|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Hiperstimulacija
18.11.2012 0:42:51   
liliana
Ja sam jedna od tih koja je imala hiperstimulaciju. Uzgred, pošto se priča i o broju JC-imala sam ih u desnom jajniku 28 , a u levom 18!!! Da, da... Imala sam nekih 7-8 promera 33mm!!! Pa, vi sad zamislite koliko je naduveno izgledao moj stomak. Otprilike sam bila kao da sam 5-6 mesec trudnoće. Vraćeno mi je 6 embriona, drugog dana od ET. Imala sam čak jedan osmoćelijski! Ja sam tek kasnije saznala da je kod mene do hiperstimulacije došlo jer je moj Profa , u vreeme dok sam ja primala terapiju, bio 3 dana na putu, a Dr Stojnić neje htela da konsultuje ni Prof. Ljubić
a, ni Prof Tulića, već mi je na svoju ruku određivala terapiju, umesto da je smanjuje , tj. prekine.
Primala sam Albumine skoro 4 meseca, svakoga dana, , a retko koji dan sam primala samo jednu bočicu-obično su bile 2 ili 3 dnevno.
Iskreno, ja sam u svojoj glavi raskrstila sa tim šta se radi sa nezamrznutim JC i embrionima (jer tada u Višegradskoj, a verujem ni sada, nije postojala mogućnost zamrzavanja).
Bitan mi je samo moj konačni ishod!!!user posted image user posted image

_____________________________

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 26
   RE: Hiperstimulacija
18.11.2012 0:57:26   
Maslacak15
Mihi,
Nisam shvatila kakve veze ima bonita i njenih 22 jajne celije sa mojom reakcijom na komifen. Samo zato sto smo obe u Nemackoj user posted image Ja sam samo htela da kazem svojim primerom, kako je jako tesko proceniti unapred odgovor zena na stimulaciju, i da sam ja eto jedan od slucajeva koja ocigledno i na najblizu stimulaciju ( sto je klomifen 50 mg) reaguje sa proizvodnjom xy jajnih celija. A moguce je naravno da je Bonita odreagovala nadprosecno, a ne da su joj dali neku ultra jaku stimulaciju u Stutgartu. Ona sama nije htela da zamrzne nista, a da je odlucila sigurno bi pomogao veliki broj embriona. Losa strana zamrzavanja je upravo sto ih dosta ne prezivi odledjivanje.
Inace slazem se sa eratom da treba razlikovati veliki broj jajnih celija od hiperstimulacije, hiperstimulacija je sindrom koji se javlja posle, tokom lutealne faze. E sad ne znam sta rade i kako sa jajnim celijama, ali ne verujem bas u teorije zavere. Nista naravno nije iskljuceno. Sto se tice doktora Stojkovica, nisam drveni advokat, samo ne vidim sto bi bilo vazno da mora da bude lekar. VTO je tehnologija vise nego lecenje. A ima i medicinare u timu. U svakom slucaju je vrhunski molekularni biolog. Ali odosmo off topic. Pozdrav za sve VTO devojke sa i bez hiperstimulacije i brze dve crtice user posted image

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 27
   RE: Hiperstimulacija
18.11.2012 9:39:21   
bonita
neko je pisao,da se mi sa vise jajnic celija radujemo,ne znam da kontu cega takav zakljucakuser posted image
U ostalom,ja sam imala 24,hiper stmulaciju nisam imala.Osecala sam se savim normalno ako izuznem manje bolove u stomaku.Koji su normalni.Nikakve sireve i surutke mi dr nije preporucila,osim 3 l vode dnevno.
I takodje,na prvom UZ su mi bile izdvojene 12 JC....Posle toga sta je bilo nemam pojma.Posle toga sam dobila jos 2 gonala.
Cak se i sama dr cudila da sam ih toliko imala,i jednostavno sam tako odreagovala na stimulaciju...
I ako bude trebalo da idem ponovo na VTO,stimulacija ce biti jako blaza.
Inace ovu koju sam primila je normalna,a ja verujem svojoj doktorki....
Znaci svako telo je drugacije i drugacije reauguje....


