|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Higijena dečakove piše...
20.10.2009 20:41:09   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Verus RR

mihi, mokraca jeste sterilna...ima epitalnih celija, mozda po koje belo ili crveno krvno zrnce, ali NORMALNO ne sadrzi bakterije, OSIM ako se vec unese u uretru od spolja...


Verus, nisam shvatila, šta znači ovo:
IZVORNA PORUKA: Verus RR

Kozica se sama pocne povlaciti do 3 godine zivota,


???

Da će se do 3-će godine SAMOODLEPITI ako je zalepljeno? Jer, to se prosto ne desi. user posted image

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 201
   RE: Higijena dečakove piše...
20.10.2009 20:48:23   
Verus
pa clanak kaze da se kozica retraktuje izmedju 6 meseci i 3 godine zivota, zavisi kako kod kojeg deteta, a da se mrdne tek toliko koliko hoce samo da "ide" dole....znam da je u praksi cesto drugacije, ali mislim da ako bude decak necu siliti nego cu samo malo po malo.....

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 202
   RE: Higijena dečakove piše...
21.10.2009 10:45:12   
Jeca*
FimozaKoža na glaviću penisa je obilata i kod penisa koji nije u erekciji većim delom pokriva glavić (glans) penisa i naziva se prepucijum (preputium). Fimoza je poremećaj kod koga se prepucijum ne može prevući preko glansa, već ga potpuno prekriva. Kod komplentne fimoze prevlačenje je potpuno onemogućeno, a kod inkompletne je moguće do polovine glansa.
Fiziološka fimoza
Većina dečaka se rađa sa fiziološkom fimozom, kožica im se ne može pevući preko glansa. U prvim godinama života, fiziološko slepljenje prepucijuma sa glavićem penisa je prirodna zaštita glavića od uticaja amonijaka iz mokraće. Do treće godine je fimoza normalna i ne mora se lečiti. Ukoliko dete otežano mokri, ili mu se na vrhu penisa stvara balončić (ispod kože) il mokraća teško prolazi u tankom mlazu mora se javiti urologu.
Po načinu nastanka fimoze se dele na urođene (kongenitalne) i stečene
Kongenitalne fimoze
Dominantno su nasledne, mogu biti atrofične i hipertrofične. Vrlo se lako kompilkuju balanopostitisom zbog nemogućnosti održavanja higijene, a moguća je i ascedentna infekcija zbog zadržavanja mokraće u prepucijalnoj vreći.
Stečene fimoze
Nastaju najčešće posle mehaničkih oštećenja ili kao posledica akutnih ili hroničnih zapaljenskih procesa. One su infektivne, alergijske ili druge prirode. U formiranju ove fimoze posebnu ulogu imaju pogrešne navike roditelja koji nasilnim prevlačenjem prepucijuma preko glansa pokušavaju da rašire relativno suženi otvor prepucijuma deteta. Nasilnim prevlačenjem, na otvoru suženog prepucijuma nastaju poprečne prskotine kože ili ragade koje krvare. Neprekidnim povređivanjem i zarastanjem ozleda otvor prepucijuma se vremenom pretvara u ožiljkasti neelastični fibrozni prsten.
Kliničku sliku karakterišu
·                                 otežano mokrenje u tankom mlazu
·                                 opasnost od zastoja mokraće u bešici jer se ne prazni u potpunosti
·                                 česta infekcija prepucijuma i glavića
Lečenje fimoze kod dece
Sastoji se u održavanju higijene uz obavezu majke da prilikom kupanja vrši blago prevlačenje prepucijuma preko glansa, da bi se postigao bolji elasticitet prepucijuma.

Operativni zahvati se vrši tek u pubertetu, izuzetno ranije. Cirkumcizija, odnosno obrezivanje je tradicionalna metoda rešavanja problema fimoze, prepucioplastika je hirurška metoda gde se kroz plastičnu operaciju kožica i prepucijumski otvor šire do potrebne veličine. Prednosti prepucioplastike su brži i bezbolniji oporavak, manje komplikacija i očuvanje prepucijuma.

Lečenje steroidnim mastima je metoda koja se pojavila u 90-tim godinama. Prednost lečenja lokalnim steroidima-nema hirurškog rizika, traume a i cena je daleko niža.

ParafimozaParafimoza je stanje kada se prepucijum ne može povratiti u normalan položaj nakon njegove retrakcije preko glansa penisa. Zbog toga se poremeti venska cirkulacija, nastaju jaki bolovi i otok. Blaži slučajevi imaju dobru prognozu, a kod težih mogu ostati i neželjene posledice. Zbog toga parafimozu treba shvatiti kao hitno stanje u urologiji.

