|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 4 [5] 6   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Horiocenteza
27.3.2011 14:15:50   
New Mom
IZVORNA PORUKA: zmajeva

Zanimljivo da nema tema o horionskim cupicama. Radila sam ih u 10 nedelji kod privatnog ginekologa i pravo da vam kazem laknulo mi je i sva strepnja i briga je nestala, te sam od tad stvarno bezbrizna trudnica. Amniocenteza mi se nekako mnogo kasno radi.



< Poruku je uredio New Mom -- 27.3.2011 14:17:05 >


_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu pahulja76)
Direktna veza do poruke: 101
   RE: Horiocenteza
27.3.2011 14:30:47   
zmajeva
Hvala New Mom!user posted image
Najvaznije kod ovog postupka je da trudnica bude opustena, sto ja nisam bila, a beka je bila u nekom nezgodnom polozaju, pa smo sledece nedelje ponovili sve. Tad sam bila mnogo oputenija i sve je proslo kao podmazano. Ne boli, samo u delicu sekunde se oseti shtip.



_____________________________

www.kreirajzivot.com

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 102
   RE: Horiocenteza
23.12.2011 8:49:57   
suzym
Interesuju me iskustva nakon CVS, da li sa bebom bude sve uredu... mislim u smislu ima sve prstice i slicno... Negde sam procitala da ako se radi veom rano da moze da se desi da ima nekih anomalija...Da li ste culi da ih je neka beba zbog CVS imala?

(odgovor članu zmajeva)
Direktna veza do poruke: 103
   RE: Horiocenteza
23.12.2011 14:30:48   
Natalie018
Suzym, mislim da je u slucaju anomalija kod bebe na rodjenju, veoma tesko utvrditi da je bas CVS uzrok tome... verujem da nije dovoljno ispitano i utvrdjeno. Nista ne znam o ovome, a volela bih da znam vise. Moja rodjaka je rodila bebu koja je imala neke anomalije, pa je odmah po rodjenju morala biti operisana. Beba je sad dobro, na svu srecu. Ta rodjaka je imala CVS zahvat kada je bila u 13-toj nedelji trudnoce. Nalaz je pokazao da je beba hromozomski bila potpuno zdrava. CVS je radjen zbog toga sto je na UZ u 12-toj nedelji nuhalni nabor bio 5mm. Sa hormonima na double testu je bilo sve ok, ali je zbog debljine nabora od 5mm moralo dalje da se ispita... Vecina tih zahvata se i ne rade rutinski (osim ako zena nije starija od 37), vec se rade kada rezultat double testa nije zadovoljavajuci, i zato mislim da je tesko utvrditii da li je doslo do ostecenja ploda prilikom uzorkovanja horionskih cupica ili... Anomalije koje su kod bebe utvrdjene na rodjenju, nisu se mogle videti ni na ekspertskom screening-u organa koji je dva puta radjen, kao ni na jednom UZ pregledu.. naprotiv sve je izgledalo ok. Ali eto desavaju se i takve stvari, i nisu sve anomalije uzrokovane hromozomskim ili genetskim poremecajima i zato se nazalost ne mogu sve ni otkriti ovakvim metodama.

< Poruku je uredio Natalie018 -- 23.12.2011 14:32:52 >

(odgovor članu suzym)
Direktna veza do poruke: 104
   RE: Horiocenteza
23.12.2011 14:46:57   
al nia
Ja sam radila CVS (sve u redu) i posle toga je beba pocela da mi zaostaje u razvoju. Da li to ima veze sa tim ili ne, ne zna se, ali je simptomaticno jer je prvo "zaostajanje u razvoju" primeceno dve nedelje nakon CVS. Sve izgleda u redu, morfologija, protoci, srce.. ali beba sve vise zaostaje.

(odgovor članu Natalie018)
Direktna veza do poruke: 105
   RE: Horiocenteza
23.12.2011 15:08:55   
Natalie018
al nia, jesi li CVS radila zbog loseg double testa ili neceg drugog? Nadam se da ce biti sve dobro sa bebom.

