|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Carski rez
22.1.2014 13:13:31   
serpica
Donece ti bebu cim predjes iz intezivne na odelenje zanci 24h nakon carskog,ali nece da ti je ostave na dojenje,tek kada zavrsis sa infuzijom donose ti bebu,znaci treci dan od carskog,tako je bar kod nas u Nisu.Onda mozes da trazis da ti ostave bebu pored tebe non stop ili ako se ne osecas dobro onda je varcaju u boks a donose ti je samo na podoj.Ja sam trazila da ga ostave osecala sam da mogu a i mleko mi je nadolazilo pa sam htela da sisa sto vise,kazu to prvo mleko/kolostrum bebi najvise teeba.

_____________________________

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu Medolinak)
Direktna veza do poruke: 1476
   RE: Carski rez
22.1.2014 13:40:35   
doktorkakristal
i nama su doneli nakon 24 h,odmah mozes da stavis bebu da sisa,kod nas je taj bebi frendli program,preko dana je beba bila sa mnom,a uvece sam trazila da je nose u boks da bih se naspava ,kod nas je lose sto te niko ne pita mozes li vec ti ostave dete pa se snalazi,npr meni je Dora dva dana preplakala jer nisam imala dovoljno mleka i to ta prva dva dana na odeljenju ,drzala sam je na rukama po citav dan i onda sam mnogo prokrvarila,naravno posle operacije je trebalo da lezim,al ko te pita user posted image kad rade nesposobne krave bitno je da piju kafe i puse po ceo dan

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 1477
   RE: Carski rez
22.1.2014 13:52:46   
Peace*
U Novom Sadu beba ne ostaje sa mamom. Donose bebe već u šok sobu, a onda i posle na polu intenzivu. Doji se od mislim 3eg dana. Odloženo dojenje imaju mamike koje su iz nekih razloga na antibiticima.

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu Medolinak)
Direktna veza do poruke: 1478
   RE: Carski rez
22.1.2014 14:10:39   
Torbica

IZVORNA PORUKA: doktorkakristal

nama su davali sve i svasta protiv bolova,meni posebno posto sam koleginica,prvi dan sam primila dolantin (to vam je kao morfijum) venski + zodol venski + diklofen u kuk,tako da te smesne price da ne sme zbog dojenja su krajnje glupave,oni vam to kazu jer ih mrzi da vas spricaju ,a znaju da cete trpeti zbog bebe

user posted image
Brufen sme da se pije, ginekolog mi je tako savetovao. Ja sam imala tri prirodna, mislim, dojila sam svaku bebu, Brufen sam popila posle porodjaja, posle mi nije trebao.

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu doktorkakristal)
Direktna veza do poruke: 1479
   RE: Carski rez
22.1.2014 15:06:15   
aster
Ja sam posle prvog cr trpela bolove i nisam tražila dodatne lekove (prvi dan po operaciji svima daju, ne pitaju), nisam htela zbog dojenja. A da je bolelo, jeste. Drugi put, druga priča. Tražila sam dodatne lekove (prva 2-3 dana), a posle sam koristila diklofen čepiće ( još jedno 2 dana, 1-2 za 24h). Bilo mi je mnogo lakše, brže sam se i oporavila. Kao što je jedna mama napisala, najviše boli kad se skuplja materica a to se dešava dok beba sisa.
Ono što sam zapamtila je to da porodilje koje primaju orvažil , ne smeju da doje.