Parafimoza nastaje najčešće nakon masturbacije ili seksualnih odnosa kod odraslih muškaraca, dok je penis u erekciji, ali može se desiti i kod dece (iako retko) npr. prilikom održavanja higijene ili nasilnog povlačenja fimozne kožice.

Parafimoza obično nastaje kad je prepucijum povučen ispod glavića penisa duže vreme, često zbog dijagnostičkih testova, pregleda ili medicinskih zahvata: kateterizacije i cistoskopije. Ređe je parafimoza samostalno uzrokovana, npr. nakon piercinga penisa ili upotrebe raznih seksualnih pomagala.

Kad se ovo stanje dogodi potrebno je izbegavati samostalno nasilno prevlačenje prepucijuma.
Lečenje može biti konzervativno ili hirurško
Konzervativno lečenje obuhvata smirivanje pacijenta, smanjenje otoka i vraćanje prepucijuma u originalni položaj i stanje. Ako je u mokraćnoj cevi kateter potrebno ga je privremeno ukloniti kako bi se rešila parafimoza.

Za smanjenje otoka može se izabrati jedan od sledećih postupaka: omotati penis i staviti ledene obloge, staviti elastične kompresivne zavoje, pritisnuti rukom oko penisa, stavljanje lokalnog anestetika na površinu penisa pomaže podnošenje boli, granulirani šećer se nanese na površinu otečenog prepucijuma i prekrije prstom rukavice ili kondomom, hijaluronidaza razgrađuje hijaluronsku kiselinu u vezivnom tkivu i smanjuje otok.

Bez obzira na izabranu metodu, kad se otok prepucijuma smanji, parafimoza se reši nežnim prevlačenjem prepucijuma preko glavića. Glavić penisa se čvrsto stisne između palca i kažiprsta. Na taj se način iz nje istisne krv i smanji njen volumen. Tada se prepucijum može ponovo prevući preko glavića penisa. Ako je postupak ispravno proveden, prsten stegnutog tkiva trebao bi preći preko glavića penisa. Ako je prepucijum prešao preko glavića, a stegnuti prsten ostao ispod njega, parafimoza nije ispravno rešena. Kad se prepucijum uspešno vrati preko glavića, dalji tretman nije potreban.

Hirurška terapija sprovodi se odmah ako je stanje teže ili ako nije uspeo konzervativni postupak. Ako jaki stisak tkiva onemogućuje svaki oblik konzervativnog ili minimalno invazivnog zahvata, potrebno je napraviti rez prepucijuma, a naknadno i obrezivanje. Cirkumcizija, obrezivanje, je definitivan oblik terapije parafimoze nakon čega se ona više ne može ponoviti.

Balanitis
Balanitis je inflamacija kože glansa, a postitis inflamacija unutrašnjeg lista prepucijuma. Pošto su obično zahvaćena oba predela, govorimo o balanopostitisu.

Najčešće nastaje kod dece prepovijane stalnim pelenama zbog iritacije urinom, zatim zbog bakterijske infekcije, traume ili hemijske iritacije (sapuni, dezinfekciona sredstva, nedovoljna higijena).

Na glansu i prepucijumu se javlja crvenilo, otok i nekad gnojav sekret. Peckanje pri mokrenju sugeriše infekciju bakterijama koja može da dovede do ulceroznih promena, čak i gangrene.

Za terapiju su dovoljne tople obloge od kamilice koje se menjaju na 2 sata. U blažim slučajevima antibiotici nisu potrebni, a posebno je važno da se ne prevlači prepucijum. U težim slučajevima lečenje preuzima urolog.

IZVOR: stetoskop.info


< Poruku je uredio Jeca RR -- 21.10.2009 10:46:12 >


_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 203
   RE: Higijena dečakove piše...
21.10.2009 11:35:49   
Pansophia
IZVORNA PORUKA: Tasha RR


Ali zaista mi nije jasno: KAKO JE MOGUĆE DA SE LEKARI NE SLAŽU OKO TAKVE STVARI?!


Zaista ni meni nije jasno?user posted image

< Poruku je uredio Pansophia -- 21.10.2009 11:36:51 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 204
   RE: Higijena dečakove piše...
21.10.2009 11:40:17   
Pansophia
IZVORNA PORUKA: Verus RR

sve kontam da je priroda napravila stvari da idu same (prirodno su ne obrezani naravno), pa nisu sigurno pre znali i vukli nego je verovatno to samo krenulo  ( u pubertetu i vremenu kada krenu da se "pipkaju')...

