|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: prestanak dojenja
18.2.2014 11:39:26   
ivaMark
Da napisem i ja koju u ovoj temi user posted image

Pre dva meseca skoro smo ostale na dva cokanja, ujutru i pred spavanje. Malo posle toga uvece sam joj ubacila AD, nit se bunila, niti je trazila (.) user posted image , tako smo jedno manje od mesec dana mozda i onda smo i jutarnje zamenili AD mlekom. Ne vidim da joj fali sikenje, kada se presvlacim ne primecije ih user posted image .

Mislila sam da ce nam biti teze, ali je ona super to podnela a i meni nije tesko bilo. Sa dojkama nisam imala nikakvih problema..verovatno jer smo postepeno prestale.

_____________________________

Nema veće sreće, od ljubavi bebeće :)

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1201
   RE: prestanak dojenja
18.2.2014 20:56:10   
Misha i Ljisha
Evo da se javim u temu. Dunja sutra puni 13 meseci. Sisa jednom dnevno uvece pred spavanje i to je to. Ona nikako nece da pije KM. Pokusavala sam domace, kupovno, sa medom na pisku, da stavim kasicicu neskvika ma nema sta nisam pokusavala i nista nece povuce i pljune. I cao. Pokusavala sam ujutru da pije kad ustane medjutim nece, pokusavala sam nakon kupanja nece. Ja necu da prestanem da je dojim dok ona ne krene da pije mleko ali mi sad vec treba par saveta jer se bojim da ce biti problem sa odvikavanjem od sike

(odgovor članu ivaMark)
Direktna veza do poruke: 1202
   RE: prestanak dojenja
19.2.2014 7:47:16   
mama micki
Drage mame, ja samo da javim da Sara ne siki već 4 dana, traži pred spavanje ali dam joj flašicu i ona prihvati. Sa grudima nemam problema pošto mleka ima sve manje. Hvala na savetima svima!
Ljišo, moja Sara takođe nije htela KM, kad joj dam flašicu neće ni da je vidi, samo baci,ali bila sam uporna jer mislim da im je u tom uzrastu i dalje potrebna određena količina mleka. Samo polako, kad shvati da joj nema druge prihvatiće, a i da ne prihvati, ti joj daj jogurta, sira, griz na mleku pa će tako uneti potrebnu količinu. Želim vam da prođete kao mi! Bez problema. Očekivala sam pakao po tom pitanju ali sve je prošlo najbolje moguće!

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1203
   RE: prestanak dojenja
20.2.2014 21:38:54   
Misha i Ljisha
mama micki ja ne znam sta da isprobam iskreno. Probacu da nabavim kozije. Eto to mi je poslednja sansauser posted image ,ako ne pije ionako svako jutro za dorucak jogurt a cesto i za veceru tako da nece biti mleka. Sta da se radi. Nece pa nece.

(odgovor članu mama micki)
Direktna veza do poruke: 1204
   RE: prestanak dojenja
21.2.2014 7:48:19   
mama micki
Ljišo, ja mislim da je rano za kozije mleko, ali da je zdravo zdravo je. Kažem ti, ni moja nije htela km na flašicu pa je nekako na kraju prihvatila. Trebalo je skoro mesec dana da prihvati. A ako neće, jogurt, sir, kiselo mleko i biće ok.

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1205
   RE: prestanak dojenja
22.3.2014 20:54:39   
Misha i Ljisha
mama micki ja sve zivo isprobala i na slamcicu kravlje i na casu i na pisak i domace i kupovno i zasladjeno i secerom i medom ma nema sta nisam...I donesi nama pre neki dan komsinica kozije i ja rekoh ajd bas da probamo kozije, kad ona sunula celu flasicu. Ja u šoku i ne mogu da verujem. Ujutru joj dajem samo, a planiram kad se jos malo "navuce" da uvedem i uvece pa da konacno izbacimo i taj jedan podoj sto nam je ostao. Nije to meni napor, naprotiv ali smatram da je ipak velika da bi sisala. Nekako se uvek setim scene u seriji games of thrones kad onaj mali sisa kraljicu a ima jedno 6 godina. user posted image

Zasto mislis da je mala za kozije? Ja bas citala ovih dana svasta i svuda pise da je lakse varljivo od kravljeg i zdravije u svakom smislu.