_____________________________

Reči su kao pčele, one su istovremeno i med i žaoka

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1480
   RE: Carski rez
22.1.2014 15:22:00   
Maslacak15
Ovde je i ta praksa sa dojenjem drugacija,
Bebu donose bukvalno odmah, jos na intenzivnu i odmah se stavlja na dojku. Znaci mene su usili, za to vreme suprug je sa babicama otisao da se beba izmeri i pregleda i kad su me prebacili u sok sobu na posmatranje narednih sat ipo odmah su doneli maleckog. Tkao je bilo oba puta. Ovde je menadzment bola privi dan periduralni. Znaci nisam imala klasicni spinal nego kombinaciju spinala i epidurala. Tako mi je u sok sobi dosao anesteziolog i ubrizgao nesto ( pretpostavljam morfin ili slicno) u periduralni ulaz na ledjima pre nego sto su ga uklonili. Komentar je bio da me drzi 12 h kad prodje anestezija. Posto ide direktno u nervni sistem ne ulazi u cirkulaciju, znaci nema veze sa bebom i dojenjem. Posle su me prebacili u sobu i daju onda tok prvog dana neku infuziju jos par sati. Ne znam sta nisam pitala, mozda su antibiotici, elektroliti itd. Kad je skinu - to je to, samo brufen. I znaci beba bukvalno odmah sisa, nema razlike u odnosu na prirodni porodjaj i u sobi je sve vreme. To je u kombinaciji sa carskim rezom malo heavy, jel nema spavanja niti realnog odmora ali meni je suprug bio samnom posto postoji ta mogucnost i on je previjao i nosao malisaneuser posted image Ja sam prvu pelenu promenila treci dan, do tad sam strajkovala muz mi pokazao user posted image Osim sto je malo naporno jer stvarno je oporavak otezan, mislim da je korisno da se upoznate sa bebom i sa svim stvarima u situaciji gde je ipak prisutno osoblje koje svaki cas mozete da pitate. PA znate onda i kako beba piski prvi put i kako kaki i sta je sve normalno i sta nije itd. Nego kad bebu donose na gotovo, pa vas torpeduju kuci i parola snadji se. Narocito za prvorotke mislim da je jako korisno.

(odgovor članu aster)
Direktna veza do poruke: 1481
   RE: Carski rez
23.1.2014 10:48:32   
Valerie
meni su posle CR I posle skidanja infuzije davali, na zahtev, mislim injekcije novalgetola (ili nesto drugo protiv bolova). Nisam htela da trpim jer je bebi frendli jako naporan, I vazno mi je bilo da se odmorim. nisu mi rekli da ne smem da dojim. posle 4-5 dana sam presla na diklofen cepice, pa pola cepica. tako da sam sigurno bila pod izvesnom dozom lekova bar nedelju dana. I opet bih jer sve boli. I rana I skupljanje materice I grudi... Beba posisa malo prvih dana. Bar se ja tako tesim user posted image

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1482
   RE: Carski rez
8.2.2014 23:54:06   
Mama2014
Da li je moguće da se porođaj ovavi carskim rezom na zahtev trudnice? Interesuje me ako neko zna za porodilište narodni front

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 1483
   RE: Carski rez
9.2.2014 8:52:39   
serpica
Ako imas svog lekara sve je moguce,obicno nisu za to ali uvek postoji dogovor.Samo razmisli jos jednom,ako je sve ok zasto bi isla na carski,ovde su misljenja podeljena,ti ipak razmisli jos jednom pre nego sto konacno odlucis. Pozdrav,

_____________________________

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu Mama2014)
Direktna veza do poruke: 1484
   RE: Carski rez
18.2.2014 22:13:08   
Enam
Da li jako boli rana od carskog reza?

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 1485
   RE: Carski rez
18.2.2014 22:19:26   
serpica
Enam dobrodosla,kako koga,nekog manje nekog vise,ali podnosljivo je,dobijas lekove protiv bolova..izdrzi se,ne brini.user posted image