Isto tako mislim. I necu vise dirati, jer ni ne moze mnogo da se povuce mom sinu, a necu na silu da vucem.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 205
   RE: Higijena dečakove piše...
21.10.2009 11:55:32   
mihi
Ma bice ok Verus, vremenom steknes kondiciju da radis i stojis sa stomakomuser posted image .

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 206
   RE: Higijena dečakove piše...
21.10.2009 11:56:59   
mihi
Jeco kako je Luka?

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 207
   RE: Higijena dečakove piše...
21.10.2009 14:12:07   
Jeca*
hvala na pitanju, bolje. Danas sam ga odvela u vrtic jer prekosutra pocinjem da radim, pa nemam kud user posted image  toliko sam se sekirala kako ce tamo, ali izgleda je bolje nego kod kuce jer se tamo zaigra sa drugom decom, pa valjda i bolje pregrmi bol. Nocas je i malo bolje spavao, mada budio se placuci kad ga zaboli, valjda kad pokusa da piski. Jedino taj proliv i dalje ne jenjava, mada se Luka izgladneo posl.dana pa taj proliv malo liči i kao da je od straha i malo od gladi. Analize su pokazale da nije rota virus, danas ocekujem i nalaz koprokulture. Takođe cemo pokusati da damo i urin na analizu, bilo bi pozeljno. Eto...koliko sstresa zbog "gluposti". Ja sam se pojela od muke i toliko sam umorna od svega, a dusa me boli kad on zacvili user posted image  cula sam se vise puta sa dr koga sma pomenula iznad i dogovor je da mu uopste ne diramo pisicu nego da pustimo da se ranice zacele same (stavljam mu obloge od kamilice tj 2x dnevno ga stavim i da sedi u lavorcetu punom caja od kamilice i to mu jako prija user posted image ) pa za 10-15 dana da dodjemo da on to pogleda opet i kaze nam sta i kako dalje.

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 208
   RE: Higijena dečakove piše...
21.10.2009 14:21:55   
Lu
Draga Jeco...sad sam pročitala i najezila se,odmah sam se sjetila svog Roka ali kod nas se završilo mnogo bolje.
Pa kako je urolog smio tako naglo da povuče ako se nije ni glavić vidio nije mi jasno,kod Roka je bilo samo sa strane do pola zaljepljeno i opet je doktor odvajao kožicu nekim metalnim instrumentom(nisam gledala bilo me strah) i nije bilo krvi ali naredna dva dana je plakao kad piški...jadne mi mame sa muškom djecomuser posted image
Ajde drago mi je da je bolje,proći će to ali ne smijete poslije zapustitiuser posted image
To što povraća i ne jede sigurno je od bola i straha,šta mislišuser posted image

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 209
   RE: Higijena dečakove piše...
21.10.2009 14:30:09   
Jeca*
sad cemo po nalogu hirurga moramo potpuno da zapustimo, da zarastu rane, a onda cemo za 15-ak dana videti kako to izgleda i sta cemo dalje. Pisacu ja o tome kad budem videla sa njim sta i kako.
a povracanje i proliv...verovatno od stresa. On je doziveo potpunu traumu..ne mogu ni da pisem o tome, evo uvek se rasplacem user posted image  to osecanje nemoci mene kao majke, da pomognem svom detetu...nikada nisam osetila vecu bol user posted image  hvala Bogu, pa ce ovo sad da se sredi i da vec ima poboljsanja, pupupu!

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 210
   RE: Higijena dečakove piše...
21.10.2009 14:35:07   
Lu
Jao Jeco potpuno te razumijemuser posted image
Naravno,mislila sam poslije dok rane zarastu...
Sreća u nesreći je da je on još mali i da se toga neće sjećati,mislim sjećaće se još neko vrijeme ali u budućnosti neće,srce slatko,želim vam brz oporavak i tebi i njemuuser posted image

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 211
   RE: Higijena dečakove piše...
21.10.2009 14:35:16   
Anoniman
Jeco biće to dobro ako Bog da
Luka ima 1 godinu, i već dobro pamti, i stvara se strah, zato na taj način i reaguje , al proći će samo ti moraš biti jaka radi njega

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 212
   RE: Higijena dečakove piše...
21.10.2009 14:36:43   
Jeca*
Znam...hvala vam drage moje user posted image

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 213
   RE: Higijena dečakove piše...
21.10.2009 14:40:32   
Anoniman
ne znam da li ičim mažeš , ali ja kad sam Dinu osunetila stavljala sam mu maslinovo ulje radi ne znam čega već tako mi rekao hirurg

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 214
   RE: Higijena dečakove piše...
21.10.2009 16:15:16   
mihi
Jeco stavi kesicu caja od kamilice u vodu na kratko i izvuci iz vode i ubaci mu u pelenu na pisu i tako menjaj s vremena na vreme. tako da ce mu stalno kamilica b iti na pisi i bice mu dobro, to je meni rekao pedijatar da stavljam kad je Milos imao urinarnu infekciju.