(odgovor članu mama micki)
Direktna veza do poruke: 1206
   RE: prestanak dojenja
23.3.2014 7:26:23   
mama micki
Ljišo super da ste uspeli. Kažem da je meni nekako rano za kozije mleko jer ja ovde ne mogu da nađem mleko a da sam sasvim sigurna da je ok, a ne mogu da kupim od bilo koga, pa se onda rađe odlučujem za kupovno kravlje dugotrajno mleko. Srećno sa preostalim podojem.

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1207
   RE: prestanak dojenja
23.3.2014 7:33:54   
Misha i Ljisha
o zbog toga se ne brinem. Kozice pasu travu daleko od puta (komsija pazi da ne unose teske metale), vrlo su uredni i cisti tako da nemam problem sa tim. Naravno prokuvam mleko. Kravlje uzimam domace od strica, tako da isto znam da su zdrave i znam da zdravo jedu. Plus mi je iskreno jeftinije domace od kupovnog. 60 din je litra. Tako da svima dobrouser posted image Nadam se da cemo uspeti i taj jedan podoj da izbacimo. Od kako hoda, umori se najstrasnije u toku dana i ne moze da doceka 8 sati vec mi nekad legne i u 7. Gledam sve da ne bude nervozna jer kad je nervozna onda nema sanse da ne siki al ce izgleda potrajati to moje cekanje jedino da je pustim da spava dva puta na dan (sto mi je nekako korak u nazad jer od nekog 11 meseca spava samo jednom) i vidim da je u 5 popodne zrela za spavanje ali ne dam joj uglavnom da spava jedino ako me prevari pa se ona sruci gde stigne (u stolici za rucavanje, na nosi i slicno).

(odgovor članu mama micki)
Direktna veza do poruke: 1208
   RE: prestanak dojenja
23.3.2014 7:41:14   
Torbica
Ja ne bih izbacivala taj vecernji podoj, moji su sami izbacili izmedju 12 i 15 meseci. Da su hteli, mogli su jos koji mesec. Od prijateljice je maleni ostavio sa 18 meseci...

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1209
   RE: prestanak dojenja
23.3.2014 7:48:08   
Misha i Ljisha
Torbice ja valjda imam trip da je sad vec prevelika za sisanje a smatram da ona sama nece nista izbaciti. Nemam pojma. Ne trazi ona meni da siki preko dana ali uvece kao da ne moze bez sike. Jos uvek ce sisati naravno ali nekako do leta planiram da prestane a i moje mleko vise lici na vodu nego na mleko. Ne znam ni da li je tako kod svih zena pretpostavljam da jeste

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1210
   RE: prestanak dojenja
23.3.2014 12:36:12   
Moiraina
Mi smo prestali pre mesec dana, imao je 16 meseci. Da mi je neko na pocetku rekao da cemo izgurati toliko, ne bih verovala. Proslo je bezbolno za oboje, on je prestao da trazi a ja sam prestala da nudim. Sve u svemu, ja zadovoljna. Za sada pije Humanu junior ujutru i uvece, videcemo dokle cemo tako.

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1211
   RE: prestanak dojenja
12.4.2014 23:33:01   
Janncica
Da se upisemo i mi.Gotovo...
Ostao je bio poslednjih dva meseca samo na nocnim podojima. Pre tri nedelje sam vadila umnjak. Uvece popila brufen zbog bolova i nisam smela da mu dam.Sama sam sa sobom tako dogovorila,pripremila se psihicki da ce biti plakanja,kukanja i ne spavanja. I znate sta,nije se probudio ni jednom tu noc. user posted image Sledecu jeste,ali sam mu dala vode koju nije hteo i nastavio da spava. I to je sve. A meni se dusa kidala. user posted image


_____________________________

Shvatite da ste roditelj kad kupanje u dvoje ne cine vise ljubavnicke ludorije,vec prskanje vode,mehurovi od sapunice i neobuzdana radost

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 1212
   RE: prestanak dojenja
13.4.2014 15:29:28   
Meisje
A zene to samo tako moze prestati nuditi i gotovo? A sta sa tim mlekom koje se napravilo?
Mi imamo 3 podoja i videcemo,dok trazi ovaj ranojutarnji necu ukidati,ko da pravi mleko u 5-6h ujutru..