_____________________________

verujem u ljubav za celi zivot

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 28
   RE: Hiperstimulacija
18.11.2012 9:58:19   
dunja RR
Ja sam napisala za radovanje, na konto ove strane KLIK

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu bonita)
Direktna veza do poruke: 29
   RE: Hiperstimulacija
18.11.2012 11:05:47   
Maslacak15
Hajmo devojke malo lakse, plasim se da se diskusija ne otrgne u pravcu u kome sigurno ni jedna ne zeli. Razumem poentu da je forsiranje jajnika u procesu VTO nije zdravo, slazem se da nije, ali takva je procedura, neizbezno je. Isto tako mislim da dobar odgovor na stimulaciju i veci broj oplodjenih jajnih celija jeste dobar znak iako nije garancija uspeha.
Dunjice u ovom slucaju mislim prosto da se radi o cestitanju devojaka na jednoj uspeloj aspiraciji i oplodnji. Sta je trebalo neka da napise " strasno 20 embriona" ?? I bonita lepo kaze, hiperstimulaciju nije imala. Najvaznije je da svaka stigne do user posted image . Dobrih i losih doktora ima svugde, i oni su ljudi pa grese. Ono sto znam je da mihi nije u pravu kad kaze da se tacno moze predvideti koliko JC moze da se ocekuje kod neke zene. Moze samo grubo i u proseku i tu ima ogromnih odstupanja. Zato postoje na stotine studija i analiza gde se tezi boljem razumevanju, narocito da se pronadje resenje za ekstreme "low responders" i za "hiperstimulaciju".
Ali ajmo da raspravu podignemo na apstraktni nivouser posted image , Bonita je u procesu cekanja bete, poslednje sto joj treba je diskusija da li su joj doktori dobri ili losi! Treba da veruje da su najbolji i za sada je sve ok- ima i da ostane tako.
Puno puno pozdrava za Baden Wüttenberg!user posted image Ocekujem lepe vesti i verujem u to.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 30
   RE: Hiperstimulacija
18.11.2012 11:20:33   
dunja RR
Znam maslačak. sve si u pravu. A kada sam pisala o radovanju, i rekla sam da znam da je to iskreno nego ..

Napisaću još ovo, pa neću više pisati o ovomme, ne znam zašto je toliko negative u meni, i žao mi je zbog toga.

Ja se lomim malo gde opet da radim, i 80% sam opet za Segedin. Zašto - zato što iako mi nije uspelo, ne moram opet na operaciju, bar do sledeće VTO. Da sam radila ovde, imala više jajnih ćelija, da sam primala Gonal itd. ja bih sada morala na operaciju verovatno. A posle 3 operacije, muka mi je od bolnica. Meni su jajnici relativno dobri, imam ovulacije i sa jačom terapijom bi dobila više jajnih ćelija ali i endometriozu, ako ne uspe. Ja sam kod Zadorija dobila 3 jajne ćelije ali 2 odlična embriona! Znači na kraju sam dobila isto ili čak i bolje nego što bi mi neki doktor dobio iz 15 jajnih ćelija (jer su embrioni od nas 30ak te nedelje jedino meni i još jednj devojci vraćeni 4 dan, a verovatno bi ih vratili i 5. dan da nije bila nedelja) A izvukla sam se bez operacije, što je meni najvažnije posle neuspeha. Moja materica je izmučena posle tolikih operacija, znam, i nisam očekivala previše da će uspeti iz prve. Radiću u naredna 2 meseca, na podizanju forme organizma, jer mislim da mi je tu malo falilo .. Ako ću opet kod njega dobiti malo jajnih ćelija, sa blagom stiulacijom, šta ćemi 10 ili 15 jajnih ćelija, ako i od 3 mogu da dobijem 2 dobra embriona a ne i endometriozu koju dobijam u paketu sa drenom, katererom, krvavom spavaćicom i ponovnim otvaranjem stomaka.


Toliko od mene.