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 215
   RE: Higijena dečakove piše...
23.10.2009 22:35:57   
MERYEN
Jeco draga user posted image ,ljubi mi Lukuuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 216
   RE: Higijena dečakove piše...
24.10.2009 9:08:39   
Pansophia
Jeco, ljubi Luku!
Ja cu danas preventivno Aleksi da operem pisu i guzu kamilicom prvi put. Do sada sam mu samo lice prala kamilicom.

(odgovor članu MERYEN)
Direktna veza do poruke: 217
   RE: Higijena dečakove piše...
24.10.2009 9:41:05   
eugenija
Ja kupam Viktora kamilicom i kaduljom (žalfijom) otkako se rodio, a na ćunu kapam kantarionovo ulje. To povlačenje i navlačanje ćundare odradim pod vodom kad ga kupam (svako veče)...

_____________________________

ŽENA JE STENA!



(odgovor članu Pansophia)
Direktna veza do poruke: 218
   RE: Higijena dečakove piše...
24.10.2009 10:26:11   
mihi
Joj Eugi od kad nisam čula naziv KADULJA za žalfijuuser posted image user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu eugenija)
Direktna veza do poruke: 219
   RE: Higijena dečakove piše...
30.10.2009 12:48:43   
Anoniman
Prije 4 dana sam mom bebanu navukla kozicu i sama je pukla, i bas je ocajno izgledalo. 2 dana je plakao i bio na rukama. Vjerovatno ga je peklo kada je piskio, jer nema sta drugo. Vec od juce je moran, jer je kozica opet zarasla. Ne znam vise sta da mislim o tome. Meni mama kaze da pratu nije navlacila nikada, kao ni moja tetka koja ima 2 sina. Valjda oni to sami u pubertetu cupnu, nemam pojmauser posted image Ali znam da mu sada necu toliko jako navlaciti, nego samo toliko dokle mu glavic vrhom ne izadje. Uf, bas je komplikovano...

(odgovor članu mihi)
  Direktna veza do poruke: 220
   RE: Higijena dečakove piše...
11.1.2010 16:16:11   
Anitaaa
Mom malom sam jutros primetila crvenilo na vrhu piše,baš se jako crveni.Danas sam mu češće menjala pelene i prala ga prilikom svakog presvlačenja.Još se jako crveni ne znam jel da ga vodim sutra kod pedijatra ili....user posted image

_____________________________

"Before you were conceived I wanted you. Before you were born I loved you. Before you were an hour old I would die for you. This is the miracle of life."

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 221
   RE: Higijena dečakove piše...
11.1.2010 18:16:34   
Buba76
Anitaaa namazi malo Enbecin kremom,proci ce do ujutru.
Starijem sinu smo navukli pisu sa 6 meseci do kraja,a mladji je sada 5,5 nedelja- dosli smo skoro do pola. Mislim da je bolje forsirati da se sto pre povuce nadole da ne bi posle bilo plakanja kada su veci,a i da se sto pre ocisti ta prljavstina sto se nakuplja. I starijem je dugo stajalo na pola pa sam samo jedan dan jace povukla kada sam skupila hrabrosti,malo je plakao jedan dan i zaboravio.Sada ima 3,5 godine ali i dan danas na svakom kupanju navlacimo i peremo.

(odgovor članu Anitaaa)
Direktna veza do poruke: 222
   RE: Higijena dečakove piše...
11.1.2010 20:22:58   
Anitaaa
hvala user posted image

_____________________________

"Before you were conceived I wanted you. Before you were born I loved you. Before you were an hour old I would die for you. This is the miracle of life."

