|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (10.07.-14.07.2019.) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 16 17 [18]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Vadila sam danas krv
19.12.2013 20:51:34   
Milica cica
Videćemo, ja sam mislila da sutra ponovim urin privatno, čisto da budem sigurna. Mada i ja verujem da je to normalno za trudnoću ipak su tu i bubrezi opterećeni.

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 426
   RE: Vadila sam danas krv
19.12.2013 20:53:51   
Jole84
Samo puno tečnosti,limunade,brusnice...

_____________________________

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu Milica cica)
Direktna veza do poruke: 427
   RE: Vadila sam danas krv
20.12.2013 11:21:22   
Milica cica
Pričala sam sa kumom koji je lekar i kaže on da su to normalni nalazi za trudnoću, ja sam uzela brusnicu pa ću popiti po šolju dnevno čisto preventivno, inače stalno pijem prolom vodu.

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 428
   RE: Vadila sam danas krv
20.12.2013 11:39:56   
New Mom
A što niko ne piše u temi za trudnice?user posted image KLIK

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Milica cica)
Direktna veza do poruke: 429
   RE: Vadila sam danas krv
20.12.2013 14:30:14   
Milica cica
Nisam ni znala da postojiuser posted image

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 430
   RE: Vadila sam danas krv
27.12.2013 14:01:22   
jole82
Ne znam što mi se ovako kopiralo al čitajte odozdo na gore...
Ovo je T krvna slika...ima temp 38...

KOMPLETNA KRVNA SLIKA
GR% 69.6 % Odrasli: 50.0-70.0; Deca: 20.0 - 45.0
MI% 7.8 % Odrasli: 3.0 - 10.0; Deca: 0.0 - 5.0
LY% 22.6 % Odrasli: 20.0 - 40.0; Deca: 46.0 - 76.0
Granulociti (GR) 2.80 10 ^ 9/L Odrasli: 2.00 - 7.00; Deca: 1.00 - 8.50
Bazofili %------ Odrasli:0.00-1.00; Deca: 0.00
Eozinofili %----------- Odrasli i deca:0.00-3.00
Monociti % ---------Odrasli:3.0-7.00; Deca: 0.00-5.00
Mononukleari (MID) 0.31 10 ^ 9/L Odrasli: 0.10 - 1.00; Deca: 0.0 - 0.95
Limfociti (LYM) 0.91 10^ 9 /L Odrasli: 0.80 - 4.00; Deca: 2.30 - 14.4
Leukocitna formula
PDWc 32.3 %
MPV 7.9 fL Odrasli: 6.5 -11.0; Deca:8.0 - 15.0
PCT 0.16 % 0.11 - 0.28
Trombociti (PLT) 199 10 ^ 9/L Odrasli:140-440;Deca:150-450
RDWc 14.3 % 11.5 - 15.0
MCHC 327 g/L Odrasli: 320 -360; Deca:310 - 350
MCH 27.4 pg Odrasli: 27 - 34; Deca:23.0 - 29.0
MCV 84 fL Odrasli: 80 - 100; Deca: 70 - 84
Hematokrit (HCT) 37.14 % M:42.0-54.0; Z:35.0 - 47.0 Deca: 30.0 - 40.0
Hemoglobin (HGB) 121 g/L M:140-180; Z:120 – 160 Deca: 95 - 140
Eritrociti (RBC) 4.44 10 ^ 12 /L M:4.20-5.70; Z:3.50 - 4.80 Deca: 3.90 - 5.30
Leukociti (WBC) 4.02 10 ^ 9/ L Odrasli:4.0 - 10.0 Deca: 5.0 - 15.0; Bebe: 5.0 - 19.0
Krvna slika



< Poruku je uredio jole82 RR -- 27.12.2013 14:06:09 >


_____________________________

Enyoj the silence!

(odgovor članu Milica cica)
Direktna veza do poruke: 431
   RE: Vadila sam danas krv
27.12.2013 14:37:55   
Sanchy
Ne razumem se preterano ali rekla bih da je virus i limfociti u le formuli i Leukociti su smanjeni

_____________________________

Verujem u ružičasto. Verujem da smeh najbolje troši kalorije. Verujem u ljubljenje, u mnogo ljubljenja. Verujem da treba biti snažan kad sve krene po zlu. Verujem da su srećne devojke najlepše devojke. Verujem da je sutra novi dan. Verujem u čuda!

