav, zahvalnost, da mu vratim na neki način sve ono što je on uradio za mene...



meni je proslo od tad 19 godina i dalje pamtim kakve sam mu samo nebuloze te godine govorila....

mene je moja nervirala al odkad je imala rak 2003, skroz sam promenila odnos prema njoj...

vidim sad neke od vas nisu radile u kuci... blago vama... mi imamo kucerinu... a ona je redovno nas budila subotu u 7h da sredjujemo i usisavamo... ako dodjes iz grada kasno.. znalo se - tvoj problem, sto izlazite...

(odgovor članu Delijagirl)
Direktna veza do poruke: 118
   RE: Moja mama i ja
7.4.2011 8:56:37   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: vukosava


IZVORNA PORUKA: Delijagirl

Sto bi ja volela da imam neku pricu o tome za vas ali nemam mama me je napustila.......

user posted image



IZVORNA PORUKA: Dora
Još ništa ne uviđam jasno i ne mislim o stvarima koje je Oti pomenula. Kada mi je umro tata postala sam svesna koliko sam mogla više i bolje da mu pokažem ljubav, zahvalnost, da mu vratim na neki način sve ono što je on uradio za mene...



meni je proslo od tad 19 godina i dalje pamtim kakve sam mu samo nebuloze te godine govorila....

mene je moja nervirala al odkad je imala rak 2003, skroz sam promenila odnos prema njoj...

vidim sad neke od vas nisu radile u kuci... blago vama... mi imamo kucerinu... a ona je redovno nas budila subotu u 7h da sredjujemo i usisavamo... ako dodjes iz grada kasno.. znalo se - tvoj problem, sto izlazite...


Isto je bilo i kod nas, svaka subota generalno spremanje, a kuca kao Skadar na Bojani, jedan kraj zavrsis , drugi odmah moras da pocnes.
Ma ovde se radi o nadi da ce baka hteti da pripazi u nuce, da pomogne kako to bake obicno rade, ali ako nece - ne mora, samo nek ne ocekuje posle da ce neko prema njoj imati milosti kad zagusti.
Nisam za to da moju decu cuvaju bake jer su umorne i stare, ali ja sebi mogu da priustim da ne radim puno radno vreme i da radim iskljucivo od 18h. Onaj ko to ne moze, a nada se da je baka po PSu, tesko se izbori s razocaranjem user posted image

(odgovor članu vukosava)
  Direktna veza do poruke: 119
   RE: Moja mama i ja
7.4.2011 9:05:07   
vukosava
IZVORNA PORUKA: jelena038

Moja mama živi hiljadu kolimetara od mene i doputovala je tri dana posle mog izlaska iz bolnice. Svih sedam dana koliko joj je trebalo da dodje, ja sam samo na taj trenutak mislila - kad moja mama ugleda mene kao mamu i kad uzme prvo dete svog prvog deta, svoje prvo takvo dete u ruke. I sve sto su mi govorili do njenog dolaska ja sam pakovala u jednu fioku za kad dodje mama, da prvo nju pitam, pa onda da odlucim. I tek kad je ona dosla, ja sam opet pocela da budem ja, jer je sa sobom donela ono sto sam ostavila kod nje, kad sam se udala. Bila je tu deset dana, hiljadu jedan put me je iznervirala, hiljadu jedan put ja nju, spojili se hormoni, babine i klimaks, ali bez nje u tom  trenutku ja nikada ne bih dobila poslednju lekciju iz predmeta: biti majka do kraja. Sad bih i na batine pristala samo da joj jos jednom mogu priustiti tu radost. Sve ostalo je... ODMAH DA STE NAZVALE SVOJE MAJKE I REKLE IM DA IH VOLITE I DA SE ZAHVALITE STO SU VAS RODILE! Ja idem da cmizdrim.


i ja user posted image user posted image user posted image user posted image
moja jos nije ni videla moju bebu uzivo... a nece ni skorouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 120
   RE: Moja mama i ja
9.4.2011 22:34:19   
nencydrew
Najviše na svetu volim svoju mamu, i svoje dete.

I tačno je da sad sve osetim šta je ona prolazila, kad sam i sama postala mama!