< Poruku je uredio dunja RR -- 18.11.2012 11:39:36 >


_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 31
   RE: Hiperstimulacija
18.11.2012 12:05:18   
degu
Dunja svako je priča za sebe i svi mi imamo različite probleme. Kod tebe je sigurno bolje rešenje ići na blažu stimulaciju zbog specifičnosti tvog problema. Ne može se predvideti kako će neko reagovati na stimulaciju. Ja sam sad za IUI imala blagu stimulaciju, na prvom UZ sam imala po jedan folikul na oba jajnika. Na drugom UZ sam posle 2 dana sam imala 4 folikula na levom, to niko nije mogao da predvidi a mogu misliti kako je tek sa jačom stimulacijom. Poenta priče je da je to prosto takva procedura i da tu devojke ne mogu ništa da biraju. Posebno žene sa policističnim jajnicima su sklone hiperstimulaciji, sa mnom je bila žena koja je imala 40 jajnih ćelija, to sigurno nije niko želeo, al prosto je priroda njenog problema takva da je tome sklona iako je stimulacija neka standardna ili blaža. A šta se dešava dalje sa našim genetskim materijalom, to samo oni znaju, al ako ćemo tako misliti pa nećemo smeti da dopustimo ni spermogram muževima da odrade. Mislim da ovim ženama sad ne treba nikakvo stresiranje i nepoverenje prema svojim doktorima i neka dodatna strepnja. Nek sve dođu do svog cilja bez obzira imale 3 ili 20 jajnih ćelija na aspiraciji.

_____________________________

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 32
   RE: Hiperstimulacija
18.11.2012 12:31:37   
mine
Zene, meni je ovo sjajna rasprava i sjajna tema. Mora se otici dalje od toga da se salju smajliji srece i iscekivanja bete. naravno mislim da je to sjajno ali ne treba sputavati ovakve price.
Ali sta se desava sa nasim telima posle vise VTO? Zasto se cuti i o tome....
Meni je nemoguce da VTO lekar ne moze da pretpostavi 40 folikula. Vreme kada moze da se vadi E2 kad hoces i radi uzv kad hoces.
Tj kod zena sa policisticnim jajnicima to bi trebalo malo cesce kontrolisti.
Ali lakse je svima dati istu semu pa vecina ce lepo odreagovati a nekima ce se reci pa da eto vase telo malo drugacije reaguje...
Sta sa 20 jajnih celija?? ako uspe VTO onda tih 20 pada uu zaborav....ali sta ako ne uspe. Jel ok svakih 6 meseci po 20 folikula...mislim nismo igracke.
Zelim potomstvo ali itekako volim sebe i zelim da sacuvam svoje zdravlje.

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 33
   RE: Hiperstimulacija
18.11.2012 12:36:02   
dunja RR

IZVORNA PORUKA: mine

Zelim potomstvo ali itekako volim sebe i zelim da sacuvam svoje zdravlje.


Sažeto si rekla ono što ja htedoh. To je to.


