|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Higijena dečakove piše...
20.10.2009 9:28:11   
Pansophia
IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Ubaciš dete u kadu, kada mu se nogice smežuraju, možeš opušteno povlačiti kožicu na piši. user posted image  Vučeš do granice bola. Ako dozvoli, uperi tuš u pišu kada povučeš kožicu. To ne boli nego golica. Naime, moj Luka i dalje (evo prošlo je skoro godinu dana od čupkanja) svako veče urla "Nemoj mama, boli", ali kada povučem, ne beži (znači ne boli, nego je trauma), i kada uperim tuš, smeje se. Videćeš kako tuš to lepo zadigne i opere, drugaricinom malom se tako postepeno otkinula kožica, bez traume.

Kako si mu prala pisu dok je bio beba?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 176
   RE: Higijena dečakove piše...
20.10.2009 10:22:33   
Anoniman
Kada smo izašli iz porodilišta, prevlačila sam mu kožicu nakon kupanja, kada ga obrišem. Izlazio je ceo glavić, ali sam ja bila kompletno preznojana dok to uradim, jer je to jako malo i mlitavo i kožica nije htela da se vrati uvek iz prve. Onda se pojavila državna patronažna posle mesec dana - ničim izazvana je došal, ne znam zašto, kada ga nije ona negovala kada smo izašli iz porodilišta - i rekla HIIIIIIIIIII, NE SMEŠ TO DA RADIŠ, JER ĆE IMATI URINARNE INFEKCIJE U PUBERTETU, VEĆ SAMO TOLIKO PREVLAČI DA VRH GLAVIĆA IZVIRI IZ KOŽICE! Tako se to zalepilo.

I dalje mi nije jasno, kako je zdravije deci stvarati traume i čupati kožicu, nego to valjano prevlačiti od rođenja? user posted image

(odgovor članu Pansophia)
  Direktna veza do poruke: 177
   RE: Higijena dečakove piše...
20.10.2009 15:00:31   
Rivana

IZVORNA PORUKA: Jeca RR

Od Lukinog rodjenja ja sam po savetu pedijatra povlačila kožicu tek koliko može i brisala acidi boricijem. Na poslednjoj kontroli ja pedijatru kažem da se njemu glavić uopšte ne vidi, još uvek, ona mi kaže nema veze, to je normalno, povlačite samo koliko može i polako. Kaže, možete eto samo malo više nego što ste do sad. NAstavim ja malo više, sve zalepljeno i dalje, glavić se ne vidi, ali kad povučem onoliko koliko može, bude bordo gore. Ja se nasekirala, otišli kod mojih za vikend i ja rekoh hajde da to vidi urolog. Dodje urolog kod nas kući (mamin kolega) i umesto samo da pogleda on povuče i sve popuca i pojavi se glavić, bordo, otečen....užas. Dete se zacenilo, vrišti, trese se. Kaže urolog, ovo je bila fimoza, ali na vreme ste se javili pa nije morala intervencija već samo malo više da se povuče. Ovo sad mažite didermalom, povlačite ujutru i uveče i biće sve ok. Ode on, Luka se umiri, zaigra i odjednom vrisak. To je bilo u nedelju oko 11h. Od tad on vrišti, ne piški (samo curi piša povremeno kao suza iz oka). Prestao je da jede, dobio gadan proliv, koji nevidjeno ima jak miris. Dete mi nakljukano lekovima, urolog posle svega uvodi i baktrim, ja mu dajem liobif, brufen protiv bolova...pakao. SAmo vristi i sedi mi u krilu i lezi, nece da hoda...strasno! Nocas nismo oka sklopili, na kraju je u 4h povracao, cele noci kaki, ni kap piše i ja u traumi jutros u 5h zovem privatnu kliniku koja radi 24h i odemo u 6h. Pregleda ga dečiji hirurg i kaže da nismo smeli da diramo, da j trebalo da poslušamo pedijatra pa bi vremenom videli šta i kako. Slažem se da je sad bio potpuno pogrešan trenutak. Prvo zbog adaptacije u vrticu i mog pocinjanja sa poslom u petak, a drugo zato sto je luka previse mali da bi rekao ista pa je ovo plakanje jezivo. Kaže još da je unutra skroz popucala kožica i da su bolovi koje dete prozivljava jezivi i da ostavim sad pisicu, da mu ne diram pa i po cenu da zaraste, ali da ga ne mucimo vise. Da stavljam obloge od kamilice i eventualno malo pantenol na vrh, da iskljucim SVE lekove zbog proliva i pokusam da mu dam laksu hranu, ako hoce da jede, puno tecnosti i za 10 dana kontrola pa cemo videti sta dalje. Na kraju se luka ispiski po meni u ordinaciji i to onako bas, posle 48h i prvi put se nasmeje posle 2 dana...svanulo mi je.
Eto, to je moje iskustvo. Luka sad spava. Ja sam preumorna da bih zaspala pa sam sela da vam napisem ovo moje iskustvo. Da mogu da vratim vreme, nikad ne bih dala urologu da mu ovo sad dira. Napravih od zdravog deteta bolesno. Jutros u 5h sam ja bila polumrtva od straha da ce mu plasirati kateter, da mu se nesto sjeb... u crevima...ma, da ne pisem vise..user posted image