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 121
   RE: Moja mama i ja
9.4.2011 22:36:56   
jelenadunja
Obozavam moju mamu..........pre 5 godina malo je falilo da je izgubim,ali sam odvela kod lekara,i uspela sam da je sacuvam................  user posted image

_____________________________

01.07.2010. 11:15 rodila sam andjela


(odgovor članu nencydrew)
Direktna veza do poruke: 122
   RE: Moja mama i ja
10.4.2011 11:19:14   
oxy7
Baš mi se dopada ova tema user posted image
Ja i moja mama smo jako različite po temperamentu, u periodu mog odrastanja nismo se najbolje razumjele, ali se volimo bezgranično i znam da je uvijek tu za mene. Od kada sam postala majka, shvatila sam gdje sam griješila, shvatila sam da sam bila poštedjena mnogih stvari, privilegovana na neki način kao prvo dijete, a da nisam uvijek razumjela koliko je svoj život podredila meni i mojoj sestri.
Zato smatram da bi sa moje strane bilo sebično očekivanje da sada podredi život i mom djetetu. Ona je od skoro u penziji i konačno može da se posveti sebi. Moj otac još radi, zbog prirode posla često putuje po regionu i svijetu i ona mu pavi društvo, uživa konačno. Godinama nije mogla zbog porodice i posla, sada kada je još uvijek u formi - treba da iskoristi to vrijeme za sebe.
Meni se porodiljsko završava 1. maja, moram početi da radim, mada se nadam da ću novo porodiljsko otvoriti malo ranije, ne u 8. mjesecu kao prvi put. U medjuvremenu, ostaju mi samo jaslice kao mogućnost, jer nisam uspjela nikoga naći još uvijek ko bi mogao čuvati maleckog.
Kada je tu, moja mama često uskoči na par sati, pričuva ga, doje kod mene i pomogne mi oko kućnih poslova, ali svakodnevno čuvanje od 8 sati bi bila prevelika obaveza.
Znam da su mnoge žene povrijedjene ako očekuju od mame tako nešto, ali ipak, treba razumjeti...nije to baš lako. Možda je način da im pokažemo ljubav i to što nećemo podrazumijevati da treba da budu bebysiterke našoj djeci.

(odgovor članu jelenadunja)
Direktna veza do poruke: 123
   RE: Moja mama i ja
10.4.2011 11:48:28   
vonavoj
evo i teme za mene..toliko sam besna na moju mamu..usla je u klimaks,100%,ali ne prihvata..
ne slazemo se uopste,oduvek se takmicila sa nama..imam sestru bliznakinju! vuce komplekse iz detinjstva,da mora da se dokazuje i bude najbolja..jer je imala dve bolesne sestre! i ubija nas! ali,ajde navikla sam na to,nego me je danas dotukla...postala je sebicna jer je ceo zivot zrtvovala za nas?!user posted image a baba nas je cuvala do nase 18te godine,a ona je gradila karijeru,ne znam kako se zrtvovala...i sada nas gazi,pogotovo mene..trudna sam,nemamo gde da zivimo,male plate..mm je iz drugog mesta,ni tamo nemamo uslove..a moja kuca ima 300m2,i ne da da zivimo bar privremeno tu?!! jer cemo joj smetati,ona nece obavezu da nam kuva,da mi pomaze..nista od toga..unuka moze da pricuva samo kada ona to hoce!?user posted image a nije stara,62 godiste!
elem,sestra mi se udala u Hrvatskoj,dolazi 2 puta godisnje,i ni tada ne zna da je doceka...eto,danas stize,i ja moram da pravim kolace...jer ona ne zna sta joj dete voli...tugauser posted image ...a i unuk joj dolazi,nista mu nije kupila...
ma sve vam je jasno..ima jos tu svega...
jednom mi je rekla,moras da mi lizes noge,kao sto sam ja mojoj svekrvi..user posted image .alo,ona je tvoja svekrva..a ti si mi majka?!user posted image

(odgovor članu oxy7)
Direktna veza do poruke: 124
   RE: Moja mama i ja
10.4.2011 20:34:05   
oxy7
Uh, uh, uh... stvarno vrlo nezgodna situacija...potpuno kapiram koliko te sve to izludjuje kad sam se ja, čitajući tvoj post, užasno iznervirala. Stvarno sebično, do bola. A je li tako oduvijek, ili je u takvoj fazi?
Još je mlada, nema ni 50, trebalo bi da tim prije ima više razumijevanja za tebe. Pogotvo sada kada si trudna, ako je to ne raznježi, ne znam šta će...

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
VIDEO: Za vas mame, koje ste se porodile c...
videophoto
Ima li među vama onih koje se osećaju nesavršeno jer je vaše dete rođeno carskim rezom? Da li ti je teško jer nisi mogla...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here