(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 432
   RE: Vadila sam danas krv
27.12.2013 14:40:06   
Torbica
Jole, ukupni leukociti su joj 4? Nisam sigurna da li dobro gledam, ovo je zbunjujuce kopirano.. E, u tih 4 se leukocitna formula pomera na desno rekla bih tj preovladjuju granulociti sa 69%. Jel dobro gledam? Moram po decu... Uglavnom, leukociti su mirni, a klinicki nalaz? Tek je prvi dan temperature. Ja tu ne bih nista savetovala sto se terapije tice jer su leukociti 4. Dva dana bih pratila i ako bi treci dan bilo temp, onda ima smisla vaditi krvnu sliku, ovo jos nista ne mora da znaci.

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 433
   RE: Vadila sam danas krv
27.12.2013 14:42:36   
Torbica

IZVORNA PORUKA: Sanchy

Ne razumem se preterano ali rekla bih da je virus i limfociti u le formuli i Leukociti su smanjeni

Kod virusa su limfociti povecani...

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 434
   RE: Vadila sam danas krv
27.12.2013 14:43:30   
doktorkakristal
i meni je malo zbunjujuce kopirano,slazem se sa Torbicom ukupni Le mirni prati dete pa ako ne bude bolje ukljuci ab

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 435
   RE: Vadila sam danas krv
27.12.2013 15:41:11   
jole82
Ma naopako se kopiralo...bem li ga zašto...da ja sam bojom obeležila šta odstupa...dakle niski su Le i Lymph i Le%, a povišemi Gran% i MI%(nemam pojma šta je)
Ima samo temp i balavi ko luda...ne znam jel od zubića,....al onda bi Ly bili valjda povišeni..a Temp ne spada jutros od pola 8 ispod 38 i ide do 38,4...tu se vrti..
Ma znam i ja da je rano al kad je dr rekla da se vadi...šta da joj kažem neću...mene prepalo što se probudila sa 38,5...a juče ništa nije bilo...eto zato otiđoh...pratim u svakom slučaju...mislim da je rano uhvaćeno šta god da je..a ako budu trebali AB nije kasno ni sutra il uponedeljak da se ode..

Hvala žene drageuser posted image

_____________________________

Enyoj the silence!

(odgovor članu doktorkakristal)
Direktna veza do poruke: 436
   RE: Vadila sam danas krv
3.1.2014 17:56:49   
tillia
Danas sam vadila krv i d-dimer mi je povisen 1369.9ng/ml. U 9.nedelji trudnoce sam (blizanacke).Malo sam se uplasila,ipak mislim da je to malo previse visoko,ima li neko iskstva u vezi sa tim?

(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 437
   RE: Vadila sam danas krv
24.6.2015 21:07:36   
Sanjalicaaa
Zna li neko šta znače smanjeni monociti u krvi?

_____________________________

Ali, ja sam sanjalica. Verujem u nestvarno. Verujem u ono "ali" svaki put kada mi kažu da se ne zavaravam. Jer nemoguće postaje moguće, ako dovoljno želiš.

(odgovor članu tillia)
Direktna veza do poruke: 438
   RE: Vadila sam danas krv
26.5.2016 15:52:17   
Valerie
bas se slabo razumem u krvnu sliku koja nije trudnicka, ako moze misljenje pliz
leukociti su mi 10,39, sedimentacija 20, poviseni neutrofilni gran, snizeni limfociti.
ocigledno sam nesto pokupila, pukao mi glas, imala temp preksinoc. ja bih cekala rezultate brisa grla... moja dr na porodiljskom, a nesto mislim da bih u cekaonici jos nesto pokupila user posted image

sa druge strane hgb 136, a gvozdje 4,6... da ne pijem nista? koliko se secam gvozdje varira, a vazno da je hgb ok. nikad ni nije bio ovako visok hemoglobin, uvek na donjoj granici... previse sam smrsala, nisam pila vitamine, sve ode na mleko

(odgovor članu Sanjalicaaa)
Direktna veza do poruke: 439
   RE: Vadila sam danas krv
10.11.2017 13:03:12   
MasnaMasnica
I ja se bocnuh poslednji put u ovoj trudnoci,
Gvozdje 29
Hgb 124

Vec 17 dana nemam terapiju.

_____________________________

...kada slome me, ja samo osmeh nabacim :D ...

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 440
   RE: Vadila sam danas krv
10.11.2017 13:26:46   
madre
Um, kaze li neko sta za to gvozdje? Koliko je bese prosli put bilo, isto nesto previsoko? Kolika je gornja granica u toj tvojoj lab?
I ja sam bas jutros vadila krv i odnela urin, rezultati danas u toku dana...