_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu mine)
Direktna veza do poruke: 34
   RE: Hiperstimulacija
18.11.2012 12:37:41   
Maslacak15
Ne znam Dunjice sta bih savetovala, ali mozda bi mogla da potrazis jos neko misljenje. Ako imas prilike da nadjes nekog VTO eksperta da poprica sa tobom i o tvom problemu. Znam da imas odlicne rezultate ovarijalne rezerve i hormone. A zasto si protiv zamrzavanja? Mislim da mozda to mozda bas za tebe moze biti dobitna kombinacija ako se smatra da je glavni problem prijem ploda u metericu. Da se kroz FET lepo pripremi endometrijum, bez ikakvih stimulacija prethodno. A ne da moras na trecu rundu stimulacije. Pa da odradis jednu nesto jacu stimulaciju, dobijes 10 ak embriona i onda vidis. Nadas se naravno da ce da uspe ali imas i plan B ujedno ako zamrznes par.
Jer znas ovako je stvarno rizik kad se ide na samo par. I na kraju krajeva ne mozes biti sigurna sta je bio uzrok biohemijske. Mozda uslovi za implantaciju nisu bili optimalni ali mozda i embrioni nisu posle 4 dana bili 100%. Iako su tako izgledali. Niko to ne moze da zna. Jel upravo to dugo cekanje je rizicno. Transfer 5. dan ima mnogo vece sanse za uspeh zato sto samo najbolji embrioni prezive ali ih mnogo posustane usput. Zato se obicno radi kada je vise embriona, pa se 5. dan izaberu. O transferu 4. og dana nije pokazano za sada da pruza prednost u odnosu na 3. dan, gledala sam na Pubmedu.
Samo glasno razmisljam, stvarno nisam strucna u toj meri u detaljima VTO da bih umela da ocenim. Ne znam koliki je zaista rizik od momentalnog povratka endometrioze ako bi imala malo jacu stimulaciju, jednom. Razmisli dobro, ne znam gde uopste je moguce ici na zamrzavanje ( Leskovac?!).
I zelim ti od sveg srca naravno , da vec sledeci pokusaj bude zdrava trudnoca!!!user posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 35
   RE: Hiperstimulacija
18.11.2012 12:45:12   
dunja RR
Ne znam draga, nisam više toliko protiv zamrzavanja, možda bih se i odlučila na to da je bilo materijala i da sam morala da odlučim.

A za jaču stimulaciju mi je većina doktora rekla da nije dobra za moj slučaj. Sa Zadorijem nisam o tome pričala, ali planiram da ga pitam kada budem išla u Szeged. Neću više off teme ..



user posted image

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 36
   RE: Hiperstimulacija
18.11.2012 13:10:10   
Maslacak15



Meni je nemoguce da VTO lekar ne moze da pretpostavi 40 folikula.


Ovo je sustina diskusije. Sigurno da je moguce da lekar ne predvidi. Vidi se na ultrazvuku i po E2 kad se vec stvore, tad je kasno. Moguce je samo prekinuti ceo ciklus i ne uraditi aspiraciju, ali zasto ??? Ako je telo vec izlozeno stimulaciji i stvorene su zrele jajne celije.
Vecina devojaka i ljudi uopsteno, koje nisu medicinari ili iz uze struke jako precenjuju mogucnosti danasnje medicine. To jest koliko se stvarno zna. VTO je tehnologija, sjajna tehnologija kojom je omoguceno milionima parova do sada da imaju potomstvo ali je daleko od toga da lekari razumeju detalje celog procesa. I svako je jedinka za sebe koliko god otrcano zvucalo. I nece svaka PCOOvka imati hiperstimulaciju, ima i mejdu njima "low responders". I obrnuto, kao sto sam vec dala licni primer, moje telo reaguje vrlo dramaticno na najblazu stimulaciju a nemam ni traga ni glasa od PCOSa.
Ono sto lekari mogu je da pripreme unapred nekakve protokole i probaju . A onda ce najveci broj zena imati 10-15 neke ce imati samo par a neke 30+.
Ja licno ne verujem u teorije zavere o trgovini jajnim celijama.

(odgovor članu mine)
Direktna veza do poruke: 37
   RE: Hiperstimulacija
18.11.2012 13:19:51   
Olga75
sustina je sta da je taj neki lekar kji je dao savet studurao sumarstvo pa predstavu nema o onome sto prica user posted image
iskreno nije me briga ali ako ne veruje svom ordinarijusu onda zasto ide kod njega user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 38
   RE: Hiperstimulacija
18.11.2012 14:00:23   
degu

IZVORNA PORUKA: dunja RR


IZVORNA PORUKA: mine

Zelim potomstvo ali itekako volim sebe i zelim da sacuvam svoje zdravlje.


Sažeto si rekla ono što ja htedoh. To je to.