_____________________________

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu Enam)
Direktna veza do poruke: 1486
   RE: Carski rez
19.2.2014 11:23:27   
Ushtipak
Ja sam se poradjala 16 sati, pa hitan carski rez i ne znam koja bi zena pri zdravoj pameti izabrala carski rez, a ne prirodni porodjaj. To je sve samo predrasuda, da je carski rez otmen nacin poradjanja! Prirodno je mnogo bolje, mnogo je brzi oporavak. Kod carskog reza se sece sve i misici, i koza i materica, trbusna maramica, a sve to iznutra mnogo sporije zarasta nego koza. Pa posle jos dva meseca imas unutra rane koje treba paziti, jer se tu javljaju priraslice, moze kila da se stvori ako pukne neki unutrasnji sav ili popusti, sve to ne iskuse trudnice koje se porode prirodno. Operacija je operacija, a ako neko misli da je bezazlena, nek pogleda neki japanski film gde izvode harakiri ubod nozem u utrobu, pa nalevo rez od 20cm, pa ti to posle lepo zasiju i posalju te kuci da brines o bebi. Carski rez - ako mora. Ako ne mora, ne treba ga traziti, zaista. Ja cu opet morati na carski rez i unapred mi je muka. A pritom boli dodjavola.

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 1487
   RE: Carski rez
19.2.2014 11:38:55   
Maslacak15



Ja sam se poradjala 16 sati, pa hitan carski rez i ne znam koja bi zena pri zdravoj pameti izabrala carski rez, a ne prirodni porodjaj.


Ushtipak zao mi je sto si se tako provela ali bih zamolila da se ostavimo vrednovanja licnih odluka drugih zena. Ja itekako mogu da zamislim da zena pri zdravoj pameti zeli carski ne zato sto je otmen nego zato sto je to legitiman nacin poradjanja u danasnje vreme. I stvar je zene i njenog doktora. Ovde je bilo jako puno slicnih rasprava ubedjivanja i slicno. I kao sto nikad nebih nikog napala sto se odlucio za prirodni porodjaj volela bih da se primenjuje isto pravilo i u suprotnom smeru.
I druga stvar, ako toliko zelis priodan porodjaj sto ne pokusas? Ne znam kakve su medicinske indikacije ali danas ne vazi pravilo jednom carski uvek carski. Meni su rekli da bih mogla da probam i prirodno iako je drugi porodjaj bio samo 15 meseci posle prvog, sto je inace suboptimalno posle carskog reza. Inace imam iza sebe dva carska i super iskustvo, lagan oporavak bez komplikacija.

(odgovor članu Ushtipak)
Direktna veza do poruke: 1488
   RE: Carski rez
19.2.2014 12:26:27   
Torbica
Zenice drage, kod ovako skakljivih pitanja ja uvek kazem prvo - svako ima pravo da se informise i odluci za sebe.
Ja jesam pristalica prirodnog, tri puta, cak ni epi nisam uzimala iz svojih nekih ubedjenja i opet bih tako.... da treba. Ali to sam ja. Ja mogu da razumem da neke zene pored medicinske indikacije imaju i strah. I to je normalno. A ako je taj strah bas veliki, i to je indikacija. Nemojmo da osudjujemo jedni druge jer niko ne zna kako se neko oseca u svojoj kozi.
Ja sam obozavala ideju sto sam se svaki put otusirala par sati nakon porodjaja, sto sam piskila bez da znam sta je kateter i sto sam bila svoja. A nekome je opet bitnije da pregrmi sam porodjaj a posle kako bude. Razlicite smo i treba da uvazavamo da svako ima pravo na svoje misljenje. user posted image

< Poruku je uredio Torbica -- 19.2.2014 12:27:06 >


_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1489
   RE: Carski rez
19.2.2014 12:29:11   
mama micki
Torbi, neznam šta bih dodala!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1490
   RE: Carski rez
19.2.2014 12:33:55   
Maslacak15
Bas tako Torbiuser posted image Svi smo razliciti a jedino su vazni zadovoljna mama i zdrava bebauser posted image

(odgovor članu mama micki)
Direktna veza do poruke: 1491
   RE: Carski rez
19.2.2014 12:37:18   
Torbica
Ljubim vas obe tako divne user posted image