Jeco sad sam procitla strasno, ja vise ne znam u Tirsovoj kada je Luka imao urinarnu rekli su da nije dovoljno povlaceno ma dokle da pvlacim ja sam povlacila koliko sam mogla, kazu da je zbog toga dobio urinarnu. Kada smo lezali u Olge Dedijer doktorka sto nas je primila kaze od pelena je urinarna, ne znam vise njegov pedijatar kaze povlacite sto vise kozicu pre neki dan jako mu se zacrvenela ne moze da se povuce on place kad ga pipnem jedva mu pvucem crveno ko krv....Juce kod doktorke kae samo vi vucite dobio neku mast i provera urina, toliko se brinem. user posted image

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 178
   RE: Higijena dečakove piše...
20.10.2009 15:05:29   
mihi
Treba bris prepucijuma verovatno opetima neku infekciju uradi to obavezno. meni je prof. perovic rekao da prevlacenjem se otvara put infekcijiuser posted image .

(odgovor članu Rivana)
Direktna veza do poruke: 179
   RE: Higijena dečakove piše...
20.10.2009 15:06:25   
Rivana
Moracu uh otkud mu opet infekcija poludecu vise user posted image

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 180
   RE: Higijena dečakove piše...
20.10.2009 15:10:18   
2002m
Higijena malog dečaka Mame malih dečaka moraju voditi računa o njegovoj higijeni na malo drugačiji način. Promena pelene posle svakog obroka, i češće, deo je svakodnevnog rituala svakog odojčeta. user posted image Pažljivo operite bebu

Pri svakoj promeni pelene, veoma je važno dobro oprati bebinu guzu (vodom i sapunom ili vlažnom maramicom) i otkloniti i najmanji trag nečistoće, isto treba učiniti i sa testisima i penisom.
Važno! Prepucijum (kožica na vrhu penisa) se čisti sterilnom gazom natopljenom vodom, a ne vatom koja se može zalepiti i izazvati upalu. U slučaju upale, prepucijum je crven i naduven. Uzroci upale su brojni: zalepljeni komadići vate, ostaci nečistoće, mokraćna infekcija. Ovaj problem je relativno čest i bezopasan. Leči se lokalno nekoliko dana, primenom nekog antiseptičkog proizvoda.

(odgovor članu Rivana)
Direktna veza do poruke: 181
   RE: Higijena dečakove piše...
20.10.2009 15:16:25   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: mihi

meni je prof. perovic rekao da prevlacenjem se otvara put infekcijiuser posted image .


Eto, a kako je onda dobar sunet kada je tada put infekciji uvek otvoren? user posted image

(odgovor članu mihi)
  Direktna veza do poruke: 182
   RE: Higijena dečakove piše...
20.10.2009 15:35:53   
mihi
Dobar je za žene ne obolevaju od CA cerviksauser posted image user posted image . Ma ne skupljaju se u toj kožici nečistoće koju kad povlačiš gurneš bakterije unutra, kad je nema ne skuplja se smegma  i prljavština i bakterije. Znaš Tasho da je kod žena u muslimanskom svetu najniži procenat CA cerviksa!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 183
   RE: Higijena dečakove piše...
20.10.2009 15:38:16   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: mihi

Dobar je za žene ne obolevaju od CA cerviksauser posted image user posted image . Ma ne skupljaju se u toj kožici nečistoće koju kad povlačiš gurneš bakterije unutra, kad je nema ne skuplja se smegma  i prljavština i bakterije. Znaš Tasho da je kod žena u muslimanskom svetu najniži procenat CA cerviksa!


upravo sam to htjela napisati al en baš ovako user posted image , al Mihi to stručno napiše user posted image

a za ovo drugo Mihi nisam znala user posted image

< Poruku je uredio Vučko.ba. -- 20.10.2009 15:39:05 >

(odgovor članu mihi)
  Direktna veza do poruke: 184
   RE: Higijena dečakove piše...
20.10.2009 15:39:56   
Verus
Joj Jeco....jadan mali Luka....ja sam TOTALNO zbunjena....verujte strah me da imam musko dete, nikada nisam znala da je ovo problem, uvek sam mislila to nekako samo ide...pa valjda ce neko znati iz okruzenja da mi kaze sta da radim????