Ovde se slažem s vama u potpunosti. Ja lično nisam za nekih bezbroj pokušaja VTO jer svaki proces ima štetni uticaj na zdravlje žene i neću po cenu života da idem do kraja. Ali na neki rizik sam ipak spremna, kao i sve mi koje se ovde borimo. Samo ne želim da se i jedna žena ovde nešto oseti krivom što je imala hiperstimulaciju, ili 20+ jajnih ćelija, jer mi tu ne možemo ništa. Ne možemo da se petljamo u terapiju koji dr-i prepišu, a posebno ako idemo državno gde smo sve kao na pokretnoj traci i ništa se ne pitamo. Da se pitamo ne bi čekale 100 godina na proces. Možda kad bi svakoj od nas bilo posvećeno dovoljno vremena bi do toga ređe dolazilo, ali kao što Maslačak kaže, ne može da se predvidi ili može kad već bude kasno.

_____________________________

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 39
   RE: Hiperstimulacija
18.11.2012 14:08:31   
bonita

IZVORNA PORUKA: Maslacak15




Meni je nemoguce da VTO lekar ne moze da pretpostavi 40 folikula.


Ovo je sustina diskusije. Sigurno da je moguce da lekar ne predvidi. Vidi se na ultrazvuku i po E2 kad se vec stvore, tad je kasno. Moguce je samo prekinuti ceo ciklus i ne uraditi aspiraciju, ali zasto ??? Ako je telo vec izlozeno stimulaciji i stvorene su zrele jajne celije.
Vecina devojaka i ljudi uopsteno, koje nisu medicinari ili iz uze struke jako precenjuju mogucnosti danasnje medicine. To jest koliko se stvarno zna. VTO je tehnologija, sjajna tehnologija kojom je omoguceno milionima parova do sada da imaju potomstvo ali je daleko od toga da lekari razumeju detalje celog procesa. I svako je jedinka za sebe koliko god otrcano zvucalo. I nece svaka PCOOvka imati hiperstimulaciju, ima i mejdu njima "low responders". I obrnuto, kao sto sam vec dala licni primer, moje telo reaguje vrlo dramaticno na najblazu stimulaciju a nemam ni traga ni glasa od PCOSa.
Ono sto lekari mogu je da pripreme unapred nekakve protokole i probaju . A onda ce najveci broj zena imati 10-15 neke ce imati samo par a neke 30+.
Ja licno ne verujem u teorije zavere o trgovini jajnim celijama.



Sa ovim se definitvno slazem.
I da radujem se,ali ne zbog tolikog broja jajnih celija,(jer i sama se prvi put i susrecem,sa svime,ne znajuci ni sta je hiperstimulacija,)sada znam
,vec zbog embriona....Ako sam vec imala toliko,draze mi je cuti da su oplodjene 22,a ne samo npr...3,4...
Toliko od mene na ovoj temi.
Ne zelim ovde nista vise komentarisati!!!

_____________________________

verujem u ljubav za celi zivot

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 40
   RE: Hiperstimulacija
18.11.2012 15:46:28   
mine
Tako je Degu. Svi mi tu i rizikujemo.
Mislim da je pogresno shvaceno ako neko oseca grizu savest zbog velikog broja jc, pobogu nije to nikako sustina.
Da, dr. treba da kaze "Uci cete u hiperstimulaciju, odreagovali ste drugacije od ocekivanog i prekidamo proces."
Da, prekidamo-koliko god zvucalo zastrasujuce u tom momentu.
Pokretna traka je problem.
Ono sto je nekako sustina da smo mi razlicite sve, nas organizam i da pre davanja stimulacije tako treba da se gledamo
a ne da krenemo po istoj semi pa kao razlicite jedinke drugacije odreagujemo.

IZVORNA PORUKA: degu


IZVORNA PORUKA: dunja RR


IZVORNA PORUKA: mine

Zelim potomstvo ali itekako volim sebe i zelim da sacuvam svoje zdravlje.


Sažeto si rekla ono što ja htedoh. To je to.