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1492
   RE: Carski rez
19.2.2014 13:29:57   
Ushtipak
Maslacak, da se ispravim:
Bez obzira na to sto mislim da svako treba da odluci kako ce se poroditi, da li ce dojiti, da lic e spavati sa bebom u krevetu ili ne itd, znaci uopste mi nije cilj da bilo koga napadam, poenta onoga sto sam mislila da kazem (a izvinjavam se ako je to nekog uvredilo) jeste da je popularnost carskog reza krajnje neopravdana i da se rizici i bolovi minimiziraju, a preuvelicavaju oni kod prirodnog porodjaja, pa trudnice koje nemaju iskustva misle da ce im biti lakse i lepse da se porode carskim rezom, sto gotovo nikad nije slucaj. A i da jeste, kada bi nasi lekari, kao oni u inostranstvu, imali obavezu da obaveste pacijentkinje o mogucim posledicama carskog reza u odnosu na prirodni porodjaj, malo bi se zena na to odlucilo tek tako, bez medicinskih indikacija. Hvala na predlogu da probam prirodni porodjaj, sumnjam da bi mi uspelo, s obziorm da sam prvi put zavrsila na carskom zbog displazije kukova i potpuno nepravilnog oblika karlice. Ne bih mogla prirodno da rodim ni veveric, a kamoli bebu, ali da mogu, sigurno bih probala.
Carski rez ispada neki lek protiv straha od porodjaja, a strogo medicinski gledano, mnogo je opasniji od prirodnog porodjaja (ako je inace sve u redu sa trudnicom). Pa zasto onda to ne sme da se kaze?

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1493
   RE: Carski rez
19.2.2014 13:59:04   
Maslacak15
I strah je medicinska kategorija. I mislim da je jako malo zena koje se na carski rez odlucuju iz pomodarstva. Sta znaci indikacije ? Vrlo retko ima bas nedvosmislenih indikacija, lekari najcesce kazu moze da se proba. Zato sto porodjaj tesko moze da se predvidi. Mislim sve je to jako kompleksno i ne treba gledati crno belo. Eto ja sam formalno oba puta donela sama odluku da bude carski, lekari rekose mogla bi da pokusam , trudnoce perfektne bez komplikacija. Ali ja mislim da je medicinskih indikacija bilo-za mene dovoljnih.
Pisala sam vec ali cu rado da ponovim cisto kao ilustraciju, a svaka zena ima neku svoju licnu pricu. Moja majka je 1976 u beogradu izgubila zdravo musko dete kao posledica komlikacija prirodnog porodjaja. Prevelika beba, zaglavila se u kanalu, nagutala plodove vode preminula posle 24 h. Srecom zatrudnela je brzo, verovatno bi poludela u suprotnom i dobila mene. Moj mladji brat i ja smo rodjeni carskim rezom. Sve sestre moje majke imale su ocajno teske porodjaje.
Ja sam sa 34 godine kao prvorotka imala sve razloge da ocekujem ogromnu decu. Ja sam rodjena velika, brat mi je rodjen velik. I dobila sam dva decaka dobrano preko cetiri kila. Ultrazvuk ih je pogresno cenio, zato lekari nisu smatrali da ima indikacija posto nisu ocekivali da ce biti tako krupni.
Ja sam procenila da ne zelim rizik nikakav sa takvom familijarnom istorijom iako mi je kao molekularnom biologu jasno da ko zna, mozda bih uspela da rodim prirodnim putem bebu od 4,5 kg... A mozda bi se i namucila i zavrsila na hitnom carskom sto nisam htela ni po koju cenu. I zato me vredja kad se lepe etikete, jer nit sam neobavestena, nit sam nepromisljena a ne smatram se ni kukavicomuser posted image . Ali porodjaj nije bio za mene poligon za dokazivanje hrabrosti, nego donosenje moje dece na svet na bezbedan nacin. I ko sto rekoh, postovanje svima koje se poradjaju prirodno ali nisu sve zene iste, nisu sva deca ista i hvala bogu da postoji izbor.