(odgovor članu al nia)
Direktna veza do poruke: 106
   RE: Horiocenteza
23.12.2011 15:48:45   
al nia
Da, zbog losijeg double testa... Inace je meni sam postupak bio jako neprijatan i bolan. Amniocenteza je (barem iz mog iskustva) gotovo bezbolna i mnogo manje neprijatna, ali su prednosti ranog utvrdjivanja eventualnih genetskih anomalija velike.

(odgovor članu Natalie018)
Direktna veza do poruke: 107
   RE: Horiocenteza
26.12.2011 12:07:36   
suzym
Natalie018 puno ti hvala na odgovoru. Ja sam jako uplasena za bebu, radila sam CVS i mene je jako bolelo kao i "al nia" i jako neprijatno iskustvo...
Prednost je u tome sto rezultate dobijes za dva dana i znas da je sve UREDU. Meni su rezultati u redu, ali se jako plasim da kasnije beba nema neki problem...
al nia koja si nedelja trudnoce?

(odgovor članu al nia)
Direktna veza do poruke: 108
   RE: Horiocenteza
26.12.2011 15:05:16   
Maslacak15


I amnioceneza i CVS su invanzivne metode koje nose odredjeni stepen rizika za plod i nastavak trudnoce. Isto tako, obe metode ne garantuju niposto da je sve u redu nego verifikuju samo kompletan hromozomski sastav tj kariogram. Time se samo iskljucujuju trozomije (Down edwards etc). Vecina urodjenih anomalija ploda je s druge strane ili prourokovana kompleksnim genetskim promenama koje se ne detektuju amniocentezom ili je rezultat nepovoljnih spoljnih okolnosti tokom razvica. Tako ja je preporuclljivo kao i u svakooj situaciji odvagati korist i rizike ovih analiza.

(odgovor članu suzym)
Direktna veza do poruke: 109
   RE: Horiocenteza
27.12.2011 13:56:16   
suzym
Potpuno si upravu maslacak 15 i HVALA ti puno na odgovoru...
Nadam se da ce sa mojom bebom biti sve u redu, za sada sve super izgleda, kako doktorka kaze skolski, a i ne moram da radim dablo i triblo test.

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 110
   RE: Horiocenteza
6.12.2012 17:12:32   
Natalie018
Vidim da odavno nije pisano na ovu temu, a ja bih zelela da cujem jos iskustava od vas koje ste radile ovu metodu. I sama sam u situaciji da cu najverovatnije raditi ili CVS ili amnio, zbog godina (uskoro 38). Nemam jos puno vremena za razmisljanje.. Volela bih da se vise pise u ovoj temi.. o samoj proceduri i iskustvu nakon toga, kao i kod koga je radjena....