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 185
   RE: Higijena dečakove piše...
20.10.2009 15:41:14   
Verus
pa ne znam mihi...u americi su svi obrezani pa opet imaju dosta raka grlica materice....naravno deo ih je genetski a deo izazvan virusima-a opet, ja sam imala celije a nit imam HPV nit imam ikoga u poodici ko je to imao....nekad nema pravilauser posted image

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 186
   RE: Higijena dečakove piše...
20.10.2009 15:43:08   
mihi
htedoh da napišem nije samo to i manja promiskuitetnost kod devojaka i žena ybog šerijatskih yakona pa je i HPV infekcija manje. Kako si ti Verka, kako podnosiš trudnoću?

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 187
   RE: Higijena dečakove piše...
20.10.2009 15:43:26   
Anoniman
Nema mi smisla. Te bakterije od nekuda moraju dospeti pod tu ebenu kožicu. Odakle? E, odatle odakle dospeju pod kožicu, odatle dospeju i na obrezanu pišu. I zašto je onda bolje da piša bude "na izvolte" bakterijama, umesto da je štiti kožica koja ako se redovno pere, onda se ne dešava ništa.

Neću više da pišem. Ja sam užasno besna zbog svega ovoga (ne suneta, nego celog ovog neslaganja lekara oko toga šta je dobro a šta ne). Taman sam malo zaboravila kada me je Jeca podsetila sms-om u nedelju, i urlala sam kao sumanuta po stanu od besa, mm me je samo bledo gledao.

Ali zaista mi nije jasno: KAKO JE MOGUĆE DA SE LEKARI NE SLAŽU OKO TAKVE STVARI?!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 188
   RE: Higijena dečakove piše...
20.10.2009 15:44:50   
Anoniman
ne znam zašto se obrezivanje uvijek veže za muslimane, jevrejima je to također što propisano knjigom, a dosta zapada, kako već Verus napisa, npr SAD je to uvelo u pa haj da kažem tako praxu

moja najbolja prijateljica je srpkinja, njen brat je svoje dijete obrezao ili osunetio (i žena mu je srpkinja) i nakon jake infekcije i liječenja antibioticima, nazvao me i tražio mi broj nekog ljekara da odvede sina,
dok moj brat (musliman)  koji ima dva sina neće da osuneti djecu , i hvala Bogu nisu imali problema do sada

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 189
   RE: Higijena dečakove piše...
20.10.2009 15:46:50   
Anoniman
Tasho upravo je problem što se to taloži pod kožicom ...jer je moraš zavrtati da bi je oprao i očistzio a kad je kako kažeš na izvolite pereš je stalno bez zavrtanja i nemaju se gdje učahuriti ni bakterija ni prljavština


< Poruku je uredio Vučko.ba. -- 20.10.2009 15:47:43 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 190
   RE: Higijena dečakove piše...
20.10.2009 15:47:15   
Verus
mihi, za sad hvala bogu dobro..ali mislim da cu bas biti velika pa ce biti tesko raditi i stajati..uh

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 191
   RE: Higijena dečakove piše...
20.10.2009 15:49:54   
Verus
vucko, kako je tvoj brat i njegova zena sa pisom? jesu li pustili da ide samo, i pomerali kozicu koliko ide sama da operu "ispod" ili su vukli na silu?  Joj boze kad mislim nekom logikom sve kontam da je priroda napravila stvari da idu same (prirodno su ne obrezani naravno), pa nisu sigurno pre znali i vukli nego je verovatno to samo krenulo  ( u pubertetu i vremenu kada krenu da se "pipkaju')...? ma luda samuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 192
   RE: Higijena dečakove piše...
20.10.2009 15:50:02   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Vučko.ba.

Tasho upravo je problem što se to taloži pod kožicom ...jer je moraš zavrtati da bi je oprao i očistzio a kad je kako kažeš na izvolite pereš je stalno bez zavrtanja i nemaju se gdje učahuriti ni bakterija ni prljavština



Da, koliko puta dnevno ti pereš njemu pišu?
jer ja Luki operem svaki dan, svaki dan zavrnem i operem.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 193
   RE: Higijena dečakove piše...
20.10.2009 15:50:48   
mihi
Da u pravu je Tasha ne postoji nešto što se u medicini zove Konsenzus to jest skupe se lekari u debati šta sa pišom kod dečaka i iznose argumente za i protiv i onda se od 30 tačaka u 5 tačaka slože i kažu ipak je npr lupam ipak zaključujemo kožicu ne treba prevlačiti do 1. godine. I onda štampaju brošure i edukuju pedijatre u DZ i svi imaju isti stav ovakouser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 194
   RE: Higijena dečakove piše...
20.10.2009 15:52:54   
Anoniman
uvijek kad mijenjam pelenu , bilo da se ukakio ili ne i plus naveče tuširanje

nemoj me pogrešno shvatiti , ne kažem da se neko ne brine dobro o svojoj djeci i da ih ne pere , ali kažem da se neko provuče bez problema, neko ima probleme , neko je osjetljiviji, neko manje osjetljiv, na žalost to se dešava, bakterije se zavuku htjeli mi to ili ne

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 195
   RE: Higijena dečakove piše...
20.10.2009 15:57:24   
Verus
In circumcision, the foreskin is removed from the underlying male genitalia. There are no particular benefits to the procedure, but it is traditional in most Western societies.