(odgovor članu Janncica)
Direktna veza do poruke: 1213
   RE: prestanak dojenja
13.4.2014 15:33:39   
Ivanka 75
Mei, ja sam tako uradila, zadnji sam ukinula jutarnji, i to kad je prestala da trazi 3 dana zaredom, nisam ni nudila i gotovo. Ukidala sam po jedan podoj mesecno.

(odgovor članu Meisje)
Direktna veza do poruke: 1214
   RE: prestanak dojenja
13.4.2014 16:05:38   
Meisje
Ok. To mi malo nije bilo jasno jer sam razmisljala da svo mleko koje se napravi mora da izadje inace dolazi do upale.. Ili sa onim nekim tabletama da se prekine..

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 1215
   RE: prestanak dojenja
13.4.2014 16:12:38   
Ivanka 75
Be oras naglo, t9se radi samo kada majka mora da prekine dojenjeiz nekog razloga. Isplaniraj kako ces ukidati podoje, sa svakim ukidanjem se i manje mleka pravi (zato sam ja ukidala 1 podoj mesecno, jnisam se cak ni izmuzavala).

(odgovor članu Meisje)
Direktna veza do poruke: 1216
   RE: prestanak dojenja
13.4.2014 18:52:43   
Janncica

IZVORNA PORUKA: Meisje

A zene to samo tako moze prestati nuditi i gotovo? A sta sa tim mlekom koje se napravilo?
Mi imamo 3 podoja i videcemo,dok trazi ovaj ranojutarnji necu ukidati,ko da pravi mleko u 5-6h ujutru..


Mei mi smo imali taj ranojutranji podoj oko 4h.I nisam imala nameru da ustajem u to vreme i muckam mleko.
Mi smo postepeno izbacivali podoje kako je kolicinski vise jeo cvrstu hranu. I posle 8 meseci je bio uobrocen,do tad sam davala na zahtev. Kasnije ne.I nikad nisam dosla u tu situaciju da on trazi kad mu vreme nije. user posted image
Drugarica je davala na zahtev i sa godinu dana.I dosla do toga da kad je htela da prekine sa 15 meseci ona imala mnogo mleka,izmuzavala se,stavljala papriku da njemu zgadi.Meni je to nije neki nacin da se odbije. Ovako je mnogo lakse za oboje.
Kad je prestao ja ni jednog momenta nisam osetila da su mi pune,niti sam imala potrebu da se izmuzam. Prosto nestalo samo.

_____________________________

Shvatite da ste roditelj kad kupanje u dvoje ne cine vise ljubavnicke ludorije,vec prskanje vode,mehurovi od sapunice i neobuzdana radost

(odgovor članu Meisje)
Direktna veza do poruke: 1217
   RE: prestanak dojenja
14.4.2014 10:49:29   
Meisje
Aha,ok..
I ja sam do 6 meseci na svaka dva sata sto je drugim recima na zahtev e onda sa uvodjenjem cvrste hrane smo polako izbacivali jedan po jedan obrok i isto nikad nije trazila vanredno da sisa..i uopste nije bilo problema sa izbacivanjem vazno da joj dam hranu a koju nije bitno!
Najverovatnije cu poceti tako sto cu izbaciti ovaj nocni i onda polako nadam se da ce i ona sama ove jutarnje.. i taman odmah na casu da predjemo flasicu necu ni nuditi!

(odgovor članu Janncica)
Direktna veza do poruke: 1218
   RE: prestanak dojenja
20.4.2014 23:59:20   
Zena Majka Kraljica
user posted image pametna ideja. Nema potrebe za flasicom ako prihvati čašu odmah, samo mozda ti je lakše uveče ako se uspavljuje u krevecu sama da joj daš flašicu, jedino zbog toga.

(odgovor članu Meisje)
Direktna veza do poruke: 1219
   RE: prestanak dojenja
22.4.2014 7:17:57   
Misha i Ljisha
D vise ne sisa. Nekako mi je tesko ali sam i sama mislila da je odvikavam u skorije vreme medjutim ona je to sama odradila. Prosto jedno vece nije htela da sisa, j aponudila ona nije htela. Naredno vece nisam nudila a ona nije ni trazila tek trece vece se setila da sika postoji ali joj onda nisam dala. A cetvrto vece opet nije ni trazila. Tako da eto vise ne sika, i iskreno mislila sam da cemo imati jako veliki problem sa uspavljivanjem ali eto pu pu pu hvala Bogu sve ide super. Nisam morala da se izmlazam jer jos od januara sika samo jednom na dan tj uvece tako da mi mleko nije puno nadolazilo. Plus grudi su mi takve da nijednom nisam morala da se izmlazam kad sam izbacivala podoj po podoj.