(odgovor članu suzym)
Direktna veza do poruke: 111
   RE: Horiocenteza
5.1.2013 22:14:58   
diatobe
Ja sam se uclanila na forum samo da bih ostavila svoj komentar na ovu temu, odnosno podelila svoje pozitivno iskustvo sa CVS-om odn. horionskim cupicama. Ne znam zasto, ali na forumima se najcesce dele negativna iskustva, koje dodatno zastrase vec dovoljno uplasene trudnice. To se desilo i meni, mada na ovom forumu i ovoj temi su ostavljeni neki pozitivni komentari kojima zelim da se pridruzim i potvrdim vec opisano (Tetka Dzafi, Bebuska...).
Imam 35 godina, CVS sam radila u 13-oj nedelji kod dr Mikovica, naravno (i nazalost) privatno i sve je proslo ok, a bebac je zdrav. user posted image Ne zalim pare koje sam dala, ali zalim zene koje iz finansijskih razloga moraju da cekaju amnio, jer samo nju pokriva zdravstveno, a dok docekas da izludis. Posle CVS-a jos nije kasno za obican abortus, a posle amnio vec je kasno, mora izazivanje spontanog, pa mislim da to nije humano ni prema zeni ni prema tom nerodjenom jadnom detetu. Takodje rezultati CVS-a se dobiju za 48h, a amnio za min 10 dana, cesto i vise (prosecno kazu 15-25 dana).
Najkorisniji savet koji sam dobila dok sam se premisljala da li da uopste to radim je: odluci sta bi uradila kad bi saznala da nesto nije u redu sa bebom - ako bi abortirala uradi to, ako ne bi onda nemoj nista ni da radis.
Procedura (kao sto su vec opisale): dr brise stomak jodom, gleda bebu na UZ-u, kad odredi polozaj bebe i placente, osloni ti se na ruke da se ne bi mrdala i velikom iglom ubode - TO NE BOLI, samo je veoma neprijatno (vise psihicki), oseti se vise kao pritisak, malo mrda iglu i na kraju je izvadi sa uzorkom. Traje oko pola minuta. Realno posle toga bolucka malo mesto uboda - mene je vise bolela injekcija Rogama koju sam posle primila. Posle toga mirujes 2 dana, nista se ne pije, ne maze (neki dr daju antibiotike ovaj ne) i to je to. DR je pride bio jako ljubazan i pazljiv, pricali smo, cak me je uhvatio za ruku pre pocetka da me smiri jer sam ja dosla jaaaaako napeta i uplasena.
E da slobodno uzmite bensedin pre, ako smete i pomaze vam, jer cete se opustiti, a ne ko ja koja sam dobila dijareju na nervnoj bazi, pa me posle ceo stomak boleo i zamalo se nisam onesvestila kad sam krenula kuci - ponavljam to je bilo, jer su me razni clanci i negativni kometari na netu istripovali! Nisam se plasila rezultata, nekako sam predosecala da ce sve biti u redu, vec procedure i potencijalnih komplikacija.
Na kraju realno nista strasno, a ako je sve u redu, relativno si miran do kraja trudnoce.
Nedavno sam radila ekspertski UZ i tu je sve u redu. user posted image
Naravno uvek ostaje onaj mali procenat "vise sile" o kome ne zelim ni da razmisljam, niti bih volela da iko od vas komentarise, jer zelim da uzivam do kraja trudnoce i opusteno docekam user posted image
Nadam se da ce moj komentar pomoci nekoj buducoj mami!

(odgovor članu Natalie018)
Direktna veza do poruke: 112
   RE: Horiocenteza
20.4.2013 0:03:27   
klamzi
Cure pomagajte! Nemam vremena da iščitavam cijelu temu, zanima me gdje se u Bg može raditi horiocentez privatno, koliko košta i mogu li dobiti kontakt neki. Pišem iz BiH, ta analiza se ovdje ne radi, a ja imam potpunu medicinsku indikaciju jer sam u prvoj trudnoći rodila bebu sa Down sindromom. Odgovorite, pliiiiiiiz!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 113
   RE: Horiocenteza
20.4.2013 10:37:51   
mine
Nadam se da ce se Beogradjanke javiti da ti pomognu... manje vise svi rade ali jako je bitno da nadjes nekoh dobrog dr..to se zove i biopsija horionskih cupica CSV...mozda ces tako lakse naci. Ali ja bih birala najboljeg u gradu da mi to uradi....javice se neko nadam se . Srecno
IZVORNA PORUKA: klamzi

Cure pomagajte! Nemam vremena da iščitavam cijelu temu, zanima me gdje se u Bg može raditi horiocentez privatno, koliko košta i mogu li dobiti kontakt neki. Pišem iz BiH, ta analiza se ovdje ne radi, a ja imam potpunu medicinsku indikaciju jer sam u prvoj trudnoći rodila bebu sa Down sindromom. Odgovorite, pliiiiiiiz!