As far as anyone can tell, the secular reason for circumcision has to do with the aesthetics of the male body: some prefer the look of a circumcised member to a natural one.

There are no special precautions in caring for an uncircumcised boy. Bathing is done as usual, and warm, soapy water keeps the area clean. Its important not to ever force the foreskin back. In infants, the foreskin covers the area completely, but over time it will retract. The body does this naturally, so to force it back early can tear the skin and cause pain and infection.

In a few cases, there may not be enough room for the baby to urinate comfortably: in this case, there may be redness or swelling and discomfort during urination. This should be addressed by your doctor.

Once a child is old enough to bathe himself, he should be taught to retract the foreskin and wash underneath it to prevent old skin cells from collecting. Staying clean is the main avenue to maintaining the health of the foreskin.

Izvor: www.parenttime.com


Znaci ne cackati mecku, nego pustiti stvari da idu svojim tokom, jedino AKO se nesto desi traziti lekarsku pomoc.  Vremenom, koza sama "pada" nazad....priroda  je ipak to sve uredila, a sto se tice neke koristi od obrezivanja, izgleda da je to gomila prica....nauka ne pokazuje da ima bilo kakvih benefits od toga....

< Poruku je uredio Verus RR -- 20.10.2009 16:00:53 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 196
   RE: Higijena dečakove piše...
20.10.2009 16:01:40   
Anoniman
Ma nisam ni mislila da si htela reći da misliš da se ne brinemo o deci... user posted image

Tako često mu pereš šuru? user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 197
   RE: Higijena dečakove piše...
20.10.2009 16:04:59   
Verus
Nasla sam jos par sajteva i svi kazu da se opere ono sto se vidi i da se moze nezno pomeriti kozica, ali SAMO onoliko koliko ce samo da ide, bez ikakve sile i ocistiti ispod koliko mozete.  Ako dodje do crvenila staviti malo antibiotik kreme.  Kozica se sama pocne povlaciti do 3 godine zivota, a tada treba dete UCITI da povlaci kozicu samo dok ga kupate, da tako stekne naviku da uvek navuce kozicu i samo se opere. 

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 198
   RE: Higijena dečakove piše...
20.10.2009 16:05:39   
mihi
IZVORNA PORUKA: Vučko.ba.

uvijek kad mijenjam pelenu , bilo da se ukakio ili ne i plus naveče tuširanje

nemoj me pogrešno shvatiti , ne kažem da se neko ne brine dobro o svojoj djeci i da ih ne pere , ali kažem da se neko provuče bez problema, neko ima probleme , neko je osjetljiviji, neko manje osjetljiv, na žalost to se dešava, bakterije se zavuku htjeli mi to ili ne



Bakterije tu dospevaju iz mokraće koja nije sterilna, i iz smegme u kojoj takođe mogu da se razmnožavaju, pa ni gaće nisu sterilne i na njima ima bkterija i kad udju one se brzo razmnožavaju. Nikada mi se nije desilo da se Milos ukaki a da ga nisam oprala pa je savdva meseca imao urinarnu infekciju. Pravilo je da nema pravila.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 199
   RE: Higijena dečakove piše...
20.10.2009 18:01:20   
Verus
mihi, mokraca jeste sterilna...ima epitalnih celija, mozda po koje belo ili crveno krvno zrnce, ali NORMALNO ne sadrzi bakterije, OSIM ako se vec unese u uretru od spolja...Eserihija i bilo sta drugo sto tu dospe se dobije iz vana...uretra, besika i bubrezi nemaju normalnu bakterijsku floru.....

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Kalendar vakcinacije
Vaše dete trebate vakcinisati kako bi njegov organizam stekao imunitet na neke od težih zaraznih bolesti. Vakcina je pre...
Neverovatan trik: uspavajte bebu za jedan ...
video
Internetom kruži neobičan trik. Jedan tata, koji je na sve moguće načine pokušavao da uspava bebu, to je i uspeo sa veom...



Anketa

Пелене.
пеперутка16

Када сте почели да одбијате своју бебу?

Click Here