Ovde se slažem s vama u potpunosti. Ja lično nisam za nekih bezbroj pokušaja VTO jer svaki proces ima štetni uticaj na zdravlje žene i neću po cenu života da idem do kraja. Ali na neki rizik sam ipak spremna, kao i sve mi koje se ovde borimo. Samo ne želim da se i jedna žena ovde nešto oseti krivom što je imala hiperstimulaciju, ili 20+ jajnih ćelija, jer mi tu ne možemo ništa. Ne možemo da se petljamo u terapiju koji dr-i prepišu, a posebno ako idemo državno gde smo sve kao na pokretnoj traci i ništa se ne pitamo. Da se pitamo ne bi čekale 100 godina na proces. Možda kad bi svakoj od nas bilo posvećeno dovoljno vremena bi do toga ređe dolazilo, ali kao što Maslačak kaže, ne može da se predvidi ili može kad već bude kasno.


(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 41
   RE: Hiperstimulacija
18.11.2012 15:53:56   
mine

IZVORNA PORUKA: Maslacak15


Ja ne mogu da zamislim kakvi su to bolovi sa velikim brojem folikula.
Posledice koje mogu da se dese su opasne po zivot. Moj zivot bi bio razlog zasto bih prekinula stimulaciju.
Ja na toliki rizik nisam spremna.
Jos jednom da napomenem da mi je jako drago da se malo poprica i ovome bez obzira da li se slazemo ili ne.
Svakako, jedan te isti nam je cilj.user posted image

Meni je nemoguce da VTO lekar ne moze da pretpostavi 40 folikula.


Ovo je sustina diskusije. Sigurno da je moguce da lekar ne predvidi. Vidi se na ultrazvuku i po E2 kad se vec stvore, tad je kasno. Moguce je samo prekinuti ceo ciklus i ne uraditi aspiraciju, ali zasto ??? Ako je telo vec izlozeno stimulaciji i stvorene su zrele jajne celije.

Ja licno ne verujem u teorije zavere o trgovini jajnim celijama.


(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 42
   RE: Hiperstimulacija
26.11.2012 18:12:31   
dunja RR
Pošto vidim da neki prate moje postove o hiperstimulaciji, i ne mogu da ih nađu, evo ih svi ovde kopirani iz teme SPEBO na pravo mesto user posted image


Erato, što se tiče ovog, našla stvarno, nego sam primetila (bar u onom što sam ja našla) da Zadori prekida postupak kada dođe do hiper. A opet Maslačak je rekla da je greota tada prekidati, kada smo ionako napumpane hormonima. Ne znam ..mislim da ću ispitati sve dr. Zadorija kada ga budem videla. Doduše neću o hiper, jer to kod mene nije ni bilo, ali o Gonalu i sl.
IZVORNA PORUKA: dunja RR

IZVORNA PORUKA: erato

Doktor Zadori je imao puno slučajeva hiperstimulacije. Primere možete naći na forumu krstarice i na hrvatskom forumu Roda.
Ako se dobije 10-15 jajnih ćelija - to nije hiperstimulacija. Hiperstimulacija se ne ogleda u broju jajnih ćelija, već u reakciji tela - veliki bolovi, znojenje, temperatura itd.
Ne ljutim se, samo se stvarno čudim da tako razmišljate. Pa narode dragi, to je standard, procedura svugde u svetu. Neki optimalan broj jajnih ćelija. Zamrzavanje embriona.
Transfer zamrznutih embriona itd. Ja ne kažem da se kod nas ne mulja i ne petlja, ali ako tako tvrdite onda nigde nemojte raditi VTO, jer će vam svaki lekar reći koji je optimalan broj jajnih ćelija. A 3 jajne ćelije možete dobiti i sa klomifenom. Zatim, postoji tzv. mini IVF, iz prirodnog ciklusa, bez ikakvih hormonskih stimulacije. Možete i to. Ali tvrditi da je skandal ako se dobije 10 ćelija, ja ne razumem.
Ja ću biti presrećna ako budem imala 10. Znaću da su mi šanse veće. Šta mi vredi da idem 5 puta i dobijem 2-3 jajne ćelije? To je ok, a nije ok dobiti 10 i da uspe? veće su šanse, to je definitivno.
Mi ovde treba da pomažemo jedna drugoj, ali isto tako treba da prihvatimo principe i filozofiju samog postupka VTO, inače ne treba to ni da radimo.