(odgovor članu Buba76)
Direktna veza do poruke: 223
   RE: Higijena dečakove piše...
30.3.2010 12:39:19   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: caca81

U nekim ranijm postovima sam procitala da ce Jeca RR da pise na ovu temu, ali nisam je nigde nasla. Imam sina od 1,5 godinu i niko mi nikad nije rekao da se pisa povlaci i tako cisti, dok mi drugarica nije ispricala da je svog sina od 6 meseci vodila na hirursku intervenciju, jer je doslo do infekcije! Moj sin za sada nema nikakvih problema, ali da znam za ubuduce, pa ako neko ima iskustva sa ovim neka pise.


IZVORNA PORUKA: lothroniell

Povlacenje kozice na pisi decaka bi trebalo da se radi svakodnevno, najjednostavnije je kada se kupa- 10 prevlacenja, pa kada deseti put povuces dok ne pustis isperi citom vodom i to je to. Kada je dete starije ako ga ucis sam da piski, nauci ga da svaki put kada piski navuce kozicu, kasnije ce mu preci u naviku i ne bi trebalo da imate problema sa tim. Nama su ovako objasnili u skolici a secam se i da je mama to radila bratu.


IZVORNA PORUKA: lothroniell

Problemi s kožicom penisa

Fimoza je urođeno stanje kada se kožica ne može prevući preko glavice penisa. Kod dečaka mlađih od četiri godine to je normalno stanje. Kod starijih dečaka i odraslih muškaraca kožica treba da se lako i bezbolno prevuče preko glavice penisa. Fimoza obično nije bolna, ali može da prouzrokuje otežano mokrenje, ili čak nemogućnost mokrenja, ukoliko potpuno zatvori spoljni otvor mokraćne cevi. Takođe, može izazvati infekciju glavice penisa, a u ekstremnim slučajevima i rak glave penisa.
Dijagnoza je vrlo jednostavna, a stanje se leči hirurškom intervencijom pod lokalnom anestezijom. Kožica se obreže (obrezivanje). Operaciju treba da vrši isključivo lekar urolog ili hirurg.

Parafimoza je stanje kada se kožica povuče i ostavi iza glavice penisa. Ovo stanje uzrokuje otok glavića i kožica se više ne može vratiti natrag. To je stečeno stanje koje može nastati prilikom urološkog pregleda, kada lekar zaboravi da vrati kožicu penisa, ili posle kateterizacije, kada takođe doktor ne vrati kožicu penisa u prirodno stanje. Stanje je veoma bolno i rešava se hirurški, i to ili obrezivanjem ili samo zasekom (incizijom) kožice, pri čemu dolazi do smanjenja otoka i kožica se posle toga može vratiti u prvobitnu poziciju. I ovde intervenciju mora da uradi isključivo lekar urolog ili hirurg.

Adhezija kožice penisa označava stanje kada je unutrašnji list kožice penisa slepljen sa sluznicom glavice penisa. Javlja se kod gotovo svih novorođenih dečaka i potpuno je bezbolno. Najčešće ne ometa normalno mokrenje. Ukoliko se ne reaguje na vreme, postoji mogućnost da se pretvori u fimozu.

Trebalo bi, naime, obučiti roditelje da posle svakog kupanja deteta pokušaju da kožicu povuku preko glavice penisa. Ukoliko je to nemoguće, lekar treba da specijalnom sondom oslobodi kožicu penisa od glavice i posle toga instruira roditelje da kožicu povlače svakodnevno. Što se ranije počne sa tim, to su manje šanse da dete kasnije ima problema.


IZVOR: KLIK


IZVORNA PORUKA: caca81

Hvala na ovim savetima. Zaista nista o tome nisam znala, niti mi je iko ikada o tome pricao, ni doktorka, a i niko ko ima musku decu. Bas sam zatecena, jel to tako od rodjenja trebalo, sto nam doktorka to nije savetovala!


IZVORNA PORUKA: lothroniell

Nema na cemu! Koliko ja znam treba od rodjenja raditi...


(odgovor članu guppy RR)
  Direktna veza do poruke: 224
   RE: Higijena dečakove piše...
30.3.2010 12:53:55   
*Alexx*
A meni pedijatar rekla da NIKAKO ne povlačim pišu. I svaki put, prilikom kupanja, razmišljam o ovoj temi, i šta sam sve pročitala u njoj. user posted image


_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Zdrava ishrana najmlađih tokom zimskog per...
Tokom hladnih zimskih meseci, redovan unos voća i povrća ključan je za jačanje imunološkog sistema dece, pomažući im da ...
Kalendar vakcinacije
Vaše dete trebate vakcinisati kako bi njegov organizam stekao imunitet na neke od težih zaraznih bolesti. Vakcina je pre...



image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Пелене.
пеперутка16

Када сте почели да одбијате своју бебу?

Click Here