(odgovor članu klamzi)
Direktna veza do poruke: 114
   RE: Horiocenteza
20.4.2013 10:39:10   
Verolina
Evo ovde mozes da uradis. http://www.dnk.rs/ ja sam samo za njih cula. Moj doca to nece da radi, jer kaze da se zene za horionske cupice javljaju samo kad hoce da abortiraju zensko dete. I da nisi rekla da je bebac imao Dauna ne bih ti dala link, upravo zato sto mi je dr rekao da u BiH nece to da rade jer zene abortiraju devojcice, bitni su im samo decaci, pa onda gomila zena ponajvise iz Sarajeva dolazi ovde da radi horio. Ali posto si imala takav problem, nadam se da ce sa ovom bebicom da bude sva u najboljem redu.

< Poruku je uredio Verolina -- 20.4.2013 10:44:21 >


_____________________________

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu klamzi)
Direktna veza do poruke: 115
   RE: Horiocenteza
20.4.2013 10:53:22   
klamzi
Moj doca to nece da radi, jer kaze da se zene za horionske cupice javljaju samo kad hoce da abortiraju zensko dete.
Aaaaaaa, ovo je prestrašno i za pročitati, a kamoli pomisliti. Da mi Bog hoće dati pet zdravih i živih cura. Hvala Verolina za link. Ja nažalost moram to raditi, a moj mali sin je umro, živio je samo mjesec i po. Povezano s Downom imao je tešku pretešku srčanu manu. Ova pretraga se u BiH apsolutno nigdje ne radi, tako da mi je prestrašno i pomisliti da neko dolazi da bi abortirao male djevojčice user posted image user posted image user posted image Prosto ne vjerujem da je to istina user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 116
   RE: Horiocenteza
20.4.2013 10:54:08   
mine
user posted image jbt pa da li je moguce?!
IZVORNA PORUKA: Verolina

Evo ovde mozes da uradis. http://www.dnk.rs/ ja sam samo za njih cula. Moj doca to nece da radi, jer kaze da se zene za horionske cupice javljaju samo kad hoce da abortiraju zensko dete. I da nisi rekla da je bebac imao Dauna ne bih ti dala link, upravo zato sto mi je dr rekao da u BiH nece to da rade jer zene abortiraju devojcice, bitni su im samo decaci, pa onda gomila zena ponajvise iz Sarajeva dolazi ovde da radi horio. Ali posto si imala takav problem, nadam se da ce sa ovom bebicom da bude sva u najboljem redu.


(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 117
   RE: Horiocenteza
20.4.2013 10:55:35   
mine
Klamzi,zelim ti svu srecu.user posted image


cena koliko vidim izmedju 200-300 evrica.
IZVORNA PORUKA: klamzi

Moj doca to nece da radi, jer kaze da se zene za horionske cupice javljaju samo kad hoce da abortiraju zensko dete.
Aaaaaaa, ovo je prestrašno i za pročitati, a kamoli pomisliti. Da mi Bog hoće dati pet zdravih i živih cura. Hvala Verolina za link. Ja nažalost moram to raditi, a moj mali sin je umro, živio je samo mjesec i po. Povezano s Downom imao je tešku pretešku srčanu manu. Ova pretraga se u BiH apsolutno nigdje ne radi, tako da mi je prestrašno i pomisliti da neko dolazi da bi abortirao male djevojčice user posted image user posted image user posted image Prosto ne vjerujem da je to istina user posted image user posted image user posted image


(odgovor članu klamzi)
Direktna veza do poruke: 118
   RE: Horiocenteza
20.4.2013 10:57:34   
Verolina
Pa da. U Bi H je i ukinuta horiocenteza zbog ovoga. A i kod nas dosta ginekologa i klinika vise nece da je radi. Majka moje drugarice je u P. upravo zbog toga prestala da je radi. Isti problem imamo i u Zapadnoj Srbiji. Ona nam je pricala da je jedna zena abortirala 4 bebe zato sto su bile devojcice. Mislim, to je njeno telo, ali kako bre ima srca da ubije dete samo zato sto ima vaginu.
Doduse, nije to nista, u nekim delovima Indije, posto i nemaju UZ, ubijaju zensko novorodjence, jer predstavlja samo jedna gladna usta.