_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 43
   RE: Hiperstimulacija
26.11.2012 18:33:16   
Verolina

IZVORNA PORUKA: mine


Meni je nemoguce da VTO lekar ne moze da pretpostavi 40 folikula. Vreme kada moze da se vadi E2 kad hoces i radi uzv kad hoces.


Ne moze. Kao sto ne moze da pretpostavi ni extremnog low respondera. Preko fonda odbijaju zene zbog niskog AMH jer ih odmah stikliraju kao low respondere, a to uopste nije tacno. To je samo politika VTO manipulacije. Istina je da i sa AMH koji je extremno nizak , zena moze da dobije preko 20jc. Kao i ona koja ima PCOS sto moze da dobije samo 2. Nikada nije merilo kako ce zena reagovati na stimulaciju. cak se razlikuje rezultat od stimulacije do stimulacije kod jedne te iste zene.

_____________________________

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu mine)
Direktna veza do poruke: 44
   RE: Hiperstimulacija
26.11.2012 18:35:58   
dunja RR
Verka aj mi daj svoju pretpostavku, zašto ja nisam primala Gonal i da li si čula da neko nije primao Gonal prilikom VTO? Možda da mi pišeš u temi za stimulaciju, da ne brljamo ovde ..

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 45
   RE: Hiperstimulacija
26.11.2012 18:52:54   
Verolina
Pa kakav ti je FSH?
Ako je visok, bolje se reaguje bez Gonala nego sa njim.

_____________________________

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 46
   RE: Hiperstimulacija
26.11.2012 18:54:56   
dunja RR
Pogledaću kada dođem kući, mislim da mi je sve bilo u normalnim granicama.

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 47
   RE: Hiperstimulacija
27.11.2012 0:34:28   
dunja RR
10,77 (3,35-21,63)
IZVORNA PORUKA: Verolina

Pa kakav ti je FSH?
Ako je visok, bolje se reaguje bez Gonala nego sa njim.



_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 48
   RE: Hiperstimulacija
27.11.2012 11:43:19   
Verolina
Pa jeste malo povisen. Mislim, ipak ja nisam lekar, Maslacak bi to bolje protumacila. Jeste u okviru referentnih za reproduktivno doba, ali je on uglavnom ispod deset kod onih koje idu na stimulaciju. Ja sad mozda lupam k'o Maksim po diviziji, ali javice se vec neko da me ospori. I uzimajuci u obzir FSH i tvoj problem sa endometriozom nije zeleo da ti daje jaku stimulaciju.

_____________________________

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 49
   RE: Hiperstimulacija
27.11.2012 18:28:25   
Maslacak15
Dunja draga Verka je u pravu,
10,77 nije bas idealno iako nije zabrinjavajuci rezultat moze ukazivati na nesto slabiju rezervu i odgovor na stimulaciju. FSH se smatra idealnim kada je ispod 6 a opseg 6-9 se smatra dobrim. Ali ozbiljniji problemi sa odgovorom se ocekuju tek sa FSH iznad 12. A sta si ti primila kao stimulaciju?
Sto se tice gornje rasprave o hiperstimulaciji, po mom misljenju ne treba prekidati sa ciklusom ne samo iz razloga sto je doza hormona vec primljena iako je i to ozbiljan argument. Naime, broj jajnih celija nije obavezna garancija da ce i doci do komplikacija tokom lutealne faze iako naravno rizik raste sto ih je vise. To je tesko predvideti. Kao drugo, OHSS je ozbiljan problem koji privremeno ozbiljno ugrozava zdravlje zene ali nikako ne utice na uspeh postupka. Naprotiv. Kod ozbiljnih slucajeva hiperstimulacije do trudnoce je doslo u 60 % slucajeva. Tako da ja licno, a svako moze imati drugacvije misljenje, kad bih vec radila IVF i rekli mi imas 30+ jajnih celija i rizik od hiper nikad nebih prekinula postupak.

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Praćenje ovulacije - iscedak iz vagine (ce...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću iscetka iz vagine?
Praćenje ovulacije - telesna (bazalna) tem...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću merenja telesne (bazalne) temperature?



image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here