Nisam pobornik sisanja na zahtev (jesam u startu ali vec nakon nekog treceg meseca to nema po meni smisla, beba treba da je uobrocena) i nikad mi nije bilo lepo da vidim veliko dete koje majci svlaci majicu u po bela dana jer hoce da "zasladi" posle rucka. Tako da smo mi superiska eto prosli. D je volela sisu kao Boga i iz sale sam gvoorila "moj sisoje" a eto sama je ostavila. Ja sam iskreno u cudu mislila sam da nikad nece prestati sama da sika, al hoce cura da je velika

(odgovor članu Zena Majka Kraljica)
Direktna veza do poruke: 1220
   RE: prestanak dojenja
22.4.2014 7:39:22   
mama micki
Ljišo bravo za Dunju! Moja nije htela sama da prestane, ali sam joj postepeno smanjivala podoje pa je nekako išlo lako. I meni je bilo teško kada smo posle 14 meseci prestali sa dojenjem, plakala sam tri dana, a kada sam shvatila da više nemam mleka i to sam otplakala, ali sve je prošlo. Stvarno više nije bilo potrebno da dete koje celo jaje pojede za doručak toliko sisa. A rane koje mi je napravila, tek su skoro prošle. Sad uživajte. To je po meni sasvim dovoljno, sisala je dugo, ostavila sama, superuser posted image

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1221
   RE: prestanak dojenja
22.4.2014 22:06:04   
Janncica

IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha

Nisam pobornik sisanja na zahtev (jesam u startu ali vec nakon nekog treceg meseca to nema po meni smisla, beba treba da je uobrocena) i nikad mi nije bilo lepo da vidim veliko dete koje majci svlaci majicu u po bela dana jer hoce da "zasladi" posle rucka. Tako da smo mi superiska eto prosli. D je volela sisu kao Boga i iz sale sam gvoorila "moj sisoje" a eto sama je ostavila. Ja sam iskreno u cudu mislila sam da nikad nece prestati sama da sika, al hoce cura da je velika


Slazem se u potpunosti.user posted image


_____________________________

Shvatite da ste roditelj kad kupanje u dvoje ne cine vise ljubavnicke ludorije,vec prskanje vode,mehurovi od sapunice i neobuzdana radost

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1222
   RE: prestanak dojenja
24.4.2014 15:14:17   
suki
Mame sta mislite moze li sitna grudvica koju imam u dojci napraviti problem kad budem pocela da pijem bromokriptin? Imala sam cvor tj. pola sike mi je bilo kao stena i posle 2 nedelje i 10 dana panklava ostala je kvrzica koja nece da nestane. Babica mi je rekla da pocnem uvece sa tabletama i cvrsto podvezem grudi i da prvi dan muzem 3puta, drugi dan 2 puta, pa jednom pa cu videti ali ako ne moram onda da ne diram posle da se ne bi stvaralo mleko. Kada sam je pitala rekla je da taj cvor ne moze da stvori problem. Da li je neko imao slicno iskustvo?user posted image

(odgovor članu Janncica)
Direktna veza do poruke: 1223
   RE: prestanak dojenja
25.5.2014 22:45:01   
suki
Da li neko ima iskustva sa koriscenjem bromokriptina ili mozda zna, koliko dugo treba da budu podvezane grudi i koliko dugo sme da se pije samo 2 case vode na dan?

(odgovor članu suki)
Direktna veza do poruke: 1224
   RE: prestanak dojenja
27.5.2014 10:16:57   
ivaMark
Suki, nemam iskustva sa takvim nacinom prestanka dojenja ali mi to podvezivanje grudi i dve case vode dnevno ne deluju bas bezbedno user posted image

_____________________________

Nema veće sreće, od ljubavi bebeće :)

(odgovor članu suki)
Direktna veza do poruke: 1225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Tata "podojio" bebu dok se mama op...
POROĐAJ ponekad ne prolazi kako žene planiraju.



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here