_____________________________

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu mine)
Direktna veza do poruke: 119
   RE: Horiocenteza
20.4.2013 10:58:29   
Verolina

IZVORNA PORUKA: klamzi

Moj doca to nece da radi, jer kaze da se zene za horionske cupice javljaju samo kad hoce da abortiraju zensko dete.
Aaaaaaa, ovo je prestrašno i za pročitati, a kamoli pomisliti. Da mi Bog hoće dati pet zdravih i živih cura. Hvala Verolina za link. Ja nažalost moram to raditi, a moj mali sin je umro, živio je samo mjesec i po. Povezano s Downom imao je tešku pretešku srčanu manu. Ova pretraga se u BiH apsolutno nigdje ne radi, tako da mi je prestrašno i pomisliti da neko dolazi da bi abortirao male djevojčice user posted image user posted image user posted image Prosto ne vjerujem da je to istina user posted image user posted image user posted image

Jak0 mi je zao zbog tvoje bebe. Ne dao Bog nikomeuser posted image

_____________________________

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu klamzi)
Direktna veza do poruke: 120
   RE: Horiocenteza
20.4.2013 11:00:18   
mine
Kad bi moglo da se uradi nesto a da se ne govori pol.
Ah humaniji smo od Indijeuser posted image
Prestrasno.

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 121
   RE: Horiocenteza
20.4.2013 11:02:01   
klamzi
Mine, hvala, Verolina hvala user posted image

(odgovor članu mine)
Direktna veza do poruke: 122
   RE: Horiocenteza
20.4.2013 11:03:41   
Verolina

IZVORNA PORUKA: mine

Kad bi moglo da se uradi nesto a da se ne govori pol.


Pa moglo bi, naravno. Da se izvrsi analiza, ali da se ne govori pol. Medjutim, klinike i lekari koji ovo rade bi gubili pacijente koji su upravo samo za pol i zainteresovani. A posto je medicina postala industrija, njima je dobro tih 300 evra, pa onda na njihovoj klinici uradis i abortus za jos toliko i svi zadovoljni.user posted image


_____________________________

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu mine)
Direktna veza do poruke: 123
   RE: Horiocenteza
20.4.2013 11:30:46   
mine
Klamzi, bilo bi lepo da nam se javis posle sa detaljima postupka, ko je radio cena....
Ja ti svakako zelim zdravu bebicu bez obzira na pol i sto manje briga.
Bice to sve okuser posted image
IZVORNA PORUKA: klamzi

Mine, hvala, Verolina hvala user posted image


(odgovor članu klamzi)
Direktna veza do poruke: 124
   RE: Horiocenteza
20.4.2013 16:17:03   
klamzi

IZVORNA PORUKA: mine

Klamzi, bilo bi lepo da nam se javis posle sa detaljima postupka, ko je radio cena....
Ja ti svakako zelim zdravu bebicu bez obzira na pol i sto manje briga.
Bice to sve okuser posted image
IZVORNA PORUKA: klamzi

Mine, hvala, Verolina hvala user posted image


Mislim da ću ipak raditi u Zagrebu, stupila sam u kontakt sa ovom laboratorijom iz Bg, ali oni ne rade kompletan kariotip, nego samo trisomije 13,18 i 21, kao i spolne hromosome. Moj preoblem je i što sam poslije rođenja bebe sa sidromom Down imala i molarnu trudnoću, koja je isto povezana sa nekom genetičkom greškom, tako da je u mom slučaju poželjan cijeli kariotip. Ali svakako ću se javiti da vam opišem iskustvo. U Zagrebu košta 5000kuna (oko 600 eura), a u Bg 300 eura, vjerovatno zbog toga što analiziraju samo na ove navedene trisomije.
Hvala puno na podršci, ja sam puna optimizma i vjere da je moja beba zdrava user posted image user posted image

(odgovor članu mine)
Direktna veza do poruke: 125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  2 3 4 [5] 6   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 4 [5] 6   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
Engimengi: Moja porođajna priča
photo
Ctg je pokazao velike kontrakcije, doktor je rekao da me spremaju za 5 min u salu na carski rez! Ja sam samo stigla da j...



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here