< Poruku je uredio Maslacak15 -- 19.2.2014 14:08:25 >

(odgovor članu Ushtipak)
Direktna veza do poruke: 1494
   RE: Carski rez
19.2.2014 14:11:44   
Ushtipak
Slazem se da je i strah medicinska indikacija, zato i kazem da kod nas lekari nemaju obavezu da informisu ni o cemu. Kad bi imali obavezu, mozda bi se neko vise uplasio carskog reza nego prirodnog porodjaja? U Nemackoj, recimo, lekar koji obavi bilo koju hirursku intervenciju koja nije neophodna, moze biti krivicno gonjen. A npr, pre operacije umnjaka mora da kaze pacijentu da moze da mu se desi svasta, od loma vilice, preko paralize nerava lica, do smrti. Jednostavno, mora to da kaze. Kod nas ne mora, i svi donosimo odluke na osnovu licnog stava i onoga sto smo culi ili procitali. Tvoj oporavak je prosao super, moj nije, ali ako zanemarimo nasa licna iskustva, postoje odredjene medicinske i fizicke zakonitosti koje ne podlezu nasim stavovima. A mi ih ne znamo!

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1495
   RE: Carski rez
19.2.2014 14:12:55   
Anoniman
Eto ja izbrisala poruku, pa je sad opet pisem user posted image .. Nije tacno da sve zene biraju carski rez samo zato sto misle da ce NJIMA biti lakse. Ja sam prvo dete rodila carskim rezom ne zato sto sam tako htela, vec zato sto je tako moralo. Imala sam savrsenu trudnocu, putovala gradskim prevozom od Fontane na NB do pijace na Zvezdari samo zbog skolice za trudnice, i bilo mi je super. Dve nedelje pred termin beba super postavljena. Na porodjaju se brzo otvarala, no od ponoci do 6 ujutru beba ni makac. Doktorka predlozila carski ili vakum. Naravno i na srecu sam izabrala carski rez. Beba se bila u medjuvremenu iskrivila, i da sam izabrala vakuum porodjaj se ne bi time zavrsio i ko zna sta bi bilo sa bebom. Par dana posle toga sam bila jako tuzna, neka vrsta pp depresije, samo zato sto je na svet nisam donela prirodnim putem. No sve je to brzo proslo od trenutka kad je spavala u krevecu kraj mene. Hvala Bogu da je sa njom i sa mnom bilo sve u redu. Posle porodjaja su svi imali neke price o teskim porodjajima i posledicama koje su oni ostavili na bebe. Sledecu bebu sam mogla da rodim prirodnim putem, bila je dobro postavljena i proslo je bilo dovoljno vremena od prethodnog porodjaja, ali naravno da sam ovaj put unapred izabrala carski rez. Ne zbog sebe vec zbog BEBE. Nisam htela da razmisljam da li ce sa njpom sve biti ok ako nesto krene lose.

(odgovor članu Maslacak15)
  Direktna veza do poruke: 1496
   RE: Carski rez
19.2.2014 14:15:10   
branki*
ja sam se svojevoljno odlucila za carski rez.nije bilo nikakvih medicinskih indikacija,beba je bila 3 400,okrenuta kako treba,nikakvih komplikacija tokom trudnoce.jedino sto je bio vto,pa mozda to da se uzme u obzir.moj strah od prirodnog porodjaja i od toga da ce se nesto desiti bebi ili da necu umeti je bio paralisuci.ja uopste nisam uzimala ni kao mogucnost da se porodim prirodno.carski rez je za mene bio jedina opcija.prosla sam sasvim u redu,ja kao ja i rana.opet bih se poradjala carskim rezom ako budem trudna,jer je moj strah od prirodnog porodjaja ,ne znam,neopisiv.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1497
   RE: Carski rez
19.2.2014 14:16:44   
superm
pozz. imam iza sebe dva carska reza. posle prvog sam mislila da se necu skoro oporaviti. posle drugog je bilo mnogo lakse. imala sam, da tako kazem, svog doktora. jeste carski rez 'nezgodan'. boli. i necu nikog da lazem da me nista nije bolelo. ali, nije bilo nepodnosljivo. isto tako sam misljenja da, ako treba da se navede prednost carskog reza, onda je to svakako cinjenica da prilikom carskog reza beba nimalo ne pati. sto nije uvek slucaj sa prirodnim porodjajem.