< Poruku je uredio madre -- 10.11.2017 13:28:07 >


_____________________________

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu MasnaMasnica)
Direktna veza do poruke: 441
   RE: Vadila sam danas krv
10.11.2017 13:51:00   
MasnaMasnica
Madre celu user posted image mi je nisko . Dok sam sa Unom i Norom imala odlicnu ks, gvozdje25-32. Hgb 145.
A ovo sada je ok. Referntna granica je 35. Terapija ,i med i cvekla su odradile svoje.
25og je bilo 58 ali nije bila realba slika, nisam prekidala terapiju.

_____________________________

...kada slome me, ja samo osmeh nabacim :D ...

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 442
   RE: Vadila sam danas krv
10.11.2017 14:32:02   
isidora88
Ja sam danas vadila krv, proveravam stitnu i kks i ostako, po nalaze cu u cetvrtak jer tad imam zakazan pregled.

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu MasnaMasnica)
Direktna veza do poruke: 443
   RE: Vadila sam danas krv
14.11.2017 8:49:24   
madre
UM, moje gvozdje 25,8user posted image nisam pila nikakvu terapiju.

_____________________________

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 444
   RE: Vadila sam danas krv
14.11.2017 8:54:26   
MasnaMasnica
IZVORNA PORUKA: madre

UM, moje gvozdje 25,8user posted image nisam pila nikakvu terapiju.

Madre rodices devojcicuuser posted image user posted image
Meni je sa N i U bilo 32 do 9 meseca.

< Poruku je uredio MasnaMasnica -- 14.11.2017 8:56:31 >


_____________________________

...kada slome me, ja samo osmeh nabacim :D ...

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 445
   RE: Vadila sam danas krv
14.11.2017 8:57:21   
madre
Ako ti tako kazesuser posted image user posted image

_____________________________

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu MasnaMasnica)
Direktna veza do poruke: 446
   RE: Vadila sam danas krv
14.11.2017 9:01:50   
MasnaMasnica

IZVORNA PORUKA: madre

Ako ti tako kazesuser posted image user posted image

Drzim fige!🎀💖user posted image

_____________________________

...kada slome me, ja samo osmeh nabacim :D ...

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 447
   RE: Vadila sam danas krv
14.11.2017 11:16:32   
NevenaAleksejmom
Ja gvozdje nikako nisam mogla srediti za vreme trudnoce.
Dodise ni sada.
Citam od M za cveklu.
Sta si tacno radila sa njom?

Ja sam pravila sok,kuvale je,jela sveza itd i nije delovala.
Uzimala sam i korpivu sa.medom.
I feroglobin.

(odgovor članu MasnaMasnica)
Direktna veza do poruke: 448
   RE: Vadila sam danas krv
9.8.2019 14:03:25   
dunja RR
Pisah ranije u drugoj temi, bile mi povišene transaminaze neko vreme nakon porođaja, da li od virusa, bila sam prehlađena ili ...
Elem, pre dva dana vadila krv u Domu zdravlja, i sve savršeno, i ALT, i ASP, i GGT i LDH user posted image
Hemoglobin standardno 124.

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu NevenaAleksejmom)
Direktna veza do poruke: 449
   RE: Vadila sam danas krv
9.8.2019 15:39:22   
MimaKos
Ljudi, za gvozdje samo referum i folkis, sve sam zivo probala i samo mi je to pomoglo


(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  14 15 16 17 [18]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 16 17 [18]
Idi na:







image
mama Jo
Živeo PHARMALIFE!
Nemam dilemu koje proizvode ću koristiti sa drugim detetom, sa prvim stalno u nekom strahu, mislim da sam svakog proizvođača toliko detaljno prostudirala i znam sve sastojke napamet, naravno da sam se odlučila za PHARMALIFE... Još kada sam dobila više nego pozitivnu preporuku od pedijatra, a zatim i od apotekara (u nekoliko apoteka) svaka dilema je otklonjena. MAPEZ SPREJ nas je spasio... često smo kod bake i deke na selu pored Dunava, gde komaraca i insekata ima na izvoz... od sada više nemamo problem sa njima, beže od nas, a naša koža više nije istačkana ujedima, konačno. ŽIVEO MAPEZ. Ja trenutno pijem OMEGA JUNIOR jer sad trudna, pa kao dopunu ishrani. Od septembra planiramo preventivno da uzmemo IMMUNO sirup... Takođe, APIS GOLA i FITOBALM su nam osnovna stavka kad krećemo na duža i kraća putovanja, malo je reći da smo prezadovoljni!!  Više >>
image
Kuvar: aleksandrici
Idealan letnji dorucak,rucak ili vecera.

Anketa

prezime Jovanović bata Aca a kako ja da se zovem
Acina mama



Andrej (43%)

Relja (17%)

Matej (20%)

Todor (14%)

Mijat (5%)


Ukupan broj glasova: 183

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!

Oznake

Click Here