(odgovor članu Ushtipak)
Direktna veza do poruke: 1498
   RE: Carski rez
19.2.2014 14:21:59   
Ushtipak
Ja izgleda, dirnula u bolnu tacku... Molim vas da uvazite da nisam nikome lepila etikete, niti sam igde napisala da se zene odlucuju za carski rez zato sto misle da ce im biti lakse! Ono sto zaista mislim je da je strah od porodjaja normalan i opravdan, ali je normalan i opravdan i strah od carskog reza! To sto se jedan prezivljava, a drugi prespava, ili ne prespava, ali traje 5 minuta u poredjenju sa prirodnim koji traje ipak malo duze - to sve ne znaci da je jedno rizicno, a drugo nije. I jedno i drugo je rizicno, i jedno i drugo moze biti razlog za strah. Vazno je dobro se informisati pre porodjaja, valjda tu nema niceg loseg?

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 1499
   RE: Carski rez
19.2.2014 14:29:59   
Maslacak15
Ja sam se porodila u Nemackoj dva puta. Tacno je oni do detalja informisu zenu, ali je isto tacno da odluku prepustaju u potpunosti i samo zeni. Izbegavaju bilo kakvu vrstu pritiska i to je po meni savrseno u redu. Iako bi ste mozda voleli da vam neko pomogne user posted image , odluka je samo vasa.
Po meni Carski rez je standardizovana hiruska intervencija minimalno riskanta, uz teoretsku mogucnost komplikacija koje prate svaku operaciju. Prirodni porodjaj bez komplikacija ja sigurno najbolji put za zenu i za bebu. Po meni je samo, ovo bez komplikacija problematicno, jer je na osnovu svega sto znam jako tesko znati unapred da li ce ih biti. Na bezbroj primera.
A kad ljubitelji prirode krenu da mi pricaju kako je to savrseno, zato sto je prirodno i zato ne treba intervenisati, najradje bi ih poslala da osveze znanje iz biologije. Usavrsavanje u prirodi je pokretacka snaga evolucije i zove se sto bi rekao Darvin " survival of the fitesst" ili ti opstanak najbolje adaptiranog. Oni koji su drugaciji jer su nesavrseni ne opstaju. Zato se bebe radjaju sa mekanim glavama i nerazvijenim mozgom koji raste posle rodjenja da bi beba mogla da prodje kroz karlicu. To isto znaci da su sve glavate bebe iznad neke velicine hiljadama godina unazad umirale jel nisu mogle kroz kanal. A i njihove majke sa njima. Tako to radi priroda- savrseno.
Ali ovo nemojte da shvatite kao blacenje prirodnog porodjaja, stvarno to nije, i nikad nikog nebi savetovala i vrsila pritisak u bilo kom smeru. Ali mi jako smeta kvalifikovanje zena samo zato sto su se iz ovog onog ili iz sestog razloga odlucile za carski rez. Nije fer i korektno.

< Poruku je uredio Maslacak15 -- 19.2.2014 14:30:55 >

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 1500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Lepe vesti iz najvećeg privatnog porodiliš...
U najsavremenijem privatnom porodilištu u našoj zemlji, koje je deo vodećeg privatnog zdravstvenog sistema MediGroup, ov...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here